“SİVAS’I BİR İLİM ŞEHRİ YAPACAĞIZ”

“SİVAS’I BİR İLİM ŞEHRİ YAPACAĞIZ”

Başbakan Davutoğlu, AK Parti İl Başkanlığı’nın 5. Olağan İl Kongresi’nde Sivas’a 2. Devlet Üniversitesi kurulması ve Kızılırmak Projesi’nin hayata geçirilmesi müjdesini verdi…

“SİVAS’I BİR İLİM ŞEHRİ YAPACAĞIZ”

Başbakan Davutoğlu, AK Parti İl Başkanlığı’nın 5. Olağan İl Kongresi’nde Sivas’a 2. Devlet Üniversitesi kurulması ve Kızılırmak Projesi’nin hayata geçirilmesi müjdesini verdi…

Başbakan Ahmet Davutoğlu; “İnşallah Sivas’a ikinci bir devlet üniversitesi kurulması için de gerekli çalışmayı yaptıracağız. 4 büyük medreseli Sivas’ı bir ilim şehri yapacağız. Sivas’ı yüksek hızlı trenlerle, modernleştirilmiş demiryolları hatları ile herkesin geçerken selam vereceği, modern gar binası ile herkesin gurur duyacağı bir ulaşım merkezi kılacağız. Hayvancılık teşviki ile Sivas’ı hayvancılığın bereketlendiği bir diyar haline getireceğiz.”

Başbakan Ahmet Davutoğlu; “Biz Sivas’ın derin maneviyatına, Sivas Kongresi’nin istiklal bilincine aşığız. Anadolu haritasına bakın, Sivas Türkiye’nin kalbi gibi tam merkezde durur. Eğer Sivaslılar bir davaya sahip çıkarlarsa, o dava yere düşmez, o dava bayrağı yere düşmez. Sizden beklentimiz bu dava bayrağına sahip çıkmaktır. İnşallah İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de nerede Sivaslı var ise onlara ulaşıp bu kutlu yolculuğa davet edeceksiniz. İnşallah büyük Sivas’ı birlikte inşa edeceğiz. Ama mademki Sivas Konya ile kardeştir ve Selçuklu Başkenti olarak aynı kaderi paylaşmıştır; Sivas’tan en az Konya kadar oy istiyorum.” Dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti 5. Olağan İl Kongresi’ne katılmak üzere Sivas’a geldi. Kentte çeşitli temaslarda bulunan Davutoğlu, daha sonra partisinin 4 Eylül Kapalı Spor Salonu’ndaki İl Kongresi’ne katıldı. Davutoğlu’nun katılımı öncesi ve sonrasında ünlü sanatçı Uğur Işılak, mini bir konser vererek salondakileri coşturdu.

“İKİNCİ ÜNİVERSİTE VE

KIZILIRMAK PROJESİ MÜJDESİ”

Kongrede konuşan Başbakan Davutoğlu, Sivas’ın talepleri arasında yer alan ikinci devlet üniversitesi ve Kızılırmak projesi başta olmak üzere birçok konuda müjde verdi.

AK Parti iktidarının hayata geçirdiği önemli çalışmalara değinen Davutoğlu, 12 yıllık süreçte ülkenin geldiği durumu da özetledi. Davutoğlu, daha sonra Sivas’ta hayata geçirilen bazı çalışmalara da değinerek, Sivas için belirlenen yeni hedefleri de açıkladı:

Davutoğlu, şu şekilde konuştu:

“Dünyaya adalet verme mücadelemiz asırlar öncesinde gelen o ahlaki ilkelerimiz siyasetimizin şiarıdır, şiarı olmaya da devam edecektir. Siyasetimizin bir şiarı daha var imar ve inşa fikri. Türkiye’yi 12 yılda nereden nereye getirdik. Bunu en iyi siz bilirsiniz. Sivas böyle imar faaliyeti yaşadığı dönemlerde Halil Rıfat Paşa gibi imar edenleri unutmadı. Şimdi 12 yıl içinde Türkiye’yi IMF’den borç dilenen bir ülke olmaktan çıkardık, IMF’ye borç veren, dünya mazlumlarına yüz milyonlarca, milyarlarca dolar yardım yapabilen bir ülke haline getirdik. Allah devletimize milletimize zeval vermesin. Allah bir daha bu milleti hiçbir şekilde namerde muhtaç etmesin. Bizim, Türkiye’nin izzetini koruyan, Türkiye’yi yücelten, Türkiye’de imar ve inşaat faaliyetine hız veren 12 yıllık iktidarımızdan sonra şimdi hep beraber 2023’e yürüyoruz. 2023’te Türkiye’yi dünyanın en önemli 10 ekonomik gücünden biri haline getirmek için gece gündüz çalışıyoruz. G-20 dönem başkanlığında Türkiye, dünyanın ekonomik geleceğine yön veriyor. Türkiye yükselirken aziz Sivaslılar, Anadolu’nun merkez şehri, sultan şehri, yiğitler şehri Sivas’ta hak ettiği imarı gördü, inşallah hak ettiği geleceği de görecek. 13 milyar liralık yatırım yapıldı. İl Başkanımız, Belediye Başkanımız, değerli bakanımız Sivas’ta yapılan hizmetleri saydı. Şimdi bu hizmetler inşallah katlanarak devam edecek.  Her şeyden önce Yiğido ifadesinden hareketle söylüyorum ve burada Sivasspor adına da söylüyorum; inşallah 25 bin kişilik stat gelecek Eylül ayında hizmete girecek.

Öylesine bir vizyon sahibiyiz ki Sivas ile ilgili bu vizyon Sivas’ın kavşak şehir, bütün yolların kesiştiği şehir haline gelmesini sağlayacaktır. 24 Kilometre bölünmüş yoldan 699 kilometreye çıkardık. En önemlisi hepinizin hasretle beklediği Sivas’ı geçmişte olduğu gibi İpek Yolu’nun ilim ve ticaret merkezi yapacak olan, lojistik merkezi yapacak olan büyük demiryolu projeleri gündemimizde. Ankara-Sivas arasındaki hızlı tren inşallah 2018’de hizmete girecek. Bu hızlı terenle 12 saatlik yolculuk 2 saate inecek. 603 kilometreden 405 kilometreye inecek. Sadece Ankara-Sivas arasındaki hızlı tren değil, Sivas’ın ötesinde Erzincan, Erzurum, Kars hattını da tamamlayacağız ve bu sene devreye girecek olan Bakü Tiflis-Kars hattıyla bütünleştirip doğudan batıya, batıdan doğuya doğu giden herkesin Sivas’a, sultan şehre selam vererek ziyaret ve seyahat edeceği büyük bir hat kuracağız.

Diğer taraftan Sivas-Malatya hattından güneye doğru, var olan demiryolu hattının rehabilitasyonunu, Sivas’tan, Amasya üzerinden Karadeniz’e uzanan demiryolu hattının da rehabilitasyonunu yapacağız. Böylece kuzey-güney, doğu-batı hattında Sivas, herkesin uğramak zorunda kaldığı merkez şehir, sultan şehir niteliğini taşıyacak inşallah. Sivas’ı bir lojistik merkezi haline getireceğiz.

Biraz önce yine bir Sivaslı’dan bahsedildi, Nuri Demirağ’dan… Değerli kızları, Nursuna hanım milletvekilimiz. Bir ideali vardı Nuri Demirağ’ın şimdi onun adını taşıyan Sivas havalimanı, yıllık 3 milyon kapasiteye ulaştı. Biz iktidara geldiğimizde Sivas’a yılda 3 bin kişi havayolu ile geliyordu. Şimdi 500 bine yakın…

İnşallah Sivas; önümüzdeki dönemde öylesine büyük bir hamle içerisine girilecek ki her kes Sivas’a gelmek için ve Sivas’a ulaşabilmek için yarış edecek. Büyük Kızılırmak projesini detaylı bir şekilde sayın bakanımızdan, sayın başkanımızdan detaylı bir şekilde dinledim.  Gerçekten her geldiğimde Sivas’a bir taraftan Kızılırmak’a hayranlıkla bakarım, diğer taraftan da Kızılırmak niye Sivas ile gerçek anlamda buluşamıyor, Sivas’ı hissedemiyor diye düşünürüm. Geçen geldiğimde Cumhuriyet Üniversitesi’nde rektör ve öğretim üyelerine bunu sormuştum. Şehrin yepyeni bir mantıkla inşa edilmesi ve Kızılırmak’ın şehirle buluşması, şehirle tabiri caizse kucaklaşması, raks etmesi lazım… Onun için inşallah büyük Kızılırmak projesini hayata geçireceğiz.

