Protokol üyeleri ve STK'lardan 24 Kasım mesajı

Protokol üyeleri ve STK

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun.

Vali Salih Ayhan ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’in yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşu başkanları ve parti il başkanları 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Mesajlarda; muasır medeniyet seviyeye ulaşılması noktasında öğretmenlerin önemine dikkat çekildi. Sultan Şehir ailesi olarak bizlerde toplumun mimarı olan öğretmenlerimizin gününü kutluyor; kendilerine sağlık, huzur ve başarı diliyoruz.

Öğretmenlerimizle gurur duyuyorum

Vali Salih Ayhan: Milletlerin varlığını sürdürmesinde hiç şüphesiz eğitim politikaları ve bu alanda yapılan eğitim hizmetlerinin çok önemli bir yeri vardır. Bu kutsal görevi de siz kıymetli öğretmenlerimiz, üstün bir görev aşkı ile yerine getirmektesiniz. Sizlerin eğitim, öğretim ve kültür sahalarında yaptığı fedakârca çalışmalar, devletimizin istikbalini yakından ilgilendirmektedir. Öğretmenler olarak sizler, millî eğitim davamızın yılmaz, yorulmaz emekçileri; cehaletin düşmanı, eğitimin temel taşı, çocukların can yoldaşı, bilimin sunucusu, mukaddes değerlerin koruyucusu, peygamber mesleğinin icracılarısınız. Yine sizler, içinde bulunduğu şartlar ne olursa olsun kendini sürekli geliştiren, sadece başkalarıyla değil aynı zamanda kendisiyle de yarışan, bilgisini kemâle erdirmeyi dert edinen, sorumluluk sahibi kişiler olarak ilim ve irfan yolculuğunda her an yenilenmenin de temsilcilerisiniz. Ne mutlu ki sizler, ulu bir çınar gibi gölgenizde nice fidanlar yetiştirmektesiniz. Türkiye’nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini gerçekleştirebilmesi için vatanperver, bilinçli, birikimli, milli ve manevi değerlerimizi özümsemiş kuşakları yarınlara hazırlamaktasınız. Bu gayretlerin sonuçlarını gördükçe de yüreğinizin kıpırdadığını biliyoruz.

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk’un "Güçlü öğretmen, güçlü gelecek" düsturuyla ortaya koyduğu eğitim hareketi, siz değerli eğitimcilerimizin evlatlarına sahip çıkıp onların yüreğine dokunması ile daha başarılı olacaktır. Bu doğrultuda ilimizin elde ettiği başarılara yeni başarılar ekleyeceğinize olan inancım da tamdır. Çünkü Sivas, eğitim alt yapısı ile de ülkemizdeki en iyi illerden birisidir. Misyonumuz belli, yolumuz uzun fakat vizyonumuzu gerçekleştirmeye yönelik gayretlerimiz de sonsuzdur.  Bu zorlu yolculukta sizlere kadim geçmişimiz güç verecektir. Çünkü sizler, hocasını camide ayağa kalkarak selamlayan Fatih Sultan Mehmed’in, “Ulemanın atının ayağından sıçrayan çamur bizim için şereftir.” diyen Yavuz Sultan Selim’in, “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır.” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün hürmet ettiği bir mesleğin temsilcilerisiniz.

Salgının hemen başında eğitim camiamızın çok hızlı bir şekilde organize olduğunu, yüzlerce öğretmenimizin Vefa Sosyal Destek Grupları aracılığı ile yine yüzlerce öğretmenimizin maske, siperlik ve dezenfektan üretimi noktasında devletimize katkı sunduğunu; binlerce öğretmenimizin ise uzaktan eğitim faaliyetleri ile gece gündüz demeden öğrencilerinin dertleri ile dertlendiğini görüyoruz. Tüm bu uğraşın asıl gayesinin ülkemize hizmet etmek, insan yetiştirmek, gönüller fethetmek olduğunu biliyor, sizlerle her zaman gurur duyuyorum. Umarım salgın sürecini kısa süre de atlatırız ve değerli öğrencilerinizle bir araya gelmenin mutluluğunu tekrar yaşarsınız. Sözlerime son verirken Millî Eğitim Bakanlığında görev yapmış ve bu kutlu camiaya hizmet etme şansı bulmuş bir kardeşiniz olarak sınıfına her girdiğinde “Bir mabede girer gibi imtina eden” siz çok kıymetli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, ebedi hayata göç eden ve görevi başında şehit olan muallimlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.

