SİVAS TERMAL YAŞAM MERKEZİ HERKESE AÇIK OLACAK

SİVAS TERMAL YAŞAM MERKEZİ  HERKESE AÇIK OLACAK

Sivas Termal Yaşam Merkezi Genel Müdürü Muzaffer Aktar, müjdeyi verdi. Aktar; ?Kasım ayı içerisinde Sivas Termal´i faaliyete açacağız.

SİVAS TERMAL YAŞAM MERKEZİ

HERKESE AÇIK OLACAK

Sivas Termal Yaşam Merkezi Genel Müdürü Muzaffer Aktar, müjdeyi verdi. Aktar; ?Kasım ayı içerisinde Sivas Termal´i faaliyete açacağız.

Sivas Termal Yaşam Merkezi sadece devre mülk alan misafirlerimize değil Sivaslı herkese açık olacak. Yani Sivas içerisinden bütün misafirlerimizi bekliyoruz. Vatandaşlarımız buradan günübirlik olarak da hizmet alabilecekler.? Dedi.

Kısa süre önce Afyon´dan Sivas´a gelen Sivas Termal Yaşam Merkezi Genel Müdürü Muzaffer Aktar, Sivas´ın aynı Afyon Gibi termal alanda bir merkez olabileceğini belirterek, Sivas Termal Yaşam Merkezi´nin buna öncülük edeceğini söyledi. 20 yıldır Afyon´da Termal Turizmin içinde görev yaptığını, Sivas´taki imkân ve potansiyellerin Afyon´dan daha iyi noktalarda olduğunu belirten Aktar, Yıldız Dağı´nı işaret etti, kış turizmi ve termal turizmin iç içe olacağı bir konseptin önemine dikkat çekti. Sıcak Çermik bölgesinin doğa ile iç içe olduğunu ve bunun da önemli bir artı olduğunu belirten Aktar, Sivas Termal Yaşam Merkezi bünyesinde hayata geçirmeyi hedeflediği projeler hakkında gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

?İNŞALLAN SİVAS´I

TERMALİN BAŞKENTİ YAPARIZ?

Sivas Termal Yaşam Merkezi´nin Sivas için çok önemli bir proje olduğunu belirten Aktar, bölgenin termal turizm potansiyelinin değerlendirilmesi için bu projenin öncü olacağını söyledi. Sivas Termal Yaşam Merkezi´nin kıs bir sürenin ardından faaliyete geçeceğini de müjdeleyen Aktar, merkezden tüm Sivaslıların günübirlik olarak faydalanacağının da müjdesini verdi. Sivas´ı termal turizmin başkenti yapmayı arzuladıklarını belirten Aktar, kentin bu potansiyele sahip olduğunu, Afyon´a göre birçok artısının bulunduğunu belirtti.

Sivas Termal Yaşam Merkezi´nde hayata geçirmeyi planladığı bazı projeleri hakkında bilgi veren Aktar, şu şekilde konuştu:

?Termalin başkenti Afyon´da 20 yıl görev yaptım. İnşallah Sivas´ı aynı Afyon gibi termalin başkenti yaparız. Çünkü suyunuz var, artılarınız var Afyon´a göre. Sıcak Çermik bölgesi yemyeşil, oksijeni bol bir alan... Sivas Termal Yaşam Merkezimizde 1 aylık bir sürecimiz var. İnşaat sürecimiz bitti. Bayramdan sonra mobilyalarımız gelecek. Kasım ayı içerisinde Sivas Termal´i faaliyete açacağız. Sivas Termal Yaşam Merkezi sadece devre mülk alan misafirlerimize değil Sivaslı herkese açık olacak. Yani Sivas içerisinden bütün misafirlerimizi bekliyoruz. Vatandaşlarımız buradan günübirlik olarak da hizmet alabilecekler. 50 tane özel banyomuz var. Saatlik özel banyolar. Bunlar günübirlik gelecek misafirlerimize açık olacak. Vatandaşlarımız aileleri ile birlikte gelip banyosunu kiralayıp, bir iki saat banyoları kullanabilecekler. Restoranımız, sabah kahvaltımız, vatandaşlarımız aileleri ile birlikte gelip banyosunu kiralayıp, bir iki saat banyoları kullanabilecekler. Restoranımız, sabah kahvaltımız, öğlen yemeği, akşam yemekleri açık büfe, bunların hepsinden yararlanabilecekler.

Benim burada birkaç projem var. Bizim iki tane fitness salonumuz var. Bayan ve erkekler ayrı olmak üzere. Bu fitness salonumuza üyelik sistemi getireceğim. 1, 2, 3, 6 aylık ve 1 yıllık periyotlar belirleyeceğiz. Bu periyotlarda vatandaşlarımız fitnessa gelip, fitnesstan sonra hamam havuz keyfi yapıp, daha sonra vitamin barında taze sıkılmış meyve suyunu yudumlamak isteyen herkese burası açık olacak. 1 ay üyelik alanlar dilerse haftanın 30 günü buraya gelebilir. Gün sınırımız olmayacak. Sabah saat 08.00´de havuzlarımızı açacağız gece 22.00´a kadar hizmet vereceğiz. İlk projemiz bu. İkinci projem, okullar kapandıktan sonra Haziran ayı içerisinde yapacağımız bir çalışma.  Allah nasip ederse 7-12 yaş aralığındaki çocuklarımıza yüzme kursları vereceğiz. Bizim termal ve normal olmak üzere iki tane havuzumuz var. Termal havuzda yüzme durumu olmadığı için biz normal havuzlarımızda çocuklarımıza yüzme hocaları eşliğinde 2 haftalık periyotlar halinde yüzme kursu vereceğiz. Çocukları evinden alıp otele kadar getireceğim, yüzme kursu bittikten sonra da evlerine kadar bırakacağım.

