SİVTAŞ ÜRETECEK, SİVAS KAZANACAK

SİVTAŞ ÜRETECEK, SİVAS KAZANACAK

Sivas Teknik Tarım Hayvancılık ve İnşaat Ticaret Sanayi Anonim Şirketi (SİVTAŞ) bünyesindeki yem fabrikasının açılışı görkemli bir törenle gerçekleştirildi.

Sivas Valiliği himayelerinde Sivas İl Özel İdaresi ve Sivas Belediyesi'nin ortaklığında 13 Haziran  2019 tarihinde kurulan Sivas Teknik Tarım AŞ'nin Yem Fabrikasının açılışı, 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını SİVTAŞ AŞ Genel Müdürü Hakan Bozbıyık gerçekleştirdi. Şirketin kuruluş süreci  hakkında bilgi veren Bozbıyık, “Sivas’ta tarım ve hayvancılık alanında eksikliği hissedilen ve destek olunması gereken konular hakkında Sivas tarımı ve hayvancılığı adına çalışmak amacıyla 13 Haziran 2019 tarihinde Sivas Valiliğimizin himayesinde Sivas İl Özel İdaresi ve Sivas Belediyesinin ortaklığıyla  Sivas Teknik Tarım Hayvancılık ve İnşaat Ticaret Sanayi Anonim Şirketi kısa adıyla SİVTAŞ kurulmuştur” dedi.

FABRİKAMIZ TÜRKİYE REKORU KIRDI

Genel Müdür Bozbıyık, konuşmasının devamında; “Valiliğimiz, Belediyemiz, İl Özel İdaremiz ve Tarım İl Müdürlüğümüz tarafından  oluşturulan uzman ekiplerimiz Sivas ve ülke tarımına ilişkin saha taraması ve işletme ziyaretleri yaparak ayrıntılı bir şekilde incelemiştir. Bu incelemeler yönetim kurulumuzca değerlendirilmiş, şirketimizin projeleri ve yol haritası da bu sayede şekillenmiştir. Yapılan değerlendirmelerde ilk olarak Sivas’ta eksikliği hissedilen süt işleme tesisi ve yem fabrikası yatırımlarının başlatılması kararı alınmıştır. Yaklaşık 1,5 yıl gibi bir sürede bu tesis ve şirket projelendirilmiş, yapılandırılmış, tamamlanmış, üretime başlamış ve sorunsuz bir şekilde ticari faaliyetlerine devam eder hale gelmiştir. 29 Ekim 2019 tarihinde hep birlikte temelini attığımız yem fabrikasının bugün açılışını yapıyor olmanın mutluluğunu SİVTAŞ ailesi olarak yaşıyoruz. Yem fabrikamız; 8 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak test üretimlerine geçmiş ve bir Türkiye rekoru kırılmıştır.”

SİVTAŞ; SİVAS’IN MARKASI OLACAK

SİVTAŞ Yem Fabrikasının yaklaşık 3 aydır üretim ve satışa devam ettiğini belirten Bozbıyık, “Şu anda açılışını yapmış olduğumuz bu tesis alanında Türkiye’nin en iyi firmaları ile çalışılarak en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş, planlanmış ve son teknoloji ile donatılarak yapılmış bir tesistir. SİVTAŞ üretime başladığı ilk günden itibaren yem kalitesi ve fiyat avantajıyla farkını ortaya koyarak Sivas tarımına hizmet etmeye başlamıştır. Bu yılın sonunda süt işleme, bal paketleme ve bakliyat eleme tesislerimizin de devreye girmesiyle farklı alanlarda da Sivas ve ülke tarımına hizmet etmeye devam edeceğiz. Öncelikli amaçlarımız Sivas çiftçisinin üretim maliyetini mümkün olduğunda düşürmek, ürün verimliliğini artırmak, çiftçilerimizin yetiştirdikleri ürünler için eder fiyat üzerinden pazar oluşturmak, Sivas ekonomisine katkı sunmak, Sivas’ın tarım ve hayvancılık alanında milli bir markası olmasını sağlamaktır” ifadelerini kullandı.

