ÖZAYDIN; ?HİZMETLERİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK?

ÖZAYDIN; ?HİZMETLERİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK?

Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın; 2015 yılında gerçekleştirilen sosyal yardım ve faaliyetlerini değerlendirdi, 2016 yılına dönük hedeflere değindi. Özaydın; ?2016´da da tüm bu hizmetlerimiz artarak devam edecek. Bizim hedefimiz ileride Hayat

ÖZAYDIN; ?HİZMETLERİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK?

Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın; 2015 yılında gerçekleştirilen sosyal yardım ve faaliyetlerini değerlendirdi, 2016 yılına dönük hedeflere değindi. Özaydın; ?2016´da da tüm bu hizmetlerimiz artarak devam edecek. Bizim hedefimiz ileride Hayat Ağacına ihtiyacın kalmaması. Şeyh Edebali´nin Osman Gaziye Söylediği ?İnsanı yaşat ki devlet yaşasın? sözü hem bizim hem de belediye başkanımızın prensibidir. Buraya gelen her insana o gözle bakıyorum. İnsanı ben mutlu edersem, ben mutlu oluyorum. Çünkü onun mutlu olması belediyemize, devlete güvenini artırıyor. Dolayısıyla insan hedef? dedi.

Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın; 2015 yılında Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirdikleri önemli faaliyetler hakkında gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Bu kapsamda veren el ile alan eli buluşturan Hayat Ağacı Derneği vasıtasıyla binlerce yoksul, ihtiyaç sahibi ve düşkün durumdaki vatandaşa önemli yardımlar ulaştırdıklarını belirten Özaydın, kendilerine her zaman destek veren Sivaslı hayırsever iş adamları ve vatandaşlara teşekkür etti.

Özaydın; ?Hem Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü, hem Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü hem de Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü olarak 2015 yılında önemli proje ve çalışmalara imza attık. Elbette, hem 2015´te yaptıklarımız var, 2016´da ona katacaklarımız var. Sosyal ve Yardım İşleri Müdürlüğü olarak; toplumda ihtiyaç sahibi olan, mağdur olan kimsenin kapısına gidemeyecek durumda olan engelli, yaşlı kim var ise bizim muhatabımızdır. Biz bu insanların yaşama tutunmaları açısından bir faaliyet yürütüyoruz Sivas Belediyesi olarak. Bu insanlarımız yaşadığı ilde diğer insanlara muhtaç olmaması açısından bir takım faaliyetler yapmamız gerekiyordu. Bu doğrultuda bizler Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz ekibi ile birlikte yoğun bir çalışmaya girdik, plan ve proje yaptık ve bu proje dâhilinde 2015´i bize göre mutlu şekilde kapattık.

2015 yılında en az bin 150 aileye her ay, piyasa fiyatı üzerinden söylüyorum en az 150, en fazla 250 TL olmak üzere gıda yardımı yaptık. Her aileye. Tabi ailenin maddi durumu, nüfus sayısı, özürlü durumuna göre. Bu bizim için çok önemliydi. Muhtaç durumda olan bu aileleri korumak durumundaydık. Kriterimiz de 950 TL gelir. Yani bir eve 950 TL´nin altında gelir giriyor ise o bizim muhatabımız. Biz onu sosyal inceleme ekibimize incelettiriyoruz. Kaç çocuğu var, nasıl yaşıyor, evi kira mı, ne durumda? Bu doğrultuda ciddi bir araştırma yapıyoruz ve her 6 ayda bir de bu araştırmayı yeniliyoruz. Çünkü aile fertlerinden biri olur ki işe girer haneye giren gelir 950 TL´yi aşabilir. Biz bu süreci titizlikle takip ediyoruz ve halkın bize vermiş olduğu bu emaneti zayi etmeme, doğru dürüst kullanma adına bunu yapıyoruz. Bu çok önemli bir hadise??

EVİMDE SAĞLIKLI VE

MUTLUYUM PROJESİ

Sivas´ta hayata geçirilen ve 2015 yılında uygulanan bir diğer önemli projenin ise ?Evimde Sağlıklı ve Mutluyum? projesi olduğunu belirten Özaydın, bu kapsamda 50 aileye evde bakım, sağlık ve destek hizmetleri verildiğini söyledi.