Tabi burada yapılacak daha çok projem var. Burasının doğası harika? Örneğin 40 kilometre ileride Yıldız Dağı Kayak Merkezi var. Buraya geldiğimde ilk işim Yıldız Dağı´na gitmek oldu.  Termal ile kayağı iç içe bağdaştıracağız. Gerekirse buradan servis kaldırıp misafirlerimizi kayağa götüreceğiz. İster kayak yapacak, ister gezecek, orada bir kafede çayını içecek. Daha sonra alıp otele getireceğim ve akşamda sıcacık termal suyuna girecek. Oraya gitmek istemeyen misafirlerimize de dış havuzlarımız açık. Dış havuzlarımızda kar lapa lapa yağarken 33 derece suya girecekler. Bu çok ayrıcalıklı bir şey; yağmur-kar yağarken o suya girmek. Yazın buradaki doğa gezileri için ATV motosikletler koyacağız. Misafirlerimiz bu motosikletlerle çevreyi gezebilecek. Gerekirse rehber vereceğim. Afyon´da olmayan şeyler burada var. Afyon´da yeşil alan bulamazsınız. Yani otellerin olduğu kısımlarda sadece kendi bahçelerinin haricinde bir yeşillikleri yok. Ama burada öyle bir şey yok. Şuanda Sivas Termal´in etrafı yemyeşil, oksijen deposu?

Sonra Sivas´ta tarihi mekânlar çok. Kokartlı rehberlerle şehir turları düzenleyeceğiz. Dışarıdan gelen misafirlerimize Sivas´ı gezdireceğiz. İnşallah bunları, Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzle de görüşerek hayata geçireceğiz. Sivas çok güzel bir şehir... Ben bu kadar beklemiyordum. Ben 1994´te geldim, çok fazla bir gezme fırsatım olmadı. 1994 ile 2015´in Sivas´ı arasında çok büyük fark var. Gece 01.00´a kadar insanlar geziyor. Afyon´da yaşam 21.00´de bitiyor. Ama burada öyle değil. Esnafı, insanları çok sıcak? Herkes yardımcı oluyor.?

?5 YILDIZLI OTEL YAPACAĞIZ?

Sivas Termal Yaşam Merkezi projesinin hemen ardından yine aynı bölgede 5 yıldızlı Sivas´a yakışan bir otel projesini de hayata geçireceklerini müjdeleyen Aktar, projenin temelinin 2016 yılı yaz aylarında atılabileceğini söyledi.

Aktar; ?Sivas Afyon gibi neden olmasın. Olmaması için hiçbir sebep yok. Doğa var, Yıldız Dağı var, su var, her şey var. Geriye helva yapmak kalıyor. Sivas Termal Yaşam Merkezi Projesi Sivas´ın saygın iş adamlarından oluşan 4 ortak tarafından hayata geçiriliyor. Bu projeden sonra 5 yıldızlı otel projemiz var. İnşallah hemen bu projenin arkasından ona başlayacağız. Ön tarafta bir arazimiz var, oraya yapacağız. Maketleri çizildi, Turizm Bakanlığı´ndan izinleri alındı. İnşallah 2016 yılının yazında temelini atacağız. Otelimizin içerisinde 50 kişiden 150 kişiye kadar 4 tane toplantı salonu olacak. Kamu kurum ve kuruluşlarının, özel kuruluşlarının toplantıları artık burada yapılabilecek. Bu salonlarımız barkovizyondan ses sistemine kadar her türlü teknolojik donanıma sahip olacak. Yemek imkânı, aralarda çay servislerimiz olacak, istedikleri takdirde buradaki termal imkânlarımızdan faydalanabilecekler. Hizmet anlamında ne gerekiyorsa yapılacak. Bizim en büyük isteğimiz, arzumuz en iyi hizmeti sunmak.?

?İLK ETAPTA 90 KİŞİYİ

İSTİHDAM EDECEĞİZ?

Personel istihdamı ile ilgili de bilgi veren Sivas Termal Yaşam Merkezi Genel Müdürü Muzaffer Aktar, Kurban Bayramı sonrasında personel alımına başlayacaklarını söyledi.

Aktar; ?İlk etapta 90 kişi istihdam edeceğiz. Tabi bu ilerleyen dönemlerde artacak. Yalnız bizim burada kalifiye personel sıkıntımız var. Bu sıkıntılı bir süreç? Biz uygun olan arkadaşları kendi bünyemize aldıktan sonra eğitimlere başlayacağız. Bu eğitimlerden sonra genel olarak eğitim vereceğiz. Bizim personelimizin en büyük özelliği gülümsemesi olacak. Misafire her zaman güler yüzlü davranılacak.? İfadelerini kullandı.



  • Çarşamba 27.1 ° / 11.6 ° false
  • Perşembe 27.3 ° / 13.8 ° false
  • Cuma 26.5 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16