SULTAN ŞEHİR ORTAK AKILLA KAZANIYOR

SULTAN ŞEHİR ORTAK AKILLA KAZANIYOR

Sivaslılar, geçtiğimiz yıl 31 Mart’ta gerçekleştirilen mahalli seçimlerin ardından yaklaşık yüzde 50 oy oranı ile Sivas Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Hilmi Bilgin’in ve ekibinin 1 yılını değerlendirdi.

Sivaslılar, geçtiğimiz yıl 31 Mart’ta gerçekleştirilen mahalli seçimlerin ardından yaklaşık yüzde 50 oy oranı ile Sivas Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Hilmi Bilgin’in 1 yılını değerlendirdi. Sultan Şehir’e özel açıklamalarda bulunan ilimizde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının (STK) başkanlarının yanı sıra toplumun çeşitli kesimlerinden vatandaşlar ortak akıl ve istişare ile yola çıkan  Bilgin’in ve ekibinin hizmetleriyle gönüllerde taht kurduğunu ifade etti.

Naci YILDIZ/ÖZEL HABER

Sivaslılar; Milletvekilliği ve Adalet Bakan Yardımcılığı gibi önemli görevlerde bulunduktan sonra 2019 yılının 31 Mart’ında gerçekleştirilen yerel seçimler sonrası Sivas Belediye Başkanı seçilen Hilmi Bilgin’in görev süresindeki 1 yılını değerlendirdi.

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan sivil toplum kuruluşu (STK) başkanları, seçimler öncesi ; “Biz susacağız, eserlerimiz konuşacak”, “Az konuşacağız, çok çalışacağız”, “Ortak akıl ile şehri yöneteceğiz”, “Gönül belediyeciliği yapacağız”, “Klasik belediyecilik yapmayacağız” gibi sloganlarla yola çıkan  Başkan Bilgin’in Sivas’a kısa süre içerisinde önemli hizmetler kazandırdığını söyledi. Bilgin’in ve ekibinin istişareye önem verdiğini ve iletişim kanallarını açık tuttuğunu kaydeden STK başkanları el ele Sivas için çalıştıklarına dikkat çekti.

 

Gazetemize değerlendirmelerde bulunan bazı vatandaşlar ise Bilgin’in hizmet belediyeciliğini gönül belediyeciliği ile birleştirdiğini belirtti.

31 Mart seçimlerinde oy kullanan her 2 Sivaslıdan 1’inin oyunu almaya başaran Hilmi Bilgin’in 1 yıllık çalışmalarına ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunan isimler ve demeçleri şu şekilde:

 

SİVAS’I ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE GÜZEL GÜNLER BEKLİYOR

Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu:  Sivas Valililiğimiz, İl Özel İdaremiz, Belediyemiz, resmi kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız tarafından birlik ve beraberlik içerisinde yakalanan çalışma ortamı ile Sivas’ı önümüzdeki süreçte daha güzel günler beklemektedir. Belediye Başkanımız Sayın Hilmi Bilgin, ilimizi iki dönem Sivas Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclis’inde temsil etmiştir. Kısa bir süre Adalet Bakan Yardımcılığı görevinde bulunmuş ve aldığı görevleri başarıyla yerine getiren bir isim olmuştur. Sivas’ı ve Sivaslıları yakından tanıyan Belediye Başkanımız Sayın Bilgin’in sanayi, tarım ve hayvancılık şehri olan ilimizde Valimiz Sayın Salih Ayhan öncülüğünde temelleri atılan süt toplama merkezi ve yem fabrikası ile canlı hayvan pazarı, kaba yem ot borsası projelerinin gerçekleşmesinde çok büyük emekleri vardır. Bizlerle her zaman birlik ve beraberlik içerisinde çalışan, fikirlerimize değer veren Sayın Hilmi Bilgin’e şahsım ve üyelerim adına çok teşekkür ediyorum.

