Siz Hayal Edin Biz Gerçekleştirelim

Siz Hayal Edin Biz Gerçekleştirelim

Pazar günü yapılan olağanüstü seçimin ardından Ziraat Odası Başkanlığı’na seçilen Hacı Çetindağ, ilk açıklamayı gazetemize yaptı

Siz Hayal Edin Biz Gerçekleştirelim  

Pazar günü yapılan olağanüstü seçimin ardından Ziraat Odası Başkanlığı’na seçilen Hacı Çetindağ, ilk açıklamayı gazetemize yaptı

Ziraat Odası’nın kamuoyunda artık hizmetleriyle ön plana çıkacağını kaydeden Çetindağ, Sivas Ziraat Odası’nı ilimizdeki çiftçilerin hayal ettiği bir oda haline getireceklerini kaydetti. Yaklaşık 2 yıldır gündemden düşmeyen Sivas Ziraat Odası’nda olağanüstü kongre geçtiğimiz Pazar günü yapıldı. Hakkında çıkan iddialar nedeniyle görevden alınan eski Başkan Durmuş Şeker ve Hacı Çetindağ’ın aday olduğu olağanüstü kongre de Çetindağ, 20 oy farkla seçimi kazanarak Ziraat Odası Başkanı oldu.

Dün itibariyle göreve başlayan Çetindağ, kongrenin ardından ilk açıklamayı gazetemize yaptı. Delegelerin oyuyla kendisinin ve ekibinin göreve geldiğini kaydeden Çetindağ, demokratik olarak gerçekleştirilen seçimin Ziraat Odalarına ve Sivas’a hayırlı olmasını temenni etti.

Yüksek Seçim Kurulu’nun kararıyla olağanüstü olarak seçime gittiklerini kaydeden Çetindağ, “Yüksek Seçim Kurulu’nun kararı ve delegelerin isteğiyle bir seçim yaptık. Daha önceki yönetim farklı konular nedeniyle görevden alınmıştı. Yaklaşık 2 yıl gibi bir süre zarfında da Sivas Ziraat Odası kayyum heyeti tarafından idare ediliyordu” dedi. 21 Eylül tarihi itibariyle seçim sürecini geride bıraktıklarını kaydeden Çetindağ, “Artık Sivas’ın çiftçisi de delegesi de Ziraat Odası’nın farklı konularla gündeme gelmesini istemiyor.  Bu oda artık seçimlerle ilgili, yolsuzluklarla ilgili anılmasını ilimizin çiftçisi de istemiyor, delegelerimiz de istemiyor, Sivas kamuoyu da istemiyor” ifadelerini kullandı.

Ziraat Odası Başkanı Çetindağ şunları kaydetti:“Peki, bizim çiftçimiz neyi istiyor, Odamızın hizmetleriyle ön plana çıkmasını istiyor. Biliyorsunuz Sivas sanayi şehri değil, Sivas Tarım şehri. Burada da tarımın ön plana çıkması lazım. Bizim en fazla üzerinde duracağımız konu da yine tarım olacak. Sivas Ziraat Odası’nın hizmetleriyle ön plana çıkmak için çok büyük bir gücü var. Çok büyük bir potansiyelimiz var. Çiftçilerimizin en çok istedikleri konulardan bir tanesi de bu.

Onun için seçimi sonlandırdık. Şuan önümüzde 5 aylık bir hizmet dönemimiz var. Zaten iki ay sonra delege seçimimiz var. Şubat ayında da Odamızı 4 yıl boyunca idare edecek yeni bir yönetim seçilecek. Daha önümüzde zaman var. Ama o zamanki şartlar bizlere neyi gösterecek, bakacağız. Şimdilik görev yapacağımız 5 aylık süreci en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz.” Seçimde yarıştığı eski Başkan durmuş Şeker’e de teşekkür eden Çetindağ,”Bu yapılan seçimin demokratik bir şekilde tamamlanması, her hangi bir şey yaşanmadan tamamlanması bizleri ayrıca mutlu etti. Seçimde adaylığını koyan karşı tarafa da teşekkür ediyoruz. Sonuç olarak bir aday kazanacaktı. Delegelerin tercihi bizden yana oldu. Bizde inşallah, bizi göreve getiren delegelerimizi utandırmayacağız. Olağanüstü kongre sürecinde ekibimizle birlikte çok çalıştık. İşi bilen bir ekiple yaptığımız çalışmaların sonucunu da aldık” dedi. Şubat ayında olağan kongrenin yapılacağını ve 5 aylık bir görev süreleri olduğunu ifade eden Çetindağ, “Yaptığımız seçimle birlikte önümüzde 5 aylık bir hizmet sürecimiz var. Böyle kısa bir süreçte proje hayata geçirmemiz çok zor. Ama inşallah Şubat ayında yapılacak olağan kongreyle birlikte göreve devam edersek, ilimiz adına çok önemli hizmetlere imza atacağız” dedi.

