“Oy Vermek İsterseniz, Tek Bir Sebep Yeter”

“Oy Vermek İsterseniz, Tek Bir Sebep Yeter”

AK Parti Sivas İl Teşkilatı ilimiz Milletvekili adaylarını Sivil Toplum Kuruluşlarıyla bir araya getirdi

“Oy Vermek İsterseniz, Tek Bir Sebep Yeter”

AK Parti Sivas İl Teşkilatı ilimiz Milletvekili adaylarını Sivil Toplum Kuruluşlarıyla bir araya getirdi

Toplantıda yaptığı konuşmada son 13 yılda yapılanları anlatarak, “AK Parti’ye oy vermeniz için tek bir sebep yeter” diyen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Oy vermek isterseniz, sadece Sivas’a havaalanı getirmemiz yeter, doğalgaz yeter, 900 km bölünmüş yol yeter, sağlık ve eğitim reformu yeter, başörtüsü zulmünün kaldırılması yeter, her okulda Kur’an-ı Kerim’in seçmeli ders yapılması yeter. Ama bütün bunların benim için hiçbir önemi yoktur deyip, başka bir partiye oy verirseniz de Allah yolunuzu açık etsin. Zümrüdü Anka’nı iyi seç ki Kaf Dağı sana yakın olsun” dedi.

AK Parti Milletvekili adayları seçim çalışmaları kapsamında ilimizdeki Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileriyle kahvaltı programında bir araya geldi.

Öğretmenevi’nde düzenlenen programa Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Sivas Milletvekili ve milletvekili adayı Hilmi Bilgin, AK Parti Milletvekili adayları Selim Dursun, Adem Yıldırım ve Yalçın Özdemir, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, AK Parti Sivas İl Başkanı Ziya Şahin, AK Parti teşkilat mensupları ve ilimizdeki Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti hükümetleri döneminde yapılan icraatları anlatarak, “AK Parti’ye oy vermeniz için tek bir sebep bile yeter” dedi.

AK Parti’nin bu zamana kadar verdiği sözlerin tamamını tuttuğunu belirten Bakan Yılmaz, “Özü sözü bir olmak lazım. Ne söylediysek, herkes için söylenilenin arkasından koşulması lazım. Seçimler bizim için vaat etme mevsimi değil. Seçimler bizim için hesap verme dönemi. Başkalarının böyle bir lüksü yok. Her seçime giderken vaat ediyor. Peki onları nasıl test edeceksiniz. Ya bunları dediniz ama nasıl yaptınız? Bizim de vaatlerimiz var muhakkak.  Ama bizim vaatlerimizi yapıp, yapmadığımızı geçmiş dönemde söylediklerimizle bakın. 2011’de ne söyledik, şimdi o söylediklerimizin kaçını yaptık. Hakkı teslim etmeye yönelik duygusu olan, insaf sahibi kimse değerlendirecek ki Allah için AK Parti ve Sivas’ın da AK Parti Milletvekilleri 2011’de ne söylediyse, televizyon kayıtlarında vardır. Tek tek önümüze konulsun. Herhalde söylediklerimizin yüzde 70’ini, yüzde 80’ini gerçekleştirmişizdir. Dolayısıyla bu konuda yüzümüz ak. Sivas’a verdiğimiz sözde de yüzümüz ak, Türkiye’ye verdiğimiz sözde de yüzümüz ak” şeklinde konuştu.

AK Parti’den önceki Türkiye ile şimdiki Türkiye’yi kıyaslayan Bakan Yılmaz şöyle devam etti:

“Türkiye’yi kim daha iyi yönetiyor? Kim Türkiye’nin ekonomisini daha da artırıyor. Kim vatandaşını daha çok zengin ediyor? Bizden önce bu Türkiye’de her 3 kişiden 1’i fakirdi. Günlük harcaması 4,3 doların altında olanların oranı yüzde 30’du. Yani 3 kişiden birisiydi. Şimdi bu oran yüzde 2’ye düştü. Ama hala fakirimiz var, biz yok demiyoruz ki. Çok şeyi yaptık ama Allah nasip ederse halk ve Hakk bize destek verirse, 2023 hedeflerimizde bu yoksulluğu kaldıracağımızı vaat ediyoruz. Yapar mıyız? Hiç şüpheniz olmasın.

