SİVAS SEVDALISININ BAŞARI ÖYKÜSÜ

SİVAS SEVDALISININ BAŞARI ÖYKÜSÜ

Görev süresinde 2 yılı dolduran Vali Salih Ayhan’a ilişkin gazetemize özel açıklamalarda bulunan sivil toplum kuruluşu başkanları “Sivas sevdalısı” Ayhan’dan övgüyle bahsetti.

Naci YILDIZ/Özel Haber 

İlimizde; Altınyayla, Şarkışla ve Divriği’de kaymakamlık görevlerinde bulunan Vali Salih Ayhan; 2012-2016 yılları arasında yürüttüğü Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği döneminde ilimize önemli yatırımların kazandırılmasını sağladı.

19.10.2016 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevini yürütürken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın 2018/202 sayılı Valiler Kararnamesi ile Sivas Valiliği görevine atanan Vali Salih Ayhan, görev süresinde 2 yılı tamamladı.

İlimize değer katacak önemli çalışmalara imza atan Vali Salih Ayhan; göreve geldiği Kasım 2018´de yaptığı basın toplantısında “yük olmaya” değil “yük almaya” talip olduğunu dile getirerek, “Terleyen, terleten, koşan, koşturan Sivas için, bu toprakların insanı için uğraşan bir yönetim anlayışı ortaya koyacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Vali Ayhan, bunun ilk somut adımını 26 Aralık 2018 gerçekleştirilen ‘Ortak Akılla Yarınlara Sivas Çalıştayı´ ile atmıştı. Valilik öncülüğünde; şehrimizin bugününün, yarınının genel değerlendirmesi; ekonomik, sosyal, kültürel durumun istişaresi ve yol haritasının belirlenmesi amacıyla hazırlanan; 42 moderatör, 360 katılımcının 5 ana sektörde fikir beyan ettiği ‘Ortak Akılla Yarınlara Sivas Çalıştayı´nda ilimizin geleceği adına önemli projeler ortaya çıkmıştı.

Çalıştayın ardından Sivas´ta sanayi, tarım ve turizm olmak üzere 3 sektöre ağırlık vereceklerini kaydeden Vali Ayhan, bu doğrultuda ortak aklı işleterek kamu kurum ve kuruluşları, belediye ve sivil toplum örgütlerinin de desteği ile projeleri hayata geçirmeye başladı.

GÖNÜLLERİ FETHETTİ

Bu doğrultuda çalışmalarını sürdüren Vali Ayhan; göreve geldiği günden itibaren ilimize ve insanımıza yapmış olduğu hizmetlerle gönülleri fethetmesini bildi. Zaman mefhumu tanımayan Vali Ayhan, Sivas il sınırları içerisinde merkez dahil 17 ilçenin problemleriyle yakından ilgilendi. 7’den 70’e insanların dertlerini dinleyerek sorunlarına çözüm bulmayı kendisine şiar edindi.  İl ve ilçelerde başta üretim ve istihdam olmak üzere her türlü hizmete öncülük yapan  Salih Ayhan, idarecilere de örnek teşkil etti.

İlimizde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu başkanları ve parti il başkanları Vali Salih Ayhan’a ilişkin düşüncelerini Sultan Şehir ile paylaştı.

Küresel Gazeteciler Konseyi İl Temsilcisi,  Sivas Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Naci YILDIZ : İlimizin mesai mefhumu gözetmeyen idarecilere ihtiyacı var. Sivas’ın makus talihini yenebilmesi için günün 24 saati hizmete hazır olan bakan, vali, belediye başkanı düzeyindeki idarecilere ihtiyacı var.   30 yılı aşkın hizmet verdiğim basın sektöründe ilimize atanan valileri yakından tanıma fırsatım oldu. Vatandaşını gözden ırak tutmaya çalışan yönetim anlayışının artık gerilerde kaldığına yürekten inanıyorum. Küresel Gazeteciler Konseyi İl Temsilcisi,  Sivas Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı sıfatıyla çok sayıda şehirde programlara katıldım. Başta Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımızın hizmetlerini gittiğim yerlerdeki yetkililerden övgüyle dinlemek beni ziyadesiyle mutlu etmiştir. Sayın Valimize her fırsatta “Selçuklu'nun kalbi, Osmanlı'nın vicdanı, Cumhuriyet'in aklı” diye nitelendirdiği Sivas’ta  “Halka hizmet Hakk’a hizmettir” düsturuyla gece gündüz demeden çalıştığı görevinde başarılar diliyorum.