HAYVAN PAZARI SİVAS’A YAKIŞMIYOR

Önümüzdeki Cumartesi günü ekip arkadaşları ile birlikte incelemelerde bulunmak üzere Hayvan Pazarı’na gideceklerini belirten Çetindağ, “Önümüzde yaklaşan bir Kurban Bayramı var. Kurban Bayramı’nın tüm İslam Âlemi’ne hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Çetindağ şöyle devam etti: “İlk çalışmamıza hayvan pazarından başlayacağız. Orada yaşanan sıkıntıları yerinde tespit edeceğiz. Besicilerimizle birebir görüşeceğiz. Tespit ettiğimiz sıkıntıların çözümü için de elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Türkiye’nin genelindeki Hayvan Pazarlarını incelediğimizde en yakışmayan Hayvan Pazarı’nın ilimizde olduğunu görüyoruz. Bu kadar sıkıntılı bu kadar perişan bir Hayvan Pazarı başka bir yerde yok. Sivas’a yakışan, modern, hemen hemen her gün açık olabilecek bir Hayvan Pazarı’nı Sivas’a kazandırmak istiyoruz. Gerek Belediye Başkanımız Sami Aydın’la gerekse siyasilerimizle bu konuyu görüşerek desteklerini isteyeceğiz.

Çalışmalarımızın başında Hayvan Pazarı’nı yenilemek gelecek. Bu projemizle birlikte çiftçilerimizin besicilerimizin yüzünü inşallah güldüreceğiz. Hayata geçireceğimiz projelerle birlikte çiftçilerimizin hayal ettiği bir Ziraat Odası haline geleceğiz. Yani Çiftçimiz buraya geldiği zaman oturacak, bütün sıkıntılarını anlatacak, bizlerde elimizden geldiği kadarıyla danışmanlık hizmeti olsun, resmi kurumlarla ilgili sıkıntılar olsun, evrak takibi olsun elimizden gelen bütün desteği vereceğiz. Zaten Ziraat Odaları bunun için var. Çiftçi buraya gelip kendi derdini anlatabilecek. Çiftçilerimizin hayalindeki Ziraat Odalarını bizler hayata geçireceğiz.”

Önceki gün yapılan seçimlerle göreve gelen Hacı Çetindağ’ın Meclis listesi şu şekilde oluştu:

ASİL ÜYELER

Hacı Çetindağ, Hüseyin Coşkun, Hasan Çil, Mustafa Topal, Muharrem Kılıç, Atilla Polat, Şuayip Türker, Seyit Ali Yalçın, Kayayurt Erdoğan, Osman İnce, Süleyman Ateş, Neşet İnanır, Cemil Gözen, Metin Berk, Servet Yuvacı, Hasan Hüseyin Karadaş, Duran Özgülmez, Dursun Yılmaz, Celal Kodaz, Sebahattin Çaylak, Ahmet Turan Yüceal.

YEDEK ÜYELER

Bünyamin Gülez, Tevfik Durukan, Şaban Sarı, Ahmet Turan Kiriş, Emlia Badem, Gazi Gökçe, Ömer Demirci, Hüseyin Alpsala, İbrahim Akalın, Yusuf Karakoç, Emrah Tombak, Mehmet Üzümkaya, Mevlüt Bugur, Murat Acet, Hami Temel, Emir Çelik, Halil Budama, Hasan Yavuz, Adem Yerli, Mehmet Doğan, Abdullah Şeker.



  • Pazar 11.9 ° / 4.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 7.4 ° / 0.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 10.5 ° / 2.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 35 18 13 4 13 58
4.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
5.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 35 10 11 14 3 44
12.Samsunspor 35 11 15 9 -5 42
13.Kayserispor 35 11 13 11 -9 41
14.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
15.Fatih Karagümrük 35 9 16 10 -2 37
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 35 4 24 7 -42 16