“SİVAS, DEMİRYOLLARINDA ÖNCÜLÜK YAPMIŞ BİR İLDİR”

“SİVAS, DEMİRYOLLARINDA ÖNCÜLÜK YAPMIŞ BİR İLDİR”

Kamu Yararına Çalışır TCDD Emeklileri ve Mensupları Sosyal Yardım Derneği Genel Başkanı Yavuz Saygıner; “Sivas, demiryollarımızın kalkınmasında ve tanınmasında fabrikalarında, her türlü demiryolu araç ve gereçlerinin yapımında öncülük yaparak, sesini duyu

“SİVAS, DEMİRYOLLARINDA ÖNCÜLÜK YAPMIŞ BİR İLDİR”

Kamu Yararına Çalışır TCDD Emeklileri ve Mensupları Sosyal Yardım Derneği Genel Başkanı Yavuz Saygıner; “Sivas, demiryollarımızın kalkınmasında ve tanınmasında fabrikalarında, her türlü demiryolu araç ve gereçlerinin yapımında öncülük yaparak, sesini duyuran güzel ve bilinçli sanatkârlar yetiştiren bir ilimizdir. Onun içindir ki Sivas ilimizin bu güzel insanlarının demiryollarında ayrı bir özelliği ve güzelliği vardır.” Dedi.

Kamu Yararına Çalışır TCDD Emeklileri ve Mensupları Sosyal Yardım Derneği Şube Başkanlığı 22. Olağan Genel Kurulu’nu yaptı. Sivas 4 İşletme Aile Lokali’nde tek liste ile gerçekleştirilen genel kurulda mevcut başkan Veysel Açıkalın güven tazeledi.

Genel kurula, Dernek Genel Başkanı Yavuz Saygıner, TCDD Çalışanları ve Emeklileri Sosyal Yardımlaşma Vakfı Genel Başkanı Nurettin Girginer, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Dernek Sivas Şube Başkanı Veysel Açıkalın, AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin,  TÜDEMSAŞ Genel Müdür Yardımcısı Ahmet İzzet Göze, AK Parti Sivas Milletvekili Aday Adayı Dr. Mesut Acıöz, ,TÜDEMSAŞ eski Genel Müdürü Hakkı Coşar, dernek üyeleri ve çok sayıda konuk katıldı.

“SİVAS, DEMİRYOLLARINDA ÖNCÜLÜK YAPMIŞ BİR İLDİR”

Genel Kurul’da konuşan Dernek Genel Başkanı Yavuz Saygıner, Sivas’ın demiryollarındaki önemine değindi. Sivas’ta, demiryollarına hizmet eden önemli sanatkârlar yetiştiğini, belirten Saygıner,  “Sivas, demiryollarımızın kalkınmasında ve tanınmasında fabrikalarında, her türlü demiryolu araç ve gereçlerinin yapımında öncülük yaparak, sesini duyuran güzel ve bilinçli sanatkârlar yetiştiren bir ilimizdir. Onun içindir ki Sivas ilimizin bu güzel insanlarının demiryollarında ayrı bir özelliği ve güzelliği vardır. Ben de burada emeği geçen tüm meslektaşlarımızı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

“DERNEĞİMİZ 65 YILDIR HİZMETTE DEVAM EDİYOR”

Derneğin, 65 yıldır üyelerine önemli hizmetler verdiğini belirten Saygıner, bazı önemli faaliyetler hakkında da bilgiler verdi.

Saygıner, şu şekilde konuştu:

“1950 senesinde değerli ağabeylerimiz tarafından Haydarpaşa’da sosyal amaçlı kurulan derneğimiz 65 senedir üyeleri ile güzel ilişkiler içerisinde karşılıklı sevgi ve saygıya dayalı maddi ve manevi hizmetlerine devam etmektedir.

Derneğimiz kurulduğu günden beri amaç ve gayelerinden sapmadan üyelerine çok güzel hizmetler vermektedir. Bugüne kadar yüksek okulda okuyan 800’e yakın çocuğumuza bur vermiş bulunmaktayız. Muhtaç aile bireylerimize ve şubelerimize maddi ve manevi yardımlar yapılmakta, 20 senedir dergi çıkartılmakta olup, aramızdan ayrılan meslektaşlarımıza her sene mevlit okutmaktayız. Lokallerimizde yemekli, çaylı, sohbet toplantıları, türlü etkinlikler ile derneğimizin seneyi devriyeleri kutlamalar yapılarak üyelerimize hediyeler verilmektedir.  Hastalar ev ve hastanelerde ziyaret edilmekte, cenazelere gidilmekte, üyelerimiz her sene kamplara gönderilmektedir. İhtiyaç sahibi üyelerimize elektrik, su, kira, protez gibi ihtiyaçlarına maddi yardımlar yapılmakta, genel müdürlüğümüz ve işletmeler de bölge müdürlerimiz ile üyelerimiz arasında güzel ilişki ve diyaloglarımız devam etmektedir.

