PANTER ERTUĞRUL

PANTER ERTUĞRUL

Sivasspor’un başarılı file bekçisi Ertuğrul Taşkıran, göstermiş olduğu performansla taraftarın gönlünü fetih ederken, Teknik Direktör Roberto Carlos’un da vazgeçilmez ismi olmayı başardı

PANTER ERTUĞRUL

Sivasspor’un başarılı file bekçisi Ertuğrul Taşkıran, göstermiş olduğu performansla taraftarın gönlünü fetih ederken, Teknik Direktör Roberto Carlos’un da vazgeçilmez ismi olmayı başardı

Kaleci Ertuğrul gazetemiz spor muhabirine özel açıklamalarda bulunarak; “Sivasspor’da gerçekten başarılı olmak istiyorum. Sonuçta kiralık geldim 1 sene. Bu 1 sene boyunca takımıma iyi bir şekilde hizmet etmek istiyorum ve bunun için elimden geleni yapacağım. Benim şuanda en büyük ve en önemli hedefim A milli takım” dedi Kırmızı-Beyazlı ekibin sezon başında renklerine bağladığı ve en başarılı transferlerden olan kaleci Ertuğrul Taşkıran, gösterdiği performansıyla göz dolduruyor.

Sivasspor’un teknik patronu Roberto Carlos’un vazgeçilmez isimleri arasında ilk sırada gelen kaleci Ertuğrul, kaleci Korcan Çelikay’dan kaleyi devraldı. Fenerbahçe’den 1 yıllığına kiralık olarak gelen, Sivasspor’un file bekçisi Ertuğrul, gazetemiz spor muhabirinin sorularını yanıtladı. Sivasspor kulübünde başarılı olmak istediğini ve en büyük hedefinin A milli takım olduğunu vurgulayan Ertuğrul Taşkıran, hedefine ulaşmak için elinden gelenin fazlasının yapacağını belirtti.

“CARLOS ANTRENÖRÜM, BEN KALECİSİYİM…”

Brezilyalı efsane adam Roberto Carlos ile önceki yıllarda Fenerbahçe’de çalıştıklarını, şuanda ise Carlos’un antrenörü kendisinin de Carlos’un kalecisi olduğunu söyleyen Taşkıran; “Öncesinde Roberto Carlos ile Fenerbahçe takımında bir birlikteliğimiz olmuştu. Tabi o zaman ben daha genç takımdan, paf takımdan çıkmıştım. Nitekim bugün o antrenörüm, ben kalecisiyim. Kendisi çok iyi bir futbolcuydu. Nitekim iyi de bir antrenör. Bende buraya geldim tabii ki ufak bir alışma süreci oldu çünkü transferin son gününde geldim. Ondan sonrasında hem şehre, hem arkadaşlarıma alıştım” dedi.

“BURADA BAŞARILI OLMAK İSTİYORUM”

Kırmızı-Beyazlı kulüpte başarılı olmak istediğinin altını çizen ve bunun için elinden gelen bütün gayreti göstereceğini ifade eden panter lakaplı kaleci Ertuğrul; “Sivasspor’da gerçekten başarılı olmak istiyorum. Sonuçta kiralık geldim 1 sene. Bu 1 sene boyunca iyi bir şekilde hizmet etmeye çalışacağım. Bunun içinde elimden gelen bütün çalışmaları yapıyorum zaten.”

“EN BÜYÜK HEDEFİM A MİLLİ TAKIM”

Kişisel olarak en büyük hedefinin A milli takım olduğunu vurgulayan, Yiğidolar’ın file bekçisi Ertuğrul Taşkıran, bu hedefe kendisinin yakın olduğunu da söyledi. Taşkıran şöyle konuştu; “Benim şuanda en büyük ve en önemli hedefim A milli takım. Bütün çalışmalarımız da bu yönde. Elimizden geldiğince, çalışabildiğimiz bütün zamanları değerlendirmeye çalışıyoruz. Benim ilk ve öncelikli hedefim A milli takım. Şuan inşallah buna kendimi de yakın hissediyorum. Bu hedefim olursa beni çok mutlu eder. Kendimi geliştirmem adına, milli takıma hizmet etmem adına güzel bir adım olur. Olmazsa da ben yine çalışmaya devam edeceğim. Çünkü sorumluluklarım var, görevlerim var. Bunları en iyi şekilde yerine getirmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

