TEŞKİLATIMIZIN HER ZAMAN HİZMETİNDEYİM

TEŞKİLATIMIZIN HER ZAMAN HİZMETİNDEYİM

_16 yıldır Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (SESOB) Başkanlığı görevini başarı ile yürüten Beşir Köksal ile 6 Mayıs´ta gerçekleştirilecek Birlik Seçimleri öncesi yürüttüğü çalışmalara ilişkin röportaj gerçekleştirdik.

TEŞKİLATIMIZIN HER ZAMAN HİZMETİNDEYİM

_16 yıldır Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (SESOB) Başkanlığı görevini başarı ile yürüten Beşir Köksal ile 6 Mayıs´ta gerçekleştirilecek Birlik Seçimleri öncesi yürüttüğü çalışmalara ilişkin röportaj gerçekleştirdik.

_Bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Köksal, sık sık esnafı ziyaret ederek sorunlara ortak akıl ile çözüm bulmaya çalıştıklarını ifade etti.

_Her ortamda birlik ve beraberliği sağlayan projeler üreterek esnafı en iyi şekilde temsil etmeye gayret gösterdiklerini aktaran Köksal, ?Bizler emeği ve alın terini çok iyi biliriz. Kardeşliği, doğruluğu iyi ahlakı ilke ediniriz. Esnafa hizmet etmek emeğe ve halka hizmet etmektir. Teşkilatımızın  her zaman hizmetindeyim? dedi.

/resimler/2018-4/25/0604165764506.jpg

 

ÖNCELİKLE SİZİ TANIYABİLİR MİYİZ?

15.06.1945 tarihinde Hafik´in Tuzhisar Köyünde doğdum. İlköğrenimimi orada tamamladım. Orta Okul ve Lise diplomamı Sivas´ta aldım.

1967 yılında Otel ve Kahvehane işletmecisi olarak vergi mükellefi oldum. 1987 tarihinde Sivas Kahveciler Esnaf Odası Başkanlığına seçildim. 1989  - 1996 tarihler arası Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkan Vekilliğini ve Yönetim Kurulu Üyeliğini yaptım. 1992 yılında Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildim.  Başkan Vekili olarak görevim hala devam etmektedir.  16 Mayıs 1993 Yılında Türkiye Kahveciler , Kıraathaneciler ve Büfeciler Federasyonu  Denetim  Kurulu Üyeliğine , 15 Mayıs 1996 yılında da Yönetim Kurulu görevine seçildim. 27 Aralık 2005 yılına kadar bu görevi sürdürdüm.

18.05.2002 tarihinde Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildim ve bu görevime hala devam ediyorum.

Ayrıca Esnaf ve Sanatkârlarla ilgili çeşitli Komisyonlarda ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Eğitim Biriminde ve Merkez İşyeri Denetleme ve Danışmanlık Grubunda görev yaptım. 2014 yılında yapılan seçimde TESK Denetim Kuruluna seçildim. Bu görevimde hala devam etmektedir. Evli ve üç çocuk babasıyım.

/resimler/2018-4/25/0605329672116.jpg

SESOB NE ZAMAN KURULMUŞTUR?

1953 yılında Esnaf dernekleri adı altında kurulan ve daha sonra Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ünvanını alan teşkilatımız, merkez ve ilçelerde toplam 32 odasıyla ve  yaklaşık 16 bin faal esnafıyla hizmet vermektedir.

Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği güzel çalışmaları; odalar arasındaki birlik,  beraberlik ve dayanışmasıyla ahilik kültürünü geleneklerinde harmanlamış, teşkilat içinde dayanışmayı ve uyumu tesis etmiş önemli bir meslek kuruluşudur.

Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği çalışmalarında ticareti ve ahlakı ön plana çıkaran, müşteri memnuniyetine ve sosyal faydalara, toplumun birlik ve beraberliğine önem veren, Ahi Evran ve ilkelerini benimsemiştir.

