TARİH NETLEŞTİ

TARİH NETLEŞTİ

Başbakan Davutoğlu’nun her yıl İsviçre’nin Davos Kasabasında gerçekleştirilen ve “Davos Zirvesi” olarak da adlandırılan Dünya Ekonomik Forumu’na (WEF) katılacak olması AK Parti Sivas İl Konresi’nin tarihinin değişmesine neden oldu. Daha önce 23 Ocak’ta Si

TARİH NETLEŞTİ

Başbakan Davutoğlu’nun her yıl İsviçre’nin Davos Kasabasında gerçekleştirilen ve “Davos Zirvesi” olarak da adlandırılan Dünya Ekonomik Forumu’na (WEF) katılacak olması AK Parti Sivas İl Konresi’nin tarihinin değişmesine neden oldu. Daha önce 23 Ocak’ta Sivas’a geleceği belirtilen Davutoğlu’nun programı değiştiği için AK Parti Sivas İl Kongresi’nin tarihi 13 Şubat’a çekildi.

AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin, AK Parti İl Kongresi’nin tarihinin netleştiğini söyledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Davos’a katılacağının netleşmesi üzerine kongre tarihinin 13 Şubat olarak belirlendiğini belirten Şahin, “23-24 Ocak tarihindeki Sivas-Ordu-Giresun kongreleri 13-14 Şubat tarihlerine ertelendi. Yine başbakanımızın iştirakiyle bu kongreler yapılacak.” Dedi.

Başbakan Davutoğlu’nun değişen konjonktür gereği Davos Zirvesi’ne katılması gerektiğini belirten Şahin; “Geçmişte Cumhurbaşkanımızın Davos’ta bir ‘one minute’ çıkışı olmuştu ve bundan sonra da başbakan seviyesinde Davos’a iştirak etmiyorduk, ilgili bakanlarımız iştirak ediyordu. Gelişen süreçte İsrail’in özür dilemesinden sonra, belirli hususları kabul etmesinden sonra ve dünya konjonktürü gereği Davos toplantılarına başbakan düzeyinde iştirak etmenin Türkiye’nin diplomatik ve siyasi menfaati gereği olduğuna karar verildi. Bu sebeple de 23-24 Ocak tarihlerinde başbakanımız ve ilgili bakanlarımız Davos’ta olacaklar ve Türkiye’yi orada temsil edecekler. Bu sebeple 23-24 Ocak tarihindeki Sivas-Ordu-Giresun kongreleri 13-14 Şubat tarihlerine ertelendi. Yine başbakanımızın iştirakiyle bu kongreler yapılacak.” İfadelerini kullandı.

“BÜYÜK BİR HAZIRLIK İÇİNDEYİZ”

Başbakan Davutoğlu’nun Sivas’a gelecek olmasını çok önemsediklerini belirten AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin, kentte bu doğrultuda ciddi bir hazırlık yapıldığını söyledi. Kongre tarihinin ertelenmesinin bir anlamda bu hazırlıklar için yeni bir zaman kazandırdığını da belirten Şahin, kentteki kurumlar ve STK’larla istişareler yapılarak kent için önemli olan çeşitli proje ve talepleri Başbakan Davutoğlu’na ileteceklerini söyledi.

Gündemde olan bazı proje ve talepler hakkında bilgiler veren Şahin, şu şekilde konuştu:

“Başbakanımızın gelmesi ile ilgili Sivas olarak büyük bir hazırlık içerisindeyiz. Valiliğimiz, Belediyemiz, Üniversitemiz, Ticaret ve Sanayi Odası, Organize Sanayi Bölgesi, diğer odalarımız, partimiz, bütün kurumlarımız ve STK’lar büyük bir organizasyon içerisindeyiz. Çeşitli toplantılar yaparak başbakanımızdan Sivas adına hangi taleplerde bulunacağımızı ve Sivas’ı önümüzdeki günlerde nasıl bir planlama ile ileri götüreceğimiz konuşuyor, tartışıyoruz.

22 Şubat’ta o zamanki Başbakanımız Sivas’a gelirken de böyle bir hazırlık içerisinde bulunmuştuk. Orada da özellikle Sivas’a yeni bir teknik üniversite istenmesi, ikinci bir ihtisas organize sanayi bölgesi istenmesi hususlarını önemli görmüştük. Yine Sivas’ın önümüzdeki yüzyıllarını kurtaracak projeler olarak bunları görüyoruz. 40 Yıllık bir Cumhuriyet Üniversitemiz var ve 48 bin 900 öğrencisi var. Dolayısıyla mevcut üniversite özelliklerinde zaten iyi bir kampusumuz var. Şehirde öğrenci yurt ve yatak sayısı bakımından ihtiyacımız yok özel yurtlarla beraber. Ama Kredi Yurtlar Kurumu’nun (KYK) 2 bin 200 kişilik, bin 300 kişilik yurtlarını da yaparak öğrencimizin daha çok KYK yurtlarında kalmasını temin etmeye çalışıyoruz.

