SİVAS MUHSİN BAŞKAN’I ANDI

SİVAS MUHSİN BAŞKAN’I ANDI

13 yıl önce helikopterin düşmesi sonucu yaşamını yitiren Büyük Birlik Partisinin (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberindekiler BBP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen programda anıldı.

Kahramanmaraş mitinginden Yozgat-Yerköy mitingine hareket etmek üzere içinde bulunduğu helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberindekiler Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda anıldı.

PROGRAM YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan anma programına BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Sivas Belediye Başkan Vekili Turan Topgül, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, BBP Genel Başkan Yardımcısı Uğur Bulut, BBP İl Başkanı Ahmet Polat, İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Akkaş, AK Parti İl Başkanı Hakan Aksu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Programda; 25 Mart 2009 tarihinde hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu, Yüksel YancıMurat ÇetinkayaErhan Üstündağ, gazeteci İsmail Güneş ve pilot Kaya İstektepe için Kuran-ı Kerim okundu. Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatının anlatıldığı film sunuldu. Film esnasında duygusal anlar yaşandı.

BBP İl Başkanı Ahmet Polat, davetlerine icabet eden katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına başladı.

MÜCADELEMİZ ALLAH İÇİN OLSUN

İl Başkanı Polat; “Allah’ın selamı, rahmeti ve mağfireti üzerinize olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun. Birliğimiz Allah için, mücadelemiz Allah için, ayrılığımız Allah için olsun. Şehit ve ebedi liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu, İl Başkanımız Erhan Üstündağ, İl Başkan Yardımcımız Yüksel Yancı, Belediye Meclis Üyemiz Murat Çetinkaya ve Gazetecimiz İsmail Güneş için düzenlemiş olduğumuz şehitlerimizi anma programına hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.  Bugün bizleri yalnız bırakmayan başta Sayın Genel Başkanımız olmak üzere hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

ANA DAVA DOSYASI BİR AN EVVEL AÇILSIN İSTİYORUZ

Şehit lider Yazıcıoğlu ve yol arkadaşlarının ebediyete irtihalinin 13. yıl dönümü olduğunu anımsatan Polat, “Değerli dava arkadaşlarım; bugün şehit liderimiz ve yol arkadaşlarını şehadete gönderdiğimizin  13. seneyi devriyesini yaşıyoruz. Şehit olduklarından bugüne kadar 13 yıl geçmiş. Bunca süredir bizler yani BBP’liler başta Sayın Genel Başkanımız, Genel Merkez yöneticilerimiz, dava arkadaşlarımız, il teşkilatlarımız, Alperen Ocaklarımız adalet arıyoruz. Şehit liderimiz Kahramanmaraş-Çağlayancerit mitinginden Yozgat-Yerköy mitingine gitmek için helikopteriyle havalandıktan sonra helikopterde yapılan alçakça bir müdahale neticesinde helikopter düşürülerek liderimiz  ve yol arkadaşları şehit edilmişlerdir.  Değerli arkadaşlar bir memleket azim ile yükselir, zulüm ile yıkılır. Adalet arama mücadelemiz sonuna kadar sürecektir. Başta Sayın Genel Başkanımız olmak üzere biraz önce ifade ettiğim gibi ta Malatya’dan özel yetkili mahkemelerden başlayarak şu an Kahramanmaraş’ta devam eden duruşmalara müdahil olduk. Hem ailelerin avukatları hem aileler hem partimiz hem il ve ilçe teşkilatlarımızla birlikte bu duruşmalar devam ediyor. Ama şu ana kadar ana dava dosyasıyla ilgili herhangi bir soruşturma açılmış değil. Bizler adalet istiyoruz. Bu suikastı yapan hainler, devlet millet düşmanları, suçlular milletin arasında ellerini kollarını sallayarak serbestçe dolaşıyorlar. Ana dava dosyasında yanılmıyorsam 132’nin üzerinde suçlu var. Biz istiyoruz ki ana dava dosyası bir an evvel açılsın; bunlar yargılansın, hukuk önünde cezalandırılsınlar” ifadelerini kullandı.

PARAYA, PULA, MAKAMA, ŞÖHRETE SATILMADI

Muhsin  Yazıcıoğlu’nun  vatanını, milletini, bayrağını seven bilge bir lider olduğunu dile getiren Polat, “İdealleri için 41 yıllık siyasi mücadelesinde asla paraya, pula, makama, şöhrete satılmadı. Bunları ellerin tersiyle iterek bu devletin bekası için, vatanımızın bütünlüğü için, milletimizin birliği, beraberliği ve kardeşliği için mücadele etti. Ben de 17-18 yaşlarında Kangal’da Ülkücü Gençlik Derneği Başkanlığım dönemimde şehit liderimizi 1976’da tanıma imkanı buldum. Daha sonra BBP Kurucular Kurulu üyeliğinde ve belediye başkanlığı sürecinde de Genel Başkanım sürekli benim liderim oldu. Allah mekanını cennet etsin. Şehit liderimizle birlikte İl Başkanımız Erhan Üstündağ’a, İl Başkan Yardımcımız Yüksel Yancı’ya, Belediye Meclis Üyemiz Murat Çetinkaya’ya ve Gazetecimiz İsmail Güneş’e Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad mekanları cennet olsun” dedi.

