SİVAS SANAYİ ÜSSÜ OLMALI

SİVAS SANAYİ  ÜSSÜ OLMALI

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya,   Genel İdare Kurulu Üyesi Zeynel Keskin ve İl Başkanı Mehmet Zahit Tokgöz basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya,   Genel İdare Kurulu Üyesi Zeynel Keskin ve İl Başkanı Mehmet Zahit Tokgöz basın mensuplarıyla bir araya geldi. Safran Kebap’ta gerçekleştirilen programda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Kaya; “SİDEMİR bu ülkenin aslında çok önemli bir değeridir. Sivas gibi Anadolu’nun en önemli sanayi merkezi olabilecek bir ilimiz de maalesef yanlış özelleştirme politikaları nedeniyle zor günler geçiriyor. Bu zorlukların üstesinden kalkabilmenin yolu da Sivas’ın gerçekten bir sanayi üssü olmasının önünün açılmasından geçiyor” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Koyulhisar ve Suşehri ilçelerinde çeşitli temaslarda bulunan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya ve Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Zeynel Keskin; ilimizde faaliyet gösteren yazılı ve görsel basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Saadet Partisi İl Başkanlığı tarafından düzenlenen program eski Gültepe Hastanesi’nin hemen altında faaliyet gösteren Safran Kebap’ta gerçekleştirildi.

Basın toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Zahit Tokgöz, Türkiye’nin kritik günlerden geçtiğini söyledi.

ÇOK KRİTİK GÜNLER YAŞIYORUZ

Tokgöz, “Hem Sivas’ımız hem de ülkemiz açısından çok kritik günler yaşıyoruz, yaşamaya da devam edeceğiz. Öyle görünüyor. Bu anlamda Saadet Partimiz elbette her an, seçim sathında da seçim olmadan da sürekli vatan için, millet için çalışma yapan; en doğru yolu hem milletimize hem idarecilerimize göstermeye gayret eden bir siyasi parti. Bu anlamda bizim partimizin bu süreçte de etkili olduğunu biliyoruz. Bu çalışmalarımızdan birisi Genel Başkan Yardımcımız sağ olsunlar geldiler, Sivas’ta bir dizi çalışmalar yaptık. Bunun akabinde de basın mensuplarımız aracılığıyla hemşehrilerimizi aydınlatmak adına böyle bir toplantı düzenledik. Aynı zamanda GİK Üyemiz ve Sivas Sorumlumuz Zeynel Keskin bey de buradalar. O da bizle birlikte Sivas’ta çalışmalar yapacak. Toplantıya  katılımlarınızdan ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

ÜLKESİNİ SEVEN BAŞ TACIMIZDIR

Saadet Lideri Temel Karamollaoğlu’nun tüm Sivaslılara selamlarını ileterek konuşmasına başlayan Zeynel Keskin ise “Milli Görüş hareketi 1969’da başladı. Milli Nizam, Milli Selamet, Refah, Fazilet ve Saadet olarak devam ediyor. Bizim bütün derdimiz birlik ve beraberlik içerisinde bu ülkede yaşamak. Vatanını, milletini, bayrağını, ülkesini seven kim olursa baş tacımızdır. Onun haricinde bu ülkede birliği, beraberliği bozacak kim varsa da biz onun tam karşısındayız. Ne zaman ki biz bu ülkede iktidar ve iktidar ortağı olmuşsak bu ülkeye en güzel şekilde hizmet etmeye gayret ettik ve bunun da ispatları var. Yine aynı şekilde bu ülkede nasıl hep beraber kardeşçe yaşarız diyerekten çalışmalar yapıyoruz. Biz 6 parti bir araya geldik ve burada herkesin siyasi görüşü farklı olmasına rağmen ülkeye nasıl hizmet edeceğimiz konusunda bir çalışma yapıyoruz” diye konuştu.

Saadet Partisi GİK Üyesi ve Sivas Sorumlusu Zeynel Keskin’in ardından konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya ise ülke ve il gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

MİLLİ GÖRÜŞ HAREKETİNİN SİVAS’LA İRTİBATI ÇOK İLERİ DERECEDEDİR

Saadet Partisi’nin 50 yılı aşkın süredir Türkiye’de siyaset yaptığına dikkat çeken Kaya; “Saadet Partisi; Milli Görüş hareketinin son temsilcisidir. Sivas aslında Saadet Partisi’ni, Milli Görüş hareketini çok yakından tanır ve Milli Görüş hareketinin Sivas’la olan irtibatı aslında çok ileri derecededir. Bugün biz Sivas’ta ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılarla birlikte bu sıkıntıların nasıl aşılacağına dair basın mensuplarımızla bir araya geldik. Bununla ilgili kanaatlerimizi aktaracağız. Ülkemiz en geç 1 sene içerisinde bir seçime gidecek ve biz bu seçimde aslında Türkiye’de gelinen durum itibariyle enflasyonla mücadele, ekonomik zorluklar, dış politikada yaşanan sıkıntılar, sosyal açıdan yaşadığımız problemlerle ilgili cevap bulmaya gayret edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

