?SİVASLI YETKİYİ VERDİ ŞİMDİ SIRA SİYASİLERDE?

?SİVASLI YETKİYİ VERDİ ŞİMDİ SIRA SİYASİLERDE?

MÜSİAD Sivas Şube Başkanı Av. Mustafa Coşkun, Sivaslıların gerek belediye seçimlerinde gerekse milletvekili seçimlerinde büyük bir destekle yetki AK Parti´ye verdiğini belirterek, ?Şimdi sıra siyasilerdedir? dedi.

?SİVASLI YETKİYİ VERDİ ŞİMDİ SIRA SİYASİLERDE?

MÜSİAD Sivas Şube Başkanı Av. Mustafa Coşkun, Sivaslıların gerek belediye seçimlerinde gerekse milletvekili seçimlerinde büyük bir destekle yetki AK Parti´ye verdiğini belirterek, ?Şimdi sıra siyasilerdedir? dedi.

Tüm Sivaslıların kentin gündeminde olan projelerin biran önce hayata geçirilmesini beklediğini belirten Coşkun; kent için hayati önem taşıyan projelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Sivas Şube Başkanı Av. Mustafa Coşkun, Sivas´ın yeni kurulacak hükümetten büyük beklentileri olduğunu söyledi. Sivas´ın şimdiye kadar olduğu gibi 1 Kasım seçimlerinde de AK Parti´ye büyük destek verdiğini belirten Coşkun, Sivaslıların karayolu ve demiryolu projeleri, Kızılırmak projesi ve devlet desteği şart olan diğer projelerle ilgili çalışmaların ivedilikle hayata geçirilmesini beklediğini söyledi.

?RAPOR HAZIRLIYORUZ?

MÜSİAD´ın tüm illerdeki şubeleriyle, yeni hükümete sunulmak üzere bir rapor hazırladığını belirten Coşkun, Sivas şubesi olarak bu yöndeki çalışmalara başladıklarını belirtti. Raporda yerel bazda bir çalışma gerçekleştirerek Sivas ile ilgili, talep, öneri ve beklentileri de hükümete sunacaklarını belirten Coşkun, tüm Sivaslıları, STK´ları ve iş adamlarını bu çalışmaya katkı sağlamaya davet etti.

Coşkun, şu şekilde konuştu:

?Yeni seçilen başta Sivas milletvekillerimiz olmak üzere bütün milletvekillerimize başarılar diliyoruz. Seçimin şehrimiz ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Seçim sonuçlarının resmen açıklanması ile birlikte bir süreç başlayacak. Bu süreç, TBMM´nin açılması ve yeni hükümetin kurulması süreci olarak ifade edilebilir. Yeni hükümetin kurulması ile birlikte de yeni bir dönem başlıyor. Yeni hükümetle yeni bakanlar kurulu olaşacağı için yeni icraatlar ve yeni bir hükümet programı yazılacak. Bu hükümet programı yazılırken de bizlerin sivil toplum örgütleri olarak bu programa katkıda bulunmamız lazım. Taleplerimizi, dilek ve temennilerimizi yeni hükümeti kuracak olan başbakanımız ve bakanlar kurulu üyelerine ulaştırmamız lazım. MÜSİAD´ın Türkiye´deki bütün şubeleri bu yönde şuanda böyle bir çalışmayı başlattılar. Biz de Sivas MÜSİAD olarak yeni hükümetten beklentilerimiz ne olabilir?´ konusunda bir çalışma başlattık. 1 Hafta 10 gün içerisinde bu raporumuzu hazırlayacağız ve genel merkezimiz tarafından yapılacak olan başkanlar toplantısına bu raporumuzu götüreceğiz. Daha sonra bu illerden gelen raporlar birleştirilecek ve tek bir rapor haline getirilip Sayın Başbakana takdim edilecek. Burada bizim yeni hükümetten ne gibi beklentilerimiz var ise ki özellikle biz iş adamları derneği olduğumuz için öncelikli iş hayatıyla ilgili ve diğer konularla ilgili bir STK olarak görevimizi yapmak istiyoruz. Biz bu çalışmayı başlattık. Üyelerimizden bu konuda katkılarını beklediğimizi belirtmek istiyorum. Sizin aracılığınızla da bütün Sivaslı hemşerilerimizden yeni hükümetten beklentilerimizi ifade etmek için hazırladığımız bu rapora katkılarını bekliyoruz. Sivaslı iş adamları, esnafımız, tüccarımız, hangi mesleği icra ediyor, hangi işle ilgileniyorsa ilgilensin bütün vatandaşlarımızdan MÜSİAD Sivas şubesini gerek arayarak, gerekse e-posta yoluyla bu katkılarını bize ulaştırırlarsa biz oluşturduğumuz komisyonda ve yönetim kurulumuzda bu önerileri değerlendireceğiz. Daha sonra da buna son şeklini verip, rapor haline getirip genel merkez bünyesinde gerçekleştirilecek toplantıda sunumunu yapacağız ve hazırlayacağımız rapor hükümete sunulacak. Türkiye ile ilgili yani genel politikalarla ilgili, bakanlıkları ilgilendiren konularla ilgili raporu birinci kısımda ikinci kısımda da Sivas ile ilgili neler istediğimiz yazmayı düşünüyoruz. Vatandaşlarımızdan bu konulardaki talep ve önerilerini bize ulaştırmalarını ve bizim aracılığımızla hükümete bunun ulaştırılmasının sağlamalarını bekliyoruz.?