Taşınmaz mallarımıza gelince Kadıköy çarşı içinde 1 daire, Tuzla İstasyonunda 1 daire, 1 dükkân, Konya’da 1 dükkân, Eskişehir’de Porsuk Çayı üzeri fabrikamız önünde bir ev ve yine Tuzla’da 1 arsamız bulunmaktadır.

Demiryollarımızda çok güzel işler ve çalışmalar yapılmaktadır. Biz demiryolcular olarak bu hizmet ve çalışmalardan büyük bir gurur, mutluluk ve sevinç duymaktayız. Bu güzel hizmetlerde emeği geçen Ulaştırma Bakanımıza, uzun seneler hizmet ve eserleri ile demiryollarımıza unutulmayacak eser ve anılar bırakıp aramızdan ayrılan Genel Müdürümüz Süleyman Karaman’a, bölge müdürlerimize ve tüm çalışanlarımıza bu güzel hizmetlerinden dolayı minnet ve şükranlarımızı sunuyorum.”

“EMEKLİLERİMİZE KARŞILIKSIZ DESTEK VERİYORUZ”

TCDD Çalışanları ve Emeklileri Sosyal Yardımlaşma Vakfı Genel Başkanı Nurettin Girginer ise genel kurulun hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Vakıf çalışmaları ve emeklilere verilen desteklerden bahseden Girginer, “Emeklilik yılları emeklilerimizin en fazla ilgiye, saygıya ve desteğe ihtiyaç olunan zamanlar. Bugünlerde olabildiği kadar hem devletin sosyal politikaları, hem kurumlarımızın sahiplenmesi, hem de yerel yöneticilerimizin emeklilerimize sahip çıkması fevkalade önemli. Biz vakıf olarak, emekli ağabeylerimizden aidat almadan vefatlarına kadar hizmeti devam ettiriyoruz. Onlara kefil aramadan uygun şartlarda tüketici kredisi vermeye çalışıyoruz. Evlatlarını evlendiriyorsa evlenme kredisi vermeye çalışıyoruz. Araç kredisi, ev alma kredisi gibi krediler kullandırmaya çalışıyoruz. Ankara’ya geldiklerinde hastanelere, çeşitli genel müdürlüklere, TBMM’ye yürüyüş mesafesinde olan misafirhanemizde kendilerini ağırlıyoruz. Cenazeleri olduğu zaman cenazelerini Ankara’dan Türkiye’nin her tarafına uçakla gönderiyoruz. Başarılı öğrencilerimize karşılıksız burs yardımlarında bulunuyoruz. Kaplıca hizmetleri vermeye çalışıyoruz. Emekli ağabeylerimizin yanında olmak için gayret ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

“TECRÜBELERİNİZLE BİZLERE KATKI SAĞLAYIN”

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ise konuşmasında STK’ların önemine değindi. STK’ların kentlerin, ülkelerin gelişiminde önemli roller üstlenmesi gerektiğini belirten Aydın, STK’ların eğiliminin ülkenin menfaati, halkın menfaati olması, ülkenin verimli bir şekilde yönetilmesine katkı sunması gerektiğini söyledi.  Aydın; “Bu anlayıştaki STK’lar inşallah ülkemizde her geçen gün yayılıyor. Sizler, tecrübenizle, birikiminizle emin olun bizlere çok fazla katkı sunabilirsiniz. Ben hepinizin katkısını şehrim adına bekliyorum.” Dedi.

Başkan Aydın, şu şekilde konuştu:

“Sizler bizim en önemli değerlerimizsiniz. Hem ülke adına, hem Sivas adına... Çünkü geçmişini bilmeyen nesil, geleceğe güvenle bakamaz. Sizler, bu ülkeye alın teri ile onuru ile şerefi ile en güzel hizmetleri sunmuş insanlarsınız.

Biz de sivil toplum örgütü algısı henüz daha tam istenilen düzeye gelmiş değil. Öyle ki gelişmiş dediğimiz ülkelerde sivil toplum örgütlerinin çok etkin ve etkili olduğunu görüyoruz. Sivil toplum örgütlerinin hem ülke yönetiminde, hem yerel yönetimlerde yönlendiren, yöneten konumunda olduğunu görüyoruz. Tabi ki zaman içerisinde bizim ülkemizde de bunlar tam oturacaktır. Belki STK’ların daha etkin olabilmesi için siyaset ve ideolojiden uzak olması lazım. STK’ların hedefi temsil ettiği grubun menfaatleri elbette olmalı ama bununla beraber, ülke ve şehirle ilgili her türlü gelişmede adeta akil insanlar rolünü üstlenmesi lazım. Bizim yanlışımız olduğu zaman uyarı niteliğinde yanlışı bize söylemesi lazım. Geçmiş tecrübelerin ışığında bizi zaman zaman yönlendirmesi lazım, tavsiyelerde bulunması lazım. STK’lar şehirle ilgili b ir konu gündeme geldiği zaman ‘bana değmeyen yılan bin yaşasın mantığı ile değil, şehrin menfaati neyi gerektiriyorsa fikrini, görüşünü, önerisini söylemekten çekinmemesi lazım. Bunları yaptığımız zaman STK’ların etkinliği ve ağırlığı çok daha fazla olacaktır. Yakın zamana kadar bizim ülkemizde STK denildiği zaman, tamamen belirli ideolojilere saplanmış belirli siyasi eğilimler içerisinde olan bir STK söz konusuydu. Böyle olduğu zaman STK’nın eğilimi ne tarafa ise bunun bir de karşıtı kaçınılmazdı. Ama biz diyoruz ki STK’ların eğilimi ülkenin menfaati, halkın menfaati olmalı, ülkenin verimli bir şekilde yönetilmesine katkı sunmalı. Bu anlayıştaki STK’lar inşallah ülkemizde her geçen gün yayılıyor. Sizler, tecrübenizle, birikiminizle emin olun bizlere çok fazla katkı sunabilirsiniz. Ben hepinizin katkısını şehrim adına bekliyorum. 

