Özdemir, konferans verdi

Başkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Servet Özdemir, 2023 Eğitim Vizyonu Değerlendirme Programı kapsamında Sivas’ta "21. Yüzyılda Eğitim" konulu konferans verdi.

EĞİTİM 21.12.2019 10:21:00 2183 0
Özdemir, konferans verdi

Sivas Valiliği himayesinde Milli Eğitim Müdürlüğünce Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Sivas Valisi Salih Ayhan, İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, kurum idarecileri, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri ve rehber öğretmenler katıldı.

“Eğitimde iyi yerlere geleceğiz”

Programda konuşan Vali Salih Ayhan, "2023 vizyonuna uygun olarak çalışıyoruz. Eğitimde, sporda ve kültürel anlamda iyi çalışmalar yapıyoruz. İşin özünde okul müdürlerimiz var. Bu değişim ve dönüşümü iyi okuyan okul müdürleri ile öğretmenlerimizin gayretleri ile eğitimde iyi yerlere geleceğiz" dedi.

Vali Ayhan’ın ardından Başkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Servet Özdemir, “21. Yüzyılda Eğitim” konulu konferans gerçekleştirdi.

Konferansta çağın ve geleceğin ihtiyacı olan eğitim modeli başta olmak üzere dijital çağda öne çıkan iş gücü ihtiyaçlarına değinen Prof. Dr. Özdemir; 21. yüzyılın yetkinlikleri, günümüzde ve gelecekte ihtiyaç duyulan insan modeli ve her iki insan modelinde ihtiyaç duyulan özellikler üzerine açıklamalarda bulundu.

Eğitimin amacına yönelik düşüncelerini dile getiren Özdemir; "Eğitim gençlere bu dünyayı anlamaları için yardımcı olmak zorundadır. Yani nasıl işlediği ve yollarını nasıl bulacaklarını öğretmelidir. Hisleriniz, düşünceleriniz, hayalleriniz, umutlarınız ve kaygılarınızla kendi bilincinizin oluşturduğu dünyadır. Eğitim çocuklara kendilerini ve dünyayı tanımayı öğretmelidir" dedi.

Okul müdürleri, öğretmenler ve velilere yönelik önemli paylaşımlarda bulunan Prof. Dr. Özdemir, çocuklar için oyunun önemine de değindi.

Özdemir, şu şekilde konuştu: “Oyun çocukların anlamayı ve deneyimlemeyi öğrendiği en önemli araçtır. Gerçek oyun denetlemez ve kendiliğinden başlar. Oyunbaz çocuklar hayatın her alanında diğerlerinden daha başarılıdır. Oyuna doğal olarak motive olunur. Oyun zihinsel bir durumdur, iş ile oyunu karıştırmamak gerekir. Oyun hoşa giden bir şeydir, mecazidir. Oyun aktif katılımdır. Oyunun kuralları dış faktörler tarafından belirlenmez. Takım çalışması, problem çözme, üretim oyun ile gelişir. Oyun çocuğun esnek ve kendine yeterli hale gelmesini destekler" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, konferansın ardından Prof. Dr. Özdemir’e teşekkür ederek Hayat Ağacı motifli tablo hediye etti.

Anahtar Kelimeler: Özdemir konferans verdi
Yorumlar (0)

SİVAS’TA AFET KONTEYNERİ UYGULAMASI BAŞLADI…

Çolak Selo’dan Özbelsan Genel Müdürü Kantar’a Sivasspor teşekkürü

Sivas’ın Geleceği İçin Güç Birliği

Sivas Kent Konseyi Başkanı A. Necip Günaydın’ın Atatürk’ün Vefatının 87. Yıl Dönümünde Yayınladığı Anma Mesajı

Dünya Şampiyonu Sporcumuz Afra Kılınç’a Tebrik Ziyareti

Orhan Altuğ yaşamını yitirdi

ŞEYH ŞAMİL SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

BG Grup Başkanı Özçoban: Cumhuriyet, Modern Türkiye’nin Mayasını Oluşturmuştur

KGK: Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacak

Özdemir'den kutlama mesajı

A. Necip Günaydın’ın Cumhuriyet Bayramı Mesajı

TEMELSİZ DUVAR CADDEDE KAYMAYA NEDEN OLDU.

  • Cuma 14 ° / 8.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.3 ° / 6.5 ° false
  • Pazar 2 ° / -0.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7