?TÜM SİVASLI MİLLETVEKİLLERİ

SİVAS İÇİN BİR ARAYA GELMELİ?

Sivas´tan ya da başka şehir ve bölgelerden milletvekili seçilerek meclise giren Sivaslı milletvekillerinin Sivas için belirli zaman aralıklarında bir araya gelmesi gerektiğini belirten MÜSİAD Sivas Şube Başkanı Av. Mustafa Coşkun, Sivas Başkanlar Kurulu´nun da gündeminde olan bu çalışmanın biran önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Coşkun; ?Sivas, yeni parlamento da 4 AK Parti, 1 de CHP´den olmak üzere 5 kişi ile temsil ediliyor. Bir de ayrıca Sivas kökenli olup başka iller ve değişik partilerden seçilen Sivaslı milletvekilleri var. Biz, tüm Sivaslı milletvekillerinin belirli aralıklarla Sivas´ın sorunlarını ve çözüm yollarını görüşmek üzere toplanmalarını talep ediyoruz. Bu konuyla ilgili olarak 7 Haziran seçimleri sonrasında bir çalışma yapılmıştı. Bu konuda bizim de üyesi olduğumuz Sivas Başkanlar Kurulu böyle bir çalışma başlatmıştı ancak yeni bir seçim kararı alındığı için bu seçim sonrasına alınmış oldu. İnşallah ortalama 2-3 ayda bir bütün Sivaslı milletvekilleri ile gerek Sivas, gerekse Ankara veya İstanbul´da toplanarak; Sivas´ın sorunlarını, Sivas´ta yapılacak yatırımları, Sivas ile ilgili taleplerimizi Başkanlar Kurulu İle birlikte görüşmek üzere toplanmayı düşünüyoruz. Bu konuyla ilgili çalışmalara MÜSİAD Sivas olarak katkıda bulunacağız. Bütün Sivaslı milletvekillerimizden de bu konuyla ilgili gayret bekliyoruz. Sivas´ın sorunlarının tespiti ve çözümü noktasında önerileri getirmelerini ya da bizim sunacağımız önerilerin takibini yapmalarını onlardan özellikle bekliyoruz. Bunu da zaman zaman Sivas kamuoyu ile paylaşacağız. Kimler hangi gayretin içindedir, kimler yardımcı oluyor, kimler yardımcı olamadı? Bu konuda da kamuoyunu bilgilendirmeyi düşünüyoruz. Bizler, son yıllarda özellikle her bakanlığa Sivas ile ilgili taleplerimizi iletiyoruz. TBMM Başkanımıza, iktidar veya muhalefette olsun bütün milletvekillerimize rapor ve taleplerimizi ulaştırdık ve ulaştırmaya da devam edeceğiz.?

?SİVAS ALACAKLI DURUMDA?