Sivas’a büyük Kızılırmak projesi etrafında çok geniş bir dinlenme ve Sivas’ı yeşillendirme projesi olacak. Ama inşallah daha ileriki aşamalarda da Sivas’a has, Sivas’a özgü, o güzel şehir geleneğini yaşatacak güzel semtler kuracağız. Sivas kadim, güzel şehir, Sultan Şehir Sivas, sultanların gelip hayranlıkla izleyeceğiz, ilim sultanlarının, maneviyat sultanlarının hayranlıkla takip edileceği bir şehir haline gelecek.

Sivas’ın sanayi kapasitesini de geliştireceğiz. Yeni bir organize sanayi bölgesi çalışması yürüyor. Sivas’ta, organize sanayi bölgesinde daha önce 190 kişi çalışıyordu, şimdi 6 bin 611 Sivaslı kardeşimiz çalışıyor. Sivas’ı hayvancılık destek programına da alacağız.

Cumhuriyet Üniversitesi, Anadolu’nun en köklü üniversitelerindendir. Öğrenci sayısı 50 bini aştı. İnşallah Sivas’a ikinci bir devlet üniversitesi kurulması için de gerekli çalışmayı yaptıracağız. Öte yandan Gemerek Barajı talebi vardı. İnşallah onun için de çalışmaların başlatılması, gerekli hazırlıkların yapılması için talimatlar vereceğiz. Bugün burada çok soğuk bir havada saatlerce bir arada olduk. Dışarıda kalanlar da olmuştu. İnşallah en kısa sürede inşaatı süren 4 bin kişilik kapalı spor salonu tamamlanacak. Olimpik yüzme havuzu inşallah yapılacak.

Şimdi nasıl bu salonda bütün temsilen ayağa kalkmışsak inşallah 7 Haziran’da da bütün Türkiye’yi temsilen milli iradeyi temsilen ayağa kalkacağız. Aziz Sivaslılar, 4 büyük medreseli Sivas’ı bir ilim şehri yapacağız. Sivas’ı yüksek hızlı trenlerle, modernleştirilmiş demiryolları hatları ile herkesin geçerken selam vereceği bir ulaşım merkezi, modern gar binası ile herkesin gurur duyacağı bir ulaşım merkezi kılacağız. Hayvancılık teşviki ile Sivas’ı hayvancılığın bereketlendiği bir diyar haline getireceğiz.”

“TÜM SİVASLILARI DESTEĞE DAVET EDİN”

Konuşmasında Sivaslılardan destek isteyen Başbakan Davutoğlu, tüm Sivaslılardan Türkiye’nin dört bir tarafında yaşayan bir Sivaslıyı arayarak, AK Parti için destek talebinde bulunmasını istedi.

Davutoğlu; “Sivas’ta herkesten şunu istiyorum. İstanbul’daki bir hemşerisine, bir Sivaslıya telefon etsin, ‘sayın başbakan Sivas’a geldi, Yiğido Ahmet olarak Sivas’ta bizimle buluştu, 7 Haziran’da AK Parti’nin yanındayız’ desin. Sivas dışında ne kadar Sivaslı var ise onlara ulaşmak ve AK Parti’nin yolculuğuna davet etmek sizin göreviniz.” Dedi.

“SİVAS HERZAMAN BÜYÜKTÜR”

Başbakan Davutoğlu, tribünlerden gelen ‘büyük şehir Sivas’ sloganları üzerine, “İnşallah… Sivas küçük olan hiçbir şeyi hak etmez. Sivas her zaman büyüktür, büyük olacaktır” karşılığını verdi.

Davutoğlu, kendisine ulaştırılan “Yozgat ve Tokat’ı da hayvancılık desteklemesi kapsamına alır mısınız?” şeklindeki notu da okuyarak, “oraya gelince o müjdeyi veririz. Buradan da Yozgat ve Tokat’a da Kayseri’ye, bütün Sivas’ın komşularına selam olsun.” İfadelerini kullandı.

‘YETER KARAR MİLLETİNDİR’

AK Parti Sivas 5. Olağan genel kongresine katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “AK Parti siyaseti halkın efendiliğini sözde bırakmayıp, hayata hâkim kılmayı amaç edinir. Bu ülkenin sahibi bu millettir. Bu ülke ile ilgili bir söz söylenecekse, söz söyleme hakkı bu millettedir. Siyasetimizin temeli budur” dedi.

