PROTOKOL ÜYELERİNDEN RAMAZAN AYI MESAJI

PROTOKOL ÜYELERİNDEN RAMAZAN AYI MESAJI

İlimizde çok sayıda il protokolü ve sivil toplum kuruluşu (STK) başkanı; 11 ayın sultanı Ramazan münasebetiyle mesaj yayımladı.

İlimizde çok sayıda il protokolü ve sivil toplum kuruluşu (STK) başkanı; 11 ayın sultanı Ramazan münasebetiyle mesaj yayımladı. Mesajlarında Ramazan ayının koronavirüs salgınının bitmesine vesile olmasını temenni eden protokol üyeleri ve STK başkanları birlik ve beraberlik mesajları verdi. Bizler de Sultan Şehir ailesi olarak tüm İslam aleminin Ramazan ayını tebrik eder, hayırlara vesile olmasını dileriz.

Vali Salih AYHAN: Ramazan ayı, varlık sebebimizi hatırlatan, ufkumuzu dirilten, kulluk bilincimizi yenileyen, gönülleri buluşturan, dostluk ve kardeşlikleri tazeleyen Kur’an ayıdır. Yeniden bizleri Ramazan-ı Şerife kavuşturan Yüce Mevlâ’ya hamdolsun. Bizler için ‘Hidayet Kaynağı’ olan yüce kitabımız bu ayda, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nde indirilmiştir. Dua, ibadet, yardımlaşma ve dayanışma günlerini uhdesinde barındıran bu mukaddes ay, oruç ibadetimizi edâ ettiğimiz, sabrın ve şükrün en güzel şekilde öğrenildiği, sofralarımızda bereketi, evlerimizde huzur ve saadeti idrak ettiğimiz rahmet, mağfiret ve bereket ayıdır. Her zaman olduğu gibi bu ayda da ‘İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır’ Hadis-i Şerif´inin rehberliğinde, elimizden geldiği kadar çevremize karşı duyarlı olmalı, yardıma muhtaçları unutmamalıyız. Paylaşma duygusu ve orucun kazandırdığı güzel hasletleri bir ömür boyu koruyabilmek de elde edilebilecek önemli kazançlardan birisidir. İslam dininin mensupları olarak bedenen ve ruhen yerine getirmekle yükümlü olduğumuz oruç ibadeti, mali bir dayanışma emri olan fıtır sadakası ile vicdani bir rahatlık, içinde yaşanılan topluma da genel bir huzur ve sükûnet de armağan etmektedir. Peygamberimizin (s.a.v) buyurduğu gibi “Yanı başındaki komşusu aç iken tok olarak geceleyen kişi (olgun) mü'min değildir.” sözü her daim şiar edinilmelidir. Bir yılı aşkın süredir devam eden Covid-19 salgınının bu mübarek ayda hâla devam ettiği bilinci ile İl ve İlçe Hıfzıssıhha Kurullarımızın aldığı kararlar doğrultusunda koronavirüs önlemlerine duyarlılık göstererek, sürecin sona ermesi için devletimizin önemle üzerinde durduğu tedbirlere riayet ederek, vakaların bir an önce sonlanması için el birliği içerisinde hareket etmeliyiz” diyen Ayhan;  “Bu kuralları ihlal etmenin bir kul hakkı olduğunu unutmamalı, el ele verip bu virüsü hep birlikte yenmeliyiz. Güzelliklerle dolu olan bu rahmet ve mağfiret ayında Yüce Allah’tan kalplerimizden sevgiyi, evlerimizden huzur ve saadeti eksik etmemesini ve bizleri dostluk, barış, kardeşlik duygularının hâkim olduğu nice güzel günlere kavuşturmasını niyaz ediyorum. Bu mübarek ayın dünyayı etkisi altına alarak sağlığımızı tehdit eden salgın musibetinden kurtulmamıza da vesile olmasını temenni ediyor, aziz hemşehrilerimin Ramazan-ı Şerif’ini en içten dileklerimle tebrik ediyorum. 