Özaydın; ?Sivas Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile birlikte ?Evimde Sağlıklı ve Mutluyum? projesini geliştirdik. Bu proje kapsamında 50 aileye eğer ki evinde yaşlı, yemek pişiremiyor ise, temizlik yapamıyor ise, sağlık sorunları var ise yardım yapıyoruz. Valilik SYDV ile birlikte, Sivas Belediyesi, Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak dörtlü bir ekip tarafından bu 50 aileye günlük sıcak yemek, haftada bir temizlik, eğer gittiğimiz yerde sağlık sorunu var ise halk sağlığı tarafından sağlık hizmetleri veriliyor. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü de eğer yaşlı kimsesiz, psikolojik olarak sıkıntıdaysa psikolog veya sosyal araştırmacı görevlendiriyor. 2015 yılında gerçekleştirdiğimiz en önemli projelerden bir tanesi bu ve bunu çok önemsiyoruz.?

EKMEK, ET, EŞYA YARDIMLARI

Hayat Ağacı Derneği olarak ihtiyaç sahibi vatandaşların hemen her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik üstün bir gayret içerisinde olduklarını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, bu doğrultuda ailelere, ekmek, et, giysi, sıfır eşya yardımında bulunduklarını söyledi.

Özaydın; ?2015 yılında biz yazın 5 ay süre ile bin ekmek dağıttık. Ama kışın bu 2 bin 500´e çıktı. Çünkü inşaat sezonu dolayısıyla birçok vatandaşımız çalışamadığı için bu sayıyı artırmamız gerekiyordu. Ve Kurban bizim için çok önemli bir hadiseydi. Hayat Ağacı Derneği´nde öyle bir güven esasına dayalı sistem içerisindeyiz ki. Tabi bu arada bunu 2005´te kuran Sami Aydın Başkanıma gerçekten çok teşekkür ediyorum. Bu sadakayı cariyenin en önemli unsuru diye düşünüyorum. O günden bu güne kadar gelişerek devam etmiş ve bu güvenden dolayı biz et anlamında sıkıntı çekmiyoruz. Ayda 3 ton et dağıtıyoruz. Bununla birlikte bazen, Bayır Bucak Türkmenlerine bazen 2-3 ton et gönderiyoruz. Her gün bana ortalama 5 adak kurbanı geliyor. Bu benim en büyük kaynağım. Çünkü güven esasına dayanıyor. Biz bu kurbanları güzelce kasaplarımız aracılığıyla kestirip ihtiyaç sahiplerine veriyoruz. Bunu da limit dışı veriyoruz. 2,5 kg et bugün 90-100 lira. Onu limit dışı sayıyoruz.

2015 yılında ayrıca başka bir şehre gitmesi gereken ama gidemeyen, hasta, mağdur durumdaki vatandaşlarımızı Hayat Ağacı vasıtasıyla istedikleri yere ücretini karşılayarak gönderiyoruz. 2015´te bu kapsamda 232 vatandaşımızı istediği yere gönderdik. Bunun dışında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza eşya yardımında bulunuyoruz. Bu doğrultuda çok önemli bir devrim yaptık, sıfır birinci el giyim, mutfak eşyasına döndük 2015´te. Bu büyük bir başarıydı. Önce ikinci el alıyorduk, birçok kişi bunu almıyor ya da atıyordu. Biz sağ olsunlar iş adamlarımız kanalıyla, ekibimizin gayretiyle, hayırsever Sivas halkının desteğiyle bunu başardık. Ayrıca 2. El beyaz eşya, mobilya işi vardı ve bu da bizi sıkıntıya sokuyordu. Çünkü bu eşyalar en fazla 6 ay bir yıl kullanılabiliyordu. Bu da bizi tekrar masrafa sokuyordu. Bunu da 2016´dan itibaren kaldırdık. Artık ihtiyaç sahiplerine birinci el beyaz eşya ve eşya yardımı yapıyoruz. Giyim yardımlarımız devam ediyor. Ailelerimize 3 ayda bir olmak üzere, çocuklarına ve kendilerine elbise veriyoruz. Bununla birlikte eğitim yardımlarımız var. Eğitim döneminde yaklaşık 980 öğrencimize kırtasiye, okul kıyafeti, çanta olarak yardımda bulunmuşuz. 23 sosyal konutumuz var. Bu konutlarımızda beyi olmayan ama bizim ölçeğimizde çok mağdur durumda olan kira ödemesi imkânsız olan 23 aileyi barındırıyoruz. Bu ailelerimiz o evlerde oturuyor ve yine bizlerin, valiliğin yardımıyla hayatlarını sürdürüyorlar. Bir diğer önemli husus da odun yardımı... Bu sene bin 500 aileye 450 ton odun dağıttık.? İfadelerini kullandı.

