Şehir mirasımız medeniyet mirasımızdır.

Şehir mirasımız medeniyet mirasımızdır.

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz Sivas´ta bir dizi açılış programına katıldı.

Şehir mirasımız medeniyet mirasımızdır.

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz Sivas´ta bir dizi açılış programına katıldı.

İlk Olarak cami açılışı yapan Yılmaz, ardından üniversiteyi Sivas´a bağlayan bulvarın görkemli açılışını yaptı ve daha sonra Esentepe TOKİ temel atma programına katıldı. Kendi isminin verildiği bulvarın açılışında bir konuşma yapan Başkan Yılmaz gurur duyduğunu belirterek, ?´İsmet Yılmaz gelip geçici. Önemli olan gelecek nesillere yaşanır bir şehir oluşturmak ve eserler bırakmak´´ dedi.

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ? Allah razı olsun. Bunu hak ettik mi? Bu kendilerinin kadirşinaslığıdır. Sivaslı çok daha iyisini hak ediyor. Şehir mirasımız aynı zamanda medeniyet mirasımızdır. Sivas´tan bahsedince mutlaka Selçukludan, Osmanlıdan ve Cumhuriyetten bahsediyoruz. Üç uygarlığın birikimi Sivas´ta var. Şehre bir yapı eklerken hem bugünü Sivas´ına hem de yarının Sivas´ına ve gelecek nesillere karşı sorumlu olduğumuzu biliyoruz ve bu bilinçle hareket ediyoruz. ?

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz dün ilimizde bir dizi açılış programına katıldı.

Başkan Yılmaz ilk olarak Karşıyaka mahallesinde, Dedeoğlu Şehit Hikmet Duman Camisi´nin açılışına katıldı. Cuma namazı öncesi düzenlenen açılış programına, Yılmaz´ın yanı sıra Vali Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, AK Parti Milletvekilleri, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kuran tilaveti sonrası bir konuşma yapan Başkan Yılmaz, ?´Cami kelimesi toplanmak, bir araya gelmek anlamına gelen ?cem´ kelimesinden gelmektedir. Cami, birliğimizi pekiştirecek, vatan sevgisini aşılayacak, barış ve kardeşliğin temel değerler olduğunu öğretecek, insana hizmetin Hak´ka hizmet olduğunu söyleyecek, hakkın rızasını kazanabilmek için de insanların duasının alınmasının gerektiğini söyleyecek. Camiler ibadethane olmakla birlikte toplumun aydınlatıldığı da yerlerdendir. Cami bizim toplumumuzun, hayatımızın temelindedir. Bir kültür merkezidir. Neden kültür merkezidir? Mevlidimizi burada okuttururuz, bayramlaşmaları burada yaparız bu da bir kültürel etkinliktir. Aynı zamana da bir eğitim kurumudur. Kur´an-ı Kerim, dini terminoloji öğretilir? dedi. Konuşma sonrası açılışı yapılan camide ilk Cuma Namazı kılındı.

İSMET YILMAZ BULVARI AÇILDI

Sivas Belediyesi tarafından Fadlum köprüsü yanına yapılan İsmet Yılmaz köprüsü, bulvarı ve kavşağının açılışı gerçekleştirildi. Köprünün açılışına protokolün yanı sıra çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı. Üniversitenin ulaşım sorununu büyük ölçüde giderecek olan bulvarın maliyeti hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Sami Aydın, ?´Cumhuriyet üniversitesi Sivas´ımızın en önemli değeri en önemli markası. Bugün 54 bin öğrencisi ile bir çok ilden daha fazla nüfusa sahip bir yerleşim alanı. Sivas´ta hep konuşulurdu üniversite ile Sivas´ın kopuk olduğu söylenirdi. Biz üniversitemizde her alanda iş birliği içerisindeyiz. Bununla beraber bu kopukluğu ortadan kaldırmak adına hem akademisyenlerimizi yönelik bir çok projeler ürettik ve devam ediyoruz. Hem de öğrencilerimizin en büyük sorunu olan ulaşımı büyük ölçüde çözmüş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yakın gelecekte Recep Tayyip Erdoğan Bulvarını da İsmet Yılmaz bulvarından Yenişehir kavşağına bağlayacağız. Bu noktadan Karşıyaka´ya uzanan İsmet Yılmaz Bulvarını da devam ettireceğiz. İsmet Yılmaz Bulvarının 1800 metrelik kısmını tamamlamış bulunuyoruz. Bu projenin bu bölümü birim fiyatlarıyla 11 milyon 450 bin lira. Ancak bu projeyi biz kendi birimlerimizle yapmış olmamızdan dolayı 6 milyon 850 bin lira gibi bir bedelle tamamlamış bulunuyoruz´´ dedi.