Belediye Başkanı Hilmi BİLGİN: Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem ateşinden kurtuluş olan mübarek Ramazan-ı Şerif’e kavuşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Koronavirüs nedeniyle buruk bir şekilde karşıladığımız Ramazan ayının bu salgından kurtulmamıza vesile olmasını diliyorum. Ramazan ayı bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini de içerisinde bulunduran mukaddes bir aydır. Yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma duygularının arttığı bu mübarek ayda, kötülükler ve kötü alışkanlıklar da azalır. Dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını nedeniyle içerisinde bulunduğumuz bu zor günlerden bir an önce kurtulmamız için bu mübarek ayda dualarımızı eksik etmeyelim. Ramazan ayını idrak ederken koronavirüs önlemlerini ve kuralları hiçbir zaman ihmal etmeyelim.  Ramazan vesilesiyle kısa süre içerisinde salgın hastalıktan tüm milletimizin ve tüm insanlığın kurtulmasını temenni ediyor; tekrar yan yana, el ele, omuz omuza, birbirimize sımsıkı sarılarak dargınlıkları ve kırgınlıkları bir kenara bırakıp kucaklaşacağımız nice bayramlara, Ramazanlara kavuşmayı Rabbimden niyaz ediyorum.

Sivas İl Müftüsü Yusuf AKKUŞ: Efendimizin (sav) ifadeleriyle evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem azabından kurtuluş olan Ramazân-ı Şerîf’e kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Rabbimiz bu rahmet, mağfiret ve azaptan azâde olma günlerinin maddî ve manevî bereketini üzerimizden eksik eylemesin.  Ramazân-ı Şerîf, şefkat duygularımızın zirveye ulaştığı, kalplerimizin rikkatinin hissedildiği ve infak ruhunun hayatımızın her anını kapladığı müstesna bir zaman dilimidir. Bu ayda Kur’ân-ı Kerîm indirilmeye başlanmış ve bu ikram ile Yüce Rabbimiz kâinatın gönül teline dokunmuştur. Son ilâhî vahyin indirilmeye başlandığı gece olan Kadir Gecesi, Kur’ân-ı Kerîm’de bin aydan daha hayırlı bir gece olarak tarif edilmiştir. Zaman ve varlığın sahibi olan Rabbimiz, son vahyin inişine böylesine büyük bir değer atfederek Kur’ân-ı Kerîm’in düsturu ile buluşturulacak hayatların ne denli anlam yüklü ve ne büyük bir değere sahip olduğuna işaret buyurmuştur. Ramazân-ı Şerîf, tutulacak oruçları, verilecek zekât ve sadakaları, kılınacak teravih namazları ve okunacak hatm-i şerifleri ile hayatımızı lâhûtî bir atmosferin tesiri ile yaşamamıza vesile olacak Kur’ân ayıdır. Kur’ân-ı Kerîm’i gönüllerimize, azalarımıza ve hayatımızın her aşamasına misafir etme, onu memnun etme ve onun sözünü dinlemeye hazır gelme ayıdır. Ramazân-ı Şerîf, onun hoşnutluğu ile hayatımızı renklendirdiğimiz, bilinç düzeyimizin yükseldiği, okumanın, doğru anlamanın ve yaşamanın hazzını hücrelerimize kadar hissettiğimiz rahmet iklimidir. Sağlık, temizlik, hoşnutluk, mutluluk ve dikkatimizin bizi huzura sevk ettiği her anı Rahman’ın sonsuz tecellilerine mazhar olan fırsat mevsimidir. Ramazân-ı Şerîf’in bu rahmet, mağfiret ve azaptan azade olma kazançlarıyla gönüllerimize, hanelerimize, cadde ve sokaklarımıza misafir olduğu bu fırsat mektebinden madden ve manen istifade ile mezun olabilmeyi bir hedef olarak takdirlerinize arz ediyorum. Bu özel zaman diliminin ülkemiz ve dünyada insanlığı kıskacına alan salgın hastalıktan kurtulmaya vesile olmasını diliyorum. Mevlâmız, bu kutlu mevsimi bizlerden hoşnut eylesin temennileri ile Ramazân-ı Şerîf’inizi tebrik ediyorum.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa EKEN: Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 11 ayın Sultanı Ramazan ayının ülkemize, milletimize, İslam âlemine ve bütün iş dünyamıza sağlık, huzur, barış ve esenlik getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. İçinde bulunduğumuz salgın sürecinden bir an önce kurtulup, normal yaşantımıza dönmeyi Rabbim bizlere nasip etsin. Cenabı Allah, Ramazan vesilesi ile ülkemize ve dünyamıza sağlık sıhhat getirmesini, içinde bulunduğumuz salgın sürecinden bir an önce kurtulmayı bizlere nasip etsin. Yüksek riskli iller arasında yer alan ilimizde vaka sayılarını düşürmek için hep birlikte kurallara uymamız gerekiyor. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak, gerekli olmadıkça dışarı çıkmayarak bu virüsten kurtulabiliriz. Ramazan ayını bir fırsata dönüştürerek kendi tedbirlerimizi alarak vaka sayılarını ilimizde en aza indirelim. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan ayının tüm İslam alemine ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyor; başta iş dünyamıza ve hemşehrilerimiz olmak üzere İslam aleminin Ramazan ayını kutluyorum.

Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı ÇETİNDAĞ: Toplum olarak, sevgi, hoşgörü ve yardımlaşma duygularının yoğunluk kazandığı Ramazan ayına ulaşmanın sevincini hep birlikte yaşıyoruz.  Rahmet, mağfiret ve bereket mevsimi olan Ramazan ayı, dini bakımdan taşıdığı yüce anlamların yanı sıra sosyal açıdan da tam bir dayanışma dönemidir. Bu ay hepimiz için güzel fırsatlar sunuyor. Oruçlarımız bizleri terbiye etmeli, kurtuluşumuza vesile olmalıdır. Yalnızca aç kalarak değil, bütün kötülüklerden kaçınarak, oruç ibadetimizi kemale erdirebilir, rahmetinden faydalanabiliriz. Bu vesile ile on bir ayın sultanı Ramazan ayının birlik ve beraberliğimizi güçlendirmesine ve koronavirüsün bitmesine vesile olmasını temenni ediyorum. Kadir Gecesini de içerisinde bulunduran Ramazan ayının sağlık, huzur ve barış getirmesini diliyorum. Bu duygularla tüm hemşehrilerimizin Ramazan ayını en derin duygularımla kutluyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

 Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları (SESOB) Birliği Başkanı Beşir KÖKSAL: Duaların ve ibadetlerin daha anlam kazandığı, birlik, beraberlik ve yardımlaşmanın  arttığı mübarek ay olan Ramazan ayına girmiş bulunuyoruz. Salgın nedeniyle zor günler geçiren esnafımıza inşallah Ramazan ayı bereketiyle gelecektir. Zor şartlar ve virüs salgını nedeniyle vatandaşlarımıza hizmet götürmeye çalışan esnaf ve sanatkarlarımız bu mübarek ayda hizmetlerini devam ettireceklerdir. Esnafımız bundan önce olduğu gibi bundan sonra da müşteri memnuniyetine,  Ahilik gelenek ve göreneklerine göre hareket etmeye devam edecektir. Maske,  mesafe ve hijyen kurallarına uyacaktır. Esnaflarımız kadar vatandaşlarımız da bu süreçte alışverişlerde hijyen kurallarına riayet etmelidir. Şefkat, merhamet  ve rızkın bol olduğu, kültürümüzün ve inancımızın en güzel örneklerinin sergilendiği Ramazan ayına girmiş bulunuyoruz. Bu ayda birlik ve beraberliğimiz daha da pekiştirilmeli, ihtiyaçlı aileler sevindirilmeli, yardımlar yapılmalıdır. Ramazan ayında tutulan oruçların, yapılan ibadet ve hayırların Yüce Mevla’mızın dergahında kabul görmesinin temenni ediyorum.   Dostlukların sevgi ile beslendiği, kırgınlıkların yok olduğu  bu mübarek Ramazan ayının esnaf ve sanatkarlarımıza ve halkımıza hayırlı olmasını, esnafımıza bol kazançlı günler olmasını temenni ediyor; ülkemize, İslam alemine, barış, kardeşlik  ve huzur getirmesini diliyorum.