Her yıl gerçekleştirilen geleneksel sünnet şölenini bu yıl farklı bir konseptte gerçekleştireceklerini de belirten Özaydın; ?Her yıl düzenlediğimiz toplu sünnet organizasyonumuz var. Bu sene konseptimizi değiştireceğiz. Başka şeyler düşünüyoruz.? Dedi.

Ramazan ayında kurulan iftar sofrasında her gün yaklaşık 2 bin kişinin aynı sofra da buluştuğunu belirten Özaydın, bu konuda da kendilerine gösterilen destek ve katkılar için teşekkür etti.

Özaydın; ?Özellikle Ramazan ayında ben Sivas halkına, iş adamlarımıza teşekkür ediyorum. Bin 200 kişi ile başladık ama her gün bin 800 ile 2 bin kişi arasında iftara gidemeyen veya kendine yemek yapamayan mültecidir, gariptir, yolda kalmış, iftar verdik. Bize çok ağır bir yük getirdi ama çok şükür bunun altından yine Sivas halkının yardımıyla kalktık.?

ASKER AİLELERİNE

SICIK ÇORBA İKRAMI

Sivas Belediyesi olarak 2015´te gerçekleştirdikleri en önemli ve anlamlı çalışmalardan bir tanesinin de asker ailelerine yönelik olduğunu belirten Özaydın, Sivas´taki yemin törenine katılan asker ailelerine sıcak çorba ikramında bulunduklarını söyledi.

Özaydın,  ?2015´te yapmış olduğumuz çok güzel işlerden bir tanesi de asker ailelerimize yönelikti. Sivas´ta askerlik yapan erlerin ailelerin yemin törenlerinde sıcak çorba ikramında bulunduk. Benim hayatımda en mutlu olduğum, Sivas Belediyesi´nin yapmış olduğu en güzel işlerden birisi de her 1,5 ayda bir sabah 06.30-07.00´dan itibaren 81 ilimizden gelen asker ailelerine sıcak çorba ve ekmek ikramında bulunmak oldu. Bu Sivas´ımızın imajını, belediyemizin, askeriyemizin imajını gerçekten çok değiştirdi. O kadar olumlu tepkiler alıyoruz ki.? İfadelerini kullandı.

YARDIM VE FAALİYETLERİMİZ

ARTARAK DEVAM EDECEK

2015´te gerçekleştirilen yardım, çalışma ve faaliyetlerin 2016´da artarak devam edeceğini belirten Özaydın, insan odaklı hizmet anlayışı ile hareket ettiklerini ve Şeyh Edebali´nin ?İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın? sözünü rehber edindiklerini söyledi.

Özaydın, sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

?2016´da da tüm bu hizmetlerimiz artarak devam edecek. Bizim hedefimiz ileride Hayat Ağacına ihtiyacın kalmaması. Şeyh Edebali´nin Osman Gaziye Söylediği ?İnsanı yaşat ki devlet yaşasın? sözü hem bizim hem de başkanımızın prensibidir. Buraya gelen her insana o gözle bakıyorum. İnsanı ben mutlu edersem, ben mutlu oluyorum. Çünkü onun mutlu olması belediyemize, devlete güvenini artırıyor. Dolayısıyla insan hedef?  Biz gerçekleştirmiş olduğumuz bu yardım faaliyetlerinde bize destek sağlayan tüm iş adamlarımıza, hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Çünkü kimin kapısına gitsek boş dönmüyoruz. Bu can bu bedende olduğu müddetçe inşallah hep birlikte bu önemli çalışmaları devam ettireceğiz.? 



  • Salı 21.6 ° / 6.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 23.1 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Perşembe 22.8 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16