Sivas, Net City İle Değer Kazanacak

Sivas, Net City İle Değer Kazanacak

Netap inşaat firmasının Kızılırmak kenarında hayata geçirmeyi planladığı “Net City” Projesinin tanıtım toplantısı yapıldı

Sivas, Net City İle Değer Kazanacak

Netap inşaat firmasının Kızılırmak kenarında hayata geçirmeyi planladığı “Net City” Projesinin tanıtım toplantısı yapıldı

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Sami Aydın, bu tür projelerin şehrin kalitesini de artıracağını belirterek, “Sivas’ta her yenilik şehrin bir adım ileri gitmesi demektir. Ben inanıyorum ki bugün bu proje Sivas ölçeğinde yeni bir proje, içerisinde birçok yenilikleri barındıran bir proje. Ama birçok firmamız yarın bir gün daha farklı yenilikleri bünyesinde barındıran projeler üretecektir. Rekabetçi bir anlayış şehre her zaman değer katacaktır” dedi.

Netap İnşaat şirketinin hayata geçireceği Net City Projesi’nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Büyük Otel’de gerçekleştirilen toplantıda Bağdat Caddesi üzerinde Kızılırmak kenarında yapılması planlanan yaşam merkezinin tanıtımı gerçekleştirildi.

Net City Tanıtım toplantısına Sivas Valisi Âlim Barut, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım, Belediye Başkanvekili Erdal Karaca ve ilimizin önemli iş adamları katıldı.

Yaşadığı coğrafyaya güzellikler ve yenilikler katmaya çalışan Netap ailesi ahlak, erdem, yenilik ve teknoloji üzerine kurmuş olduğu ticaret anlayışıyla hizmet etmeye devam ediyor. Yeni projesiyle Sivas inşaat sistemine yeni bir anlayış getiren Netap, Net City projesiyle birlikte beklentileri daha üst seviyeye çıkarmayı amaçlıyor.

Açılış konuşmalarını yapan Netap İnşaat Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Aydın şirketin ve projenin detayları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Aydın, “Biz Net Grup Ailesi olarak hizmet verdiğimiz her alanda kaliteyi, verimliliği sürdürülebilir olmayı ve müşteri memnuniyetini kendimize ilke olarak benimsedik. Net City projesini hazırlarken, insanlara sadece bir ev değil, bir yaşam merkezi, hatta bir yaşam standardı sunmayı amaçladık. Onlara kendilerini her gün özel hissedecekleri bir proje sunduk. Çünkü Net City evleri, doğa ile iç içe olan peyzajı, son derece kullanışlı olan sosyal tesisleri, daire planları ve konumu itibariyle, aile hayatının konforuna yenilik tanıyarak tasarlanmıştır” dedi.

Tüm katılımcılara teşekkür eden Haydar Aydın, “Güvenlik, konfor, şıklık günümüzde modern hayatın bir ayrıcalığı değil, artık bir parçası olduğunu bu projede yakından göreceksiniz. Bu projede emeği geçen tüm Netap ailesi çalışanlarına, proje ekibine, projemize yoğun ilgi gösteren tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

KONUTTA DÖNEM DEĞİŞTİ

Programda konuşan Sivas Valisi Âlim Barut, eski konut anlayışıyla yeni konut anlayışının değişiklik gösterdiğini belirtti. Geçmişte 13 yıl Mülkiye Müfettişliği yaptığını belirten Vali Barut, “Ben mülkiye müfettişi olarak 13 yıl Belediyeleri teftiş ettiğimde imar da önüme geliyordu, şehircilik de önüme geliyordu. Ama bunlarla ilgili gördüğüm şuydu. Acaba çekme mesafesinden ne kadar çalabiliriz. Emsali nasıl azami haddine çıkarabiliriz ve hatta sığınma ve kapıcı dairesini nasıl ranta çevirebiliriz. Hep bunlarla karşılaştım. Bunu şunu söylemek için ifade ediyorum” ifadelerini kullandı.

Barut şöyle devam etti:

“Konutta bir geçmiş dönem vardı. Benim anlattığım dönem. Burada görüyorum ki yeni bir dönem açılmış. Artık yaşam alanlarının otoparkı olan ve güvenliği düşünülen ışığı düşünülen ve sadece 150 metrekare daireden öte mülkiyet imkânı veren, yönetme imkânı veren yeni bir döneme girmişiz. Sivas’ta buna ayak uyduruyor. Bu şekildeki yeni dönem inanıyorum ki hayatı da kolaylaştıracaktır. İşte bu eserin ortaya çıkmasında, yeni döneme geçilmesinde emeği olan başta Belediyemize daha sonra özel sektör olarak görev alan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

BU TÜR PROJELER ŞEHRİN KALİTESİNİ ARTIRACAK

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, ise bu tür projelerin şehrin kalitesini de artırdığını belirtti. Şehirlerin gelişmesinin sadece kamunun çalışmasıyla, olmadığını belirten Aydın, “Özel sektör eğer gelişirse o şehirler zaten kendiliğinden gelişiyor” dedi.