GENEL BAŞKAN DESTİCİ, RAHMET DİLEDİ 

İl Başkanı Polat’ın ardından konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ise Yazıcıoğlu'na ve beraberinde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

Yazıcıoğlu'nun sadece siyasette önderleri olmadığını, en iyi dostları ve sığındıkları bir liman olduğunu kaydeden Destici, Muhsin Yazıcıoğlu'nun davasının yer yüzündeki bütün mazlumların zalimlere karşı durma davası olduğunu kaydetti.

O’NUN DAVASI ALEVİ, SÜNNİ KARDEŞÇE YAŞASIN DAVASIYDI

"Muhsin Yazıcıoğlu'nun davası önce tevhit davası ama daha sonra da ülkenin birliğinin davasıydı” diyen Destici, “O’nun davası Türk, Türkmen, Alevi, Sünni bir arada kardeşçe yaşasın davasıydı. 28 Şubat sürecinde kız öğrencilerimizin ya zorla başları açıldı ya da okullardan atıldı. Şimdi yasak yok, yan yana okuyorlar. Neymiş? Demek ki laiklik de elden gitmiyormuş, Türkiye'de batmıyormuş. Orada asıl hedefin İslam ve dindarlar olduğunu bugün çok daha net bir şekilde görüyoruz" dedi.

TÜRK DÜNYASI BİRLİĞİ OLSAYDI, RUSYA BÖYLE DAVRANAMAZDI

Yazıcıoğlu'nun, bütün mazlumlar için barışın, kardeşliğin teminatı olan bir “Türk birliği” hayali olduğunu kaydeden Destici, "Eğer bugün böyle bir Türk dünyası olsaydı, Rusya bugün bu kadar pervasız olamazdı. Bu kadar haydutça davranamazdı. Rusya, hiçbir uluslararası hukuka riayet etmeden ne yapıyor, bir başka ülkeye saldırıyor. Gerekçesi ne, 'Sen NATO'ya üye olamazsın, sen silahlanamazsın. Sende nükleer olamaz.' Sende neden oluyor kardeşim. Sende 6 bin tane var. Ukrayna'da, Türkiye de neden olmuyor. İsrail'de oluyor da neden Filistin'de olmuyor. Siz haydut musunuz? Evet, haydutlar. Eğer bugün bir Türk dünyası birliği olsaydı, bugün ne Rusya böyle davranabilirdi ne de ABD, AfganistanIrak ya da Suriye'de bunları yapabilirdi" şeklinde konuştu.

'BU HADİSE BİR KAZA DEĞİLDİR' ANLAYIŞININ CEVAPLARI VERİLSİN

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünün üzerinden 13 yıl geçtiğini hatırlatan Destici, “25 Mart 2009 yılında hukuki mücadeleyi başlattık. Çünkü 4-5 tane öyle önemli şüphe vardı ki bunlar olayın bir kaza olmadığını, bu olayın arkasında başka bir hadise olduğunu bize gösterdi. Tabii Türkiye'nin o dönemdeki şartları, o dönem yargıyı elinde tutanlar öyle oyunlar oynadılar ki bunlar 15 Temmuz hain FETÖ darbesini gerçekleştirenler, 'İşte şimdi bulduk, yarın buluyoruz, şunu yakaladık, bunu tuttuk' derken darbe sürecine kadar geldi. Bu süreç içerisinde takip edenler bilir, iki defa ana soruşturma dosyasına takipsizlik kararı verildi. Biz bu takipsizlik kararlarının ikisini de kaldırttık. Geçtiğimiz yıl bu olayla ilgili 9 kişilik yeni bir komisyon kurdurduk. Bu komisyon çalışmasını bitirdi. Rapor yazılmaya başlandı. Biz bu raporun sonunda şunu bekliyoruz. Olay öncesi, düşüş anı ve olay sonrası tüm çıplaklığı ile ortaya konsun. Bizim ve bütün milletimizin, 'bu hadise bir kaza değildir' anlayışının cevapları verilsin. Bu son bir yargılamaya dönüşsün, kusuru ve kastı olanlar hukukun önüne çıkarılsın. Hak ettikleri ceza ile karşı karşıya kalsınlar. Biz bunun peşindeyiz. 13 yıldır zerre kadar geri adım atmadık. Bundan sonra da atmayız” dedi.

Destici’nin konuşmasından sonra Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahri Temizyürek; davetlilere Muhsin Yazıcıoğlu’nu ve davasını anlattı.

Destici programın ardından parti binasında teşkilatla bir araya geldi. /SULTAN ŞEHİR/

 



Anahtar Kelimeler: SİVAS MUHSİN BAŞKAN’
  • Pazar 26.2 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 27.1 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 23.8 ° / 12 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
8.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
9.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
10.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16