“SİVASSPOR’DA KALMAYI İSTERİM”

Sarı-Lacivertli ekipten 1 yıllığına kiralık olarak gelen kaleci Ertuğrul Taşkıran, kulüpler anlaştıktan sonra Sivasspor’da kalmayı istediğini belirtti. Sivasspor’un çok güzel bir kulüp olduğunu sözlerine ekleyen Taşkıran; “Sivasspor gerçekten güzel bir kulüp. İyi bir kulüp ve kulüpler anlaştıktan sonra, büyüklerimiz uygun gördükten sonra tabii ki kalmayı isterim. Ama dediğim gibi şuanda önemli olan bu sezonu en iyi şekilde geçirmek. Daha sezonun çok başındayız. Yapmış olduğumuz bir şey yok. Tabii ki iyi bir maç oynadım ama öyle veya böyle önümüzde daha çok maç var. Bunu devam ettirmem gerekiyor. İstikrar adına da önümüzdeki haftalar bizim için bir süreç. Bunları en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz” dedi.

“ŞANSSIZLIĞI KIRACAĞIZ”

Sivasspor’un bu sezon ki kötü gidişatını Balıkesirspor maçıyla kıracaklarını belirten Taşkıran; “Biz Sivasspor takımı olarak gerçekten çok iyi oynuyoruz. Ancak şanssızlıklar hep bizi buluyor. Tabii ki bu bir bahane değil ama artık galibiyet alma zamanı geldi. Balıkesir deplasmanından kesinlikle 3 puan ile döneceğiz.”

“TAKIMIMIZDA ÇOK İYİ OYUNCULAR VAR”

Sivasspor takımında çok iyi ve profesyonel oyuncular olduğunu ifade eden Ertuğrul Taşkıran; “Bizim takımımızda gerçekten hem yıldız hem de çok iyi futbolcular mevcut. Bu kadronun iyi olmasının sebeplerinden bir tanesi tabii ki Teknik Direktör Roberto Carlos” diye konuştu.

“KALECİ ANTRENÖRÜ LEANDRO FRANCO İLE

ÇALIŞMAKTAN DOLAYI MUTLUYUM”

Brezilyalı kaleci antrenörü Leandro Franco ile çalışmaktan dolayı mutlu olduğunu da söyleyen Ertuğrul Taşkıran; “Bizim antrenörümüz Leandro Franco çok tecrübeli ve iyi bir insan. Brezilya’da bir dönem yine kaleci antrenörlüğü yapmış. Teknik Direktörümüz Roberto Carlos’un da arkadaşı. Leandro Franco ile güzel bir şekilde çalışıyoruz. Bizlere taktikler veriyor. O gerçekten çok iyi biri.”

TARAFTAR ERTUĞRUL’DAN MEMNUN

Sivassporlu taraftarlar kaleci Ertuğrul Taşkıran’dan memnun olduklarını belirterek; “Kalecimiz gerçekten çok iyi. Maçlarda da görüyoruz çok güzel performans ortaya koyuyor, çok güzel kurtarışlar yapıyor. Zaten büyük bir kulüpten geldi. Başarılı bir kaleci ve takımımıza daha da çok faydası olacaktır. Biz Ertuğrul’a güveniyoruz ve elinden gelenin daha iyisini yapacaktır bundan eminiz” dediler.

ERTUĞRUL TAŞKIRAN’IN İSTATİSTİKLERİ

Sezon başında Fenerbahçe kulübünden, Sivasspor’a 1 yıllığına kiralık olarak gelen kaleci Ertuğrul Taşkıran, Kırmızı-Beyazlı ekipte şuana kadar 8 resmi maça çıktı. Bu 8 maçta güzel bir performans ortaya koyan Taşkıran, taraftardan tam not aldı. Sivasspor’da 720 dakika forma giyen Ertuğrul Taşkıran, kalesinde 12 gole engel olmadı.



Anahtar Kelimeler: PANTER ERTUĞRUL
  • Cuma 11.7 ° / 6.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17.3 ° / 6.3 ° Güneşli
  • Pazar 20.2 ° / 7.5 ° false

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13