Sivas, İstanbul’da tanıtıldı

Sivas, İstanbul’da tanıtıldı

Sivas Platformu ve İstanbul Sivas Konfederasyonu tarafından bu sene 10.’su düzenlenen ''Sivas Günleri'', 26-29 Eylül tarihleri arasında İstanbul Yenikapı’da gerçekleştirildi.

Sivas Platformu ve İstanbul Sivas Konfederasyonu tarafından bu sene 10.’su düzenlenen ''Sivas Günleri'', 26-29 Eylül tarihleri arasında Yenikapı’da gerçekleştirildi.

Düzenlenen etkinliğe Türkiye Büyük Millet Meclis Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Sivas Valisi Salih Ayhan, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, Sivas Milletvekilleri M. Habib Soluk, Semiha Ekinci, Ahmet Özyürek, Ulaş Karasu, İstanbul Milletvekili hemşehrilerimiz Osman Boyraz, İlhan Kesici, önceki dönem milletvekili Ekrem Erdem, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, Sivas Platformu Başkanı İsmail Erdem, Sivas ve İstanbul'dan gelen ilçe kaymakamları, belediye başkanları, akademisyenler, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

SİVAS’IN TANITIMINA KATKI SAĞLADI

Programın açış konuşmasını yapan Sivas Platformu Başkanı İsmail Erdem, etkinliğin İstanbul’da bulunan Sivaslılar için sıla hasretini gideren, Sivas’ın tanıtımına büyük katkı sağlayan bir çalışma olduğunu söyledi.

Kağıthane Belediye Başkanı hemşehrimiz Mevlüt Öztekin de Sivaslıları İstanbul’da bir arada görmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, Sivas’ı ve Sivasspor’u yakından takip ettiklerini ifade etti.

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise Sivas Platformu Başkanı İsmail Erdem’in İstanbul'daki Sivaslıları bir araya getirerek Sivaslıların birliğini ve beraberliğini pekiştirme noktasında önemli bir çalışma gerçekleştirdiğini söyledi.

“MİLLETİMİZE HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Sivaslılar arasındaki birlik ve beraberliğin süreceğine inandığını belirten Başkan Bilgin, “İnşallah bundan sonra da aynı ruhla aynı heyecanla Sivas Günleri ilerleyen yıllarda daha da güzel olacak. Sivas, 100 yıl önce devletine nasıl sahip çıktıysa, bizlerde Sivas'ta yaşayanlar ve dünyanın dört bir yanına dağılan hemşerilerimizle ülkemizin kalkınması ve gelişmesi için hep birlikte ortak akılla, istişare ile şehrimize ve milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“SİVAS SEVGİSİ EKSİLMESİN”

Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek ile İstanbul Milletvekili İlhan Kesici de etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederek, programın önemine vurgu yaptılar.

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz da etkinliği gerçekleştiren platform başkanı ve üyelerine teşekkür ederek, “Marifet iltifata tabi. Eser ortaya koyabilmek çok zor ama eksiklerini söylemek çok kolay. Dolayısıyla bu eseri ortaya koyduğunuz için, bu etkinliği gerçekleştirdiğiniz için, büyük bir emek verdiği için size özellikle teşekkür ederim. Aynı zamanda katılanlara katkı verenlere de teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki bu etkinlik hizmet verme amacına ulaşır, Sivas'ın değerlerinin tanıtılmasına vesile olur, Sivaslılar arasındaki birliği beraberliği kardeşliği daha da güçlendirir. Türkiye'nin önemli şair-yazar ve ressamlarından Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun güzel bir sözü var. Diyor ki; kirazın derisinin altında kiraz, narın içinde nar, benim yüreğimde boylu boyunca, memleketim var. İşte Sivasların gönlünde, yüreğinde Sivaslı olduğunun en büyük şahidi, delili Sivas tanıtım günlerinde uzaktan yakından demeden buraya gelmeleridir. Sadece Sivaslılar mı geliyor? Sivas dostları da buradalar. Onlara da özellikle teşekkür ediyor ve gönlümüzdeki yüreğinizdeki kalbinizdeki Sivas sevgisi eksilmesin diyorum.” şeklinde konuştu.

Sivas Valisi Salih Ayhan ise tarihiyle, kültürüyle, mimarisiyle, sazıyla sözüyle, âşıklarıyla, geleneğiyle, medeniyetimize hizmeti hayatlarının gayesi haline getirmiş nice mümtaz simalarıyla Sivas’ın, bugün de eşsiz şehirlerimizden birisi olduğunu ifade etti.

“ADINI TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZDIRDI”

İlimizin, Anadolu’nun en eski kültür merkezlerinden biri olduğunu vurgulayan Vali Ayhan, “Binlerce yılın izlerini taşıyan, Selçuklu ’ya başkentlik, Osmanlı’ya ise eyalet merkezliği yapan Sultan Şehir, Cumhuriyet döneminin ise milli mücadele karargâhı olarak adını tarihe altın harflerle yazdırmıştır” dedi.