AK Parti siyasetinde yeter söz milletindir mücadelesinin bugün, ‘Yeter karar da milletindir’ noktasına geldiğini kaydeden Bakan Yılmaz, “Söz de karar da millete ait olduğunda bu milletin sokakta yürüyüşü değişecektir. O gün başı daha dik olacak. İşte bu kongremizde o hedefe varmak için atılan adımlardan birisiydi. Sayın Başbakanım Sivas memleketimiz baba ocağı, gelindiğinde ne zaman gidileceği sorulmayan tek yer. Doğduğumuz, büyüdüğümüz şehir. Bizi biz yapan değerlerin harcımıza katıldığı yerdir” ifadelerini kullandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’na seslenen Bakan Yılmaz, Sivas halkının vekâleti yalnızca hak edene vereceğini vurgulayarak şöyle devam etti:

“Emronulduğu gibi dosdoğru olduk, hizmetkâr olduk. Bu milletin duasını almayı en büyük paye gördük. Kusuru vatandaşta değil, kendimizde aradık. Kendimizi devletin sahibi, milleti de maraba olarak görmedik. Büyük söylemedik, yalan da söylemedik. Her sözümüz hak oldu. Ya hayır söyledik, ya sustuk. Yapan olduk, yıkan olmadık. Menzile yüz akıyla varmayı gaye edindik. Hamdolsun mevlaya yüzümüz ak. Yapamayacağımız şeyleri vaat etmedik, vaat ettiklerimizin de takipçisi olduk. Sivas’ın bugününü dünden daha iyi yapmak için çalıştık. Sivas’ta bir dam çökse önce yüreğimiz altında kaldı.”

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, “AK Parti Sivas 5. Olağan genel kongresinin memleketimize hayırlı olmasını temenni ederek, hepinize saygılarımı sunuyorum” dedi.

SİVAS HAK ETTİĞİ

YERE GELECEK

AK Parti 5. Olağan kongresinde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Sami Aydın, geçmiş dönemde yapılan hizmetlerin ardından bu dönemde de İstikbal projeleriyle Sivas’ın hak ettiği noktaya geleceğini kaydetti:

Başkan Aydın, “Sivas’ı hak ettiği yere taşımak için gerek hükümetimizin icraatları, gerekse Belediye olarak planladığımız yatırımlarımızla halkımıza daha fazla hizmet etmenin heyecanını yaşıyor, bunlar için de büyük çabalar sarf ediyoruz. Geçtim dönemde yaptığımız projelerimiz yeni dönemde de İstikbal projeleriyle devam edecektir. Sivas’ımız Sayın Başbakanımızın ve hükümetimizin destekleriyle başta Kızılırmak olmak üzere tarihi Sivas kalesiyle, yeni meydanlarıyla bulvar ve kavşaklarıyla, kentsel dönüşüm projeleriyle, sanayi siteleriyle, kaplıcalarıyla hayat bulacaktır. Sayın Başbakanım Sivas, tarih boyunca bir ilim ve eğitim kenti olmuştur. Bundan 8 asın önce Selçuklular döneminde 4 medreseyi bünyesinde barındırmıştır. Sivas’ın tekrar üniversiteler şehri olarak Anadolu da bir eğitim merkezi olması halkımızın ortak arzusudur. Daha yapılacak çok işimiz var. Rabbim yolunuzu ve yolumuzu açık etsin” ifadelerini kullandı.

AK Parti 5. Olağan kongresinin hayırlara vesile olmasını temenni eden Belediye Başkanı Sami Aydın, “İl Başkanımız Av. Ziya Şahin olmak üzere seçilecek tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Bugüne kadar desteklerini bizlerden esirgemeyen Milli Savunma Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz’a, Sivas Milletvekillerimize teşekkürlerimi ve şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

ÜLKEMİZ BÜYÜRKEN

SİVAS’TA BÜYÜYOR

AK Parti 5. Olağan kongresiyle yeniden seçilerek güven tazeleyen AK Parti Sivas İl Başkanı Av. Ziya Şahin, Türkiye’nin 12 yılda büyüyerek gelişmeye devam ettiğini kaydederken, aynı şekilde Sivas’ın da geçmiş yıllara oranla büyüdüğünü kaydetti.

