PROJELER BİR BİR AÇILACAK

PROJELER BİR   BİR AÇILACAK

Herkesin ve her kesimin kendisini mutlu hissettiği bir şehir oluşturma hedefiyle çalışmalarını sürdüren Sivas Belediyesi, önümüzdeki 3 ay içerisinde çok sayıda projeyi vatandaşların hizmetine sunacak.

Ortak akıl ve istişare ile şehri yöneten Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas’a değer katacak projelerin son durumları ve açılış takvimine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kendileri adına konuşacak projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini kaydeden Bilgin, eser siyasetini sürdüreceklerini belirtti. 

/SULTAN ŞEHİR/

ORC Araştırma Şirketi tarafından yapılan “En Başarılı İl Belediye Başkanları” anketinde her  zaman ilk sıralarda yer almayı başaran Hilmi Bilgin yönetimindeki Sivas Belediyesi, şehre değer katacak projelerin büyük kısmında sona yaklaştı. 

Ortak akıl ve istişare anlayışıyla şehri yöneten, gönül belediyeciliğini toplumun tüm kesimlerine yansıtan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin seçim döneminde vadettiği  projelerin büyük kısmını hayata geçirdi, bir kısmı da bu yılın Nisan ve Mayıs ayında Sivaslıların hizmetine sunulacak. 

Bu yıl içerisinde başlayacak olan projelerin yanı sıra hizmete alınacak projeler ve son durumları hakkında bilgi veren Başkan Bilgin, “Göreve geldiğimizde şehrin önünde kronikleşmiş sorunlar vardı. En önemlileri Esentepe ve Yunus Emre Kentsel  Dönüşüm ile Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm sorunu idi. Ekibimize teşekkür ediyorum.  Kentsel dönüşüm ekibimiz koordineli bir şekilde çalıştı; Esentepe ve Yunus Emre Kentsel  Dönüşüm rezerv alanı inşaatı yüzde 90 oranında tamamlandı. İnşallah önümüzdeki  günlerde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığıyla yapacağımız görüşmeler neticesinde tamamlanan konutların kentsel dönüşümde kullanılacak şekilde çalışmalarına başlayacağız. Yine Esentepe ve Yunus Emre Kentsel Dönüşümde pay hatalarından kaynaklanan bir sorun vardı, tamamına yakınını çözdük. Kentsel dönüşümlerde en önemli konu olan imar uygulamaları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızla mutabık kalınarak kesinleştirildi, 18 uygulaması da bitti ve askıdan indi.  Şu anda Esentepe ve Yunus Emre Kentsel Dönüşüm alanında vatandaşlarımızın tapuları ellerinde. İstedikleri müteahhitle görüşerek projeye uygun bir şekilde konutlarını inşa ettirebilirler, söz verdiğimiz üzere bizim belli bölgelerde görüşmelerimiz devam ediyor. Belli bir bölgede anlaşma sağladık. İnşallah projeyi tamamladıktan sonra Mart-Nisan ayı gibi Esentepe ve Yunus Emre Kentsel Dönüşüm alanında ‘Bismillah’ diyerek dönüşümü sağlayacak inşaat faaliyetine başlayacağız.  Bu çok çok önemliydi. Kentsel dönüşüm projeleri bir anda başlayıp bitecek projeler değil. Kentsel dönüşüm projelerinde önemli olan imar durumunun kesinleşmesi, 18 uygulamalarının bitmesi ve inşaata hazır hale getirilmesidir. Bunu; Esentepe ve Yunus Emre Kentsel Dönüşüm alanında başardık” dedi. 

ESKİ SANAYİ SORUNU TARİHE KARIŞACAK 

Şehrin kanayan yarası olan Eski Sanayi sorununun çözümü noktasında da önemli mesafe aldıklarını dile getiren Başkan Bilgin, “Eski Sanayi; şehrin kronikleşmiş sorunuydu. Kronikleşmiş sorunları kilim altına süpürmeyerek üzerine cesaretle gittik. Hak sahipleri ile görüşerek 84 bin metrekarelik alanı 11 parsel olarak planladık. 2022 Mayıs ayı gibi ön tarafın ihalesini yaptık, kendi şirketimiz ihaleyi aldı ve yapım işine başladı. Ön kısım en yakın sürede hak sahiplerine teslim edilecek.  Biz işin reklamında değil sorun çözme tarafındayız. Az konuşarak çok iş yaparak sorunu çözme gayretindeyiz. Eski Sanayi’nin arka kısmında kalan taraflarla da görüşmelerimiz sürüyor. Bizim orada belediye olarak yapabileceğimiz SİDAŞ AŞ üzerinden müteahhitlik hizmeti verebiliriz.  Hak sahipleri inşaat maliyeti oranı üzerinden kat karşılığı yerlerini verebilirler. Kamuya yük getirmeyecek şekilde uzlaşabilirsek, anlaşabilirsek biz yapmaya hazırız. Biz hak sahiplerine şu yolu da açtık: Kendileri eğer bir müteahhitle anlaşabilirse projeye uygun olarak inşaat faaliyetlerini kendileri de yapabilir. İnşallah bahar ayı birlikte biz arka kısımda da inşaat faaliyetine başlayarak 2023 yılında Türkiye Yüzyılında Sivas şehrimizde Eski Sanayi sorununu artık eski hale getirip yolumuza devam etmek istiyoruz" dedi.