/resimler/2018-4/25/0607443268568.jpg

ÖMRÜNÜZÜ TEŞKİLATINA ADADINIZ. NEDEN?

Yıllardır Kahveciler Kıraathaneciler ve İnternet Kafe İşletmecileri Esnaf Odası Başkanlığını sürdürmekteyim.2002 yılında Birlik Başkanlığına seçildikten sonra Sivas´ın en ücra köşelerine kadar giderek esnafları ve meslek mensuplarını ziyaret edip gittiğim yerlerde esnafların sorunlarını tespit ederek ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına ilettim.. Temsil ettiği yerlerde esnaf ve sanatkârların sorunlarını her açıdan gündeme getirdim.

Esnaf ve Sanatkârın gözbebeği Esnaf ve sanatkârlara hizmet eden binamız, teşkilatın kendi mülkü olup, çağın gerekleri ve esnafın ihtiyaçları doğrultusunda özel olarak tasarlanmıştır. Son teknolojik cihazlarla donatılan altyapı sayesinde esnafın işlemleri birkaç dakikada tamamlanmaktadır.

Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği başarılı çalışmalarını, ekibine, modern ve demokratik yapısına ve teşkilatına borçludur. Birliğimiz,  7 yönetim , 3 denetim ve 3 de disiplin, 1 genel sekreter ve 6 personelden oluşur. Yenilenen  kendine ait hizmet binası,  makam aracının yanı sıra Eğitim ve Denetim Aracı ile hizmet vermektir.

Esnaf teşkilatımıza yapmış olduğumuz hizmetlerden dolayı Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanımız sayın Bendevi Palandöken tarafından Üstün Hizmet Belgesi ile onure edildik.

/resimler/2018-4/25/0608152800322.jpg

ESNAF KÜLTÜR EVİMİZİ, ESNAFIN HİZMETİNE SUNDUK

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği olarak her zaman esnafa yardımcı olmaya çalışırken, diğer taraftan da kalıcı bir mülk kazandırılması noktasında gayretlerimiz devam etmektedir. Üst kuruluşumuzdan her zaman yardım ve destek görmekteyiz. Genel Başkanımız Bendevi Palandöken ve yönetim kurulunun destekleriyle Sivas´ta teşkilatımız tarafından kullanılmak üzere satın almış olduğumuz konağımız İl Özel İdare Müdürlüğümüzün de destekleriyle restorasyonu yaptırdıktan sonra konağımızı teşkilatımızın hizmetine sunduk.

/resimler/2018-4/25/0609160301510.jpg

BAŞKANLAR KURULU VE GENEL SEKRETERLER SEMİNERİ

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği olarak hem eğitimlere hem de istişarelere büyük önem vermekteyiz. Teşkilatın sürekli diyalog halinde olması için yılda bir defa da olsa Başkanlar Kurulu toplantısı yaparak oda başkanlarımızın sorunlarını ve sıkıntılarını dinledik, görüş ve önerilerini aldık. Başkanlarımız kadar sekreterlerimize de önem veriyoruz. Birliğime bağlı odalarımızın genel sekreterlerine yönelik bilgilendirme seminerleri yaparak, yeni çıkan kanun ve yasalar hakkında bilgi verdik.

ODALARIMIZA DESTEK OLDUK

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği olarak her zaman odalarımızı ziyaret ederek sorunlarına çare olmaya çalıştık. Odalarımızın imkânları belli olduğu için onlara Birlik olarak bilgisayar, faks ve çeşitli yardımlarda bulunduk. Ziyaretlerle oda başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelerek sorunlarını dinledik ve çözümü noktasında gerekli desteği verdik.