SİVAS’I GURURLA TEMSİL ETMEYİ HEDEFLİYORUZ

SİVTAŞ’a ilişkin hayallerinin ve hedeflerinin olduğunu dile getiren Bozbıyık, “Kısa vadedeki hedeflerimiz piyasaya girerek üretimimizi ve istihdamımızı artırmak. Orta vadedeki hedefimiz SİVTAŞ olarak ulusal bir marka olmak, bu milli marka ile yurt içi ve yurt dışında Sivas’ı gururla temsil etmektir. Motivasyonumuz, azmimiz, hedeflerimizle SİVTAŞ’ın ulusal bir marka olacağına SİVTAŞ ailesi olarak inancımız tamdır. Kısa sürede geldiğimiz bu nokta bunun en büyük ispatıdır. Uzun vadedeki hedefimiz ise borsaya açılarak ticarette  ulusal firmalar arasına girmek ve şirketimizi ülke tarımına yön veren örnek şirketler arasına sokmaktır.  Bu projeye ‘fikir babalığı’ yapan klasik vali ve belediye başkanı anlayışının dışına çıkarak kırsalda üreticiye, merkezde tüketiciye hizmet etmek ve istihdam yaratmak amacıyla SİVTAŞ’ı kuran ve güçlerini birleştirerek bu projeyle Türkiye’ye örnek olan Sayın Valimiz Salih Ayhan ve Sayın Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin’e, projemize başından sonuna kadar destek veren, yanımızda olan Sayın Bakanımız ve milletvekillerimize, tecrübe ve destekleriyle motivasyonumuzu yüksekte tutan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

ÇONGAR: ÜRETİCİLERİMİZE CAN SUYU OLDU

Genel Müdür Bozbıyık’ın ardından konuşan Sivas Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kadir Çongar ise “Sivas’ta bir yem fabrikası ihtiyacı vardı. Bunu da Sayın Valimizin önderliğinde gerçekleştirdiğimiz için herkese teşekkür ederim. Ülkemiz hayvancılığı zor dönemden geçerken  bu tesis hayvancılık yapan tüm üreticilerimize can suyu olmuştur. Şu anda biz yem alırken torba başı piyasa fiyatının   10 lira altında alıyoruz. Süt işleme tesisinin  de bir an önce faaliyete geçmesini dört gözle beklemekteyiz. Fabrikalarımızın kurulumunda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Allah hayırlı, uğurlu etsin” dedi.

HASTAOĞLU: BERABERLİĞİMİZİ DEVAM ETTİRECEĞİZ

Kısa bir selamlama konuşması yapan Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu da “Paydaşlarımızın tamamı burada. Birlik ve beraberliğimizi devam ettireceğiz, bu tür tesislerimizin sayısını daha da artıracağız.  Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ÇETİNDAĞ: TÜRKİYE’NİN SAYILI YEM FABRİKALARINDAN BİRİSİ KURULDU

Sivas’ta tarım ve hayvancılığın çok önemli olduğunu belirten Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ ise “Cumhurbaşkanımız, ‘Tarımda kendi kendine yetmeyen ülkenin bağımsızlığından söz edilemez’ diyor.  Bu sözü çok önemsiyorum. Sivas tarım ve hayvancılık şehri. İlimize; Türkiye’nin sayılı yem fabrikalarından birisi kuruldu. Emeklerinden dolayı herkese teşekkür ediyorum. İnşallah Sivas’a örnek olur” ifadelerini kullandı.

SİVTAŞ; TARIMDA ÖNCÜLÜK YAPIYOR

8 bin 250 üyelerinin bulunduğunun altını çizen Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken de “SİVTAŞ da onlardan bir tanesi. Odamıza kayıtlı bir şirket. Her şirketimizin yanında olduğumuz gibi SİVTAŞ’ın da her zaman yanındayız. Organize Sanayi artık her türlü kendini ispatlamaya başladı. Birinci OSB’de olmayan bir sektör çok şükür kalmadı. İnşallah Demirağ OSB’de de teşvik müjdesi en kısa zamanda hayata geçecek. SİVTAŞ; tarımda öncülük yapıyor. Burada süt işleme tesisi yapıldığı zaman sade Sivas’ın  değil bölgenin ihtiyacına cevap verecek bir tesis faaliyete geçecek. Buranın ölü doğmasını bekleyenler avuçlarını yalarlar. Burası ölü doğmayacak. Her zaman yanlarındayız, yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.

SİVTAŞ İNŞALLAH TORKU GİBİ OLACAK

Başkan Eken’in ardından konuşan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise “Bugün; risk alarak ortaya koyduğumuz bir eserin açılışını gerçekleştiriyoruz.  70 milyon liralık bir sermayeyle ‘Bismillah’ dedik ve 29 Ekim 2019 tarihinde temelini attık. Aslında temel attığımız zaman büyük bir risk aldığımızın farkındaydık. ‘Burası ölü doğacak’, ‘Bunlar fantezi peşinde’, ‘Devletimizin parasını çarçur ediyorlar’ diyenleri çok duyduk ama inandığımız için asla doğru yoldan ayrılmadık. Bugün; 2 yıl sonra bu muhteşem tesisin açılışını birlikte yapıyoruz. Bir ve beraber olursak, inanırsak, Sivaslıların başaramayacağı hiçbir iş yoktur. Bugün yem fabrikamızın açılışını yapıyoruz. Süt işleme tesisimizin büyük bir kısmı bitti. Bu sene bitireceğiz inşallah. Bal paketleme tesisiyle birlikte Sivas’ın tarım ve hayvancılığını markalaştırmak istiyoruz. SİVTAŞ inşallah bir TORKU gibi olacak. Ürettiği ürünleri sadece ülkemizin değil dünyanın dört bir tarafına pazarlayarak  Türkiye’nin ihracatına daha çok katkı sağlayacak bir şirket olacak. Genel Müdürümüz Hakan Bey’i tebrik ediyorum. Kısa, orta ve uzun vadedeki hedeflerinden  bahsetti. SİVTAŞ; uzun vadede borsaya girip Sivas’ı ve Türkiye’yi uluslararası arenada güçlü bir şekilde temsil edecek bir şirket olacak. Katkı sağlayan, destek veren herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

