?TÜM KARDEŞLERİMİZİN VEKİLİ OLACAĞIM?

?TÜM KARDEŞLERİMİZİN VEKİLİ OLACAĞIM?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas 1. sıra milletvekili adayı Ulaş Karasu, 24 Haziran seçimlerine ilişkin Gazete Şehir´e özel açıklamalarda bulundu. Seçim çalışmalarının son sürat devam ettiğini ifade eden Karasu, ?Adaylığımızın açıklandığı tarihten itib

?TÜM KARDEŞLERİMİZİN VEKİLİ OLACAĞIM?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas 1. sıra milletvekili adayı Ulaş Karasu, 24 Haziran seçimlerine ilişkin Gazete Şehir´e özel açıklamalarda bulundu. Seçim çalışmalarının son sürat devam ettiğini ifade eden Karasu, ?Adaylığımızın açıklandığı tarihten itibaren farklı kesimlerden çok olumlu tepkiler alıyorum. Sahiplenmeleri beni onurlandırıyor. ?O bizim Ulaş´ diyorlar. Şunu her yerde belirtiyorum: Sivas milletvekili olursam bize oy versin veya vermesin tüm kardeşlerimizin vekili olacağım. O da yetmiyor Türkiye´nin farklı şehirlerinde ve dünyanın dört bir yanında yaşayan Sivaslıların da milletvekili olmak için mücadele edeceğim? dedi.

/resimler/2018-5/29/0335563237960.jpg

 

NACİ YILDIZ/ ÖZEL HABER

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas 1. sıra milletvekili adayı Ulaş Karasu, 24 Haziran´da gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri´ne ilişkin gazetemize özel değerlendirmelerde bulundu. Partisinin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce´nin Sivas mitinginden seçim kapsamında yürüttükleri çalışmalara kadar bir çok konuda açıklamada bulunan Karasu, Sivas´ın sürekli geriye gittiğini ifade ederek çözümün CHP´de olduğunu söyledi. İlçelerde büyük bir teveccüh ile karşılandıklarını dile getiren Karasu, Sivas´ın sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde (TBMM) gündeme getirerek ortak akıl çözüm bulmaya çalışmak istediklerinin altını çizdi.

 Sivas´ta yaşadığını ve Sivas´ın sorunlarını çok iyi bildiğini ifade eden milletvekili adayı Karasu, ?Milletvekili olsam da olmasam da Sivas´ta yaşamaya devam edecek birisiyim. 3 gün Ankara´da olursam, 4 gün Sivas´ta olmaya devam edeceğim? dedi.

?SİVAS, EMEKLİSİNİN AÇLIĞA MAHKUM EDİLDİĞİ BİR KENT?

Sivas´ın en büyük sorununu ?Siyasilerin Sivas´tan oyları aldıktan sonra  Sivas´a bir türlü sahip çıkmamaları? olarak açıklayan Karasu,                ?Sivas; her geçen gün geriye giden, ekonomisi küçülen, nüfusu azalan, çiftçisinin bitme noktasına geldiği, esnafının can çekiştiği,  iş adamlarının her geçen gün battığı, emeklisinin açlığa mahkum edildiği bir kent? diye konuştu.

?SİVAS, SOSYAL GELİŞMİŞLİKTE 42. SIRALARA KADAR GERİLEDİ?

Cumhuriyet´in ilk yıllarından 1950 yılına kadar Sivas´ın ekonomik gelişmişlik sıralamasında 8. sırada olduğunu anımsatan Karasu, ?Sivas, sosyal gelişmişlikte bugün 42. sıralara kadar gerilemiş noktada. Şunu her yerde belirtiyorum: Sivas milletvekili olursam bize oy versin veya vermesin AK Partili, MHP´li, İYİ Partili, BBP´li, Saadet Partili tüm kardeşlerimizin vekili olacağım. O da yetmiyor Türkiye´nin farklı şehirlerinde ve dünyanın dört bir yanında yaşayan Sivaslıların da milletvekili olmak için mücadele edeceğim? açıklamasında bulundu.

SİVAS´IN; SORUNLARINI BİLEN MİLLETVEKİLLERİNE İHTİYACI VAR?

?Adaylığımızın açıklandığı tarihten itibaren farklı kesimlerden çok olumlu tepkiler alıyorum. Sosyal medya veya telefon aracılığıyla bizim partideki insanlarımızdan çok farklı partideki insanlar arıyor. Sahiplenmeleri beni onurlandırıyor. ?O bizim Ulaş´ diyorlar? ifadesini kullanan Karasu, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: ?Yani herkes bizden bir şey buluyor, bizde kendisini görüyor. Çünkü ben Sivas´ta esnafım, çiftçiyim, iş adamıyım. Sivas´ı yaşayan, soluyan birisiyim. Sivas´ın buna ihtiyacı var. Sivas´ın; Sivas´ın sorunlarını bilen milletvekillerine ihtiyacı var. Milletvekilinin amacı nedir? Şehrinde yaşayan insanların sorunlarını genele taşıyabilmektir. Onların sorunlarına çözüm üretebilmektir.?

?TOPLUM 24 HAZİRAN´DA  DEĞİŞİM İSTİYOR?