Sivas´ın 1930´dan itibaren hükümetlerden alacaklı durumda olduğunu belirten Coşkun, özellikle teşvik düzenlemelerinde kentin bölge konumunun adaletli bir şekilde belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Bu talebin değerlendirilmesi için bütün STK´lara büyük görevler düştüğünü belirten Coşkun, şu ifadeleri kullandı:

?Yeni hükümetin kurulması ile birlikte özellikle Sivas´a yapılacak yatırımlarla ilgili olarak Sivas´ın teşvikler açısından yer aldığı teşvik bölgesi sisteminin yeniden ele alınmasını birinci talep olarak istiyoruz. Çünkü Sivas, hak etmediği şekilde 4´üncü bölgede yer alıyor. 6 tane bölge var ve Sivas´ın 6´ıncı bölge içerisinde yer alması lazım. Çünkü bize göre, 1930´lu yıllardan itibaren Sivas, hükümetlerden alacaklı durumunda. Daha sonraki yıllarda hak ettiği ilgi ve alakayı görememiş. Dolayısıyla geçmiş yıllara yönelik alacaklarımızın da telafi edilmesi, Sivas´ın hak ettiği şekilde bölge merkezli bir şekil haline getirilmesi lazım. Bu konuda da hükümetten yatırımların teşviki noktasında, teşvik bölgelerini belirleyen kriterlerin, ölçütlerin yeniden belirlenmesi için bir çalışma bekliyoruz. Bu konuda bütün STK´ları da bu konuyu takibe davet ediyoruz. Bu konuyu en kısa zamanda, yeni hükümetin kurulması ile birlikte takip edelim ve teşvik bölgelerini belirleyen sistemin değiştirilmesi için çalışma başlatalım. Çok adaletsiz kriterler var, Sivas´ı mağdur duruma düşüren bir sistem belirlenmiş. Bunun en kısa sürede değiştirilmesi ve Sivas´a yatırımları engelleyen bir durumdan bu sistemin çıkarılması ve aksine Sivas´ın yatırımlar için teşvik edilir hale getirilmesi lazım. Sivas çünkü bunu hak ediyor, Sivaslılar bunu hak ediyor. Sivas´ın en önemli meselemi, en başta gelen meselemiz nedir diye soracak olur isek bu; göçtür. Sivas, sürekli insan kaybediyor. Hem beyin göçü, hem yetişmiş insanlarımızı kaybediyoruz hem de sermaye sahibi insanlar Sivas´tan elde ettiğini yavaş yavaş çekiyorlar. Bu zaten Sivas´ın nüfusundaki gerilemeyi dikkate aldığınızda apaçık ortada... Resmi istatistikler, böyle giderse Sivas nüfusunun önümüzdeki 10 yıl içinde 400 binli rakamlara düşeceğini gösteriyor. Bu gidişe dur demek hepimizin görevi. Başta milletvekillerimiz, meclis başkanımız, yerel yöneticilerimiz olmak üzere bütün meslek örgütleri ve STK´ların bunu önlemek, Sivas´ın kan kaybetmesini önleme noktasında birlikte yoğun tempolu bir çalışma içerisine girmemiz lazım. Yatırımların Sivas´a yönlendirilmesi noktasında hep beraber çalışmamız lazım.?

DEMİR VE KARAYOLU PROJELERİ

Sivas için büyük önem taşıyan demir yolu ve karayolu projelerinin biran önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirten MÜSİAD Sivas Şube Başkanı Av. Mustafa Coşkun, bu projelerin kent için önemine değindi.

Coşkun; ?Biz sunduğumuz raporlarda diyoruz ki Sivas, yatırımlar açısından cazip hale getirilmeli. İkincisi biran evvel projelendirilen yatırımlar sonuçlandırılmalı, henüz projesi yapılmamış olanların projesi yapılmalı. Sivas bir demiryolu kenti olmalı. Çünkü Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren Sivas, bir demiryolu şehri... İşte; TÜDEMSAŞ veya Cer Atölyesi olarak kurulan bir fabrikada Sivas´a kurulmuş. Türkiye çapında üç adet demiryolu şehri tanımlanmış bunlardan birisi Sivas? Diğer şehirler sorunlarını aşmış ama Sivas, bu noktada sorunlarını aşamamış durumda. Sivas demiryolu, yani kuzeyden güneye, doğudan batıya, ya da güneydoğuya uzanan bütün demiryolu hatlarının kesiştiği bir noktada bulunuyor. Hızlı tren projeleri yapılırken mutlaka şuana kadar henüz tamamlanmamış olan projelerde yapılmalı ve yatırım programlarına alınmalı. Şuan yapımı devam eden Sivas-Ankara, Yüksek Hızlı Tren projesinin hızlandırılması gerekiyor. Ödenek artırılması yoluyla bu projenin en geç 2018 yılında açılışı yapılmalı. Sivas-Samsun hattının hızlandırılması lazım... Sivas´tan Erzincan´a oradan Kars´a kadar uzanan oradan da şuan bitmek üzere olan Kars-Tiflis, Bakü hattı var. O hattın ihalesinin de biran önce yapılması lazım. Oradan da zaten yine Trabzon´a bağlantı düşünüyor. Bu bağlantı yapıldığında Sivas hem Samsun, hem Trabzon üzerinden Karadeniz´e bağlanmış olacak.  Öte yandan doğuya, Erzurum´a Kars´a kadar, oradan da Orta Asya´ya kadar uzanmış olacak.