/resimler/2018-4/25/0609428583291.jpg

KÖY ÖĞRENCİLERİNİ SİVAS´TA MİSAFİR EDİYORUZ

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak Sosyal ve kültürel faaliyetlere de önem veriyoruz. Esnaf teşkilatı olarak birçok alanda da yeniliklere imza attık. Birliğimizin Yönetim Kurulu kararı ile Turizm Haftası içerisinde her yıl bir ilçeye bağlı bir köyün ilköğretim okulunu ilimize getiriyoruz. Hafik Tuzhisar köyünün öğrencileri ile başlatmış olduğumuz etkinliğimizi 12 yıldır yapıyoruz. Öğrencilerimize merkezde protokol ziyaretleri yaptırıyoruz ve onlara çeşitli hediyeler vererek unutulmaz bir gün yaşamalarına neden oluyoruz.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİMİZE DESTEK OLDUK

Cumhuriyet Üniversitemiz ve burada eğitim gören öğrencilerimiz ilimiz için çok önemlidir.

İlimize ekonomik yönden büyük bir katkı sağlayan ve İlimizin gönüllü turizm elçileri olan Cumhuriyet Üniversitesi Öğrencilerine yönelik Kafelerde, Berberlerde, Kuaförlerde, Pastanelerde ve Lokantalarda uygulanan fiyatlara   % 15´lik indirim sağlanması için Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü ve İlgili mesleki Odalarla görüşülüp mutabakat sağlayarak öğrencilerimize destek olduk.

SEYFEBELİ SANAYİ SİTESİ VE TOPLU İŞYERİ YAPI KOOPERATİFİNİ KURDUK

Sivas Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği işbirliğinde Seyfebeli Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifini kurduk.  Buna bağlı olarak da mesleki odalarımız üyelerine yönelik olarak alt kooperatiflerini kurarak çalışmalara başladılar.

Seyfebeli Sanayi Sitesi oluşturulan alt kooperatifler aracılığı ile yaklaşık 7 milyon metre kare alanda hayata geçirilecek  Yeni yapılacak sanayi sitelerinde hem meslekler bir arada olacak hem de dükkanlar esnafların taleplerine göre yapılacak. 

15 TEMMUZ SERGİSİ AÇTIK

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak Anadolu Ajansı ile işbirliği yaparak15 Temmuz´un birinci yıldönümünde  farklı yerlerde çekilen 15 Temmuz darbe girişimi karşısında yapılan mücadelenin yer aldığı fotoğraflardan sergi açtık. Ayrıca 15 Temmuz darbe girişimi karşısında yapılan aktivitelere tam destek verdik.  Meydanları da hiçbir zaman boş bırakmayarak hainlere fırsat vermedik.

15 TEMMUZ VE ZEYTİNDALI HAREKATINA DESTEK VERDİK

Demokrasiyi sahiplenme noktasında, esnaf ve sanatkarlarımız, her zaman olduğu gibi, tek vücut, halinde ve sarsılmaz bir irade ile bölünmez bütünlüğü, huzur ve güvenliği için daima, devletimizin ve milletimizin yanında yer almıştır ve almaya da devam edecektir. 

Ülkesine milletine ve devletine sahip çıkan esnaflarımız da  sokaklarda ve meydanlara korkusuzca demokrasi nöbeti tutmuş, gerekli destekleri vererek bu ülkenin tek bayrak, tek devlet ve tek vatan olduğunu bir kez daha göstermiştir. Esnaf teşkilatımız sınır güvenliğimiz içintehdit oluşturan terör örgütlerinin temizlenmesi için başlatılan Zeyitn Dalı Harekatına da tam  destek vermiştir. Bu bağlamda teşkilat olarak Hatay iline ziyaret. yapılarak  Zeytin Dalı Harekatına yardımlarla destek verilmiş, görev yapan asker ve polislerimiz de ziyaret edilerek yalnız olmadıkları bir kez daha gösterilmiştir. 

MODERN BİR MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ YAPILACAK

Sivas Emniyet Müdürlüğü karşısında bulunan Dr. Sadık Ahmet Mesleki Eğitim Merkezinin atölye ve derslik sayısının yeterli olmaması nedeniyle bir çalışma içerisine girdik. Kalfa ve çıraklarımızın daha modern bir okulda eğitim görmelerini sağlamak amacıyla  4 Eylül Sanayi Sitesine 18 derslikli bir okul yapılması için gerekli girişimlerde bulunduk . Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yatırım programına alındıktan sonra okulun yapımına başlanacaktır. Sivas´ımıza, usta , kalfa, çırak ve esnaflarımıza hayırlı olsun.

