Protokol Üyelerinden 10 Ocak Mesajı

Protokol Üyelerinden 10 Ocak Mesajı

İl protokolü, sivil toplum kuruluşu başkanları ve siyasi parti il başkanları “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı.

BASIN MENSUPLARI MESAİ GÖZETMEDEN ÇALIŞIYOR

Vali Salih AYHAN:  Kişisel hak ve özgürlükleri temel alan, toplumsal değerlere saygılı, tarafsız, ilkeli, hür basın, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biridir. Toplumun bilinçlenmesini, yaşadığı coğrafyaya karşı duyarlı olmasını, neden-sonuç ilişkisini sağlıklı bir zeminde değerlendirmesini sağlayan basın, vatandaş ile idare arasındaki bağı da güçlendirmektedir. Kamuoyu oluşturan, yönlendiren, haber veren, yanlışları sorgulayan basın, bu kutsal görevini yaparken meslek ilke ve ahlakından hiçbir koşulda taviz vermemelidir.  İlimiz basınının yansız, ilkeli, açık ve hür yayın anlayışını benimsemesi ve bundan taviz vermemesi de takdire şayandır. Sivas’ın her alanda ülkemizde üst sıralarda yer alması yönünde ortaya koyduğumuz projelerimizde bizlerle birlikte hareket eden Sivas basını; özellikle son dönemlerde Sivas’ımızda hemen her alanda büyük bir gelişim ve değişim süreci ile bu sürecin başarıya ulaşması, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve desteğinin sağlanması noktasında duyarlılık göstermektedir. Büyük gayretlerle alın teri ve emek harcayarak Sivas gibi geniş bir coğrafyada hizmet veren, mesai mefhumu gözetmeksizin durmadan yorulmadan çalışan, sadece kamuoyunu bilgilendirmeyip, ilimizin geleceğine yönelik ufkuna da katkı sağlayan, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması noktasında destek olan siz değerli basın mensuplarına teşekkür ediyorum.

 

GAZETECİLERİN HER ZAMAN YANINDAYIZ

Belediye Başkanı Hilmi BİLGİN: Milletimizin sesi, vicdanı olan, 7 gün 24 saat hemşehrilerimizin doğru bilgiye ulaşması için mesai mefhumu gözetmeden çalışan tüm gazetecilerimizin günü kutlu olsun. Milli birlik ve beraberliğin sağlanmasında, hak ve özgürlüklerin korunmasında önemli bir yapı taşı olan tarafsız basın, demokrasilerin olmazsa olmazıdır. Kamuoyunu aydınlatma hususunda hayati bir görevi yerine getiren basın mensuplarımız; her an, her yerde ve büyük bir özveri ile çalışmaktadır. Bizler mesai arkadaşı olarak gördüğümüz gazetecilerin her zaman yanındayız. Bu vesileyle şehrimizde görev yapan gazete, televizyon, internet medyası, ulusal ajans ve temsilcilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum.

 

GAZETECİLERİMİZE KOLAYLIKLAR DİLİYORUM

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet KUL: Hiç şüphe yok ki gazetecilik mesleği büyük sorumluluk gerektiren, zor ve meşakkatli bir iştir.  Gazeteciler bu görevi son derece zor şartlar altında, hatta bazı durumlarda canlarını tehlikeye atarak fedakârca ifa etmektedir. Bu sebeple tüm gazetecilerimize kolaylıklar diliyor, kazasız belasız, sağlıklı hizmetler temenni ediyorum.  Bu duygu ve düşüncelerle, tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimle, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

GAZETECİLER HALKIN GÖZÜ, KULAĞI OLUYOR

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim YILDIZ: Halkın gözü, kulağı, sesi olma konumuyla, halkın sorunlarını yetki sahiplerine iletme ve çözümünde sorumluluk üstlenen gazetecilerimize önemli görevler düşmektedir. Bilginin her geçen gün katlanarak çoğaldığı ve teknolojinin takip edilmesi zor bir hızda geliştiği günümüz dünyasında, medya hayati bir önem taşımaktadır. Görsel ve yazılı medyanın yanında sosyal medyanın etkinliğinin sürekli arttığı günümüzde, gazetecilerimiz üzerine düşen sorumluluğu her zamankinden daha fazla yerine getirmeye çalışmaktadır. Basın ilkelerine saygılı, basın ahlakıyla görevini başarıyla yerine getiren, kamuoyunun doğru, eksiksiz ve hızlı şekilde bilgilendirilmesi için gecesini gündüzüne katan, basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, mesleklerini icra ederken şehit olan gazetecilerimizi rahmetle anıyorum.