Vazifenin en ağırına talip olmaktan kaçınmayacağız. Vazifenin ağırlığı, yaratanın insana ihsanıdır. Daima başınız dik, alnımız ak, gönlünüz pak olsun. Zümrüdü Anka’nı iyi seç ki, Kaf Dağı sana yakın olsun. Yolun ebediyete kadar da açık olsun.”

Bakan Yılmaz sözlerini şöyle tamamladı:

“Oy vermek isterseniz tek bir sebep bile yeter. Oy vermek isterseniz, sadece Sivas’a havaalanı getirmemiz yeterlidir. Oy vermek isterseniz sadece doğalgaz yeterlidir. Oy vermek isterseniz 900 km bölünmüş yol yeter. Oy vermek isterseniz sağlık reformu yeter. Oy vermek isterseniz eğitim reformu yeter. Oy vermek isterseniz başörtüsü zulmünün kaldırılması yeter. Oy vermek isterseniz her okulda Kur’an-ı Kerim’in seçmeli ders yapılması yeter. Eğer bu ülkeyi seviyorum, milliyetçiyim diyorsanız Türkiye’yi son 200 yıllık tarihinde en güçlü dönemine getirmemiz yeter. Kendi tankımızı yapmış olmamız yeter. Kendi helikopterimizi yapmış olmamız yeter. Kendi milli piyade tüfeğimizi yapmış olmamız yeter. Kendi füzemizi yapmış olmamız yeter. Ama bütün bunların benim için hiçbir önemi yoktur deyip, başka bir partiye oy verirseniz de Allah yolunuzu açık etsin. Zümrüdü Anka’nı iyi seç ki Kaf Dağı sana yakın olsun.”

“AZİZ MİLLETİMİZDEN YETKİ İSTİYORUZ”

Programda konuşan AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin ise “28 gün sonra 7 Haziran’da bir seçim icra edeceğiz. Her seçim kendi içerisinde önemlidir. Her seçimde siyasiler bu seçimin çok önemli olduğunu söyler. Biz bir kez daha 7 Haziran seçimlerinin Türkiye açısından çok önem arz ettiğini, Türkiye’nin 13 yıldır AK Parti iktidarıyla kazanımlarını devam ettirmesi, bunları kurumsallaştırması, özgürlüklerini genişleten, darbe anayasasını ortadan kaldıran, devletin milleti anlayışı yerine milletin devleti anlayışını hâkim kılacak, yeni bir anayasayı yapmak üzere 7 Haziran’da aziz milletimizden bir kez daha yetki istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“SİVAS İÇİN ORTAK AKILDA BULUŞALIM”

AK Parti Milletvekili adayı Selim Dursun, “Ağırlıklı olarak üzerinde durmamız gereken konu tabi ki Sivas. Derdimiz Sivas inşallah. Sivas için hep birlikte neler yapabilirizi, nasıl katma değer üretebilirizi düşünmek adına bu programı organize eden il teşkilatımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Dursun şöyle devam etti:

“Herkesin tabi ki ülke yönetimiyle ilgili fikirleri var. Ama biz ortak noktalarda buluşmaz isek Sivas’ımız geçmiş tarihteki güzel yerini yakalama şansına sahip olmaz. İnşallah hep birlikte Sivas’la ilgili düşünce, proje ve hayata geçirilmesi gereken her konuda siyasi görüş farklılığı ne olursa olsun hep beraber aynı noktada buluşmamız gerekiyor. Ortak aklı kullanırsak, kardeşlik bağlarını pekiştirirsek, Sivas’ımıza da faydalı oluruz, ülkemize de faydalı oluruz. Dolayısıyla istihdam sorunu, göç sorunu Sivas’la ilgili karşılaştığımız sorunların başında geliyor. Bunların hepsini beraber, birlikte STK’larımız, üniversitemiz, kamu kurum ve kuruluşlarımızla birlikte siyasi partilerimiz bir araya gelip ortak noktalarda buluşarak üretim yapabilirsek sanırım güzel günler Sivas’ı bekler. Medeniyetler şehri olan Sivas, inşallah tarihte olan yerini en kısa sürede geri alır.

