?SİVAS´A KÜSMÜŞ YATIRIMCIYI SİVAS´A GETİRECEĞİZ?

?SİVAS´A KÜSMÜŞ YATIRIMCIYI SİVAS´A GETİRECEĞİZ?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sivas Belediye Başkan Adayı Mehmet Er, bir basın toplantısı yaparak seçim beyannamesini açıkladı. Sivas´ı hak ettiği yere getirmek için çalışacaklarını ifade eden Er, göç ve işsizliği önleyecek projeleri hayata geçirecekl

//NACİ YILDIZ//

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sivas Belediye Başkan Adayı Mehmet Er, ilimizde faaliyet gösteren bir kafede gerçekleştirdiği basın toplantısıyla seçim beyannamesini açıkladı. MHP İl Başkanı Özkan Turan Navruz ve parti yöneticileri ile basın mensuplarının karşısına çıkan Er, önemli açıklamalarda bulundu. 

Projeler ile göreve talip olduklarını söyleyen Er, göç sorunu başta olmak üzere, işsizlik, üretim, eğitim, sosyal yaşam gibi birçok konuda Sivas´ın önünü açacaklarını ifade etti.

?3 YILDA SİVAS´IN TAMAMINI RAYLI SİSTEME GEÇİRECEĞİZ?

İlimizin en önemli ihtiyaçlarından birisinin hafif raylı sistem olduğunu belirterek sözlerine başlayan MHP´nin Sivas Belediye Başkan Adayı Mehmet Er, ?Bütün ağırlığımızı buna vereceğiz. Halk otobüsü sahipleri borçlu durumdalar. Onların mağduriyeti olmadan hafif raylı sistemi hayata geçireceğiz. Bu bizim en büyük sorunlarımızdan biri olacak. Bu üniversitenin şehirle birleşmesini daha kolay hale getirecek. 21´inci yüzyıldayız. İnsanlar daha modern, daha konforlu yaşamı hak ediyor. Ülkelerin yaşam standardını gösteren sistem raylı sistemlerdir. Toprak üstü raylı sistem kuracağız, gerektiği yerde ise hava raylı sistemleri sürdüreceğiz. Bu konuda çalışmalarımızı şimdiden başlattık. Göreve geldiğimizin 3´üncü ayında bazı yerlerde raylı sistem olacak. 3 ayda olur mu? Olacak. Mesafe kısa

 ama 3 ayda bunu yapacağız ve 3 yılda Sivas´ın tamamını raylı sisteme geçireceğiz? dedi.

?SİVAS, İNSANLARIN RÜYASINI SÜSLÜYOR?

Sivas´ın her geçen gün nüfusunun azaldığına dikkat çeken Er, göçü önlemek için de önemli çalışmalarda bulunacaklarını ifade ederek, ?Sosyal belediyecilik ile Sivas´taki göçü engelleyecek kısa, orta ve uzun vadede projeler geliştirdik. İlk olarak Sivas´a küsmüş yatırımcıyı Sivas´a getireceğiz. Sivas konum olarak Orta Doğu ve Avrupa´nın kapısı durumunda. Limanlara mesafe bakımından yine avantajlı bir konumdayız. Bu avantajları kullanacağız. Önceliğimiz işsizlik. Bununla ilgili büyük hedeflerimiz var. 1954, 1962, 2018 yılındaki  Sivas´a bakıyoruz, nüfusumuz  hep düşüyor. 2023´teki Sivas´a baktığımız zaman nüfusumuz 580 bin nüfusa düşüyor. Sivas´ın milletvekili sayısı 16 idi. Türkiye´nin 8´inci büyük ekonomisinden biriydik ama maalesef sürekli geriliyoruz. İşsizlik ile ilgili önce Sivas´taki yatırımcıları sonra ülke genelindeki yatırımcıları Sivas´a çekeceğiz. Daha sonra da yurt dışındaki yabancı sermayeleri Sivas´a kazandıracağız. İstanbul´da en çok nüfus Sivaslılardan oluşuyor. Yapılan bir araştırmada, İstanbul´da yaşayan Sivaslıların yüzde 70´i Sivas´ta yaşamak istiyor. Sivas, insanların rüyasını süslüyor. Biz de bu rüyalarını gerçekleştirmek için çalışacağız? diye konuştu.

?SİVAS NEDEN 6. BÖLGE´DE OLMASIN??

Geçtiğimiz günlerde Tayland Ticaret Ateşesi Dr. Niwat Hansawad, Tayland Ticaret Bakanlığı Uluslararası Ticaret Geliştirme Departmanı Genel Sekreteri Piya Sutthima Keskin ve Tayland-Türkiye iş Konseyi İcra Kurulu Üyesi Erdi Er´in katılımıyla Sivas Ticaret ve Sanayi Odası´nda (STSO) ?Güneydoğu Asya ve İpek Yolu Ticaret Fırsatları? toplantısını gerçekleştirdiklerini belirten Er, ?Toplantıda ilk izlenimlerimiz çok olumlu oldu. Akabinde Organize Sanayi Bölgesi´ni gezdik. İlgili arkadaşların Sivas´ta üretimin olabileceği inançları biraz daha fazlalaştı. Sivas kalkınmada öncelikli illerde 4. Bölge´den çıkarılıp 6. Bölge´ye alınırsa, özel statülü organize sanayi bölgesi olursa veya serbest ticaret bölgesi olursa yaklaşık 2 milyar dolar tutarında ilimize yatırım yapabileceklerini söylediler. Birlik ve beraberlik olursa Sivas neden 6. Bölge´de olmasın. Sivas´ın buna ihtiyacı var? açıklamasında bulundu.