/resimler/2018-4/25/0610091240039.jpg

AHİLİK HAFTASINI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Yönetimine geldiğimiz günden bugüne kadar her yıl Eylül ayının ikinci haftasında Esnaf ve Sanatkârlarımızın Ahilik Kültürü Haftası kutlamalarını gerçekleştiriyoruz. Hafta içerisinde ebediyete intikal etmiş esnaf ve sanatkarlarımız için mevlüt okutup, huzurevinde kalan yaşlılarımızı ziyaret ediyoruz. Törenlerimizde ise Ahilik onur ödülünün yanı sıra, yılın ahisine, kalfasına ve çırağına ödül veriyoruz. Şet kuşatma töreninin ardından vatandaşlara etli bulgur pilavı ikramında bunuluyoruz. 

NEVRUZ KUTLAMALARINA DESTEK OLUYORUZ

Nevruz Bayramında Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği olarak çeşitli katkılarda bulunuyoruz. Nevruz bayramında Esnaf Odaları Birliği olarak pilav ve ayran ikramı yapıyoruz,  Ayrıca Demirciler Esnaf Odamızın organizesinde protokol tarafından esnaflarımızla birlikte temsili olarak demir dövmeyi gerçekleştiriyoruz. Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği olarak temsil ettiğimiz her kutlamalarda esnaf ve sanatkârlarımızı en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz.

EL SANATLARININ TANITIMINA STANT AÇARAK KATKI SAĞLIYORUZ                                                                                             Sivas´ta el sanatları gerçekten çok yaygındır. Zengin ve bol çeşitli bir el sanatları olan Sivas´ta esnafın kalkınması ve ürünlerini tanıtımının yapılması için başta Ankara olmak üzere farklı illerde açılan fuar ve etkinliklerde yer alarak, esnaflarımıza stant kurmaya ve onların ürünlerini hem tanıtmaya hem de satışının yapılmasına gayret gösteriyoruz.  Stantlarımızı ziyaret eden protokol üyelerine hediyeler vererek, el sanatkarımızın yaygınlaştırılmasına katkı sağlıyoruz.

ORTAK ANLAŞMALAR İLE ESNAFIZA DESTEK OLDUK

Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği olarak esnaf ve sanatkârımızı daha faiz oranları düşük kredi sağlanması konusunda bankalarla görüşmeler yaparak onlara zor günlerinde düşük faizli kredi almaları konusunda öncülük ettik.

Her zaman esnafımıza yardımcı olan Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin yanı sıra İş bankalarımızla kredi protokolü imzaladık. Bu yapılan protokollerle Esnafımızın bütçesine uygun, düşük faizli, uygun vadeli kredilerden faydalanmasını sağladık.

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ANLAŞMASI YAPTIK

Esnaf teşkilatı olarak ?6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında bulunan işyerlerini, bu işyerlerinde çalışanlara eğitim verecek kişi, kurum ve kuruluşları hakkında İş sağlığı güvenliği birimleri ile anlaşmalar yaptıktan sonra merkez ve ilçe odalarımıza yönelik bilgilendirme toplantıları yaptık.

GİRİŞİMCİLİK KURSLARINA ÖNEM VERİYORUZ

Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği olarak  KOSGEB İl Müdürlüğü ile Çalışma ve  İş Kur İl Müdürlüğünün işbirliği çerçevesinde 3 defa Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri verdik. Girişimcilik Eğitim Kursu  bitirerek işyerini kuran ve iş planı KOSGEB tarafından onaylanan yeni girişimcilere 50 bin TL geri ödemesiz, 100 bin TL ise geri ödemeli olmak üzere toplam 150 bin TL destek veriliyor. Ücretsiz olarak gerçekleştirdiğimiz bu kurslardan adayların en iyi şekilde faydalanıp devlet desteği alarak işyeri açmalarını ümit ediyoruz.                           

