?Suyun kadrini bilmemiz lazım?

?Suyun kadrini bilmemiz lazım?

Kırsalda il sathında faaliyetlerinin yoğun bir şekilde devam ettiğini dile getiren Vali Yardımcısı ve Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, su konusuna dikkat çekti.

?Suyun kadrini bilmemiz lazım? 

Kırsalda il sathında faaliyetlerinin yoğun bir şekilde devam ettiğini dile getiren Vali Yardımcısı ve Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, su konusuna dikkat çekti. Kırsalda suyun dikkatli kullanılması hususunda su sayacı montajı çalışmalarının sürdüğünü aktaran Kaya, ?Sivas başta olmak üzere ülke olarak su zengini bir ülke değiliz. Gurbetçimizin yazın dönmesi, kaynaklarda suyun çekilmesi, tarımsal sulama, bahçe sulaması derken suyun da biraz hesap dışı kullanılması suyun yetersizliğine yol açıyor. Bu da bizim işlerimizi biraz zorlaştırıyor. Sivas´ta sular yerüstü sular.  Bol suyumuz yok. Suyun kadrini bilmemiz lazım? dedi.

NACİ YILDIZ/ÖZEL HABER

Vali Yardımcısı ve Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, kurumlarının çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Kırsalda altyapı, ulaşım, eğitim ve sağlık başta olmak üzere birçok alanda faaliyetlerinin hummalı bir şekilde devam ettiğini aktaran Kaya, yürüttükleri projelerde gelinen son durumu da değerlendirdi.

YAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Köy yollarının standardının yükseltilmesi konusunda 6 ekiple il geneline yayıldıklarını söyleyen Kaya, ?Köy yollarında çok yoğun bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. 8 bin km yol ağımız var. Muazzam bir rakam. Şu an yama çalışmalarımızı yapıyoruz. Bununla beraber asfalta yönelik çalışmalarımızı da hem ihale usulü hizmet alımı yöntemiyle yapıyoruz hem de kendi ekiplerimiz asfaltlama çalışmalarını yapıyor. Bir yandan da yapılan yolların bakımı devam ediyor? dedi.

KÖYLERE EVLADİYELİK YATIRIM

Bütçe imkânları doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini aktaran Genel Sekreter Kaya, ?Gönül ister ki her şeyi aynı anda tamamlayalım ama öyle bir şansımız maalesef yok. Çünkü bütçe ve imkânlar sınırsız değil. Hem insan, hem de mali kaynağımız doğrultusunda en iyisini yapmaya gayret ediyoruz. Bu sene bir milyon 500 bin m2 parke taşı verilecekti. İdare kaynaklarıyla bir milyon m2 parke taşını da köylerimize dağıtacağız. Köylerimiz parke taşı sayesinde temiz bir kullanıma sahip olacak ve evladiyelik bir yatırım da köylerde yapılmış olacak. Bunda da çok güzel sonuçlar alacağımıza inanıyorum? diye konuştu.

?BOL SUYUMUZ YOK?

Kırsalda çalışmaları yürütürken en çok zorlandığı hususların başında su konusunun geldiğini belirten Kaya, ?Şu bir gerçek: Sivas başta olmak üzere ülke olarak su zengini bir ülke değiliz. Gurbetçimizin yazın dönmesi, kaynaklarda suyun çekilmesi, tarımsal sulama, bahçe sulaması derken suyun da biraz hesap dışı kullanılması suyun yetersizliğine yol açıyor. Bu da bizim işlerimizi biraz zorlaştırıyor. Bu noktada kırsalda su sayacı montajı çalışmalarımızı son hız sürdürüyoruz. Sayaç takmak bize gelir sağlamıyor. Sayaç takıldı, para alınıyor mantığıyla bakmamak lazım. İnanın sayaç takmaktaki tek derdimiz su dağıtımındaki adaleti sağlamak. Yoksa onu takmak, okumak bize daha büyük külfet getiriyor. Sadece bu iş düzene girsin istiyoruz. Çünkü en alttaki suyu açtığı zaman yukarıda oturan suyu alamıyor. Bunun sıkıntılarını biz yaşıyoruz. Yaz geldi, bin 238 köy, 700´e yakın mezrada bu problemle karşılaşıyoruz. Bu noktada idaremiz ne kadar çalışma yaparsan yapsın biz komşumuzu düşünmezsek bunda başarılı olamayız. Yani hem altyapıyı yapacağız hem de bu kültürü oluşturacağız. Sivas´ta sular yerüstü sular. Öyle bol suyumuz yok. Suyun kadrini bilmemiz lazım? açıklamasında bulundu.