İl Başkanı Şahin, “AK Parti teşkilatları 5. Olağan kongreleriyle birlikte yenileniyor, tazeleniyor, daha da diri hale geliyor. AK Parti olarak amacımız ülkemizi köyünden kentine kadar her yerde insanlarımız merkez olacak şekilde en güçlü, en zengin ve en demokratik düzeylere yükseltmektir. Bunun için hizmet aşkıyla ve millet sevdasıyla her an yeni işler yapmaya devam ediyoruz. AK Parti 12 yılda Türkiye’nin ve milletimizin itibarını yüceltti. Ülkemiz her alanda hür iken yurdumuzun her bir köşesi otoyollarıyla, havayollarıyla, hızlı trenle birbirine bağlanıyor. Şehirlerimiz Ak kadro ellerinde daha güzel, daha yaşanabilir şehirler olarak inşa ediliyor. Dev adımlarla yatırımlarla büyümeye güçlenmeye devam ediyor. Ülkemiz büyürken, Sivas’ımız da büyüyor. Ülkemiz güçlenirken, Sivas’ımız da güçleniyor” ifadelerini kullandı.

İnsan eksenli yapılan her yatırım ve hizmetin bölge ve şehir ayrımı gözetmeksizin bu ülkenin tüm fertlerine yansıdığı gibi Sivas’a da yansıdığını kaydeden Şahin şunları kaydetti:

“12 yıl önceki Türkiye’yi ve Sivas’ı bilmeyenleriniz olabilir. Yeni nesillere anlatmak lazım. Sivas ulaşımda 2002 yılında 22-26 km olan bölünmüş yol, bugün ise 640 km bölünmüş yola sahibiz. Diğer taraftan çalışmaları devam eden Ankara – Sivas Hızlı tren projesiyle birlikte Ankara’ya ulaşım 2 saate inecektir. Sivaslılar olarak bir rüyamız vardı, Yıldız Dağı hayalimiz vardı. Bu 30 yıllık hayal, bugün gerçekleşti.

AK Parti Sivas İl Teşkilatının 5. Olağan kongresinde elde edeceği güç ve birlik anlayışıyla milletimize daha iyi hizmet etme azmi ve kararlılığındayız. Kadın Kollarımızla, Gençlik Kollarımızla İlçe Teşkilatlarımızla, Sivil Toplum Örgütlerimizle, halkımızla el ele vererek, ülkemizin ve şehrimizin kalkınması, gelişmesi, hak ettiği yere, aydınlık yarınlara tekrar ulaşması için gayret gösterdik, göstermeye de devam edeceğiz. Ne yaparsak hep beraber yapacağız, birlikte yapacağız. Geçtiğimiz seçimlerde nasıl başarı elde ettiysek, 7 Haziran Genel seçimlerinde de daha fazla çalışarak başarılı olmaya mecburuz. 5. Olağan il kongremizin teşkilatımıza, şehrimize hayırlar getirmesini diliyorum.”

BAKANLAR VE MİLLETVEKİLLERİ DE

KONGREYE İŞTİRAK ETTİ…

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Adalet Bakanı Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu, Genel Başkan Yardımcısı Ar-Ge başkanı İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, AK Parti Grup Başkanvekili Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ve Sivas Milletvekilleri Mesude Nursuna Memecan, Ali Turan, Hilmi Bilgin, İstanbul Milletvekilleri Osman Boyraz ve Bilal Macit, Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Tokat Milletvekili Dilek Yüksel, Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin ve teşkilat başkanları, eski Sivas Milletvekilleri, çevre illerin il başkanları ve çok sayıda önemli isim katıldı.

Konuşmaların ardından Ziya Şahin Başkanlığı’nda tek liste ile il başkanlığı seçimi gerçekleştirildi. İl Başkanı Ziya Şahin, güven tazelerken yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