“ALGI SİYASETİ YAPILIYOR”

Konuşmasında son dönemlerde algı siyasetinin yapılmaya başlandığını kaydeden AK Parti Milletvekili adayı Adem Yıldırım, “Bugün burada gerçekten çok güzel bir toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Daha önceki dönemlerde de bu tarz toplantılara katıldım. Daha önceki toplantılarımızda ortak bir Sivas hedefi çıkaralım diye gayret göstermiştik. Gördüğümüz zaman AK Parti iktidarında bu tarz toplantıların Sivas’ta çok fazla yapıldığını görüyoruz. Bu toplantılara katılan ve görüş bildiren herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu:

Yıldırım, “STK’ların dününü ve bugününü değerlendirdiğimiz zaman bugün STK’ların çok önemli bir konuma geldiğini görüyoruz. Özellikle son dönemde bildiğiniz gibi siyaset algılar üzerinden yapılmaya başlandı. Sizin ne yaptığınızdan ziyade, yaptığınızın ne anlama geldiğini ifade etmeye çalışan gerçekten bir takım art niyetli insanlar algılar üzerinden sizin yaptıklarınızın üzerine olumsuz yargılar oluşturabiliyor. Bu algıyı gerek şehrimiz için gerekse Türkiye siyaseti için değiştirecek olan STK’lardır. Siz, bir şehir için gerçekten olmazsa olmaz dediğimiz bir program icra ediyorsunuz, bir icraat yapıyorsunuz. Baktığınız zaman basın organlarında bunun aleyhe bir propaganda olarak kullanıldığına şahit oluyorsunuz. O zaman biz ne istiyoruz. Bu algıyı gerçekten oluşturmaya çalışan kötü niyetli olan insanların toplumda çok fazla söz sahibi olmaması için el birliğiyle gayret etmemiz gerektiğini düşünüyorum” dedi.

“OYNANAN OYUNLARI BOZALIM”

AK Parti Milletvekili adayı Yalçın Özdemir ise yaptığı konuşmada AK Parti üzerine çeşitli oyunlar oynandığını ve 7 Haziran seçimleriyle birlikte bu oyunların bozulması gerektiğini altını çizdi.

Konuşmasında sivil toplum fikrinin nasıl ortaya çıktığına da değinen  Özdemir şunları kaydetti:

“Sivil toplum düşüncesinin ilk fikir babası Antonio Gramsci’den bu tarafa o dönemki felsefi bakış açısını taşıyıp Türkiye ile karşılaştırdığımızda sivil toplum fikrinin altlığını oluşturan sendikalar, düşünce kuruluşları başta olmak üzere gençlik örgütlenmeleri, üniversite hareketlenmeleri, akademik hareketler bütün bunların hepsini göz önünde bulundurduğumuz zaman aslında 1900’lerden 2000’lere kadar Türkiye’de Sivil toplum fikrinin demokratik fikir altlığının oluşmadığını pek ala görürüz. Bugün bunun yegane sonucu da her 10 yılda oluşan askeri darbelerdi. Son 5 yıldır da karşılaştığımız merkezi vesayet kurumlarının muktedir olma yolunda iktidar olmaya gayret eden AK Parti’yi yolundan çevirmek için her türlü dümeni ve dolabı çevirmiş olmalarıdır. Önümüzdeki 7 Haziran seçimleri Türkiye’nin istiklal seçimleridir. Bütün seçimler önemliydi ancak bu seçim daha da önemlidir. Eğer bu seçimlerde biz Anayasayı değiştirecek çoğunluğu elde edemezsek Türkiye ciddi problemli, sıkıntılı bir süreci yaşamak zorunda kalacaktır. Eğer bunların olmasını istemiyorsak bugüne kadar nasıl Türk milleti bunun önünü Tayyip Bey’e verdiği destekle açtıysa, Davut Hoca’ya Sivas’tan verilecek desteğin yüzde 80 olması gerekli ki, biz bir kez daha iktidara yönelelim ve iktidar üzerinde ve Türkiye oynana oyunları bozma imkânı bulalım. O açıdan çok dikkatli olalım ve faşizme geçit vermeyelim.”