DEPOLARIN TAMAMINA KLORLAMA CİHAZI TAKILACAK

Köylerin sağlıklı içme suyuna kavuşabilmesi için depolara otomatik klorlama cihazı taktıklarını ifade eden Kaya, ?Bu cihaz suyun içerisindeki kloru kendi tespit ediyor  ve ihtiyacı varsa debisine göre otomatik olarak klorluyor. 481 depomuza bu cihazı bu dönem takacağız, kaynağımızı ayırdık. Bizim bin 600´e yakın depomuz var. Allah izin verirse hepsini bu sisteme geçireceğiz. Şu an zaten mekanik sistem klorlama yapılanlar var ama  otomatik sistem bu sene ilk defa uygulandı. Sağlıklı ve temiz içme suyuna kavuşma açısından çok güzel bir çalışma olacak? değerlendirmesinde bulundu.

EĞİTİM ALANINDA 260 PROJE YÜRÜTÜLÜYOR

Eğitim sektöründe yürütülen faaliyetlere de değinen Kaya, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:  ?Eğitim yatırımları büyük bir hızla devam ediyor. Burada da en büyük hedefimiz yeni eğitim öğretim yılına aksaklıklara mahal vermeden girebilmek. Şu anda 260´a yakın eğitim projesi yürütülüyor. Bununla beraber kültürel faaliyetlere yönelik kültür merkezi inşaatı devam ediyor. İlçelerimizde sağlık ocakları, hükümet konakları inşası devam ediyor. İdaremiz il sathında çalışmalarını sürdürüyor. Bu vazife bizlere yüklendi. Ekip olarak bu vazifenin hakkını vermek gayesi içerisindeyiz. Gönül ister ki bütün köylerimiz en ince ayrıntısına kadar parke taşıyla kaplansın, bütün yollar bırakın sathi kaplamayı sıcak asfalt olsun ama elimizdeki kaynaklar imkân verdikçe en iyisini yapmaya gayret sarf edeceğiz. İnşallah bunda da başarılı oluruz.?

?NİTELİKLİ VE AKILLI BİR BİNA?

Sivas İl Özel İdaresi´nin hizmet binasının arkasına geçtiğimiz günlerde temeli atılan valilik ek hizmet binasına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Kaya, ?Çalışmalar başladı, temeli şu anda kazılıyor. Yıllara sari olarak yapılacak ve inşallah 2 yıl içerisinde ek hizmet binası bitecek. Bittiği takdirde şu anda yer sıkıntısı yaşayan nüfus idaresi başta olmak üzere kurumların hepsi rahata kavuşmuş olacak. Bu da hizmet kalitesini beraberinde getirecek, daha kaliteli hizmet sunulacak. Bina çok nitelikli ve akıllı bir bina. Günün ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte bir bina. İnşallah Sivas´a da yakışacak güzel bir bina olacak? açıklamasında bulundu.

?YILDIZ, KALİTESİNİ İSPATLAMIŞ DURUMDA?

Sivas´ta kış turizminin kalbinin attığı Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi´ne ilişkin de konuşan Genel Sekreter Kaya, ?Yıldız Dağı şu anda yaz sezonunda. Yaz sezonu olduğu için daha ziyade piknikçilere, doğa yürüyüşü yapanlara hitap ediyor ama Yıldız, artık kalitesini ve standardını ispatlamış durumda. Yeni sezonla beraber faaliyetini yeniden yürütecek. Orada şu anda projelendirme çalışmalarımız devam ediyor, otel yatak sayısını artırmaya yönelik çalışmalarımız sürüyor.  Eğer bir mani olmazsa bunları hayata geçireceğiz ama tabi bunların da hepsi bir bütçe, kaynak gerektiriyor. İnşallah onları da bir araya getirirsek Yıldız Dağı´nda yatak sayısını, kapasiteyi artırmış olacağız. Yıldız Dağı; kaplıca, havaalanı yolu bittiğinde çok daha güzel olacak. Yolun standardı artacak bu durum ilgiyi artıracak. Biz şu anda Yıldız Dağı´nda yatak kapasitesini arıtmayı düşünüyoruz ya bir anda Sıcak Çermik´in yatak kapasitesi Yıldız´ın da yatak kapasitesi olmuş olacak. Gece Sıcak Çermik´in tadını alanlar, gündüz de kış turizmi ile turizmin 2 güzel hizmetinden birlikte faydalanacaklar. Sivas çok büyük değerlere sahip. Özellikle turizm adına. Bunların bir araya getirilip organize edilmesi Sivas adına büyük bir nimet? diyerek konuşmasını sona erdirdi.

 

 

 



Anahtar Kelimeler: Suyun kadrini bilmemiz lazım
  • Cumartesi 27.5 ° / 12.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26.2 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 27.1 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16