Bir diğer ihmal ettiğimiz demir yolu projesi ise Akdeniz Limanlarına bizi taşıyacak olan bir proje. Hem Mersin hem Antalya limanına Sivaslı iş adamının ürettiği mamulleri taşıyacağı, ya da getireceği hammaddeleri kolayca taşıyacağı bir bağlantının mutlaka olması lazım? Şuan projelendirilen, Antalya-Kayseri hızlı tren hattına mutlaka bizim bağlanmamız lazım. Dolayısıyla Sivas-Kayseri hızlı tren hattının proje çalışmaları başlatılmalı. Öbür taraftan Sivas´ın, Malatya-Elazığ-Diyarbakır üzerinden Güneydoğu´ya da hızlı tren olarak bağlanması lazım? Bu konuda da proje çalışmalarının hızlandırılması lazım? Burada bizim Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı´ndan beklentimiz yüksek. Şuanda Bakanlık koltuğunda oturan hemşerimiz Feridun Bilgin, müsteşarımızdı aynı zamanda. Yeni hükümet oluştuğunda da yine büyük ihtimalle müsteşarlığa devam edecek. Dolayısıyla Sivaslı ve Kangallı bir hemşerimiz olarak ondan Sivas-Kangal-Malatya-Elazığ-Diyarbakır hattının mutlaka yapılması için çalışma bekliyoruz. Sivas bu çalışmalar hızlı bir şekilde yapılır ve tamamlanırsa Sivas bir demiryolu merkez üssü haline gelecek. Aynı şekilde Sivas demiryolu bakım merkezi haline de gelecek. Niye? Çünkü TÜDEMSAŞ var. Çünkü Sivas bütün güzergâhlardan gelen trenlerin geçiş noktası, aktarma istasyonu olacağı için bu trenlerin bakımlarının da burada yapılması gerekecek. Bundan dolayı 2. OSB´de kurulacak olan demiryolu sanayi tesislerine de biran evvel yön vermemiz lazım.

TÜDEMSAŞ bu manada geliştirilmeli organize edilmeli. İkincisi hemen burayla bağlantılı olarak 2. OSB´nin biran evvel tamamlanması lazım. Çünkü buranın bir bölümü demiryolu ihtisas sanayi bölgesi olacak. Sivas, demiryolu hatlarının kesiştiği aktarma istasyonu ve bakım merkezi olacağına göre biran evvel bizim buna hazırlık yapıp, bu demiryolu projeleri tamamlanmadan 2. OSB´yi de faaliyete geçirmemiz ve demiryolu yatırımlarının burada yerini almalarını sağlamamız lazım. Bu konuda alışmalar devam ediyor ama bizim bir sıkıntımız var Sivas olarak; çalışmalarımız genel olarak yavaş ilerler. Sivas´ta yapılan bütün projelerde sıkıntı yavaş ilerlemesidir. Burada milletvekillerimiz, meclis başkanımız ve STK´ların görevi bu projelerin hızlandırılmasını sağlamaktır.

Aynı şekilde Sivas, karayollarının kesiştiği bir nokta? Doğudan batıya, kuzeyden güneye Karadeniz´i, Akdeniz´e bağlayan yol olarak düşünürsek bu yollarımız ve Akdeniz´e giden yollarda bulunan, yapımı devam eden tünellerin biran evvel yapılması lazım. O zaman Sivas, gerçekten ulaşım ağlarının merkezi ve kesişme noktası haline gelecek. Mesela Malatya yolunu bu anlamda çok önemsiyoruz. Malatya yolunun biran önce bitirilmesi lazım ki en kestirme Anadolu´yu veya İstanbul´u Ankara´yı en kestirme yoldan Güneydoğuya bağlayan yol bu yol olacak. Bu Sivas´ın canlanmasına neden olacak.