Sivas Tesviyeciler, Madeni ve Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Hakan DEMİRGİL :  Müslüman âlemi olarak bir Ramazan’a daha erişmenin mutluluğu ve huzuru içindeyiz. Ramazan, bireyleri aynı düşünce ve değerlerde buluşturmakta, gönülleri yakınlaştırarak kişisel çekişmelerin, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulmasına, kardeşlik ve iyilik duygularının yeşermesine olanak sağlamaktadır.  Bu mukaddes ayda, insanı insan yapan değerler yoğun biçimde paylaşılır. Ramazan ayı, insanları kaygılardan uzaklaştırmakta, toplumsal yaşamda yardımlaşma ve dayanışmanın gerekliliğini anımsatmaktadır. Bu ay, bireyleri kötülüklerden arındırarak iyiliklere, bireysel ve gündelik çıkar kaygısının ötesinde güzelliklere yöneltmektedir.  Günümüzde ülkeler arasındaki gelişmişlik düzeyindeki farklılıklar nedeniyle çok sayıda insanın açlık ve yoksulluk tehdidi altında yaşaması, birçok bölgede masum insanları hedef alan terör olaylarının ve savaşların sürmesi evrensel değerlerle çelişmektedir.   Küresel nitelik kazanan sorunlara gelişmiş ülkelerin yeterli ilgiyi göstermemesi dünyamızı yaşanabilir olmaktan çıkarmakta, herkesin gücü oranında söz sahibi olduğu, güçlünün güçsüzü gözetmediği, insanlık onurunu ve kişilik haklarını yok saydığı bir dünyaya gidişi hızlandırmaktadır.   Bununla birlikte, yaşanan acı deneyimlerden gereken derslerin alınmaması, geleceğe ilişkin kaygılarımızı artırmaktadır. Türk milleti binlerce yıllık tarihinde birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmuş, tüm tehditlere ve saldırılara karşı ayakta kalmıştır. Milletimizi güçlü kılan, kahramanlıklarıyla ve dayanışmasıyla tarihte öne çıkaran işte bu birlik ve beraberlik ruhudur.  İşte tam bu noktada, mübarek Ramazan ayının getirdiği maneviyattan, birlik ve kardeşlik ortamından çıkarılacak çok önemli dersler vardır. Bu duygu ve düşünceler içerisinde, mukaddes Ramazan ayının ülkemize, dünyamıza ve tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum.

Mil Diyanet Sen Sivas Şube Başkanı İsa KUKUŞ: Her yıl olduğu gibi bu yıl da Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen tema ülkemizin ve dünyanın içinde bulunduğu durum göz önüne alınarak ‘Şifa Ayı Ramazan’ olarak belirledi. Bizleri evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu da cehennem azabından kurtuluş olan on bir ayın sultanı Ramazan ayına kavuşturan Yüce Allah (cc)´a sonsuz hamd ediyoruz. İşte Ramazan, işte fırsat kapıları, işte mağfiret günleri. Bilinmelidir ki, Ramazan ayı birçok iyilikleri ve güzellikleri içinde barındıran mübarek bir aydır. Ramazan ayı bir yönüyle Kur´an ayı, diğer bir yönüyle de nefsin terbiyesi için oruç ayıdır. Bu ayda Kur´an-ı Kerim´i çok okumalı ve onun insanlığa sunmuş olduğu evrensel mesajı anlamak için gayret göstermeli ve aynı zamanda hayatımıza da tatbik etmeliyiz. Ramazanın her gününü fırsat bilerek günah ve kusurlarımızdan dolayı tövbe ve istiğfar etmeliyiz. İbadetlerimizi ve dualarımızı yoğunlaştırarak Rabbimize yakınlaşmalı, Bu vesileyle iyiliklerin ve güzelliklerin paylaşılarak çoğaltılması ve yaşatılması temennisiyle, mübarek Ramazan ayının başta camiamıza, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlar, iyilikler ve güzellikler ve sağlık getirmesini Cenab-ı Allah (cc)´tan niyaz ve temenni ediyorum. Gönül ve zihin dünyamız Kur’an’la şifa bulsun. Bu mübarek ay, her türlü sıkıntı ve hastalıktan bilhassa yaşadığımız salgından kurtulmamıza vesile olsun inşallah. Ramazân-ı Şerîf’inizi tebrik ediyorum.

 



Anahtar Kelimeler: PROTOKOL ÜYELERİNDEN RAMAZAN MESAJI
  • Pazartesi 27.1 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 23.8 ° / 12 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 20.4 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
16.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16