TEŞKİLATIN GÜCÜNE GÜÇ KATIYOR

TEŞKİLATIN GÜCÜNE GÜÇ KATIYOR

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Yalçın’dan Sivas şubeye övgü dolu sözler…

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın; Eğitim-Bir-Sen Sivas 1 Nolu Şubesi tarafından düzenlenen “Çalışma Kampı”na katıldı. Programda konuşan Genel Başkan Yalçın; Ocak ayında en fazla üye kaydetme başarısı gösteren Eğitim-Bir-Sen Sivas Şubesi’ni tebrik ederek, “Şube Başkanı Halil İbrahim Temiz öncülüğünde çalışmalarıyla göz dolduran teşkilata selam olsun. Sivas’ta birlik ve beraberlik içinde üye sayısını artırarak devam eden ve teşkilatın gücüne güç katan Sivas 1 Nolu Şubemizin başarılarının devamını diliyorum” dedi. 

Eğitim-Bir-Sen Sivas 1 Nolu Şubesi tarafından “Çalışma Kampı” düzenlendi.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın katıldığı program Tokat Sulusaray Termal Otel’de gerçekleştirildi.

Şube Yönetimi, İlçe Başkanları, İlçe Başkan Vekilleri ve Kadın Komisyonunun katıldığı program Sivas 1 Nolu Şube Başkanı Halil İbrahim Temiz’in açılış konuşmasıyla başladı.

GENEL YETKİNİN DEĞİŞMEYEN ADRESİYİZ

Eğitim-Bir-Sen’in varlığını her eşikte, her dönemeçte daha güçlü, daha sağlam bir şekilde ortaya koyduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Başkan Temiz; “Eğitim-Bir-Sen; 28 yıllık mücadelede tabuları yıka yıka daha özgür bir Türkiye, daha güçlü bir eğitim dünyası, emeğin kutsallığı üzerine inşa edilmiş bir çalışma hayatı alanı için çaba gösterdi. Zaaflarını, çamur ve sataşmalarla örtmeye kalkanlar gibi değil, bilakis başarının yolunun emek vermekten, ter dökmekten geçtiğine inanarak, emeğin ve emekçinin gündemine odaklanarak ve klişeleri terk edip yeni şeyler söyleyerek emek mücadelesine yeni bir tarih yazdı. Eğitim-Bir-Sen, gerçekleri inkâr etmek, kronikleşen sorunları yok saymak, miadı dolmuş ideolojilerin arkasına sığınmak, vesayete diz çöküp biat etmek yerine, eğitimin ve eğitim çalışanlarının sorunlarına hassasiyet gösteren, sorunların çözümüne odaklanan emek örgütü kimliğini ve ağırlığını taşıyarak onurlu mücadelenin adresi olarak bugünlere geldi. Eğitim çalışanlarının güçlü sesi, genel yetkinin değişmeyen adresiyiz” dedi.

Başkan Temiz; katılımlarından dolayı Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’a, Tokat Şube Başkanı Şaban Ceylan ve yönetim kuruluna, İlçe Başkanlarına, Kadın Komisyonuna teşekkür ederek konuşmasına son verdi.

GENEL BAŞKAN YALÇIN’DAN  TEMİZ VE EKİBİNE ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Sivas 1 Nolu Şube’nin Tokat Sulusaray Termal Otelde düzenlemiş olduğu çalışma kampına katılan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Aralık ayında Türkiye’de 3. olan, Ocak ayında 1. olan şubemize gösterdikleri başarıdan dolayı teşekkür ediyorum. Şube Başkanı Halil İbrahim Temiz öncülüğünde çalışmalarıyla göz dolduran teşkilata selam olsun. Sivas’ta birlik ve beraberlik içinde üye sayısını artırarak devam eden ve teşkilatın gücüne güç katan Sivas 1 Nolu Şubemizin başarılarının devamını diliyorum” dedi. 

ÖNERGELERLE MEMNUNİYET DAHA DA ARTIRILMALIDIR

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda memnuniyetin artırılması gerektiğini ifade ederek, “Kariyer sistemi, adaylık kaldırma sınavının kalkması, ek gösterge düzenlemesi gibi başlıklar son derece kıymetlidir. Genel Kurul’da önergelerle memnuniyet daha da artırılmalıdır” dedi.

Sivas 1 No’lu Şube’nin düzenlediği ‘Teşkilat Eğitimi’ toplantısında da konuşan Genel Başkan Yalçın;  eğitim gündemine ve sendikal çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

TEŞKİLATIMIZI EĞİTİMLE GÜÇLENDİRMEYE DEVAM EDİYORUZ

Eğitime önem veren, daha iyi bir eğitim için çalışmalar yapan genel yetkili sendika olarak, eğitime yatırım yapmaya ve teşkilat eğitimine ağırlık vermeye devam edeceklerinin altını çizen Yalçın “Sendikal yol haritamızı belirliyor, teşkilat eğitimlerimizle sendikal yolculuğumuzu; emek, hak ve özgürlük mücadelemizin temellerini güçlendiriyoruz. Eğitime yatırım yapmaya, teşkilatımızı eğitimle güçlendirmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

OKUL BAZLI ÖDENEK TAHSİS EDİLMELİ

Okul bazlı ödenek uygulamasına geçilmesi ile temizlik ve güvenlik personeli açığı sorununa bir an önce çözüm bulunması çağrısında bulunan Yalçın, “Okulların kendi kullanımlarına sunulmuş herhangi bir ödenekleri olmadığından personel açığı sorunu çözülememektedir. Okul yöneticilerinin, eğitim çalışanlarının okulları açık tutmak için verdiği mücadele, ödenek yoksunluğuna kurban edilmemelidir. Bu sorunun kalıcı çözümü için okul bazlı ödenek tahsis edilmeli, personel dışı cari harcamaların yönetilmesi için ödeneklerin doğrudan okul yönetimleri tarafından kullanılması sağlanmalı; okulların temizlik ve güvenlik personeli ihtiyacı bir an önce karşılanmalıdır” ifadelerini kullandı. 

HAZIRLIK ÖDENEĞİ TÜM HİZMET SINIFLARINDAKİ

EĞİTİM ÇALIŞANLARINA ÖDENMELİ

Genel idare hizmetleri ve yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının sorunlarına da değinen Yalçın, genel idare hizmetleri ve yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının mali ve özlük haklarının iyileştirilmesi; hazırlık ödeneğinin, öğretmenlerle birlikte eğitim-öğretim hizmetlerinin yürütülmesinde emek sarf eden Millî Eğitim Bakanlığı’nın merkez ve taşra teşkilatı kadrolarında görevli tüm hizmet sınıflarındaki eğitim çalışanlarına da ödenmesi gerektiğini vurguladı.

UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVLARI KONUSUNDA SOMUT ADIM ATILMALI

Genel Başkan Yalçın, memur ve hizmetliler başta olmak üzere, genel idare hizmetleri sınıfı, teknik hizmetler sınıfı, yardımcı hizmetler sınıfı ve diğer hizmet sınıflarında yer alan eğitim çalışanlarının mesleki ilerlemelerini sağlayan en önemli araçlardan biri olan görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları konusunda somut adım atılmasını istedi. Yalçın; sınav ve atama takvimiyle ilgili belirsizliğin de giderilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.  /SULTAN ŞEHİR/

 



Anahtar Kelimeler: TEŞKİLATIN GÜCÜNE KATIYOR
  • Pazartesi 27.1 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 23.8 ° / 12 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 20.4 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
16.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16