BERABERLİK İÇERİSİNDE ŞEHRİMİZE HİZMET EDİYORUZ

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken: Belediye Başkanımız  Hilmi Bilgin ile uyum içerisinde çalışıyoruz. Üyelerimizden gelen talep ve beklentilere hızlı çözüm üretiliyor. Özellikle Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) asfalt ve  su konusunda ciddi çalışma yapıldı. Bunlar OSB’de faaliyet gösteren firmalarımız açısında da önemliydi ve tamamlandı. Başkanımız Hilmi Bilgin ile ilimize yatırımcı gelmesi konusunda da işbirliği içindeyiz. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimize hizmet ediyoruz. Kendisine ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi.

HER DAİM BAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Yüksel Demirgil:  Sayın Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin’in Milletvekilliği ve Adalet Bakan Yardımcılığındaki bilgi ve birikimlerini ilimize yansıtacağına inancımız tamdır.  Esnaf ve sanatkarlarla olan istişaresi ve esnaf ziyaretleri bizleri de çok memnun ediyor. Elbette Sivas’ın hayata geçirilmesi gereken birçok projesi var. Hilmi Başkanımıza bu yolda başarılar diliyor, her daim yanında olacağımızı da belirtmek istiyorum.  

HİLMİ BAŞKANIN EKİBİ ÇOK İYİ

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sivas Şube Başkanı Salim Eminoğlu: Hilmi Başkanın yapmış olduğu hizmetler, halka  verdiği önem takdire şayan. Birlik ve beraberlik içerisinde ortak aklı işleterek  insanları dinlemesi, vatandaşların fikrini, düşüncesini dikkate alması çok önemli. Ayrıca eleştiriye açık bir kişi. Bu çok güzel, bu yönünü çok beğeniyorum. Hakikaten her toplantıda, ‘Bizi eleştirin, ben eleştiriye açığım’ diyor. ‘Ben eleştiriye bozulmam’ diyor. Bu güzel. İnsanlar eleştirmeye korkuyor, halbuki bir insan eleştiriye açık olmalı. Bu yönü çok iyi. Başkanımızı çağırdığımız zaman, ‘Buyurun misafirimiz olun’ dediğimizde hiç emeğini esirgemeden gelip insanları dinliyor. Orada fikirlerini, düşüncelerini alıyor. Ayrıca Özbelsan işçilerine yapılan zamma da değinmek istiyorum. Hilmi Bey, belediyeye geldi, işçilerin yüzü güldü. Son verdiği zamlar, maaş iyileştirmesi çok güzel. Başkanımızdan memnumum. Ekibi çok iyi. İlgililer, alakalılar.

BAKAN YARDIMCILIĞI TECRÜBESİNİ SİVAS’A YANSITIYOR

Demiryol-İş Sendikası Sivas Şube Başkanı Murat Kütük: Belediye Başkanımızın STK’larla sürekli istişare halinde olması, fikir alması, görüşlerimize başvurması bizleri memnun ediyor. Adalet Bakan Yardımcılığı görevinde bulunan Hilmi Başkan o tecrübesini Sivas’a çok güzel bir şekilde yansıtıyor. Ülkemizin merkezi noktasında bulunan, limanlar ile kuzey-güney, doğu-batı aksları arasında ulaşım üssü vazifesi gören şehrimize büyük katkı sunması beklenen “Lojistik Köy” projesini yakından takip ediyor. Belediye Başkanımızın; Sayın Cumhurbaşkanımızın 8 Şubat 2019 yalında Sivas kent meydanında söylediği üzere TÜDEMSAŞ’ın modernizasyon, istihdam ve güçlendirme sözlerinin takipçisi olma bağlamında öncülük etme misyonunu üstleneceğine olan kanaatimiz tamdır. Çünkü biliyoruz ki demiryollarının başkenti olan Sivas’ımızın kalkınması yine gelişen demiryolları ve TÜDEMSAŞ’la olacaktır.  Başkanımıza çalışmalarında başarılar diliyor ve Sivas’ın lehine olacak her projede destek vereceğimizi bildiriyoruz.

 

SİVAS’A HİZMET İBADETTİR

Ekil İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Ekşi:  Hilmi Bey ilimiz dışında bulunan iş adamlarının Sivas’a olan ilgilerinin artmasına yönelik girişimlerde bulunuyor, iş adamlarını ziyaret ediyor. Gayretlerinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum. Hepimiz Sivas’ın çocuklarıyız. Sivas benim için çok değerli. Sivas’a hizmet ibadettir.