 

İLKELİ BASIN MENSUPLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Mustafa EKEN: Ülkemizde, bölgemizde ve ilimizdeki gelişmelerin doğru şekilde algılanıp yorumlanması ve halkımızın bilgilendirilmesinde yerel gazete ve televizyonlarında etkin bir rolü bulunmaktadır. Basın camiası, ilimizin, sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınması için yürütülmekte olan çalışmalar ve projelerin paylaşılması ve kamuoyu tarafından sahiplenilmesinde de büyük ölçüde katkı sunmaktadır. Özellikle salgın sürecinde yürüttükleri özverili çalışma nedeniyle tüm basın mensuplarımıza ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, halkımızın gözü kulağı olan, ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışı ile görev yapan tüm basın mensuplarımıza teşekkür ediyor, bir kez daha 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.  

 

GAZETECİLER SİVAS’IMIZIN TANITIMINA KATKI SUNUYOR

Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı ÇETİNDAĞ: Basın; demokratik toplumların olmazsa olmazı, hak ve özgürlüklerin korunmasında önemli bir mihenk taşıdır. Basın; halkın haber alma kaynağı, kamuoyunu bilgilendirme ve bilinçlendirme, kamuoyu oluşturma ve ifade özgürlüğünün en büyük güvencelerindendir. Basın mensupları, halkımızın kanaat ve beklentilerini tarafsız bir şekilde gündeme taşıyıp kamuoyu ile paylaşarak çok önemli bir görevi yerine getirmektedir. Yaptığımız her işte basın çalışanlarının ortaya koydukları emek ve gayrete şahidiz. Gece gündüz mesai mefhumu gözetmeksizin çalışarak vatandaşlarımızın kesintisiz bilgi almasını sağlayan aynı zamanda da Sivas’ımızın tanıtımına büyük katkı sunan tüm basın mensuplarımızın  10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım; aileleriyle birlikte sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim.

 

BASIN, MİLLETİN MÜŞTEREK SESİDİR

Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir HASTAOĞLU: Gazetecilik, bir iş ve meslek olmakla birlikte aynı zamanda yapılan işin niteliği ve vasfı itibarıyla bir kamu hizmetidir. İletişim hızı ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu dünyamızda medya gücü, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamanın en önemli araçlarından biridir. İletişim teknolojilerinin bireysel kullanım oranındaki hızlı artışı, yazılı ve görsel basının yanı sıra sosyal medyayı da günlük hayatımızın içerisine dâhil etmiştir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği gibi ‘Basın, milletin müşterek sesidir. Basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir’ ilkesinden hareketle, zaman mefhumu gözetmeden her şart altında çalışmalarını sorumluluk bilinci içerisinde sürdüren, toplumun sağlıklı bilgi alması için yoğun mesai harcayan gazeteci arkadaşlarımızın bu özel gününü kutluyorum.

GAZETECİLİK FEDAKARLIK İSTER

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir KÖKSAL: Gazetecilik mesleği, büyük fedakarlık isteyen ve zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Gazetecilik, esnaf teşkilatımızı, halkımızı ve kamuoyunu bilgilendirmek adına mesai kavramı gözetmeksizin  haber peşinde koşarak zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde  objektif haberler ile halkın bilgilendirilmesini sağlayan , diğer taraftan da vatandaşlarımızın talep ve beklentilerini dile getiren bir meslektir. Kamuoyunu aydınlatmak için her ortamda, her koşulda, sorumluluk duygusu içinde, toplumun haber alma özgürlüğü adına görevlerini yerine getiren yazılı, görsel ve işitsel medya çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.

BASINIMIZ DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZİDİR

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Bölge Birliği Başkanı Mesut DURSUN: Esnaf ve sanatkarımızın her zaman sıkıntılarını dile getirerek destek olan basınımız demokrasinin vazgeçilmezidir. Doğru, güvenilir, objektif ve ilkeli habercilik anlayışı ile dikkat çeken ilimiz basınının, teknolojik gelişmeler ışığında sürekli kendisini iyileştirerek, her zaman daha kaliteli hizmet sunma yönünde yarış halinde olacağına inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, çalışmalarımızda büyük desteğini aldığımız basınımıza teşekkürlerimi sunar, ilkeli ve objektif bir anlayışla devam edeceğine inandığım çalışmalarında başarılar diler, tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´nü kutlarım.

