PROJELER YARIŞTI

PROJELER YARIŞTI

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Sivas Belediye Başkanlığı işbirliği ile düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik kursu için projeler yarıştı.

PROJELER YARIŞTI

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Sivas Belediye Başkanlığı işbirliği ile düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik kursu için projeler yarıştı. Fidan Yazıcıoğlu Hanımlar Kültür Merkezinde yapılan mülakatlara ortalama 500 kişi katıldı. Hibe desteği alarak iş kurmak isteyen kursiyerler, 50 kişilik listeye girmek için adeta ter döktü.

Uygulamalı Girişimcilik eğitimlerinin iki grup halinde düzenleneceğini ve 10 Aralık tarihi itibariyle kursun başlatılacağını belirten Kurs Sorumlusu Mehmet Çiltaş, girişimcilik için hazır olan ve geleceğe yönelik fikir üretebilen adayların seçileceğini belirtti. Eğitim faaliyetleri ile ilgili katılımcıları bilgilendiren Kurs Sorumlusu Çiltaş, ?Bugün içerisinde mülakatlarımızı tamamlayarak Uygulamalı Girişimcilik Kursuna katılacak olan isimleri belirleyeceğiz. Kursa alınacak olan 50 kişilik liste 9 Kasım Çarşamba günü Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne asılacak ve ayrıca mülakata katılan adaylara SMS ile bilgilendirme yapılacak. Kursa seçilen 50 kişi iki grup halinde eğitim alacak. Birinci grup 10 Aralık tarihinde başlayacak ve kursiyerlerimiz 09:00 ila 16:30 saatleri arasında kursa katılacaklar. Kursumuz 21 Aralık tarihi ile de tamamlanacak. İkinci grup ise 28 Aralık tarihi itibariyle başlayacak ve kursiyerlerimiz 09:00 ila 16:30 saatleri arasında kursa katılacaklar. İkinci grup kursumuz da 8 Ocak 2016 tarihi itibariyle tamamlanacak? dedi.

Hükümet politikasında yer alan Girişimci desteğinin ardından kurslara ciddi oranda başvuru yapıldığını belirten Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nurettin Köksal, Ocak ayı itibariyle her ay Uygulamalı Girişimcilik Kursu açılacağını belirtti. Girişimci olmak isteyenlerin mutlaka kursa katılması gerektiğine dikkat çeken İl Müdürü Nurettin Köksal, ?İl Müdürlüğü olarak çok fazla önem verdiğimiz bu Uygulamalı Girişimcilik Kursu´na günümüze kadar çok yoğun bir talep yoktu. Ancak hükümetimizin açıklamış olduğu yeni teşvikler ile birlikte Uygulamalı Girişimcilik Kursu çok önemli bir noktaya geldi. Bu noktada da Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak bundan sonra her ay Uygulamalı Girişimcilik Kursu açacağız. Şimdi iki sınıf olarak açılacak olan Uygulamalı Girişimcilik Kursu önümüzdeki hafta Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği´nde (SESOB) bir sonraki hafta da Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) işbirliği ile açacağız. 2016 yılı Ocak ayından itibaren Sivas Belediye Başkanlığı ile birlikte her ay Uygulamalı Girişimcilik Kursu düzenleyeceğiz? dedi.

Uygulamalı Girişimcilik Kursuna katılmak isteyen adaylara uyarılarda bulunan İl Müdürü Köksal; ?Kursa katılmayı planlayanlar Uygulamalı Girişimcilik Kursuna katılmadan önce konu ile ilgili hazırlıkları yapmalıdır. Yani Girişimciliği kafanıza koyarak ne iş yapacağınızı planlamanızı ve halihazır bir şekilde sadece eksik olan Girişimcilik Belgenizi almak için gelmelisiniz. Eğer siz girişimci olmaya adaysanız bununla ilgili bilgi ve belgelerle bizi tatmin etmelisiniz. Biz Meslek Edindirme Kursları ve İşbaşı Eğitim Kursları açıyoruz. Bu kurslardaki amacımız insanları meslek sahibi yapmak. Ancak ben meslek sahibi oldum dolayısıyla kendi işimi yapmak istiyorum ancak mali gücüm yok diyenlere diyoruz ki bu kurslardan sonra mutlaka Uygulamalı Girişimcilik Kursu´na katıl ve kendi işyerini aç. Şu ana kadar yaklaşık 20 kişi bu kurslarımızdan yararlandı ve destek olarak kendi işyerini açtı. Şu anda da işleri çok iyi gidiyor. Engelli kardeşlerimiz projelerini Çalışma ve İş Kurumuna getirecek, Engelli olmayan kardeşlerimiz de KOSGEB İl Müdürlüğüne teslim edecek. Projenin onaylanmasının ardından Engelli kardeşlerimize 36 Bin, Engelli olmayan kardeşlerimize de 30 Bin Türk Lirası teşvik alacak? şeklinde konuştu.