TARIM VE HAYVANCILIĞA DESTEK VERİYOR

Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ : Belediye Başkanımızın 1 yıllık süre zarfında yaptıklarını çok beğeniyorum. Şu ana kadar  Sivas’ın temizliğinde, alt yapısında herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Ziraat Odası olarak da belediyeye proje  sunduğumuz zaman Sayın Valimiz Salih Ayhan gibi Belediye Başkanımız da hemen ilgileniyor. Çok duyarlı davranıyor. Biliyorsunuz hayvan pazarı ve ot borsası projelerinde belediyemizin çok büyük katkıları var. Tarım ve hayvancılığa gücü yettiği kadar destek veriyor. Kendisi de köylü çocuğu olduğu için tarım ve hayvancılığı önemsiyor. Belediyenin de desteğiyle kurulan yem fabrikası ve onun yanında kurulan süt işleme fabrikası Sivas’a güzel katkılar sunacak. O da faaliyete geçtiği zaman çok güzel olacak. Biz Hilmi Başkanımızdan çok şey bekliyoruz.

ORTAK AKLI EGEMEN KILDIKLARI İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Ulaştırma Memur-Sen Sivas Şube Başkanı Ömer Vatankulu: Sayın Belediye Başkanımız Hilmi Bey, şehrimize önemli görevlerde bulunmuş değerli bir isim. Milletvekili ve Adalet Bakan Yardımcılığı görevlerinde edindiği deneyimleri Sivas’ımıza çok güzel bir şekilde yansıttığı kanaatindeyiz. Sendikamız üyelerinin sorunlarını her platformda dinleyerek çözüm üretme noktasında çaba sarf ediyor. Bu noktada kendisine ve ekibine minnettarız. Öte yandan şehrimize büyük bir katma değer sağlayacağına inandığımız Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesi ile de yakından ilgileniyor. Hızlı trenin ilimize gelmesiyle birlikte şehrimiz inşallah ekonomik anlamda daha iyi noktalara gelecek. Bu vesileyle başkanımıza ve ekibine şehrimizde ortak aklı egemen kıldıkları için sendika üyelerim ve şahsım adına teşekkür ediyorum.

YAŞANABİLİR SİVAS İÇİN ELBİRLİĞİYLE ÇALIŞIYORUZ

37. Bölge Sivas Eczacılar Odası Başkanı Bahadır Eren: Belediye Başkanımız 1 yıllık görev süresi boyunca istişareye ve ortak akla büyük önem verdi. Bizler de Eczacılar Odası olarak buradan hareketle kullanılmış ve tarihi geçmiş ilaçların toplanarak imha edilmesi hususunda belediyemizle protokol imzaladık. Yani daha yaşanabilir bir Sivas için bizler de elimizden geldiği katkıyı vermeye çalışıyoruz. Belediyemizle ortak aklı ön plana çıkartarak projelere imza atıyoruz. Bu vesileyle Belediye Başkanımız Hilmi Beye ve ekibine görev süresi boyunca çalışmalarında başarılar diliyoruz.

BİZLERE HER ZAMAN DESTEK OLUYOR

Kamu Yararına Çalışan TCDD Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Sivas Şubesi Başkanı Veysel Açıkalın:  Dernek olarak demiryollarında ve raylı sistem işletmelerinde çalışarak emekli olan meslektaşlarımız arasında sevgi, saygı ve mesleki birliği kuvvetlendirici faaliyetler ile sağlık, sosyal ve kültürel çalışmalar yapmayı amaçlıyoruz. Emekli, dul ve yetim üyelerimize maddi, manevi ve sosyal yardımlarda bulunarak üyelerimiz arsındaki birlik ve dayanışmayı sağlamayı hedefliyoruz. Ortak akıl ile yola çıkan Belediye Başkanımız Hilmi Bey, bu amaç ve hedeflerimizi gerçekleştirmek için her zaman bizlere destek oluyor. Dernek üyelerimiz adına kendisine teşekkür ediyor başarılar diliyoruz.