"HEPİMİZİN ORTAK PAYDASI SİVAS”

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, siyasi görüş ayrılıkları ne olursa olsun ortak görüşün, ortak paydanın Sivas olması gerektiğine vurgu yaptı.

Başkan Aydın, “Her biriniz Sivas’ımızı değişik alanlarda temsil eden insanlarsınız. Ben özellikle şunu ifade etmek istiyorum. Her birinizin farklı anlayışı olabilir, temsil ettiği camialar farklı olabilir. Ama hepimizin bir ortak noktası var; Sivas hepimizin. Sivas’ın menfaati için, Sivas’ın kazanması için, Sivas’ın kazanması için her zaman birlikte hareket etme mecburiyetimiz var, zorunluluğumuz ve sorumluluğumuz var” dedi.

Başkan Aydın şöyle devam etti:

“Biz Sivas’ta Belediye olarak bu şehri daha yaşanabilir bir şehir yapmak, bu şehirde yaşayanların, Sivas’ta yaşamaktan zevk almasını sağlamak ve bu şehirde istihdam konusunda, üretim konusunda maksimum gelişmeleri sağlamak temel hedefimiz. Bunu amaçlarken her zaman ifade ettiğimiz gibi bizim etimiz budumuz belli, imkânlarımız belli, kaynaklarımız belli. Dolayısıyla bu hedeflere ulaşmamız için Sivas’ın ve Sivas gibi Anadolu şehirlerinin her zaman merkezi hükümetin desteğine, katkısına ihtiyaç duyduğu bir gerçek. İnşallah ilerde Sivas kabuğunu kırar ve artık kendi dinamikleriyle yoluna yürüyen bir şehir olur. Ama şuan böyle bir şehir değiliz. O yüzden Sivas’ımız için iktidar önemli. Sivas için kabinede Bakanımız olması çok önemli. Onun için Sivas’ın sorunlarıyla her zaman ilgilenen Sivas’la iç içe olan ve her projede destek sunacak Milletvekillerimiz önemli. STK’lar önemli. İnşallah önümüzdeki süreçte de bu anlayışla Sivas’ımıza en güzel hizmeti yapmaya devam edeceğiz. Ben bu duygu ve düşüncelerde tüm STK’larımıza teşriflerinden ötürü teşekkür ediyorum.”

AK Parti Sivas İl Başkanı Ziya Şahin ise konuşmasında, “7 Haziran’da Milletvekilliği genel seçimi yapılacak. Tabi 1 buçuk yıldır üçüncü seçim arka arkaya geliyor. Birçok kez Sivil Toplum Kuruluşlarımızla bir araya geldik. Sivas’ın haliyle hâllendik, derdiyle dertlendik. STK’larımız Sivas’ımızın dinamikleri… Ortak akılla hareket ettiğimiz zaman hem Sivas, hem de ülkemiz kazanmakta. Onun için STK’larımıza büyük önem veriyoruz ve bugün de sizlerle birlikte bir araya geldik.  İnşallah bundan sonraki süreçte de bu tür programlarımız devam edecek. Ben bu vesileyle 7 Haziran seçimlerinin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.



  • Cuma 11.7 ° / 6.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17.3 ° / 6.3 ° Güneşli
  • Pazar 20.2 ° / 7.5 ° false

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13