FİKİR EMEKÇİLERİMİZİN GÜNÜNÜ KUTLUYORUM

Cumhuriyet Halk Partisi   İl Başkanı Yılmaz COŞKUN:  10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, gazetecilik mesleğini icra edenleri onurlandırmak için 1961’den beri 10 Ocak günü ülkemize özgü bir kutlama günüdür. Haklarınıza ve basın özgürlüğüne sahip çıkmak adına 61 yıl önce başlayan mücadelenizin yıldönümünde sizi bir kez daha yürekten selamlıyorum. Mesleğine, memleketine, ülkesine ve milletine sevdalı, Cumhuriyet’i ve kazanımlarını savunan gazetecilerimizin çalışma şartlarını zorlaştırmanın hiçbir haklı gerekçesi yoktur. Gazetecilerin, muhalif düşüncelerini ifade ettikleri için baskı, sansür, hapis ile cezalandırılması demokrasilerde kabul edilemez. Basın özgürlüğü, gerçek bir demokrasinin olmazsa olmazıdır. Bu anlamlı günde büyük bir onur ve gayretle mücadele eden değerli gazetecilerimizin ve fikir emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, saygılarımı sunuyorum.

 

GERÇEK GAZETECİLERİN ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’NÜ KUTLARIM

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Sivas İl Başkanı Serdar İNCE: Demokratik bir toplumda bağımsız ve eleştirel basın, demokrasinin temel taşlarından birisidir. İleri demokrasilerde özellikle ötekinin sesini daha çok koruma üzerine politikalar geliştirilir. Yöneticiler ve siyasiler; basının ifade, eleştiri ve ithamlarının topluma ulaşma yollarını engellemeye çalışmazlar. Aksine farklı fikir ve görüşlerin toplumda özgürce gelişimini sağlarlar. Çünkü özgür ve çoğulcu kamuoyunun oluşumu ancak farklı görüşlerin tartışılması ve yayılması ile mümkündür. Çünkü basının kamunun gözü kulağı olma işlevi sağlıklı işlerse ancak o zaman gerçekler, hak ihlalleri, yolsuzluklar ve hukuksuzluklar ortaya çıkabilir.  Oysa devlet baskısı ile yaşayan bir basının kamunun avukatlığı görevini yerine getirmesi mümkün olamaz. Ne yazık ki, bizim gibi otoriter ülkelerde ise ilk baskılanan özgürlükler ifade ve basın özgürlükleridir. Sayılar ve endeksler de bu içler acısı durumu zaten ortaya koymaktadır.   DEVA Partisi olarak gazetecilerin görevlerini bağımsız bir şekilde ve kaygı duymaksızın yapabildiği çoğulcu, özgür ve mutlu bir Türkiye bilinci ile görevini ifa etmeye çalışan ilkeli gazete, radyo ve televizyonlar ile gerçek gazetecilerin Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım. 

 

BASIN ÇALIŞANLARIMIZ EN BÜYÜK TAKDİRE LAYIKTIR

Saadet Partisi (SP) Kadın Kolları İl Başkanı Mihriban GELDİ: Kamuoyunun doğru, ilkeli, adil, objektif ve anında bilgilendirilmesi adına vazifelerini fedakârca yerine getiren tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyoruz. Basının toplumların reaksiyon göstermesinde ve aydınlanmasında önemli bir yeri vardır. Basın, kamuoyu ile yöneticiler arasında bir köprü vazifesi görmektedir. Siyasilerin denetlenebilir olması açısından basın çok mühim bir vazife üstlenmektedir. Bu minvalde tüm basın çalışanlarının bu değerli mesleğin icrasında; herhangi bir çıkar gözetmeksizin, temel hak ve hürriyetlerin korunmasına, ilkeli haberciliğe, özel yaşamın mahremiyetine ve hukukun evrensel ilkelerine hassasiyet ile yaklaşarak görevlerini en objektif biçimde yerine getirmeleri mesleklerine yakışır bir duruştur. Bu hassasiyetleri gözeterek çalışan tüm basın çalışanlarımız en büyük takdire layıktır. Ülkemizin sorunlarını ve bilgi akışını en doğru ve objektif bir şekilde yetkililere ve kamuoyuna yansıtan tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, dürüstlüğün, ifade ve basın özgürlüğünün hâkim olduğu bir çalışma hayatı dileriz.

 

GAZETECİLERİMİZ  TOPLUMUN VİCDANI TEMSİL EDİYOR

İl Milli Eğitim Müdürü Ergüven ASLAN:  Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru ve tarafsız haber verme, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde barındıran önemli bir mesleği icra eden gazetecilerimiz, insanların en doğal hakkı olan doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak toplumun vicdanı temsil etmektedir.  Haberciliğin önemi ve disiplini çerçevesinde; ekonomik, siyasi, sosyal birçok alanda yaşanan gelişmeleri kamuoyu ile paylaşan, mesai kavramı gözetmeden her türlü koşulda canları pahasına görevlerini hakkıyla yürüten ve eğitim- öğretim faaliyetlerinin de geniş kitlelere duyurulmasında bize her zaman destek olan gazetecilerimizin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum.

 



Anahtar Kelimeler: Protokol Üyelerinden Mesajı
  • Cumartesi 22.3 ° / 10.6 ° false
  • Pazar 18.2 ° / 7.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 20.6 ° / 8.4 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16