 

SORUNLARIMIZLA YAKINDAN İLGİLENİYOR

Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal: Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin, geldiği günden bugüne şehit ailelerimiz ve gazilerimizin sorunları ve sıkıntılarıyla yakından ilgileniyor. Gittiğimiz zaman belediyenin imkanları ölçüsünde desteklerini hiç bir zaman esirgemiyor. Gerek maddi gerek manevi olarak bütün birimlerle yanımızda olduklarını hissettiriyor. Özellikle derneğimizin yapmış olduğu sosyal faaliyetlere destek oluyor.  Bizler de sivil toplum örgütü olarak belediyemizin yapacağı faaliyetlerde ortak akılla birlikte güzel çalışmalar yapacağız.  Başkanımızın yapmış olduğu STK ziyaretlerindeki diyalogları, esnaflarımızla, iş adamlarımızla, kamu kurum ve kuruluşlarımızla olan işbirliği  çok önemli. Sivas'ın daha güzel yere gelebilmesi için istişare etmesi kendi düşüncelerinden ziyade her konunun uzmanı ile bilgi alışverişinde bulunması çok kıymetli. Belediye Başkanımızın yanında durarak Sivas'ın geleceği açısından her güzel projeyi desteklemeliyiz.  Sivas'ımızın kaybedecek zamanı yok. Çalışacağız, üreteceğiz. İnsanlarımızın huzur içerisinde, beraberlik içerisinde olmaları için STK temsilcileri olarak üzerimize düşen görevi layıkıyla yapacağız. Bundan sonraki süreç içerisinde Sivas Belediye Başkanımız Sayın Hilmi Bilgin’e ve ekibine çalışmalarında başarılar diliyorum. İnşallah üreten Sivas olacağız.

KİMSESİZLERİN HAMİSİ OLACAĞINA İNANIYORUZ

Sivas İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Efe Zileli: Sivas ve  Ankara siyasetinin çeşitli kademelerinde görev alarak hizmet eden Hilmi Bilgin beyin Sivas Belediye Başkanlığı görevinde 1 yıl geçti. Geriye dönerek bir vatandaş, bir STK başkanı olarak değerlendirdiğimizde pozitif bir enerji ile başlayan hizmet kervanının aynı şevk ve heyecanla devam ettiğini görüyoruz. Halk olarak  belediye başkanından beklediğimiz  mütevaziliği, samimiyeti, güler yüzü ve belediyenin kapılarının da sonuna kadar açık olduğunu  fazlası ile görüyoruz.  Özellikle yılların siyasetçisi olmasından dolayı halk ve  sivil toplum örgütleri ile olan ilişkilerini sıcak tutması, yine kendi sözüyle milletin aleyhine olan, milletin istemediği hiçbir şeye evet dememesini takdirle karşılıyoruz. Yıllarca  Milletvekili ve Bakan Yardımcısı olarak hizmet ettiğinden dolayı Sivas'ımızın ve Sivaslıların Ankara'da çeşitli bakanlıklarda olan taleplerini takip ettiğini görüyoruz. İnşallah görev süresince de aynı duyarlılık ve hassasiyetle çalışacağına gariplerin, mağdurların, kimsesizlerin hamisi olacağına inanıyoruz. 1. yılın Sivas Belediyemize, belediye çalışanlarımıza ve   şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.

BAŞARILARI DAİM OLSUN

İlbeyliler Derneği Başkanı İsmail Karataş: Hilmi Başkanımızın 1 yıllık süre zarfındaki gidişatı çok iyi. Elbette hiçbir belediye başkanı 1 yılda çok büyük beklentileri insanımıza sunamaz. İleriye dönük Hilmi Başkanımızdan ve ekibinden çok hizmet alacağımıza inanıyorum . Derneğimize olan ilgi ve alakası bizleri memnun ediyor. Başarıları daim olsun.