RABBİM BİRLİĞİMİZİ, BERABERLİĞİMİZİ DAİM EYLESİN

Tesisin Sivas’a hayırlı olmasını temenni ederek sözlerine başlayan AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci ise “İl Özel İdaremiz ve Belediyemiz yaptı ama buraya asıl sahip çıkacak olanlar burada çalışacak kardeşlerimiz. Onlara büyük görev düşüyor. ‘Burası devlet işi, biz mesaimizi doldurup gidelim’ mantığıyla çalışılırsa bir süre sonra bir körlük oluşur. Buradaki arkadaşlarımız burasının daha çok gelişmesini sağlayacaklar ki onlardan sonra çalışacak kardeşlerimize de ekmek kapısı olsun. Burada işe başlayan kardeşlerimize de hayırlı, uğurlu olsun diyorum. Sivas’ta birçok alanda güzel şeyler oluyor. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin” dedi.

SİVTAŞ’IN SERMAYESİ 70 MİLYON LİRA

Vali Salih Ayhan ise “Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Üretim ve İstihdam Kapısı” parolası ile hayata geçen yem fabrikasının ilimize hayırlı olmasını diledi. 1. Organize Sanayi Bölgesi’ne birçok firmanın girişimde bulunduğunu aktaran Vali Ayhan, kısa sürede bu fabrikaların da hayata geçeceğini söyledi. SİVTAŞ’ı süt işleme tesisinden bal paketlemeye, jeotermal seracılıktan tohumculuğa kadar birçok alanda güçlendireceklerini anımsatan Vali Ayhan, Sivas'ın tarım ve hayvancılıkta bölgesinde lider ve ülkeye yön veren bir şehir olmasını hedeflediklerini dile getirdi. Vali Ayhan, SİVTAŞ’ın; 18 çeşit büyükbaş ve küçükbaş hayvan yemi, bin ton üretim yapmaya uygun fabrikası, 70 milyon sermayesi, 30 personeli, 18 adet bayisi olduğunu vurguladı. 

SİVTAŞ, PİYASAYI REGÜLE EDECEK, SÖZLEŞMELİ ÜRETİMİ DESTEKLEYECEK

İlimizin tarım ve hayvancılık konusunda lokomotif olacağını belirten Vali Ayhan, “Fabrikamız, çiftçinin sürdürülebilir üretimi için güven sağlayacak, gerektiğinde piyasa regülasyonu sağlayacak, sözleşmeli üretimi destekleyecek. SİVTAŞ, Sivas’ın sadece tarımsal üretimde değil tarımsal sanayide de artık ‘Biz varız’ dediğimiz örnek bir modeldir. Çiftçilerimizin huzur ve güvenle üretim yapmaları, ürünlerini emeklerinin karşılığı olan bir kazanca dönüştürmeleri amacıyla SİVTAŞ nerede ihtiyaç duyulursa orada olmaya devam edecek” dedi.

“Üreten Çiftçi, Gelişen Sivas” parolası ile yola çıkıldığını hatırlatan Vali Ayhan, “SİVTAŞ Yem Fabrikamızın hayırlı olmasını diliyorum. SİVTAŞ’ın hayata geçmesinde her zaman yanımızda olan kıymetli vekillerimize, özellikle klasik belediyecilik anlayışının çok üstünde bir duruş göstererek bu yapıya güçlü bir şekilde destek veren Sivas Belediyemize, İl Özel İdaremize, Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüze, Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumumuza, meslek odalarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

DUALAR EŞLİĞİNDE AÇILDI

Konuşmaların ardından fabrikanın açılışı, dualar eşliğinde gerçekleştirilerek tesisler gezildi. Düzenlenen programa; Vali Yardımcıları Abdullah Seçkin Koçak, Yeliz Yıldızhan, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Akkaş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kadir Algın, ilçe kaymakamları, il protokolü ile çok sayıda davetli katıldı.



Anahtar Kelimeler: SİVTAŞ ÜRETECEK SİVAS KAZANACAK
  • Cuma 11.7 ° / 6.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17.3 ° / 6.3 ° Güneşli
  • Pazar 20.2 ° / 7.5 ° false

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13