“ULUSAL BOYUTA TAŞIMAYA GAYRET ETTİK”

Vali Salih Ayhan, Sivas Kongresi’nin 100. yılına da vurgu yaparak “100. yıl coşkusunun toplumun her kesimine, her yaş düzeyine, her görüşüne hitap edeceği etkinlikler planladık. Sanattan spora, eğitimden bilimsel çalışmalara kadar her alanda 100. yılda milli mücadele coşkumuzu ulusal boyuta taşımaya gayret ettik” diye konuştu.

Sivas Vilayet Kitaplığı 1000 Temel Eser kapsamında 5 kitaptan oluşan bir “Prestij Kitap Serisinin” basımını gerçekleştirdiklerini vurgulayan Vali Ayhan, “Özellikle ‘Milli Mücadelede Sivas 108 Gün’ kitabımızın belediyemizle birlikte basımına devam edip tüm evlerde, kamu kurumlarında, kitaplıklarda yerini alması için çalışma yapıyoruz” şeklinde konuştu.

“GARDAŞLIK FESTİVALİNİ GELENEKSEL HALE GETİRECEĞİZ”

100 yıl önce Milli Mücadele’ye sahip çıkan ve 108 gün ev sahipliği yapan şehrin, gardaşlık kültürünü yaymak adına 5-6 Ağustos tarihlerinde Sivas Belediyesi ile birlikte ‘Gardaşlık Festivali’ne imza attıklarını hatırlatan Vali Salih Ayhan, “İlimiz dışında yaşayan hemşerilerimiz tatil planlarını bu festivale göre planladılar. İstanbul’da yaşayan hemşerilerimiz de bize çok destek oldular. İnşallah bu festivali de geleneksel hale getireceğiz. Ayrıca 2 Eylül’de değerli hocamız İlber Ortaylı’nın ‘Milli Mücadelenin 100. Yılı ve Sivas’ konulu söyleşisi ile ‘8. Sivas Kitap Günleri’nin açılışını gerçekleştirdik. Kongremizin 100. yılında ‘Sivas Ellerinde Kitap Okunur’ diyerek birçok yazar ve yayınevimizi Sivas’ta ağırladık. Sayın Cumhurbaşkanımız, 4 Eylül Resmi Programımıza TBMM Başkanımız ve birçok bakanımızla birlikte katılımlarıyla da bizleri onurlandırmışlardır. ‘Bugün de Ekonomik Zafer İçin’ sloganıyla Milli Mücadele ruhunu ekonomi alanında da sürdürerek bölgemiz ve ülkemiz için önemli bir etkinliği Türkiye’nin Davos’u olarak nitelendirilen ‘Orta Anadolu Ekonomi Forumu’nu yine Sayın Cumhurbaşkanımız ve birçok Bakanımızın katılımıyla gerçekleştirdik. 100. yıla özel yapılan ‘4 Eylül Marşı’ ve ‘Sivas İçin Söyle’ video klibi de çalışmalarımız arasındaydı” dedi.

Etkinliklere yoğun katılımları nedeniyle Sivaslılara teşekkür eden Vali Salih Ayhan, “Sizlerin de desteği ile Sivas daha güçlü olacak” dedi.

Son olarak kürsüye gelen TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop ise üç imparatorluğa başkentlik yapan ve 8 bin yıllık geçmişiyle insanlık tarihine ışık tutan müstesna şehir İstanbul'un, bu hafta Sivas'ı misafir ettiğini dile getirerek, tanıtım günlerinin başarılı geçmesi temennisinde bulundu.

Şentop, "İstanbul'da yaşayan Sivaslı kardeşlerimizin sayısı 750 bindir. Ama bu hafta bütün İstanbul Sivaslıdır. El ele, gönül gönüle vererek kenetlenen İstanbullular olarak bu hafta Sivaslı kardeşlerimizi yalnız bırakmıyoruz. Onların sevinçlerine, mutluluklarına ortak olmak, kurdukları pazardan alışveriş yapmak için hepimiz Yenikapı'ya geliyoruz. Burada kurulan tezgâhları boş bırakmıyoruz ve evimize elimiz boş gitmiyoruz. Böyle yaptığımız takdirde yardımlaşmanın, dayanışmanın hazzını yaşar ve mutluluğumuza mutluluk katarız." dedi.

Perşembe gününden Pazar akşamına kadar 1 milyon Sivaslı ve İstanbulluyu misafir eden ''Sivas Günleri'' programında tüm ilçeler ile birçok kurumun standı yer aldı. /Sultan Şehir/



Anahtar Kelimeler: Sivas İstanbul’ tanıtıldı
  • Cuma 11.7 ° / 6.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17.3 ° / 6.3 ° Güneşli
  • Pazar 20.2 ° / 7.5 ° false

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13