KALİTELİ HİZMET ŞİKAYETLERİ AZALTTI

Sivas Özel Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Yasin Arslan:  Hilmi Başkanımız göreve geleli 1 yıl oldu. Göreve gelirken “gönül belediyeciliği” dedi. Bu zaman zarfında da zaten bunu en iyi şekilde yaptı. Sivas Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi ve üyeleri olarak bize her zaman iyi niyet gösterdi. Sivas’ın huzuru için biz de elimizden geleni yaptık, Hilmi Başkan da elinden geleni yaptı. İlk süreçte yaptığı en büyük icraatlardan birisi de Numune Hastanesi’nin arkasına yeni bir durak açması oldu.  “Tüm mahallelerden vatandaşlarımız Numune Hastanesine tek araçla ulaşsın” dedi. Bu çok büyük bir hizmet. Gelen şikayetleri hem biz hem de başkanım çözüm noktasında ele aldık. Bu sayede şikayet oranları şu anda çok az, yüzde 90 oranında azalma var. Bu da neden oluyor? Kaliteli hizmet anlayışından kaynaklanıyor. Başka bir sebebi yok. Başkanımız gerçekten ortak aklı işletiyor. Başkanımıza Sivas’a şu ana kattıkları için çok teşekkür ediyoruz.

YAPILACAK HİZMETLER SİVAS’IMIZA DEĞER KATACAK

Pulur Mahallesi Muhtarı Ogün Bekçioğlu: Hilmi Balkanımız; 1 yıllık süre zarfında ekibini oluşturdu, başkan yardımcılarını belirledi. Özbelsan işçilerinin maaşlarını dengeledi. O güzel oldu. Şu anda rutin belediyecilik hizmetleri güzel bir şekilde yürütülüyor. Başkanımızın nasıl bir performans sergileyeceği bu yıldan itibaren belli olur.  Bizim de Pulur Mahallesi için projelerimiz var. Başkanımız bu projeler için bizlere destek verirse mahallemize kazandırır kendisine teşekkür ederiz. Yapılacak hizmetler Sivas’ımıza değer katacak.

BAŞKANIMIZ SEÇİM ÖNCESİ VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU

Özbelsan işçisi (Yol süpürme aracı operatörü) Ahmet Gül: Özbelsan, Sivas’ımız için bulunmaz bir kuruluş. Her geçen gün gücüne güç katarak yoluna devam eden bir şirket. Böylesi kurumların varlığı Sivas için çok önemli. Özbelsan’ımız bugün 2 bin  kişi ile hizmet veriyor. Ekonomik alanda olsun, sosyal alanda olsun tam zamanında maaşları veren, sosyal hakları veren bir kurum haline geldi. Her gün daha da ileriye gidiyor. Hilmi Başkanımız “gönül belediyeciliği” ile yola çıkmıştı. Her defasında bizleri ziyaret ediyordu; sokakta, caddede çalışırken bizlerle hasbihal ediyordu. İşçi maaşlarının yükseltilmesi gerektiğini  ifade ediyordu. Bunun da yapılacak toplu iş sözleşmesi ile çözüleceğini ifade etmişti ki nihayetinde de başkanımız bu konuda vermiş olduğu sözü tuttu. Özbelsan işçilerinin maaş artışına baktığımızda düşük ücret alan arkadaşlar bu kadar artış beklemiyordu. 600-650 lira beklemiyordu. Çünkü alışmışız 100-200 liraya. Eğitim durumuna göre çalıştığı birime göre işçilere yapılan zam bin 100 liraya kadar çıktı. Hilmi Başkanımın Türkiye’nin ekonomik şartlarını da göz önüne aldığımızda çok güzel oranda zam verdiğini düşünmekteyim. Bundan sonra işimize daha çok sarılarak ilimizin, Özbelsan’ın gelişmesi için çalışacağız. İnşallah bu durum diğer şirketlere de örnek olur.  Ben Sultan Şehir aracılığıyla gerek Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin’e gerekse de Genel Müdürümüz Ahmet Kuzu’ya işçi ile olan güçlü iletişimleri için teşekkür ediyorum. İstediğiniz zaman müdürle görüşebiliyorsunuz, düşüncelerini ifade edebiliyorsunuz. Genel Müdürünüz arıyor, doğum gününüzü kutluyor. Derdimiz, sıkıntımız olup olmadığını soruyor. Başkanımızı yolda gördüğümüzde sıcakkanlılıkla dinliyor.

 



Anahtar Kelimeler: SULTAN ŞEHİR ORTAK AKILLA KAZANIYOR
  • Cuma 26.5 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 27.5 ° / 12.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26.2 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16