Üniversitenin ulaşım sorunlarından söz eden Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, ?´Bugün hem şehrimiz hem üniversitemiz için tarihi bir gün. Yıllardır üniversitemizin bir tarafı kırıktı. TOKİ tarafındaki yerleşimler açıldığında giriş kapımızda hep sorunlar yaşadık. Kazalar, gecikmeler hep problem. Belediye Başkanımız Sami Aydın göreve başladığında söz verdi ve söz verdiği zamanda tamamladı. Üniversitemiz adına teşekkür ediyorum´´ dedi.

Şehir ve üniversite bağının nereden nereye geldiğini yaşadığı bir anısıyla anlatan Vali Alim Barut, ?´1978 yılında Sivas´tan geçerken Cumhuriyet Üniversitesini görmüştüm ve ?Ne kadar uzakta üniversite yapılmış´ demiştim. Ama şimdi seneler sonra buraya gelip gördümki üniversite şehirle bütünleşmiş. Tabi ki belediyenin, üniversitenin, Sivas´ımızın gururu TBMM Başkanımızın ve vekillerimizin katkısı var. Arkıt şehir ve üniversite bütünleşmiş durumda. Cumhuriyet Üniversitesi Sivas´ın kalbinde, içinde´´ dedi.

 

?İSMET YILMAZ GELİP GEÇİCİ

Bulvarın açılışında bir konuşma yapan TBMM Başkanı İsmet Yılmaz duyduğu mutluluğu ifade etti. Önemli olanın gelecek nesillere eserler bırakmak olduğunu ifade eden Yılmaz amaçlarının bu olduğunu ifade etti. Yılmaz, ?´Bu bulvara ismimi veren Belediye başkanımıza ve belediye meclis üyelerine, emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şair Tokatlı Nuri sağ iken kimsenin kadrinin bilinmediğini dizeleriyle anlatmış. Ancak Sivaslılar bunun istisnasıdır. Allah razı olsun. Bunu hak ettik mi? Bu kendilerinin kadirşinaslığıdır. Sivaslı çok daha iyisini hak ediyor. Şehir mirasımız aynı zamanda medeniyet mirasımızdır. Sivas´tan bahsedince mutlaka Selçukludan, Osmanlıdan ve Cumhuriyetten bahsediyoruz. Üç uygarlığın birikimi Sivas´ta var. Şehre bir yapı eklerken hem bugünü Sivas´ına hem de yarının Sivas´ına ve gelecek nesillere karşı sorumlu olduğumuzu biliyoruz ve bu bilinçle hareket ediyoruz. Şehre eklediğimiz her yapının bir değer katmasını, insanımıza daha huzurlu ve mutlu olmasının vesile olmasını istiyorum. Tabi bu da özenli bir çalışmayı zorunlu kılmaktadır. Şair diyor ki ?Yollar uzun, yollar ince. Yol kısalır aşk gelince´. Ne olmuş? Aşk gelmiş. Aşk gelince hizmet gelmiş, hizmet gelince yol yapılmış ve artık Cumhuriyet Üniversitesi Sivas´la birleşmiş. Artık Sivas´ın dışında demeyeceğiz. Hedefimiz şehirlerimizi insan dostu, çevre dostu, müreffeh, marka şehirler haline getirmektir. Böylelikle vatandaşlarımızın şehirlerdeki yaşam kalitesini arttırmaya çalışıyoruz. Sivas´ın nüfusu ne olursa olsun ama yaşam standardını artırmak bizim öncelikli sorumluluğumuz. Tarihi kültürel ve estetik değerlerimize uyumlu kentsel dönüşüm projeleri hayata geçireceğiz. Kentlerin tarihi ve kültürel kimliğini ortaya çıkartacağız ve tarihi şehir merkezlerine canlılık kazandıracağız. İsmet Yılmaz gelip geçici. 60 yıl önce de Sivas´ın bir evladı Meclis Başkanı olmuştu. Polatkan. 60yıl sonra da diyecekler ki ?bu topraklardan çıkan, bu topraklardan gelecek nesillerdeki evlatlarımıza umut vermek için içimizden bir İsmet Yılmaz çıktı bir Polatkan çıktı. O oldu biz de olabiliriz´ diyecekler.

YAĞMUR ALTINDA AÇILIŞ

Konuşmaların bitmesiyle bastıran şiddetli yağmur katılımcılara zor anlar yaşattı. Protokol güçlükle kurdele kesimi gerçekleştirirken, vatandaşlar ise yağmurda ıslanmamak için alanı terk etmek zorunda kaldı. Kurdele kesimi sonrası TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve beraberindeki protokol, açılışı yapılan bulvarda yol boyunca şemsiye altında yürüyerek bulvardaki alt geçit köprüsüne ulaştı. Burada da kurdele kesim töreni gerçekleştirildi.



  • Cumartesi 22.3 ° / 10.6 ° false
  • Pazar 18.2 ° / 7.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 20.6 ° / 8.4 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16