SİVAS COŞKUN´LA COŞACAK

SİVAS COŞKUN´LA COŞACAK

AK Parti´den Sivas Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıklayan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sivas Şube Başkanı Avukat Mustafa Coşkun, hayata geçirmeyi planladığı projeler hakkında Sultan Şehir gazetesine özel değerlendirmelerde b

NACİ YILDIZ

PROJELER ?ORTAK AKIL? İLE HAYATA GEÇİRİLECEK

Hafta sonu yaptığı basın açıklamasıyla Sivas Belediye Başkanlığına AK Parti´den aday adaylığı müracaatını resmi olarak gerçekleştiren Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sivas Şube Başkanı Mustafa Coşkun, hayata geçirmeyi planladığı projelere ilişkin olarak Sultan Şehir gazetesine özel açıklamalarda bulundu. Sivas´ın gelişmesi noktasında ?ortak aklı? işleteceklerini ifade eden Coşkun, dünyanın dört köşesinden yatırımcıları Sivas´a getirerek istihdamı artıracaklarını belirtti.

?SİVAS´A HİZMET ARZUSUYLA YOLA ÇIKTIK?

Yaklaşık 20 yıldır sivil toplum kuruluşları ve mesleki örgütlerle haşır neşir olduğunu ifade eden Sivas Belediye Başkanı Adayı Coşkun, ?Bu süre zarfında Sivas´ın sorunlarının ele alındığı  hangi toplantı varsa hemen hemen tamamına katıldık. Görüşlerimizle, önerilerimizle, projelerimizle kamuoyunun karşısına çıktık. Bu  birikimimizi, hazırladığımız bu projeleri, Sivas için gördüğümüz rüyaları, hayallerimizi ve projelerimizi halkımızın teveccühü ile belediye başkanı olarak gerçekleştirmek istiyoruz. Sivas´a hizmet arzusuyla yola çıktık. Arkadaşlarımız ve  hemşehrilerimizle yaptığımız istişareler sonucunda  aday adaylığı kararının uygun olacağı kanaatine vardık. Bu  doğrultuda resmi müracaatı da gerçekleştirerek aday adayı oldum? dedi.

?SORUNLARI OMUZLAYAN BİR BAŞKAN OLACAĞIM?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın İstanbul Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğü yıllardaki hizmet anlayışını örnek aldığını ifade eden Coşkun, ?Şehrin bütün sorunları benim sorunum olacak. Örneğin şehrimizde  ticarette, sanayide bir sıkıntı varsa bazı şirketler sıkıntıya girmişse onların sorunu benim de meselem olacak. Şehrin tüm sorunlarını omuzlayan, tüm meselelerini kucaklayan, şehrin abisi olan bir belediye başkanı olacağım. Sadece su ile çöp ile ilgilenen bir belediye başkanı değil şehrin tüm sorunlarıyla ilgilenen başkan olacağım? diye konuştu.

?SİVAS´IN YENİ YATIRIMLARLA BÜYÜMESİ LAZIM?

AK Parti Sivas Belediye Başkanı Adayı Coşkun, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: ?Dünyanın 200 noktasında MÜSİAD´ın şubesi var. Bu büyük bir imkan. Bu imkanı Sivas lehine değerlendireceğiz. Önümüzdeki yıllarda mutlaka yabancı yatırımcıların Sivas´a getirilmesi noktasında hem MÜSİAD´ın yurt dışı şubeleriyle çalışacağız hem de yabancı yatırımcıların getirilmesi noktasında çalışan danışmanlık şirketlerinden yararlanarak Demirağ Organize Sanayi Bölgesi´ne ve 1. Organize Sanayi Bölgesi´ne yatırımcı getirmek için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Sivas´ta yatırımlar artacak, istihdam artacak; işsizlik azalacak. Böylece Sivas büyüyecek. Yeni merkezler, uydu şehirler oluşacak. Büyüyen bir Sivas düşünüyoruz. Sivas´ın yeni yatırımlarla büyümesi lazım. Sıcak Çermik, Soğuk Çermik, Balıklı Kaplıca yatırımlara boğulacak.?  

?AĞUSTOS, SİVASLILARIN BULUŞMA AYI OLACAK?

Türkiye´nin yanı sıra yurt dışında yaşayan milyonlarca Sivaslı olduğunu anımsatan Coşkun, ?Sivas´ta her yıl Ağustos ayını Sivaslıların buluşma ayı olarak düşünüyoruz. Dünyanın dört bir tarafından Sivaslılar Ağustos ayında yapılacak fuar ve festival gibi etkinlikler için Sivas´a koşacaklar. Bunu teşvik edeceğiz. Esnafımız Ağustos ayını bayram ilan edecek.  Finali 4 Eylül´de koyacağız. 1 Ağustos´ta başlayan etkinlikler 4 Eylül´de son noktasına gelecek? ifadelerini kullandı.