 

SİVAS ESNAF VE SANATKARLAR KREDİ VE KEFALET KOOPERATİFİ BAŞKANI YÜKSEL DEMİRGİL: 40 yıldır esnafımıza hizmet vermekteyim. Bu süre zarfında sorunlarımızla yakından ilgilenen ve çözümü noktasında duyarlılık gösteren Sayın Valimiz Salih Ayhan’a esnaf camiamız adına sonsuz teşekkür ediyorum. Hizmetleri daim olsun kendisinden son derece memnunuz.

 

CEM VAKFI GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE SİVAS ŞUBE BAŞKANI ÜNAL KARATAŞ: Sayın Valimiz göreve geldiği günden bu güne gerçekten canla başla çalışıyor. Hem liyakat sahibi hem de hatırşinas bir insan. Dil, din, ırk, mezhep, görüş fark etmeksizin insanların yardımına koşuyor. Köy köy, ilçe ilçe gezerek ziyaretler gerçekleştiriyor. Cem Vakfı olarak çalışmalarından gayet memnunuz.

 

 

SİVAS TESVİYECİLER VE OTO SANATKARLARI ESNAF ODASI BAŞKANI HAKAN DEMİRGİL: Sayın Valimiz Salih Ayhan, Sivas’ta ikinci yılını doldurdu. İki yıl boyunca bizler esnaf temsilcileri olarak hep yanımızda gördük Sayın Valimizi. Ne zaman esnafımızın bir sorunu olsa, çözmek için canla başla çalıştığına bizzat şahidiz. Bir dediğimizi iki etmedi desek yerindedir. Salih Ayhan’ı her zaman esnafın yanında gördük. Özellikle pandemi ile mücadele sürecinde gayretine hep beraber tanık olduk. Bu süreçte zor durumda olan esnafımıza her zaman moral vermeye çalıştı. Kadim kentimizin  sağlıkta, termal turizminde, kültür ve sanat alanında  adını duyurmak için büyük çaba sarf ediyor. Sivas’ı marka şehir yapmak için örnek çalışma yürütüyor. Ayrıca Sivassporumuzun  başarısı için büyük gayret gösteriyor. Özetle  Sayın Valimiz Salih Ayhan, görev yaptığı her ilde sevilen, baş tacı edilen, gitmemesi için ardından ağıtlar yakılan bir vali. Makamının hakkını sonuna kadar veriyor.

SAADET PARTİSİ (SP) İL BAŞKANI MEHMET ZAHİT TOKGÖZ: Sayın Salih Ayhan Bey 2 yıldır şehrimizde vali olarak görev yapmaktadır. Devlet görevlerinin aslında tek bir özet tanımı vardır: Hizmet. Valimize şehrimize ve hemşehrilerimize yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkürlerimizi ifade ediyorum. Vali Salih Ayhan denilince akıllara dinamik, çalışkan, pozitif enerji dağıtan bir karakter gelmektedir. Valimiz bu enerjisini birçok alanda sarf etti. Ancak bana yıllar sonra Vali Bey'i sorsanız ilk aklıma gelecek olan eğitim alanında ektiği tohumlar olacaktır. Özellikle bu alandaki ilginin Sivas’ımızda kalıcı olmasını istiyor ve valimize başarılarının devamını diliyorum.

Sivas İl Genel Meclisi Başkanı Hakan AKKAŞ: Sayın Valimiz Salih Ayhan’ın 2 yıllık görev süreci içerisinde Sivas’ımızın gerçek sorunlarını sağlıklı bir şekilde tespit edip bu sorunların çözümünde reel adımlar attığını müşahede etmekteyim. İlimizin bir numaralı problemi olan istihdam ve göç sorununun çözümüne yönelik gerek sanayi gerekse tarım ve hayvancılık alanında üretim odaklı çok sayıda projeyi hayata geçirmiştir. Bunları yaparken de kolektif düşünceyi, ortak aklı ön plana alarak ilimize katkıda bulunmuştur. Sayın Valimizin ilerleyen yıllarda Sivas’ımıza artan oranda katkı sağlayacağına olan inancımız tamdır. Kendilerine başarılar diliyorum.