 

Öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin: Öğretmenlerimiz kalpleri insan sevgisi ile dolu, mesleğini en iyi şekilde yapma gayreti içinde, ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkarmak için nesiller yetiştirmeyi amaç edinmiş fedakâr kişilerdir. Çocuklarımızı her türlü bilgi ve beceri ile donatan kutsal bir mesleğin mensuplarıdır.  Her zaman sevgi ve saygıyla andığımız değerli öğretmenlerimizin en büyük mutluluk ve onur kaynağı, yetiştirdikleri öğrencileridir. Hayatımızda başarılı olduğumuz her alanda öğretmenlerimizin emeği büyüktür. Yüzleri hep ileriye dönük, çalışma azmini yitirmemiş öğretmenlerimiz, toplumumuza her zaman umut aşılamış, toplum bağlarını güçlendirmiş, toplumsal değerlerin yaşatılmasına katkıda bulunmuş, düşünce dünyamızı zenginleştirmiştir. Gazi Mustafa Kemal’e başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, karşılığı ödenmez bir görevi ifa eden öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyor, tüm eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Gününü tebrik ediyorum.

 

Öğretmenlerimiz, bizlerin yol göstericileri olmuştur

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Mustafa Eken: Geçmişten günümüze toplumun her kesimini eğiten, yönlendiren, gerek kültürümüzde, gerekse sosyal yaşamımızda önemli bir rol üstlenen öğretmenlerimiz, bizlerin öncüleri, yol göstericileri olmuştur. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır’ sözleri ile öğretmenliğin ne kadar önemli olduğuna dikkat çekmektedir. Kendi evlatlarına gösterdiği sevgi ve ilgiyi toplumun her kesimine eşit şekilde gösteren öğretmenlerimiz çocuklarımızın çağın gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip olmaları, milli kültür ve tarihimize bağlı, evrensel değerlere açık, aklı hür vicdanı hür kişiler olarak yetişmeleri için çalışmaktadırlar.  Bu vesile ile Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, şehit düşen, ebediyete intikal eden bütün öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

 

Öğretmenlik saygın bir meslektir

Sivas Tesviyeciler, Madeni ve Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Hakan Demirgil:  “Büyük fedakârlık ve özveri göstererek, geleceğimizin teminatı olan sevgili yavrularımızı yetiştiren, onlara iyiyi ve doğruyu gösteren, milli ve manevi değerlerimizi, doğru insan ve vatandaş olmayı, Cumhuriyet değerlerini, vatan ve millet sevgisini öğreten, çağın gerektirdiği bilgi düzeyine ulaştıran öğretmenlerimize armağan edilen bu anlamlı günü idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.  Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Toplumun en büyük düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı öğretmendir. Öğretmen geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusudur. Gelecek gençlerindir. Gençler de öğretmenlerin eseridir’ diyerek, öğretmenlik mesleğinin önemini vurgulamıştır.  Öğretmenlik, gücünü sevgiden alan, emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli ve saygın bir meslektir. Ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz çocuklarımızı, hızla değişen dünyaya ayak uydurabilecek şekilde bilgili, donanımlı, dinamik ve açık fikirli bireyler olarak yetiştirmek için canla başla çalışan öğretmenlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve saygı ile anıyor, emekli ve görevinin başında bulunan değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

 