KADIN VE GENÇLER YÖNETİMDE YERİNİ ALACAK

Belediye başkanı seçilmesi halinde yönetimde kadın ve gençlere önemli görevler vereceğinin altını çizen Coşkun, ?Kadınlar ve gençler belediye yönetiminde görev alacak. Mutlaka en az 1 kadın belediye başkan yardımcımız olacak. 35 yaş altı bir gencimiz mutlaka belediye başkan yardımcısı olacak. Gençler ve kadınlarla ilgili çok büyük sosyal projelerimiz var?  açıklamasında bulundu.

?MİK? İLE MAHALLELERDE SORUN KALMAYACAK

Kısa adı MİK olan Mahalle İstişare Kurulu´nu devreye sokacaklarını dile getiren Coşkun, bu sayede mahallelerde yaşanan sorunların ?ortak akıl? ile çözüleceğini kaydetti. Avukat Coşkun; ?Mahallelerle ilgili ?MİK´ diye bir projemiz var, Mahalle İstişare Kurulu. Muhtarlarımızın başkanlığında her mahallede kadınıyla-erkeğiyle bir kurul oluşturacağız. Bu kurulda hangi partiden olursa olsun o mahallenin akil kişileri yer alacak. Mahalle başkanları da yer alacak. Mahallenin sorunlarına çözüm üretecekler. Biz de belediye başkanı olarak o toplantılara iştirak edeceğiz. Birlikte hareket ederek mahallelerin sorunlarını çözeceğiz? şeklinde konuştu.

?İMARDA ADALET VE EŞİTLİK TEMEL İLKEMİZ OLACAK?

?Yeşil değil yemyeşil bir Sivas vadediyoruz? diyen Coşkun, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: ?Yemyeşil bir Sivas´ta insanlar daha huzurlu, daha mutlu olacak. Caddelerimiz, sokaklarımız, kaldırımlarımız ve refüjlerimiz ağaçlarla süslenecek. Bisiklet yolları vadediyoruz. Şehrin dört bir tarafı bisiklet yollarıyla sarılacak. Yürüyüş yolları hemen hemen her yerde olacak. Hemen her mahallede bir spor kulübü kurmayı vadediyoruz. Kadınlar için spor imkanları oluşturacağız. Kadınlarımız, yaşlılarımız, büyüklerimiz spor yapacak.  ?Doktor balıkları´ dünyaya biz tanıtacağız. ?Bu Kangal´ın işidir´ demeyeceğiz. Sivas Belediyesi bizzat bu işe el atacak. İmarda adalet ve eşitlik temel ilkemiz olacak. İmar  planlarını oluştururken gözümüz arsalar kimin, tarlalar kimin görmeyecek. Kim olursa olsun herkese eşit imar planı, eşit imar tadilatı vadediyoruz. Buna önemle dikkat çekiyorum.?

?SİVAS´IN YOLLARINDA TRAMVAYLAR GÖRÜLECEK?

Sivas´ın uydu şehirlerle Sıcak Çermik başta olmak üzere diğer bölgelere doğru ilerleyeceğini kaydeden Coşkun, ?Bu şekilde Sivas´ı büyüteceğiz. İlk planda ortasından Yıldız Irmağı geçen Sıcak Çermik´i uydu şehir olarak düşünüyoruz.  Büyüyen Sivas´ın ihtiyaçları artacak. Sivas´ın yollarında tramvaylar görülecek. Üniversite Sivas´a bu şekilde daha da yakın olacak. Esnafımız rahatlayacak. Sivas´ta artık tramvay vaktinin geldiğini düşünüyoruz. Sivas´ta tekerlekli araçlarla aynı yolu kullanan tramvaylarla seyahat edilecek. Sivas´ta yeni meydanlar, yeni çarşılar olacak. Sivas en az 4-5 merkez ve meydandan oluşacak. Sivas´ın dışa açılmasını sağlayacağız. Sivas´ta her mevsim şenlikler olacak, her mevsimde etkinlikler olacak. Esnafımız, işçimiz, köylümüz bayram edecek. Sivas´ta her türlü yatırım için imkan sağlayacağız? değerlendirmesinde bulundu.

Belediye meclis toplantılarının internet üzerinden canlı olarak yayınlanacağının altını çizen Coşkun, şeffaf bir yönetim anlayışı sergileyeceklerini belirtti.

?SİVAS´I YILDIZ KENT YAPMAK İÇİN GELİYORUZ?

Önceki dönem Sivas Belediye Başkanları´na şehre yaptığı hizmetlerden ötürü teşekkür eden Coşkun, ?Biz geçmişi kötülemek için değil üstüne bir şeyler koymak için geliyoruz. Nasipse  Sivas´ı Orta Anadolu´nun yıldız kenti yapmak için geliyoruz. Bu anlamda tüm Sivaslıları bize omuz vermeye, güç vermeye davet ediyorum? diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Anahtar Kelimeler: SİVAS COŞKUN COŞACAK
  • Cumartesi 22.3 ° / 10.6 ° false
  • Pazar 18.2 ° / 7.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 20.6 ° / 8.4 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16