SİVAS ZİRAAT ODASI BAŞKANI HACI ÇETİNDAĞ

Uzun yıllar şehrimize kaymakam ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olarak hizmet ettikten sonra 2018 yılında Vali olarak ilimize atanan Sayın Salih Ayhan tarım ve hayvancılığa çok büyük önem veriyor. SİVTAŞ şirketini belediye ile kuran, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’ni ilimize kazandıran, modern hayvan pazarı ve ot borsası projelerinde büyük emek veren Sayın Valimiz Salih Ayhan’a çiftçilerimiz adına teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

 

AK PARTİ İL BAŞKANI HAKAN AKSU: Sayın Valimiz ile birlikte ilimize hizmet etmekten dolayı son derece memnun olduğumu belirtmek istiyorum. Sayın Valimiz Salih Ayhan’ın özellikle siyasi partilerle istişare içerisinde olmaları bizleri mutlu ediyor. Valimizin bir özelliği de Sivas’ın ekonomisine katma değer sağlamasıdır. Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezi’ni,  SİVTAŞ’ı bunlara örnek gösterebiliriz. Yıldız Dağı Sivas’ın Türkiye’ye açılan penceresi oldu. Sayın Valimiz için hazırlanan bu çalışmadan ötürü Sultan Şehir ailesine teşekkür ederim.

SİVAS TİCARET BORSASI BAŞKANI ABDULKADİR HASTAOĞLU: Sivas Valimiz Salih Ayhan Bayburtlu olduğu kadar Sivaslıdır da. Altınyayla ve Divriği ilçelerimizde kaymakamlık, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve Vali Yardımcılığı yapmış ve sonrasında Sivas Valiliği’ne atanmış mütevazi, çalışkan, özverili ve başarılı bir bürokratımızdır. Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürü olarak edindiği tecrübeleriyle Sivas’ımızı eğitim ve öğretim alanında üst seviyelere yükseltmiştir. Sivas Ticaret Borsası olarak Sayın Valimiz Salih Ayhan'la birlikte ilimizin gelişmesi ve kalkınması için koordineli şekilde çalışmaktan çok memnunuz. İnşallah uzun yıllar ilimizde kalır ve projelerini bitirmek nasip olur. Sayın Valimize ilimize kazandırdığı yatırımlar için teşekkürlerimizi sunuyor, başarılarının devamını diliyoruz.

SİVAS TİCARET VE SANAYİ ODASI (STSO) BAŞKANI MUSTAFA EKEN: 2018 Kasım ayında Sivas Valiliğinde göreve başlayan Valimiz Salih Ayhan, aradan geçen 2 yıllık süre zarfında bir çok önemli çalışmaya imza attı. Birlik ve beraberlik içerisinde çalıştığımız Valimiz Salih Ayhan; esnaf, tüccar ve sanayicilerimizin her zaman yanında yer aldı. Kendisine aktardığımız her türlü sorunun çözümünde elinden geleni yaptı. Örnek projelere de imza atan Valimiz Salih Ayhan, bir Sivaslı gibi şehrin ihtiyacı olan çalışmaları tespit ederek hayata geçirilmesine vesile olmuştur.  Şehrimize yapmış olduğu hizmetler ve göstermiş olduğu emeklerden ötürü Sivas iş dünyası adına Valimiz Salih Ayhan’a teşekkür ediyor, görevinde başarılar diliyorum.

37. BÖLGE SİVAS ECZACI ODASI BAŞKANI BAHADIR EREN: Sultan Şehrimiz Sivas’ı ve Sivaslıları iyi tanıyan, şehrimizin ekonomik, sosyal, kültürel olayları ile yakından ilgilenen, Eczacı Odamız olarak da her zaman bizlerin yanında olan desteğini esirgemeyen, Sivaslıların abisi, kardeşi, vali amcası olan Sayın Valimize yaptığı ve yapacağı hizmetler için teşekkür eder, şahsım ve meslektaşlarım adına saygılarımı sunarım.