İFTARLARIMIZI İLÇELERİMİZDE GERÇEKLEŞTİRDİK

    Esnaf teşkilatı olarak büyük bir aile olduğumuzu her fırsatta dile getiriyoruz. Farklı    etkinlik ve programlarla oda başkanlarımızı ve yönetim kurulu üyelerimizle bir araya geliyoruz. İftar programlarımızda bu sene esnafımızı Sivas´a davet etmek yerine iftarlarımızı kendi ilçelerinde verdik. Merkezde oda başkanlarımız ve yönetim kurulları ile bir araya gelirken, ilçeleri de bölge bölge belirleyerek iftar programlarını orada gerçekleştirdik.

BİRLİĞİMİZİN WEB SAYFASI YENİLENDİ

Teşkilatımızın hak ve menfaatlerinin daha ileri noktalara taşınması ve teknolojik bilgi transferiyle zaman tasarrufu sağlanması gayesi ile  WEB   sitemizi ve  Birliğimizin yıllardır kullandığı  logomuzu yeniledik.

 Özel günlerde, Milli ve Dini Bayramlarda Internet üzerinden Odalarımızın Başkanlarına ve Yönetim Kurulu Üyelerine, Kutlama ve Bilgi mesajı SMS üzerinden göndererek bilgilendiriyoruz.   

  İLİMİZDE OLUŞTURULAN KOMİSYONLARDA GÖREV ALDIK

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği olarak; İl Milli Eğitim Mesleki Eğitim Komisyonunda ,Koruma Kurul Komisyonunda, Defterdarlık Takdir Komisyonunda, Tüketici Hakları Koruma Komisyonunda, Sivas Hizmet Vakfında, İl istihdam Kurulu Komisyonunda, Sanayi ve Ticaret İstihdamı Geliştirme Komisyonunda, MEM İşletme Belirleme Komisyonlarında görev aldık. Bu aldığımız görevleri bugüne kadar Birliğimize ve Esnaf ve Sanatkârlarımıza yakışır bir şekilde temsil ettik.

ESNAF ZİYARETLERİ

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği olarak gerek kamu kurum ve kuruluşları gerekse de sivil toplum örgütleri ile uyum içerisinde çalışıyoruz. Bu doğrultuda ilimiz mülki amirleri, STK başkanları ile de zaman zaman bir araya geliyoruz.  Göreve yeni başlayan mülki amirlerimizi ziyaret ederek görevinin hayırlı olması temennisinde bulunuyoruz.                                                      

Bizler esnaf teşkilatının ilkelerini benimsemiş, mirasımıza ve ahilik geleneğine sahip çıkan bir neslin torunlarıyız. Ziyaretlerimizde esnafın sorunlarını tespit edip, ilgili kurum ve kuruluşlara iletip, işbirliği içerisinde  toplantılar düzenliyoruz. Her ortamda ve her platformda birlik ve beraberliği sağlayan, projeler üreterek esnafı en iyi şekilde temsil etmeye gayret gösteriyoruz Sözü dinlenen, görüşüne değer verilen, itibarlı ve güven veren bir teşkilatız.

Bizler emeği ve alın terini çok iyi biliriz. Kardeşliği, doğruluğu iyi ahlakı ilke ediniriz. Esnafa hizmet etmek emeğe ve halka hizmet etmektir.  Dostluklarımız samimi ve kalıcıdır, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da hizmetlerimiz artarak devam edecektir. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk  ?Bir millet sanat ve sanatkârlardan mahrumsa, tam bir hayata malik olamaz. Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir? düsturu ile esnafımıza güveniyor ve  inanıyorum.  Teşkilatımızın  her zaman hizmetindeyim.



  • Cumartesi 22.3 ° / 10.6 ° false
  • Pazar 18.2 ° / 7.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 20.6 ° / 8.4 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16