SİVTAŞ İÇİN ‘İYİ Kİ KURMUŞUZ’ DİYORUZ

Sivas Belediyesi olarak asfalt, kaldırım, yol, temizlik gibi klasik belediyecilik anlayışının dışına çıktıklarını belirten Bilgin, “Üretim ve istihdam odaklı belediye anlayışı ortaya koyduk. Bunun  en güzel örneklerinden bir tanesi Özel İdare ile kurduğumuz  SİVTAŞ şirketiydi. Bu kapsamda Yem Fabrikasını geçen yıl hizmete açmıştık. Bu sene de Süt ve Süt Ürünleri Tesisi üretime başladı. Şu anda kendi markamız olan SİVTAŞ markalı ürünler her yerde milletimizin hizmetinde. Kar eden bir şirket. ‘İyi ki kurmuşuz’ diyoruz. Sivas Belediyesi olarak önümüzdeki süreçte de farklı alanlarda şirketlerimiz üzerinden aynı çalışmayı götüreceğiz” dedi. 

100 HEMŞEHRİMİZ İSTİHDAM EDİLECEK

2021 Kasım ayında Katı Atık Depolama Sahasında temeli atılan Cam Sera Projesine değinen Bilgin, “Topraksız Cam Sera Projesi ihtiyaç duyduğu enerji ve ısıyı mevcut çöpten enerji üretilen tesisten alacak. Sıfır ilaç kullanımı ve iyi tarım yöntemiyle yıllık 2 bin 500 ton salkım domates üretimi hedeflenen tesiste yurt dışına da ürün ihraç edebilecek. Özel sektör iş birliğiyle hayata geçirilecek projede 100 hemşehrimiz istihdam edilecek.  Projeyi inşallah Mayıs ayı gibi açacağız” açıklamasında bulundu. 

AKSU'NUN 4. ETABINDA YÜZDE 90 SEVİYESİNE GELDİK

Aksu’da Temmuz 2022’de başlayan 4. etap çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Bilgin, “Şehrimizin mavi gerdanı olan Aksu'nun 4. etabında yüzde 90 seviyesine geldik.  İşi Özbelsan yapıyor. İnşallah  Mayıs ayı gibi bitirecek. O bölgede Kardeşler Mahallesi, Kızılırmak Mahallesi ve Eğriköprü’de çevre rahatsızlığına yol açan bu sıkıntıyı ortadan kaldırmış olacağız. Belediyemizin idari hizmet binalarını belli bölgelerde toplamak amacıyla hayata geçirdiğimiz belediye saha tesislerimiz şu anda bitmek üzere. Özbelsan’ın bulunduğu alanda yer alıyor. Nisan-Mayıs gibi taşınma işlemini gerçekleştireceğiz.  Ecdat yadigarı türbelerini onarmaya başladık ve devam ediyoruz. Bu kapsamda Kadı Burhanettin türbesini onardık, şu anda bitti. Millet Bahçesi alanı içerisinde bulunan İncili Hanım Türbesi için de çalışmalar devam ediyor” dedi. 

Başkan Bilgin, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: 

“Sporu ve gençlerimizi desteklemek noktasında şehrin farklı bölgelerinde gençlik ve spor kompleksleri inşaatlarımız var. Bunlardan en önemlisi Fatih Mahallesi Kültür Merkezimiz. Yüzde 95 oranında tamamlandı. Mart-Nisan ayı gibi açılışını yapacağız.  Şeyhşamil Mahallesi Kültür Merkezimiz yüzde 95 oranında tamamlandı. Mart-Nisan ayı gibi açılışını yapacağız. Şeyhşamil Mahallesine bölgeye hitap edecek spor kompleksi yapıyoruz. Burası da yüzde 95 oranında tamamlandı, inşallah Mart-Nisan gibi açılışını yapacağız. Şeyhşamil’e yaptığımız spor kompleksinin bir benzerini de şehrin batı tarafına yaparak şehrin her iki kesiminde de bu ihtiyacı gidereceğiz. Ankara’nın doğusuna scooter getiren ilk belediyeydik. Akıllı bisiklet SİVBİS uygulamamızı başlattık. 1 TL karşılığında kullanabiliyor. Deneme amaçlı başlatmıştık ama müthiş bir karşılık buldu, inşallah 2023 yılında sayılarını artıracağız.  Âşık Veysel Bulvarı ile Necmettin Erbakan Bulvarı’nı birbirine bağlayacak 'Çayboyu Köprüsü ve Bağlantı Yolu'nda çalışmalarımız devam ediyor. 2023’ün ilk çeyreğinde açılışını gerçekleştireceğiz. Yüzde 90 oranında tamamlandı. Cadde yenilemelerini önemsiyoruz. Birçok caddeyi yeniledik. Aydınlatmasıyla, kaldırımlarıyla, asfaltlarıyla ve en önemlisi nitelikli ağaçlandırmayla birlikte caddeleri yeniliyoruz.  Kızılırmak Kollektör Hattı şehir için çok önemli. Kızılırmak Projesine başlayabilmek için bu projenin bitmesi gerekiyor. 31 kilometreden oluşan hatta yüzde 95 oranına gelindi. IPA projesi ile yapıyoruz. Yaklaşık 230 milyon liralık bir proje. Büyük bir kısmını hibe aldık. Cüzi kısmını da belediye bütçesinden karşılıyoruz.” 



Anahtar Kelimeler: PROJELER AÇILACAK
  • Pazar 26.2 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 27.1 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 23.8 ° / 12 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
8.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
9.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
10.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16