SİVAS ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ (SESOB) BAŞKANI BEŞİR KÖKSAL: Sayın Valimiz göreve geldiği günden itibaren Sivas’ımızın gelişmesi ve kalkınması için yoğun mücadele vermektedir. Valimizin kapısı her zaman esnafımıza ve bizlere açık olmuştur. Sorunlarımızın çözümünde bizlere yardımcı olmuştur. Sivas’a yapılacak yatırımlarda öncülük etmiş, istihdam sağlanmasında önder olmuştur. Valimiz gerek kaymakamlık döneminde gerekse de vali olarak görev yaptığı 2 yıl süresince çalışmalarıyla bizleri, halkımızı ve esnaf teşkilatımızı memnun etmiştir. Valimiz önderliğinde yapılan çalışmalara esnaf teşkilatı olarak her zaman destek olduk, olmaya da devam edeceğiz. Valimiz Sayın Salih Ayhan pandemi sürecinde esnafımızın yanında yer almış, destek olmak için yoğun çaba sarf etmiştir. Son olarak da kahveci esnafımıza destek olmuştur. Sayın Valimizle beraber çalışmaktan, birlik ve beraberlik içerisinde hizmet etmekten gurur duyduğumu belirtmek istiyorum. Sayın Valimize başarılı nice yıllar diliyorum.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ (CHP) SİVAS İL BAŞKANI YILMAZ COŞKUN: Sayın Valimiz uzun zamandır bürokrat olarak Sivas’ta Kaymakamlık, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve Valilik görevi yapması nedeniyle ilimizi çok iyi tanıyan, bilen birisi. Dolayısıyla,  Sivas’ın ihtiyaçlarını eksiklerini ve noksanlıklarını yakından biliyor ve takip ediyor. İnsanımızı yakından tanıyor; talep ve isteklerini yerine getirmek için yoğun bir mesai harcıyor. Bu anlamda her kesimle iyi bir diyalog içerisinde. Ben CHP Sivas İl Başkanıyım, Sayın Valimize çok rahat ulaşıp görüşe biliyorum.  Sayın Valimizin değil 2 yıl  nice uzun yıllar Sivas’ta görev yapmasını  canı gönülden isterim.  Sultan Şehir Gazetesini bu hassasiyetlerinden dolayı tebrik ediyor, emeklerine saygı duyuyorum.

 

SİVAS VALİSİ SALİH AYHAN’IN BABASI EDNAİL BEY VE ANNESİ ŞAHİBE HANIM; BU SAYIMIZA ÖZEL EVLATLARI SALİH AYHAN’A İLİŞKİN DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU…

OĞLUMUZ İSMİYLE MÜSEMMA BİRİSİ

1976 yılında Salih doğduğunda ikinci çocuğumuzun sevincini yaşadık.  O zamanlar hayat şartları çok zordu. İmkânlar bu kadar geniş değildi.

Elhamdülillah 7 evladımızı da helal lokma ile büyüttük.  Salih daha öğrencilik yıllarında kendi hedefini belirlemişti. Bana ‘Baba, ben okuyup kaymakam olacağım’ dedi. Ben de kendisine ‘Bak oğlum, sen dediğin gibi gayret gösterir okursan ben de gerekirse üzerimdeki ceketi satıp seni okuturum’ dedim.  Çok şükür Salih,  hem kendi emeklerini hem bizim desteğimizi boşa çıkarmadı.

Hayatı boyunca vatan, millet sevdasını ve halka hizmetin Hakk’a hizmet olduğunu kendisine şiar edinmesini istedik. Oğlumuz bizim yüzümüzü hiçbir zaman kara çıkartmadı aksine yüzünüzü hep güldürdü. Rabbimde onun yüzünü hep güldürsün inşallah.

Bizim her sabah ilk işimiz Sivas’ın haberlerini izlemek. Salih’in görev yaptığı Sivas’a vermiş olduğu hizmetler ile o ilin insanlarının dualarına muhatap oluşu ve Sivas halkıyla olan muhabbetini gördükçe gururlanıyoruz. Rabbim yolunu, izini açık eylesin. Biz çok razıyız, Rabbimde kendisinde razı olsun inşallah. 

Ayrıca Sultan Şehir Gazetesine bu anlamlı haberlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bizlere kadar ulaşıp böyle bir haber yapmaları bizleri ziyadesiyle memnun etti.  Gazetenin İmtiyaz Sahibine ve çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz. Onların da hizmetleri daim olsun. 

 



Anahtar Kelimeler: SİVAS SEVDALISININ BAŞARI ÖYKÜSÜ
  • Pazartesi 27.1 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 23.8 ° / 12 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 20.4 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
16.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16