Öğretmenlerimize çok şey borçluyuz

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal: Öğretmenlik mesleği onurunu ve saygınlığını hiçbir zaman yitirmemiştir. Öğretmenler, tarih boyunca ve dünyanın neresinde olursa olsun bilginin, sevginin, aydınlanmanın öncüleri, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren  örnek ve önder insanlardır. Çocuklarımız ve gençlerimizin geleceğe hazırlanması bakımından kutsal ve onurlu bir görevi yürüten öğretmenlerimiz, toplumumuzun da yol göstericisidir. En zor şartlarda bile ülkemizin her köşesinde fedakarca çalışarak eğitmeyi ve öğretmeyi her zaman benimsemiş, ülkemizin ileriye gitmesi için gayret göstermiştir.  Öğretmenler sevgi dağıtır, içimizi aydınlatır, bizi doğruya yöneltir, bilgili kişi olmamız için çaba gösterir. Beceri ve yeteneklerimizin gelişmesinde bizlere öncülük eder. Doğruluk, dürüstlük ve bilgiyle evrensel değerlere ulaşmamızı sağlayan bu kutsal mesleği yapan öğretmenlerimize çok şeyler borçluyuz. Çocuklarımıza gösterdikleri özveri, sabır ve hoşgörü için öğretmenlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Başta Gazi  Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun yaktığı ışığı yeni nesillere taşıyan, geleceğin teminatı olan çocukları ve gençleri en iyi şekilde yetiştirmek için çalışan  Milli Eğitim Müdürümüz Ebubekir Sıddık Savaşçı başta olmak üzere tüm öğretmenlerimizin  24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, bu uğurda şehit düşen, ebediyete intikal eden bütün öğretmenlerimizi rahmet ve  şükranla anıyorum.

 

Sizin başarınız Cumhuriyetin başarısı olacak

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yılmaz Coşkun:  Büyük Önder Atatürk’e 92 yıl önce ‘Millet Mekteplerinin Başöğretmeni’ unvanının verilmesi münasebeti ile tüm öğretmenlerimize armağan edilen bu anlamlı ve duygu yüklü günü, covid-19 nedeniyle buruk da olsa  kutlamanın heyecanı ve mutluluğu içindeyiz. Bu müstesna günde geri kalmışlığın ve cehaletin ortadan kaldırılarak çağdaş bir toplum haline gelebilmenin ancak bilimsel yöntemlerle gerçekleşebilecek bir eğitim ve öğretimle mümkün olabileceğine işaret eden Başöğretmen Atatürk’ü büyük feragat ve fedakarlıklarla bizleri yetiştiren tüm öğretmenlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz.  Başöğretmen Atatürk’ün aziz hatırası önünde saygı ile eğilirken; emekli ve görevli tüm öğretmenlerimizin ve her gün büyük bir umutla atanmayı bekleyen ama bir türlü atanamayan genç öğretmen adaylarımızın bu anlamlı günlerini en içten duygu ve dileklerimizle kutluyoruz. Cumhuriyetimize ve geleceğimize sahip çıkan nice nesiller yetiştiren; teröristler tarafından şehit edilen, depremlerde ve çeşitli sebeplerde aramızdan olmayıp vefat edip aramızdan ayrılan değerli öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, ailelerine ve tüm eğitim camiasına başsağlığı diliyoruz. Sevgili öğretmenlerimiz Cumhuriyet Halk Partisi’nin de bugünkü misyonu, Atatürk’ün dediği gibi; sizin başarınız Cumhuriyetin başarısı olacaktır. Çağdaş uygarlığın yolunu gösterecektir. Cumhuriyetin öğretmenlere yüklediği misyon içeriğinde öğretmenlerimizin  Öğretmenler Günü kutlu olsun

Fedakar öğretmenlerinizin gününü kutluyorum

AK Parti İl Başkanı Hakan Aksu: Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın çağın gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip olmaları, tarihimize ve milli kültüre bağlı, evrensel değerlere açık, aklı hür vicdanı hür kişiler olarak yetişmeleri için bin bir fedakârlıkla çalışan, öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum. Bu yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle öğrencilerinizden uzak ve buruk bir şekilde kutluyorsunuz. Covid-19 salgını ne yazık ki ülkemizde pek çok alanda olduğu gibi eğitimi de olumsuz etkiledi. Ancak bu zorlu süreçte dahi gerek uzaktan, gerekse yüz yüze eğitim vererek özveriyle çalıştınız.  Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin dört bir köşesinde fedakârca eğitim veren tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi saygıyla anıyorum.