 

?Boş gezmek bu ülkeye yapılacak en büyük zulümdür? diyerek işsizlere seslenen Nurettin Köksal, işsiz boş gezen herkesi Çalışma ve İş Kurumu´nun düzenlediği meslek edindirme kurslarına davet etti. Herkesin çalışıp, üretimde bulunması gerektiğini sözlerine ekleyen Köksal; ?Ülkemiz çok sıkıntılı günlerden geçiyor. Dolayısıyla bu kötü günlerde bu ülkeye yapılacak en kötü zulümlerden biri de boş gezmektir. İster meslek edindirme kurslarına katılın, ister toplum yararına kurslarına katılın, isterseniz uygulamalı girişimcilik kurslarına katılın, isterseniz bizim işbaşı eğitim programlarına katılın, isterseniz piyasada, özel sektörde çalışın ama ne olursa olsun boş gezmeyin çalışın. Çalışmadan üretmeden bu iş olmaz. Hepimiz çok çalışacağız, çok üreteceğiz ve tasarruf edeceğiz. Tasarruf çok önemli bir konudur bunu mutlaka dikkate almalıyız? ifadelerine yer verdi.

Yeni iş kuracak olan girişimcilere yönelik birçok alanda desteklemelerde bulunduklarını belirten KOSGEB İl Müdür Vekili Bahattin Ünal ise Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi için uygun olmayan adayların diğer kurslara katılmasını istedi. Tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak eğitim programları düzenlediklerini vurgulayan KOSGEB İl Müdür Vekili Bahattin Ünal; ?Türkiye genelinde uygulanmakta olan protokolümüz var. Bu protokol kapsamında 50 kişilik kurs Uygulamalı Girişimcilik Kursu düzenleyeceğiz. Mülakat aşamasını geçemeyen arkadaşlarımız kesinlikle üzülmesin çünkü biz bunu sadece Çalışma ve İş Kurumu ile birlikte düzenlemiyoruz. Aynı zamanda KOSGEB İl Müdürlüğü olarak da kurslar düzenliyoruz. Bunun yanı sıra Sivas Ticaret ve Sanayi Odası ile Meslek Kuruluşlarıyla, Üniversitelerle ve diğer kurum ve kuruluşlarla Girişimcilik kursları düzenliyoruz. Bu eğitimlerde yer alamamanız durumunda üzülmeyin ve diğer eğitim faaliyetlerimize başvuru yapın? dedi.

Mülakat aşamasında üretilen projelerin masaya yatırılarak uzmanlarca değerlendirildiğini sözlerine ekleyen İl Müdür Vekili Bahattin Ünal; ?Maalesef KOSGEB tüm alanlarda destek vermiyor. Bazı alanlara desteklemelerimiz oluyor. Mülakat aşamasında sadece desteklediğimiz alanlarla ilgili araştırmalar yapıp, işletmenin kuruluş sürecini ele alacağız. Buna ilişkin sermaye payı gibi sorularımız oluyor. Bu soruları yönelten uzman arkadaşlarımız gerekli değerlendirmeleri yapacak ve en nihai ve iyi projesi olan arkadaşlarımızı onaylayacaklar. Eğitimlerimiz kısa sürede başlayacak ama olur da katılamama gibi durumunuz olursa KOSGEB İl Müdürlüğümüze başvuru yaparsanız yeni açılacak kurslarımıza sizi dahil edebiliriz. Ayrıca bu ay içerisinde Sivas Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte bir eğitim programımız var. Bu programımız 30 kişilik bir sınıfımız olacak. Yani genel anlamda baktığımızda KOSGEB olarak sürekli eğitimler düzenliyoruz. Eğitimlerdeki amacımız yeni girişimcilerimize yani ilk defa iş kuracak olan arkadaşlarımızın neler yapabileceğine dair çalışma yapmak. Öyle bir iş kuruyorsunuz ama bunun dönüşümü ve size olan kazancı nasıl olacak. İşte bunların yanıtı eğitim faaliyetlerinde ele alınıyor. Düzenlediğimiz kursların sonunda sınav yapmıyoruz. Tek bir şartımız var o da eğitime devam zorunluluğudur? şeklinde konuştu.



Anahtar Kelimeler: PROJELER YARIŞTI
  • Cumartesi 22.3 ° / 10.6 ° false
  • Pazar 18.2 ° / 7.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 20.6 ° / 8.4 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16