İL YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELERİ

1.            Ahmet Emmioğlu

2.            Hakan Aksu

3.            Enser Hülagü

4.            Yasin Kütükde

5.            Fatma Şeker

6.            Rufet Arslan

7.            Gülten Pürlü

8.            Abdülkadir Darıcık

9.            Hasan Köse

10.          Meliha Çaldıran Özbek

11.          Cihad Gözüküçük

12.          Abdülkadir Demirel

13.          Hafize Sermin Hergüner

14.          İsmail Hakkı Güroğlu

15.          Hüseyin Yıldız

16.          Ayşegül Çınar

17.          Özcan Karataş

18.          Nurhan Arslan

19.          Ayşe Gülaç

20.          Şahin Yalman

21.          Mustafa Veske

22.          Mehmet Dolu

23.          Kürşat Korkmaz

24.          Ebubekir Darıcı

25.          Sami Ocak

26.          Safiye Ege

27.          Dilek Özçelik

28.          Hamza Bayrak

29.          Hüsamettin Özdemir

30.          Yusuf Kaya

31.          Zuhal Kayalar

32.          Ramazan Yıldız

33.          Osman Ülker

34.          Salih Öztoprak

35.          Ayşe Aydın Ak

36.          İrfan Yılmazer

37.          Mehmet Özkaya

38.          Kemal Işın

39.          Şerife Cavlak

40.          Sebahattin Korkutan

41.          Emre Oflaz

42.          Özlem Özkan

43.          Cem Yılmaz

44.          Yavuz Erzurum

45.          Ahmet Çöl

46.          Adem Çakır

47.          İbrahim Kaynar

48.          Fatih Duman

49.          Ömer Fevzi Taşar

İL YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ

1.            Yavuz Şeker

2.            Ahmet Turan Hasdemir

3.            Bekir Şakar

4.            Tekin Tahtakıran

5.            İsmet Çayır

6.            Murat Muslu

7.            Yakup Arıklı

8.            Zekiye sukan

9.            Bahattin Aydoğan

10.          İdris Keşkek

11.          Taner Karabal

12.          Rukiye Toy

13.          Birsen Yamen

14.          Mustafa Doğan

15.          Adem Göktaş

16.          Oğuz Demirkaynak

17.          Vahit Altun

18.          İbrahim Türker

19.          Arif Sertakan

20.          Leven Sazak

21.          İkbal Açık

22.          Halil İbrahim Çitil

23.          Mücahit Güner

24.          İbrahim Çıtır

25.          Murat Akpınar

26.          Murat Tümer

27.          Sevgi Şeker

28.          Suzan Yurtseven

29.          Yaşar Ramazan Fidan

30.          Duygu Avunduk

31.          Enise Şeyhoğlu

32.          Demet Çevik

33.          Mesut Saygın

34.          Mehmet Kaya

35.          Mustafa Dalak

36.          Yakup Yüksek

37.          Gülcan Gedikli

38.          Zeynep Ateş

39.          A. Turan Verep

40.          Emine Atasever

41.          Sema Aksoy

42.          Şengül Bostan

43.          İbrahim Şişeci

44.          Harun Ulucak

45.          Neslihan Dereli

46.          Emrah Sönmez

47.          Ayhan Yılmaz

48.          Ayhan Arslan

49.          Özlem Ünalmışer

50.          Ziya tan

DİSİPLİN KURULU ASIL ÜYELERİ

1.            Hüseyin Kaptan

2.            Bünyamin Er

3.            Halil Kaya Şeker

4.            Arif Ersöz

5.            Osman Karadağ

DİSİPLİN KURULU YEDEK ÜYELERİ

1.            Abdullah Kaya Özsoy

2.            Cemal köse

3.            Celal Şerbet

4.            Ahmet Uğur Aydoğan

5.            Murat Özbulut

DEMOKRASİ HAKEM KURULU ASIL ÜYELERİ

1.            Taner Deliktaş

2.            Tuba Altuntaş Hastaoğlu

3.            Fethi Türkay

DEMOKRASİ HAKEM KURULU YEDEK ÜYELERİ

1.            Kübra Güngör

2.            Merak Yaraş

BÜYÜK KONGRE ASIL DELEGELERİ

1.            Ziya Şahin

2.            Sami Aydın

3.            Şadiye Öztürk

4.            Murat Toraman

5.            Sedat Özata

6.            Ahmet Kuzu

7.            Mustafa Uzun

8.            Abdurrahman Kılıç

9.            Rüstem Yüce

10.          Hakan Bozbıyık

11.          İsmail Karaosmanoğlu

BÜYÜK KONGRE YEDEK DELEGELERİ

1.            Yunus Şükrettin Turan

2.            Eren Sinan Kırış

3.            Mustafa Budak

4.            Ömer Faruk Kurugöl

5.            Teyfik Tepe

6.            Yavuz Yüce



  • Cuma 11.7 ° / 6.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17.3 ° / 6.3 ° Güneşli
  • Pazar 20.2 ° / 7.5 ° false

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13