TÜRKİYE SORUNLU BİR SÜRECİN İÇERİSİNDE

Türkiye’nin 20 yıldan bu yana  bir iktidar tarafından yönetildiğini hatırlatan Kaya; “20 yıllık iktidar öylesine bir noktaya geldi ki Türkiye’nin ekonomik açıdan yapısal problemlerine çözüm bulamadığı için Türkiye bugün bırakın 2002 koşullarını 1990’ların koşullarında  enflasyon oranlarıyla, faiz oranlarıyla karşı karşıya kalmış durumda. Bunları dünyadaki enerji fiyatlarındaki artışla  veya Rusya-Ukrayna savaşındaki sonuçlarla beraber açıklamak mümkün değil. Çünkü Türkiye bugün maalesef ekonomik açıdan zorlu, siyasi açıdan sıkıntılı, hükümet sistemi açısından sorunlu bir sürecin içerisinde. Buradan bir çıkışa ihtiyaç var. Bu çıkışı yapacak olan da yine bu milletin bizzat kendisidir ve bu millet bu sıkıntılardan nasıl çıkılacağına dair kanaatlerini 1 sene içerisinde tüm dünyaya duyurmuş olacak” açıklamasında bulundu.

SAADET PARTİSİ HİÇBİR SİYASİ PARTİYİ DÜŞMAN OLARAK GÖRMEZ

Türkiye’nin 2017’den bu yana  Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yönetildiğine vurgu yapan Kaya; “Türkiye, 2017 yılında 16 Nisan Referandumunda Türkiye Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçti. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle beraber bütün problemlerin, sıkıntıların; siyasi, sosyal problemlerin  ortadan kalkacağına dair bir algıyı bütün dünyaya ilan etti ama geldiğimiz nokta itibariyle görüyoruz ki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ülke meselelerinin daha da çetrefilli hale gelmesine, problemlerin daha da artış göstermesine, bir kişinin iki dudağı arasına sıkıştırılmış sistemle beraber ülkede kurumsal aklın ortadan kalkmasına ve bu gidişle de artık problemlerin daha da artacağına delalet ediyor. Saadet Partisi hiçbir siyasi partiyi düşman olarak görmez. Saadet Partisi AK Parti’nin düşmanı olduğu için bunları söylemez. Saadet Partisi bu milletin menfaatine, hayrına olduğunu düşündüğü cümleleri kurar. Saadet Partisi için kolay olan yol bugün herkesin alkışını alacak veya AK Partili seçmenin alkışını almak için onlarla beraber hareket etmektir ama Saadet Partisi AK Parti’nin durduğu yer itibariyle ortaya çıkan sonuçların ülkeyi getirip bir uçurumun  kenarına bıraktığı görüyor.  ‘6’lı masanın ayağında gizli ayak şu’ şeklindeki ifadeler bu masayı itibarsızlaştırmak adına özellikle AK Parti tarafından ortaya konulan algı operasyonlarıdır. Bunu net olarak ifade ediyorum. 6’lı masada yapmaya çalıştığımız şey bu milletin asgari müştereklerde buluşmasını temin etmektir. Asgari müştereklerde bir arada yaşamayı, ülkemizin daha iyi noktaya nasıl gideceğine dair çözüm önerilerini paylaşmaktır. 6’lı masa sadece soyut ifadeler kullanmıyor. 6’lı masada ekonomi, göç politikası, koordinasyon kurulu çalışmalarını devam ettiriyor.  Saadet Partisi için burada bulunmanın ana gerekçesi ülkemizin birliği, beraberliği; milletimizin refahı ve mutluluğuna dönük çalışmaları yapabilmektir” açıklamasında bulundu.

60 aydır maaşlarını alamayan ve kayyum atanmadığı için eylem yapan  Sivas Demir Çelik (SİDEMİR) işçilerinin yaşadığı soruna ilişkin de konuşan Genel Başkan Yardımcısı Kaya; “Sivas Demir Çelik’te yaşananları yakından takip ediyoruz. SİDEMİR bu ülkenin aslında çok önemli bir değeridir. Sivas gibi Anadolu’nun en önemli sanayi merkezi olabilecek bir ilimiz de maalesef yanlış özelleştirme politikaları nedeniyle zor günler geçiriyor. Bu zorlukların üstesinden kalkabilmenin yolu da yine ülkede gerçek anlamda refahın ve sanayinin bütün tabana yayılması ve Sivas’a ayrı bir proje yürütülerek Sivas’ın gerçekten bir sanayi üssü olmasının önünün açılmasından geçiyor. Onunla ilgili de çalışmaları hem İl Başkanlığımız hem bizler takip ediyoruz. Yakın gelecekte bununla ilgili projeleri kamuoyuna aktaracağız” ifadelerine yer verdi. /SULTAN ŞEHİR/



Anahtar Kelimeler: SİVAS SANAYİ OLMALI
  • Pazartesi 27.1 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 23.8 ° / 12 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 20.4 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
16.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16