Her zaman öğretmenlerimizin yanında olacağız

Sivas Yiyecek Maddeleri Yapanlar  ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Akgül:  “Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ sözüyle öğretmenlerimizin, geleceğimizin inşa edilmesinde ne denli önemli bir görev üstlendiklerini çok açık bir şekilde ortaya koyarak öğretmenlerimize tarihi bir görev ve sorumluluk vermiştir.  Öğretmenlik; büyük fedakârlık ve özveri göstererek geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi yarınlarımıza hazırlayan, gücünü sevgiden alan, emek, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli ve saygın bir meslektir. Her zaman, her koşulda bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılması aşamasında çok önemli bir role sahip olan öğretmenlerimiz, geçmişte olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin ve başarının anahtarı durumundadırlar. Bizler de ‘Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum’ anlayışıyla ülkemizde eğitim öğretim veren saygıdeğer öğretmenlerimizin her zaman yanlarında olacağız. Dün olduğu gibi, bu gün ve yarın da tüm öğretmenlerimizi ve eğitimi, bütün imkânlarımızla desteklemeye devam edeceğiz.  Bu duygu ve düşüncelerle geleceğimize yön veren, bizlerin yetişmesinde büyük emeği olan tüm öğretmenlerimizin gününü tebrik ediyor, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, hayatta olanlara sağlık ve mutluluklar diliyorum.

 



Anahtar Kelimeler: Protokol üyeleri 'lardan Kasım mesajı
  • Cuma 17.5 ° / 5.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 20 ° / 6.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.1 ° / 8.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 32 1 3 65 99
2.Fenerbahçe 36 29 1 6 61 93
3.Trabzonspor 36 19 13 4 16 61
4.İstanbul Başakşehir 36 17 12 7 11 58
5.Beşiktaş 36 16 13 7 6 55
6.Kasımpaşa 36 15 14 7 -4 52
7.Alanyaspor 36 12 10 14 3 50
8.Rizespor 36 14 15 7 -8 49
9.Sivasspor 36 12 12 12 -10 48
10.Antalyaspor 36 11 13 12 -6 45
11.Adana Demirspor 36 10 12 14 -2 44
12.Samsunspor 36 11 16 9 -8 42
13.Kayserispor 36 11 14 11 -12 41
14.Konyaspor 36 9 14 13 -11 40
15.Ankaragücü 36 8 13 15 -4 39
16.Gazişehir Gaziantep 36 10 18 8 -10 38
17.Fatih Karagümrük 36 9 17 10 -3 37
18.Hatayspor 36 8 15 13 -9 37
19.Pendikspor 36 9 18 9 -30 36
20.İstanbulspor 36 4 25 7 -45 16
1.Galatasaray 36 32 1 3 65 99
2.Fenerbahçe 36 29 1 6 61 93
3.Trabzonspor 36 19 13 4 16 61
4.İstanbul Başakşehir 36 17 12 7 11 58
5.Beşiktaş 36 16 13 7 6 55
6.Kasımpaşa 36 15 14 7 -4 52
7.Alanyaspor 36 12 10 14 3 50
8.Rizespor 36 14 15 7 -8 49
9.Sivasspor 36 12 12 12 -10 48
10.Antalyaspor 36 11 13 12 -6 45
11.Adana Demirspor 36 10 12 14 -2 44
12.Samsunspor 36 11 16 9 -8 42
13.Kayserispor 36 11 14 11 -12 41
14.Konyaspor 36 9 14 13 -11 40
15.Ankaragücü 36 8 13 15 -4 39
16.Gazişehir Gaziantep 36 10 18 8 -10 38
17.Fatih Karagümrük 36 9 17 10 -3 37
18.Hatayspor 36 8 15 13 -9 37
19.Pendikspor 36 9 18 9 -30 36
20.İstanbulspor 36 4 25 7 -45 16