?Savaşmak Gerekiyor?

?Savaşmak Gerekiyor?

Kırmızı-beyazlı takımın teknik sorumlusu Okan Buruk, başarı için Türkiye liginde savaşmak gerektiğini dile getirdi

?Savaşmak Gerekiyor?

Kırmızı-beyazlı takımın teknik sorumlusu Okan Buruk, başarı için Türkiye liginde savaşmak gerektiğini dile getirdi

Medicana Sivasspor´un Teknik Direktörü Okan Buruk, Türkiye liginde savaşmak gerektiğini vurgulayarak, ligin 2. Yarısında takviyelerle yeniden bir Sivasspor çıkaracaklarını söyledi.

Kulübün yayın organı Sivasspor Dergisi´nin Aralık ayı konuğu olan Teknik sorumlu Okan Buruk, Sivasspor ile ilgili düşüncelerini, devre arasında yapılacak olan transferleri, takımın gidişatı ve Türkiye´deki futbol ligi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

?SİVASSPOR SEMPATİ İLE BAKTIĞIMIZ BİR KULÜPTÜ?

Medicana Sivasspor´un ligde taktir edilen bir kulüp olduğunu söyleyen Buruk; ?Sivasspor, uzun yıllardır Süper Lig´in içerisinde kendine önemli bir yer sağlamış, hem kulüp yapısıyla hem taraftarıyla hem şehrin futbola olan sevgisiyle ligde gerçekten herkesin takdir ettiği bir kulüp olmuştur. Dışarıdan hepimizin sempati ile baktığı bir kulüptü. Gerek yönetim gerek başkanımız gerekse buradaki futbolcular yakından tanıdığım insanlardı ve herkesin de karakter, işleyiş ve insanların buradaki işi sahiplenmesi bakımından her şeyi ile bir teknik adamı çok cezbeden, çok rahat bir çalışma ortamı var. Bunların hepsi aslında bizim aradığımız şeylerdi. Bu da benim buraya gelmemde büyük bir etken oldu? dedi.

?ZOR DURUMDAN ÇIKMAK İÇİN BURADAYIM?

Buruk, Medicana Sivasspor´un lige kötü başlangıç yaptığı ve bunu düzeltmek için başına geldiğini vurgulayarak; ?Takımın zor durumda olduğunu, kötü bir başlangıç yaptığını görerek buraya geldik. Bunu düzeltmek için geldik. Bundan önce yolunda gitmeyen şeyleri tekrar yoluna sokmak için özellikle takımın sıralamadaki yerini değiştirmek için hem takıma inandığım için hem yönetime, şehre, taraftarlara, şehirdeki potansiyele inandığım için buradayım? dedi.

?TAKIMI GELİŞTİRİRSEK, BİZE OLUMLU YANSIYACAK?

Devre arasında transfer yapacaklarını söyleyen Okan Buruk, yapılacak olan takviyelerle takımın başarılı olacağını söyledi. Buruk, şunları dile getirdi; ?İnşallah devre arasına kadar da toplayacağımız puanlarla, ikinci yarıda yapacağımız takviyeler önemli. Forvet bölgesinde ciddi sıkıntımız var. Orada yaşanan sakatlık ve kadro dışı bu anlamda hem bir stoper hem de forvet anlamında eksikliklerimiz var. Bu eksiklikleri tamamlayıp diğer mevkilere de gidişata göre mevkiinin bir alternatifi olabilecek şekilde diğer mevkilere de transfer yapacağız. Burada kadro yapısı baktığınız da belki bazı mevkilerde alternatifler yok. Bu da tabi ki sakatlıklar, kadro dışı kalan oyuncular, belki sezon başı hedeflenen transfer çalışmalarının tam olarak tamamlanamaması şuan da bizi devre arasına kadar puan toplarken bir yandan da transfer anlamında çalışmaya başlattı. İnşallah ikinci yarı bu anlamda da yapacağımız takviyelerle de zaten burada çok iyi bir oyuncu grubu var. Takımı daha geliştirebilirsek, o da bize çok olumlu yansıyacaktır.?

?TÜRKİYE LİGİNDE SAVAŞMANIZ GEREKİYOR?

Takımda birlik ve beraberlik ortamının büyük önem arzu ettiğinin altını çizen Buruk; ?Saha içerisinde ve saha dışarısında bu takımı bir arada tutmak gerekiyor. Çok kalabalık bir kadro yok, oyuncu sayımız çok yüksek değil. Bu ekip devre arasına kadar burayı sahiplenmek ve paylaşmak zorundalar. Kişisel her şeyimizi bir kenara bırakıp takımın başarısı için hepimiz emek vermemiz gerekiyor. Kardeş ve arkadaş olmamız gerekiyor. Oyuncularıma da aynı şeyleri söyledim. Onlar da biraz daha bu takımın özellikle başarısı için her şeyi bir kenara bırakıp onlar da biraz daha fazla sorumluluk alırsa her şey daha güzel olur. Özellikle Türkiye liginde savaşmanız, akıllı olmanız, saha içi ve saha dışı hep hazır olmanız, konsantre olmanız gerekiyor. Diğer türlü yıpranıyorsunuz, kötü sonuçlar alabiliyorsunuz. Ne kadar iyi takım olursanız olun burada istediğiniz kadar iyi kadro kurun takım olamıyorsanız zaten bir şey olamıyor? ifadelerini kullandı.

?BU TAKIMIN YERİ BURASI DEĞİL?

Medicana Sivasspor´un iyi yerlere geleceğine inandığını ve başarı için her şeyi yapacaklarını söyleyen teknik sorumlu Buruk; ?İnşallah oynadığımız oyunun da biraz daha fazla karşılığını alarak takımımızın iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Oyuncuların, bizlerin, seyircilerimizin inanması gerekiyor. Biraz daha şehrimizle taraftarımızla iç içe olup takımımıza destek olmamız gerekiyor. Zaten destek var; ama bazen zor günler olabiliyor. Zor günlerde takımın yanında olurlarsa bizler için daha iyi olur. Beraber çok daha iyi şeyler yapacağız. Bu takımın yeri burası değil. Taşıyabileceğimiz en yüksek yere taşımayı düşünüyoruz. Kazanılacak çok maç çok puan var. Çok iyi bir takımımız var, herkesi yenebilirler. Bazı maçlar istediğiniz gibi gitmiyor, olumsuzluklar oluşuyor. Bundan sonra inşallah tırmanışa geçeceğiz.? dedi.

?TAKIMIN MORALE İHTİYACI VAR?

Okan Buruk, son olarak taraftarlardan destek isteyerek; ?Türkiye ve dünyanın her yerinde Sivaslı var. Bizden başarı bekliyor. Biz de her günümüzü onların beklentilerine karşılık verebilmek için her anımızı her dakikamızı burada çalışarak oyuncularımıza yapacağımız katkıları düşünerek vermeye çalışacağız. Biz çok çalışacağız. Elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Onların da bu süreçte bizim yanımızda olmalarını istiyoruz. Özellikle maçlarda takıma 90 dakika destek veren bir seyircimizin olması gerekiyor. Takımın morale ihtiyacı var. Bu morali verecek olan da başta buradaki ortam daha sonra da taraftarımız. Onların da bu takıma destek verdikten sonra o yaratacağımız enerjiyle de gerçekten güzel günler yaşayacağımızı düşünüyorum? diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: Savaşmak Gerekiyor
  • Cumartesi 22.3 ° / 10.6 ° false
  • Pazar 18.2 ° / 7.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 20.6 ° / 8.4 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16