Reklam
Reklam

Otların arasında kaybolan tarih

Sivas’ta tarihi kent meydanında cam fanus içerisine alınan tarihi kalıntılar büyüyen otlarla adeta kayboldu.

KÜLTÜR SANAT 11.05.2022 15:13:00 3026 0
Otların arasında kaybolan tarih

Sivas Belediyesi’nin 2008 yılında gerçekleştirdiği ‘Selçuk Park ve Kent Meydanı Düzenleme Projesi’ sırasında yürütülen arkeolojik kazı çalışmalarında o tarihe kadar bilinmeyen hamam kalıntıları bulunmuştu. Selçuklu döneminden kalma üç medresenin arasında bulunan tarihi hamam kalıntıları o dönem üzerleri camla örtülerek koruma altına alındı. Bu şekilde kalıntılar hem dış etkenlerden korundu, hem dışarıdan izlenebilmeleri sağlandı hem de meydan bütünlüğü bozulmamış oldu. Ancak yıllar içerisinde cam fanusların altında oluşan nem kalıntılar içerisinde yabani otların büyümesine neden oldu. Zamanla otlarla kaplanan kalıntılar adeta kayboldu. Bilmeyenler için cam bölgelerin altında ne olduğu merak konusu. Vatandaşlar camların kaldırılarak kalıntıların açığa çıkartılmasını istiyor.


“Kalıntılar ortaya çıkartılsın”


Yetkililerden tarihi hamam kalıntısının daha ön plana çıkarılmasını isteyen İbrahim Onur Törlük, “Ben burayı küçüklükten beri görüyordum ama ne olduğunun farkına varamıyordum. Küçük yaşlarda pek umursamıyorduk ama büyüyünce burasının tarihi hamam kalıntısı olduğunu öğrendik. Burayı daha güzel yapmaları lazım, Sivas’ımıza yakışır bir şey olması lazım. İçerisinde otlar büyüdü ve camdan içerisi gözükmüyor. Camlar hep kırıldı ve bu camların tadilat edilmesi lazım, içerisinin aydınlatılması lazım, otların temizlenmesi lazım. Bu görüntü Sivas’a yakışmıyor” dedi.


Tarihi hamam kalıntısından çoğu insanın haberinin olmadığını söyleyen Beyza Koçyiğit, “Küçüklüğümden beri burası böyle aslında, bu hamam kalıntısına pek düzgün bakılmıyor bence. Tarihi eserlerimize pek önem verdiğimizi pek düşünmüyorum ben. Belediyenin buraya el atması gerekiyor. Şehrimizi güzelleştirelim. İnsanımız çok nankör bence çünkü hiç bakmıyorlar buralara. Sadece gelip geçiyorlar buranın tarihi hamam kalıntısı olduğunu bilen bile yoktur büyük ihtimalle” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Yorumlar (0)

STSO Başkanı Özdemir: "Yıldızeli’nde Tarım Sanayisi Daha da Güçlenecek”

Yerelden küresele uzanan medya köprüsü: KGK

Sivas Ticaret Borsası’ndan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na Ziyaret

Sivas’ta Attila İlhan’ın Edebî Mirası Şiir ve Müzikle Anlatıldı

STSO Başkanı Zeki Özdemir: “Atıl Alanı Sivas Ekonomisine Kazandırdık”

Sivas Ticaret Borsası’nda Yeni Dönem: Başkanlar Güven Tazeledi

Yuvacı’ dan Gazetemize Ziyaret

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Zara İlçe Teşkilatı kurulumunu gerçekleştirdi.

  • Cumartesi 17.3 ° / 10.7 ° Hafif sağnak yağışlı
  • Pazar 14.7 ° / 7.5 ° Güneşli

İlginizi Çekebilir


Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 7 5 1 1 5 16
2.BEŞİKTAŞ A.Ş. 7 5 2 0 8 15
3.AMED SPORTİF FAALİYETLER 7 4 1 2 8 14
4.FENERBAHÇE A.Ş. 7 4 2 1 13 13
5.TRABZONSPOR A.Ş. 7 4 2 1 11 13
6.ARCA ÇORUM FK 8 4 3 1 5 13
7.CORENDON ALANYASPOR 7 3 1 3 2 12
8.KOCAELİSPOR 7 4 3 0 2 12
9.KASIMPAŞA A.Ş. 7 2 1 4 0 10
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 8 3 4 1 -3 10
11.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 7 2 3 2 -1 8
12.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 7 2 3 2 -3 8
13.GENÇLERBİRLİĞİ 7 2 3 2 -8 8
14.ERZURUMSPOR FK 7 2 3 2 -8 8
15.GÖZTEPE A.Ş. 7 1 3 3 0 6
16.TÜMOSAN KONYASPOR 7 1 4 2 -4 5
17.SAMSUNSPOR A.Ş. 7 1 5 1 -9 4
18.EYÜPSPOR 7 1 6 0 -18 3
Reklam
Reklam