Artık yapılaşmada site anlayışına dönülmesi gerektiğini belirten Başkan Aydın, “Bugün burada izlediğimiz proje sadece bir yeni yapılan site olmaktan öte farklı anlayışları bünyesinde barındıran, farklı fonksiyonları bünyesinde barındıran şehre yeni bir örnek teşkil eden inşaat sektöründe farklı bir algıyı ortaya koyan bir çalışma olduğunu görüyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Aydın şunları kaydetti:

“Birinci dönem Belediye Başkanlığı yaptığım zaman Sivas’ta site anlayışına dönülmesi gerektiğini ifade etmiştim. Çünkü Türkiye’deki bütün şehirlerde olduğu gibi Sivas’ta da 70’li yıllar insanların kafasını sokacağı mekânlara ihtiyaç duyulduğu bir şehircilik anlayışı vardı. Kalite ve standart diye bir şey söz konusu değildi. Hatta gecekondu dediğimiz alanların en büyük şehirlerimizde de hızla yayıldığı bir süreçti. Daha sonraki süreç, apartmanlaşma yani küçük parsellerin müstakil olarak yapılması süreci idi ve bu süreçte 2000’li yıllara kadar devam eden bir süreç oldu.

2000’yi yıllardan sonra ise başta büyükşehirlerimiz olmak üzere sosyal alanların, sosyal aktivitelerin ön plana çıktığı site anlayışının yaygınlaştığını görüyoruz. İşte biz Sivas’ta da güvenliği ve sosyal aktivitelerin etkinleşmesi için komşuluk ilişkilerinin güçlenmesi için site anlayışının Sivas’a kazandırılması gerektiğini düşünmüştük. Ve o dönemde ilk örneği Osman Yıldırım’ın yapmış olduğu Eğri Köprü Konakları diyebiliriz. Biz o projenin önünü açmıştık. Yine benzeri bir anlayışla Belediye şirketi Özbelsan kanalıyla Üniversite hocalarımıza yönelik, akademisyenlerimizi bu şehirde tutabilmek adına bir proje gerçekleştirmiştik:”

SİTE ANLAYIŞI HIZLA GELİŞİYOR

Sivas’ta site anlayışının hızlı bir şekilde gelişmeye ve yayılmaya başladığını belirten Belediye Başkanı Aydın, “Ancak bunun da standartlarının güçlü olması lazım. Örneğin bir otopark artık çok önemli… Daire alan her insanın, daire alırken sadece bir bağımsız bölüm tapusu almak değil, bu sosyal alanların da önemli bir ihtiyaç olduğunu bilerek mekânını alması gerektiğini düşünüyorum. Eğer bir otopark yoksa o daire artık büyük bir eksikliktir” dedi.

Başkan Aydın şunları kaydetti:

“Bu anlamda inşallah bu yeniliklerin devamı Sivas’ta gelecektir. Sivas’ta her yenilik şehrin bir adım ileri gitmesi demektir. Ben inanıyorum ki bugün bu proje Sivas ölçeğinde yeni bir proje, içerisinde birçok yenilikleri barındıran bir proje. Ama birçok firmamız yarın bir gün daha farklı yenilikleri bünyesinde barındıran projeler üretecektir. Rekabetçi bir anlayış şehre her zaman değer katacaktır. Sivas’ta konut fiyatlarının şuanda yüksek olduğu ifade ediliyor. Yaklaşık 300-350 hatta 400’lerin üzerleri konuşuluyor. Ama ben şunu ifade etmek isterim. Bu şekilde gelecekte 1 Milyonluk da konutlar olacak ve olmalıdır da. Bununla beraber 150 bin TL’lik, 200 Bin TL’lik de konutlar olması gerekiyor.

Ben bu tür projelerin komşuluk ilişkilerine de büyük katkılar sunacağını düşünüyorum. Neden? Kafeterya diyoruz. Bay bayan sauna, hamam, havuz diyoruz. Buralardaki maliklerin bu vesileyle sürekli bir araya gelmeleri demek, sosyal aktivitelerden faydalanmaları demek, onların kendi aralarındaki iletişimlerin gelişmesi demek komşuluk ilişkilerinin de gelişmesi anlamına geliyor. Kalitede yarışalım, kazanan Sivas olsun. Bu projenin Sivas’a hayırlı olmasını diliyorum.”

DÜNYA’DA MEKÂN AHRETTE İMAN

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım, ise dünya hayatında yaşadığımız mekânların önemine değindi. Sivas’tan göçü durdurmak için bu tür projelere şehir olarak ihtiyaç duyulduğunu belirten Yıldırım, “Ben bu projenin çok güzel bir proje olduğunu biliyorum. Ama hani deriz ya Dünya’da mekân, ahrette iman… Önce dünyadaki mekânımızı sevmemiz lazım. Sivas’tan göçü önlemek istiyorsak, Sivas’ı sevdirmemiz lazım. Sivas’ı sevmesi için de önce evini sevdirmek lazım. Onun için Sivas’ta güzel konutlara, güzel yaşam merkezlerine ihtiyaç var. Sivas’ın yolları yapılıyor. Gelişme var. Parkları yapılıyor. Ama konutta yapılması lazım. Zaten aslında baktığımızda Sivas’ın konut ihtiyacı yok. Daha kaliteli yaşam alanlarına ihtiyacı var. Yapılan her yatırım Sivas’a yapılıyor. Sivaslılar artık daha güzel şeylere layık. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.



  • Çarşamba 27.1 ° / 11.6 ° false
  • Perşembe 27.3 ° / 13.8 ° false
  • Cuma 26.5 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16