İkinci bir üniversitenin aynı alanda değil de teknik alanda olmasının faydalı olduğunu düşünüyoruz. Ankara’da ODTÜ var bir de yeni açılan Erzurum teknik üniversitesi var. Dolayısıyla ikisinin ortasında bayağı bir mesafe var. Her iki tarafta aşağı yukarı 500 kilometrelik bir mesafe var. İkisinin ortasında bir teknik üniversiteye daha hinterlant olarak ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Teknik üniversitenin de nasıl ki 800 yıl önce Şifahiye Medresesi, Gök Medrese, Buruciye Medresesi, Çifte Minareli Medrese insanlara hizmet etmiş ise aynı şekilde bu eserlerin de 800-1000 yıl Sivas’a hizmet etmesini öngörüyoruz. Dolayısıyla teknik üniversite talebinin önemli olduğunu düşünüyoruz.

Hızlı trenin sefere başlaması ile teknik üniversitenin de gerçekleşme zamanlarının denk olmasını arzu ediyoruz ki, hızlı trenin ilimize gelirken bir şeyler getirmesi lazım. Teknik üniversitemize, Cumhuriyet üniversitemize aynı şekilde öğrenci getirsin, öğretim üyesi getirsin. Sadece yolcu taşısın istemiyoruz.

Aynı şekilde ikinci ihtisas organize sanayi bölgesinde her parselin büyük olmasını, her parsele tren yolunun olmasını ve özellikle ulaştırma alanında bir sektörün oluşmasını arzu ediyoruz.”

“SANAYİ SİTELERİ BİR ARAYA TOPLANACAK”

Sivas’ta tüm sanayi sitelerinin bir arada olacağı her türlü sosyal donatı ve kompleksle iç içe daha yaşanılabilir bir sanayi kompleksine ihtiyaç duyulduğunu belirten Şahin, bu konunun da öncelikli olarak gündemlerinde olduğunu söyledi.

Şahin; “Bizim belediye seçimlerinde de çokça dile getirdiğimiz ve proje kitabında da yer verdiğimiz bir husus var; Eski Sanayinin, Yeni Ata Sanayinin, 4 Eylül Sanayi Sitesi’nin ve Toptancılar Sitesi’nin çok güzel bir planlama ile Paşa Pınarı bölgesine taşınması. Orada da sağlık ocağı, hem okulu, kültür merkezleri, parkı, yeşil alanları ve diğer tesisleri ile bir sanayi değil de gerçekten sanayide çalışan herkese hizmet eden, sosyal imkânları olan, oradaki insanları iş dışında da geliştiren tesislerin olduğu bir sanayi sitesinin yapılması gerekli. Bu şekli ile hem OSB ile sürekli paslaşan bir sanayi sitesi olur hem de sanayi de çırak olmak, usta olmak, kalfa olmak daha cazip olur.  Tiyatroya, sinemaya giden bir çırak, tenis oynayan bir usta, futbol oynayan bir kalfa düşünün. Bunların hepsi o tesisin içerisinde olur ise kişisel gelişimlerini bu insanlar sağlamış olurlar” dedi.

“MEVLANA TÜNELİ İÇİN DEVLET DESTEĞİNE İHTİYAÇ VAR”

Yine belediye tarafından yürütülecek ve Sivas için büyük önem taşıyan bir başka projenin de Mevlana Tüneli Projesi olduğunu belirten Şahin, bu projenin hayata geçirilebilmesi için de devlet desteğine ihtiyaç olduğunu söyledi.

Şahin, sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

“Mevlana Tüneli Sivas için önemli bir proje. Bunu da tabi belediye imkânları ile yapmak hemen mümkün değil. Dolayısıyla bunun için de devlet desteğine ihtiyaç var ve bunu da devletle birlikte yapmayı arzu ediyoruz. Tabi Kızılırmak Projemiz var, Kuzey Çevre Yolu projesi Karayolları yol ağına girdi ve yapılacak. Dolayısıyla hayvancılıkla ilgili destek teşvik ihtiyacı var Sivas’ın bu yönde talebimiz olacak ve bununla birlikte ilçelerimizi Sivas’ın kırsalını da geliştirecek talebimiz olacak. Ama bunların belirli başlılarını biz başbakanımıza sunacağız. Diğerlerini de beraber gelecek bakanlarımıza hem de önümüzdeki Perşembe-Cuma günleri gelecek olan Tarım ve Milli Savunma bakanlarımıza sunacağız.”



Anahtar Kelimeler: TARİH NETLEŞTİ
  • Cuma 23 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.3 ° / 10.6 ° false
  • Pazar 18.2 ° / 7.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16