Diğer taraftan Kuzey Çevre Yolu Projesi henüz tamamlanmadı. Bu bizim için çok önemli. Çünkü yine şehrin gelişmesi açısından kuzeyde bir bağlantının olması lazım... Bunun da biran evvel tamamlanmasını bekliyoruz. Yeni seçilen milletvekillerimizden, hükümetten beklentimiz bu manada yüksek. Öbür taraftan Yıldız Dağı kayak tesislerimiz var. Buraya bağlantıyı sağlayacak bir yol projesi var. Onun da ödeneğinin ayrılıp ihalesinin yapılması lazım. Sıcak Çermik´i Yıldız Dağı´na bağlamadığımız sürece Yıldız Dağı´nı canlandırmamız mümkün değil. Oradan da çünkü aynı zamanda hava meydanı bağlantımızı olacak. Bir diğer önerimiz de bir zamanlar vaat edilen Sivas Fatsa yolunun hiç değilse normal karayolu olarak Sivas, Karaçayır üzerinden Yıldız Dağı´na oradan da Almus Barajı üzerinden Fatsa´ya bağlayan yolun da biran önce canlandırılması lazım. Orada şuan için bir çalışma yok. Hiç değilse ilk aşamada Yıldız Dağı´na kadar olan yol çalışması tamamlanmalı. İkinci etapta da Yıldız Dağı´nı Almus´a ve oradan Fatsa´ya bağlayan yol çalışması yapılarak önümüzdeki 5-10 yıl içerisinde Tokat ve Ordu´yu kısa yoldan Yıldız Dağı ve Sıcak Çermik´e bağlayan bir karayolu mutlaka yapılmalı. Çünkü başka türlü biz Yıldız Dağı´nı canlandıramayız. Şuanda Sıcak Çermik´e yapılan yatırımlar var. Bunlar ve gelecekte yapılan yatırımları da canlandırmanın ve Karadeniz´i kısa yoldan Sıcak Çermik´e bağlamanın yolu oradan geçiyor. Bu yol turizm güzergâhı olacak ve turlar için müthiş kolaylık sağlayacaktır. Sivas´ın hem sanayi, hem turizm şehri olması açısından bütün bu söylediğimiz taleplerimizin biran evvel hayata geçirilmesi gerekiyor.

?SIRA SİYASİLERDE?

Sivas´ın, hem milletvekili hem de yerel seçimlerde AK Parti´ye tam destek verdiğini belirten Coşkun, ?artık sıra siyasilerde? dedi. Halkın, biran önce Sivas için önem taşıyan projelerin hayata geçirilmesini beklediğini belirten Coşkun, şu ifadeleri kullandı:

?Sivaslılar olarak yetkiyi son yapılan seçimde de yüksek bir oy oranıyla AK Parti hükümetine vermiş durumdalar. Yerel seçimlerde de belediye başkanlığını yine AK Parti´ye verdi Sivaslılar. Biz diyoruz ki Sivaslılar bu manada görevini yaptı. Tam bir yetki ve ezici bir çoğunlukla belediye başkanlığı ve milletvekili seçimlerinde AK Parti´yi tercih ederek tam bir destek verdiler. Şimdi gerek milletvekillerimiz ve hükümetimiz gerekse belediye başkanımız artık bu manada hiçbir mazeret ileri sürecek durumda değiller. Artık, şuan beklemekte olan ve hükümetin de desteğiyle yapılacak olan Kızılırmak Projesi´nin, Kale Projesi´nin, aynı şekilde meydan projelerinin, eski sanayi ile ilgili projenin biran evvel hiç beklemeksizin vatandaşlarımızla STK´larla tartışılarak taslak projeler kamuoyunda tartışılmak üzere son şekli verilip hayata geçirilmelidir. Sivaslılar gerekli desteği, oyu vermiştir. Şimdi sıra siyasilerdedir. Siyasetçilerin de kendilerine verilen desteğin gereğini yerine getirmelerini bekliyoruz. Sivas´taki vatandaşlarımızla da görüştüğümüzde hep şu dile getiriliyor; ?daha ne yapalım, oyumuzu desteğimiz verdik, yeni kurulacak hükümetten artık Sivas´ın sorunlarını halletmelerini, Sivas ile ilgili projeli biran evvel hayata geçirmelerini bekliyoruz´ diyorlar. Vatandaşlarımızın hükümetimizden ve belediyemizden beklentileri çok yüksek.?



  • Cuma 23 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.3 ° / 10.6 ° false
  • Pazar 18.2 ° / 7.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16