?HERKES BURS VERDİĞİ ÖĞRENCİ

SAYISI İLE ÖVÜNMEK ZORUNDA?

MHP´nin Başkan Adayı Er, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: ?Seçim beyannamemiz arasında ?şehir kendi kimliğine kavuşacak´ dedik. Sivas, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde önemli yer almış bir şehir. Selçuklu´dan önce de birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehir. Bu kimliği ortaya çıkartmak için çalışmalarımız olacak. Üniversite öğrencilerini şehre yaklaştırıp esnafa ekonomik girdi kazandırmak gerekir. Üniversitede okuyan öğrenciler şehirlerine gittikleri zaman Sivas´tan övgü ile bahsetmeli ama maalesef şu an treni kaçırıyormuş gibi bir hal var. Ondan dolayı da şehir ile üniversiteyi birleştirmek zorundayız. Maaş bağışlama kararım bazı eleştiriler aldı. Sivas´ta çok yetenekli ve bursa ihtiyacı olan öğrenciler var. Ben maaşımı burs olarak öğrencilere bağışlayacağım ve bu mutlaka örnek olacak ve belki meclis üyeleri de maaşlarını burs olarak bağışlayacaklar. Hepimiz bir yarışa girmek zorundayız, herkes burs verdiği öğrenci sayısı ile övünmek zorunda. Her şeyin başı eğitimle başlar. Eğitim yapan insan üreten insandır. Şehre enerji yatırımı ile şehir kazanacak diyoruz. Dönüştürülebilir enerjide yatırımcıların önünü açacağız. Elimizden geldiği kadar belediye kaynaklarını onların hizmetine sunacağız. Sivas´ta aşırı derecede hava kirliliği var. Maalesef imarda da Sivas´ın hava akım yolları kesilmiş. Bu kirliliği yenilenebilir enerji ile önleyeceğimizi düşünüyoruz. Bu konuda bütün yatırımcılara belediye öncülük yapacak. Yeni sebze halinde büyük bir projemiz var, oradaki esnafı da mağdur etmeden projeyi hayata geçireceğiz. Otopark sorunu burada hat safhada, ailelerin daha rahat girip alış veriş yapabileceği çok güzel bir projemiz var.?

?İSTİHDAM KAZANDIRMAK İÇİN GÖREVE GELİYORUZ?

Sivas´ta su ücretlerinin çok yüksek olduğu yönünde şikayet aldıklarının altını çizen Er, ?Susuz ve havasız yaşam olmaz. Suda ciddi bir fiyat düşüşü yapacağız. Kademeli bir indirim uygulayarak çok aşağıya çekeceğiz su fiyatlarını. Daha içilebilir suyu çok daha ucuza vatandaşımıza taşıyacağız. Belediyede mevcut çalışan hiçbir arkadaşımız işinden olmayacak. Biz istihdam kazandırmak için göreve geliyoruz, işsizlerin sayısını artırmak için değil. Belediye kapısından girdiğimiz an MHP rozetini çıkartacağız. Belediye hizmet A.Ş. ile Özbelsan A.Ş. arasında maaş farkı var. Biz iyi sözleşmeyi örnek teşkil ederek maaşı az olan çalışanların maaşını yükselteceğiz ve bu farklı maaş sorununu ortadan kaldıracağız? açıklamasında bulundu.

?BELEDİYENİN İŞİ MÜTEAHHİTLİK YAPMAK DEĞİL?

4 Eylül Sivas Kongresi´nin Sivas´ın önemli bir markası olduğunu dillendiren Başkan Adayı Er,  ?Atatürk Samsun´da 2 gün kaldı. 19 Mayıs 1919 deyince herkes Samsun´a akın ediyor, otellerde yer kalmıyor. Atatürk Sivas´ta ise 108 gün kaldı. Sadece ve sadece 1 gün 4 Eylül´ü kutluyoruz. Cumhuriyet Sivas´ta kuruldu, Misak-ı Milli sınırları Sivas´ta çizildi, Kuvayı Milliye´nin bütün komutanları Sivas´a geldi. Kurtuluş Savaşı´nın planları burada yapıldı. Biz 100´üncü yılda 108 gün kutlamalar yapalım diyoruz. Sivas´ın aydınlık yüzünü çıkarmalıyız. Eski Numune Hastanesi´nin yerini botanik bir bahçe yaptıracağız. Bu projeyi yabancı bir ülkeye yaptıracağız. Burası dünyanın dikkatini çekecek bir alan olacak ve turizme büyük katkılar sağlayacak. Sivas´ta imar uygulamalarında çok büyük yanlışlar var. Türkiye´nin her yerinde kamulaştırma yüzde 40 oranında yapılıyor. Sivas´ta ise bu yüzde 60 oranında gerçekleştiriliyor. Yasal olanı yüzde 40´tır. Biz de yasal olan uygulamayı yapacağız. Burada müteahhitlik hizmetlerini sadece müteahhitler yapacak. Belediyenin işi müteahhitlik yapmak değil? diyerek konuşmasını sonlandırdı.

/resimler/2018-12/31/2105196255770.jpg

 



  • Cumartesi 27.5 ° / 12.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26.2 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 27.1 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16