Ben siyaseti hizmet aracı olarak görüyorum ve öyle olması gerektiğine inanıyorum. Eğer biz siyaset vasıtası ile bu memlekete faydalı hizmetler üretebiliyorsak görevimizi layıkıyla yapıyoruz demektir. Eğer bunu yapamıyor isek lütfen bizleri uyarın. Biz bundan rahatsız olmayız, tam tersine mutlu oluruz.”

“ÜLKE ŞARTLARI İYİLEŞTİKÇE MEKLİLERİMİZ ŞARTLARI DA İYİLEŞMEKTEDİR”

AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin ise konuşmasında AK Parti döneminde emekliler için yapılan düzenleme ve çalışmalara değindi.

Ülke şartları iyileştikçe emeklilerin şartlarının da iyileştiğini belirten Şahin, “Hepimiz emekli adayıyız. Emeklilerimiz için de belirli çalışmalar yapılmakta, yapılacak. Şuandaki durumları yeterli görmüyoruz ama ülke şartları iyileştikçe emeklilerimizin de şartları iyileşecektir. Geçmişe göre daha iyi bir noktada olduğumuzu da görüyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte ülkemizin kalkınması ile birlikte hem çalışanlarımız hem de emeklilerimiz daha iyi şartlarda, daha standardı, refah düzeyi yüksek ortamlarda hayatlarını idame ettireceklerdir. En azından geldiğimiz noktada özellikle sağlık, sosyal hizmetler, bakıma muhtaç olan yaşlılarımız noktasında büyük hizmetler vermekteyiz. Bunların da dikkate alınmasını arzu ediyoruz. Zira sosyal devlet ilkesini en ileri derecede uygulamaya gayret ediyoruz. Bundan sonra da uygulayacağız. Bu alanda birçok Avrupa ülkesini de geçmiş durumdayız. Ama insanımız için ne kadar hizmet yaparsak, ne kadar iyileştirme yaparsak azdır.” Dedi.

“EN BÜYÜK SORUN ÜCRET ADALETSİZLİĞİ”

Dernek Şube Başkanı Veysel Açıkalın ise konuşmasında kendisine destek veren dernek üyelerine teşekkür etti. Dernek faaliyetleri hakkında bilgi veren Açıkalın, daha sonra emekli maaşlarındaki adaletsizliğe dikkat çekti.

Açıkalın, “Emekli memur ve işçi kardeşlerimizin en büyük sorunu, ücret adaletsizliğidir. Bu konuyla ilgili yazılı taleplerimizi birçok kez gerekçeleri ile Başbakanımız, ilgili bakanlıklar, iktidar ve muhalefet partilerinin genel başkanlıklarına ilettik.

Çalışanlar ile emekliler arasındaki korkunç ücret adaletsizlikleri, eski emekli işçiler ile yeni emekli işçiler arasındaki korkunç farklılıklar yazılı ve şifahi olarak bildirilmiş ve bu konunun çözümü için taleplerimiz olmuştur.

Derneğimizi ziyaret eden Milli Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz ve Milletvekilimiz Hilmi Bilgin’e emeklilerin mağduriyetinin giderilmesi konusunda talepler iletilmiştir.

Çalışan memur ve işçiler maaş aldıkları bankalarca promosyon almakta, emekliler ise bu haktan mahrum bırakılmaktadır. Dernek yönetimimiz konu ile ilgili birçok banka ile bazılarıyla birebir görüşmek suretiyle büyük uğraşlar vermiştir.” Dedi.

Konuşmaların ardından başkanlık seçimi gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen seçimlerde mevcut başkan Veysel Açıkalın güven tazeledi. Açıkalın seçimlerin ardından yaptığı konuşmada, dernek üyelerine ve katılımcılara teşekkür etti.



  • Pazar 11.9 ° / 4.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 7.4 ° / 0.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 10.5 ° / 2.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 35 18 13 4 13 58
4.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
5.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 35 10 11 14 3 44
12.Samsunspor 35 11 15 9 -5 42
13.Kayserispor 35 11 13 11 -9 41
14.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
15.Fatih Karagümrük 35 9 16 10 -2 37
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 35 4 24 7 -42 16