Geçtiğimiz hafta CHP´nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce´nin Sivas´ta gerçekleştirdiği mitingin yoğun bir katılımla yapıldığına dikkat çeken milletvekili adayı Karasu, ?Gerçekten de son yıllarda partimizin ve Sivas´ımızın gördüğü son derece kalabalık, coşkulu bir miting oldu. Hemşehrilerimizin tamamına teşekkür ediyorum.      Toplum 24 Haziran´da bir değişim istiyor. 16 yıldır ülkeyi yöneten AKP iktidarı toplumu ayrıştırarak, kutuplaştırarak, bölerek bir yere gidemeyecektir. 81 milyonun bugün bir olmaya, beraber olmaya ihtiyacı vardır. Biz bir olursak güçlü olabiliriz. Cumhurbaşkanı adayımız da bunu belirttiler. Gerçekten de toplumda Cumhurbaşkanı adayımıza büyük bir teveccüh var. Gittiği her yerde büyük ilgi görüyor. Bu iktidarın adeta ayak sesleri. Allah nasip ederse, vatandaşlarımız o desteği verirse biz de 24 Haziran akşamı Sivas´ın iktidar milletvekili olmak istiyoruz. Sivas´ta bir milletvekilimiz var. Bunu en az 2´ye çıkartarak Sivas´ın sorunlarını Meclis´e taşıyarak Sivas´ı yeniden güçlü bir noktaya taşımak istiyoruz. Sivas´ın tarihi adeta CHP´nin tarihi ile örtüşüyor. CHP, Sivas´ta ne zaman güçlü olmuş, Sivas hep güçlü olmuş; ne zaman ki CHP Sivas´ta güç kaybetmeye başlamış, Sivas göç vermeye, geriye gitmeye, küçülmeye başlamış? açıklamasında bulundu.

?SİVAS´TA ARTAN TEK ŞEY İCRA MAHKEMELERİNİN SAYISI?

Sivas´ta birçok devlet yatırımının son 16 yılda teker teker kapatıldığına dikkat çeken Karasu, ?Organize Sanayi Bölgesi´ne (OSB) gidin, bakın; 4-5 firmanın haricinde ciddi anlamda üretim yapan ve istihdam sağlayan fabrika yok. Birçok yer ya inşaat firmalarının deposu olmuş ya da birçoğu kapalı, kiralık veya satılık. Şimdi böyle bir şehirde II. OSB´yi açmanın da kimseye bir faydası olmaz. Sivas´ı cazibe merkezi haline getireceğiz ki II. OSB dolsun, üretim yapılabilsin. Et ve Süt Kurumu yapıldı, iktidar 3 sefer açılışını yaptı ama halen ne hizmete ne de kesime başlayabildi. Ben, Kangal Havuzluyum. Benim  köyümde 20 yıl önce en az 40 bin tane koyun varken bugün 2 bin koyun var ya da yok. Sivas´ın hiçbir ilçesinde koyun bulunmuyor. Kangal´da kasaplarda koyun eti yok. Sivas bu noktaya gelmiş durumda. Hayvancılık bitmiş, Sivas´ın köylüsü adeta özel bankalarda faiz kıskacında eziliyor. Sivas´ta artan tek şey var: İcra mahkemelerinin sayısı. Niçin artıyor? Çünkü Sivas´ta herkesin icralık dosyası var mahkemelerde. Sivas bu derece kötü. Son 3-4 yılda Sivas´ın köklü firmalarının hepsi batmak zorunda kaldı. İşlerini kaybettiler. Bu Sivas´ın iyiye gitmediğinin göstergesi. Sivas hak etmediği halde 16 yıldır AKP iktidarına gereğinden fazla şans verdi ama AKP yöneticileri , ?Nasıl olsa Sivaslılar benden bir şey istemiyorlar, onların oyu zaten cebimizde, ceketi de koysam bana oy veriyorlar, ben de Sivas´ı istediğim gibi cezalandırayım´ dediler? değerlendirmesinde bulundu.

?CHP´DE İSİMLERİN BİR ÖNEMİ YOKTUR?

?Yıllardır Sivas´ta ötekileştirilen, dışlanan, CHP´ye oy verdiği için işi olmayan, tayini gerçekleştirilmeyen CHP seçmeni vefakarca her seçimde gitti CHP´ye oyunu verdi. Bundan kaçmadı? diyen milletvekili adayı Karasu, konuşmasını şu şekilde sona erdirdi: ?Niçin kaçmadı? Çünkü CHP seçmeni şunun farkındadır: CHP´de kişilerin, isimlerin bir önemi yoktur. CHP´li seçmenin tek değeri vardır: Cumhuriyet´tir, Atatürk´tür, onun kazanımlarıdır. CHP´li seçmen Cumhuriyet´e de Atatürk´e de onun kazanımlarına da son derece bağlıdır ve ona sahip çıkmaya devam edecektir. 24 Haziran seçimleri ise bir dönüm noktasıdır. 24 Haziran´da CHP´li seçmen sadece kendi oyu ile değil çevresindeki oyları da etkileyerek önemli bir rol oynayacaktır. Siyaset uzun soluklu bir yarıştır. İsimler gelir, değişir; bugün çok sayıda milletvekilimiz Sivas´a gelip hizmet etmişlerdir. Hepsine teşekkür ediyoruz. Başka aday adayı arkadaşlarımız da vardı. Onlara da teşekkür ediyoruz ama siyaset bir bayrak yarışıdır. Genel Başkanımız ve Genel Merkez yöneticilerimiz takdirini bizden yana kullanmışlardır. Onlara da teşekkür ediyorum ve CHP seçmenine düşen de partisine sahip çıkmaktır. Özellikle parti üyesiyse partisine sahip çıkmayanın yeri de CHP değildir.?

  



  • Pazartesi 27.1 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 23.8 ° / 12 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 20.4 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
16.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16