ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle ilimiz protokolü birer mesaj yayımladılar

ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle ilimiz protokolü birer mesaj yayımladılar

Sivas Valisi Âlim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ve Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık mesajlarında başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü şükranla anarak, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutladılar.

Sivas Valisi Âlim Barut mesajında, “Hızla gelişen ve değişen teknolojiye ayak uydurmanız, bu yöndeki yenilikleri öğrencilerinize aktarmanız, geleceğin teminatı olan gençlerimizin zamanı yakalaması açısından son derece önemlidir. Bizler de Sivas’ımızın gelişmesi için eğitime yönelik çalışmalara büyük önem vermekteyiz. İlimizde eğitim öğretim çağındaki tüm bireylere kaliteli ve eşit bir eğitim ortamı oluşturmayı hedefleyen Valiliğimiz, bu yöndeki çalışmalarını tüm hızıyla sürdürmektedir” dedi.

“İnsanoğlunu diğer canlılardan ayıran en büyük özelliği, akıl ve ferasetiyle öğrenme ve öğretme hususiyetine sahip olmasıdır” dilen Barut, “Anne karnında başlayan ve bir ömür süren öğrenme, öğrendiklerimizi hayatımıza yansıtma ve sonucu değerlendirip belli kararlara varma en önemli özelliğimizdir. İnsanı insan yapan bu en önemli unsur yani bilgiyi alma, yorumlama ve harekete dönüştürme faaliyeti içinde iki kavramı barındırmaktadır;  öğrenen ve öğreten.

Bu gün her birey bir öğrenendir. Zira yaşı, cinsiyeti, sosyal ve ekonomik durumu ne olursa olsun, insan doğduğu andan ölene kadar bilinçli ya da bilinçsiz bir şekilde sürekli bir öğrenme eylemi içerisindedir. Bazen bizler farkına varmadan yaşadıklarımız, edindiğimiz tecrübeler bizi yönlendirirken, bazen de okul çağına kadar ebeveynlerimiz, sonrasında da siz kıymetli öğretmenlerimiz bizleri şekillendirirsiniz” ifadelerini kullandı. Vali Barut mesajında şunları kaydetti: “İnsana hakkaniyeti, adaleti,  doğruyu ve güzeli aktarmak, bilim ve teknikten haberdar etmek, onu ve onunla birlikte tüp toplumun geleceğini hazırlamak son derece onurlu ve kutsal bir görevdir. Tarih bize hep, eğitime ve eğitimciye önem veren milletlerin güçlendiğini, eğitim yapısı bozulan devletlerin ise tarih sayfasından silindiğini açıkça göstermiştir. Bugün İlimizde bulunan Selçuklu ve Osmanlı döneminin mimari eserlerine baktığımızda medreselerin (Yani zamanında üniversitelerin) çokluğu da bizler için aslında somut göstergelerdir.

Bağımsızlığa giden yolda Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, Milli Mücadele döneminde aldığı kararlarla, yaptıklarıyla Türk Milletinin de aslında ilk öğretmeni olmuştur.  Cumhuriyet’imizin ilanından sonra da en önemli yatırımı eğitim alanına yapan Mustafa Kemal Atatürk “ Bir millet eğitim ordusuna sahip olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak eğitim ordusuyla mümkündür,” ifadesiyle de bu konudaki hassasiyetini dile getirmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin Kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bu kutsal ve onurlu mesleği yürütmekteyken ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi minnetle, şükranla anıyor. Ülkemizi dünya devletleri arasında üst sıralara çıkarmak için üstün gayret gösteren tüm öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler günü”nü kutluyor, en içten selam sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı. Başkan Aydın mesajında “Bütün öğretmenlerimizi ve eğitim camiasının bu özel ve güzel gününü tekrar tebrik ediyor, eğitim gibi kutsal bir görevdeyken şehit düşen öğretmen kardeşlerimize de yüce Allah’tan sonsuz rahmet diliyorum” dedi.

Aydın şunları kaydetti: “Bizim inanç değerlerimiz ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ diyerek öğretmene verdiği değeri en veciz şekilde ifade etmiştir. Çocuklarımızı, gençlerimizi, dolayısıyla geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin huzur ve rahatı devleti yönetenlerin önceliği olmalıdır. Sivas Belediyesi olarak biz eğitim kurumlarımıza her zaman destek olmaya gayret ettik. Okulların çevre düzenlemesi, ulaşım imkânlarını kolaylaştırma gibi birçok alanda eğitimin ve öğretmenlerimizin yanında olduk. Bundan sonra da eğitime verdiğimiz destek en önemli önceliğimiz olacaktır. Bu vesileyle bütün öğretmenlerimizi ve eğitim camiasının bu özel ve güzel gününü tekrar tebrik ediyor, eğitim gibi kutsal bir görevdeyken şehit düşen öğretmen kardeşlerimize de yüce Allah’tan sonsuz rahmet diliyorum.” İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak eğitimcilerin gününü kutladı. Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu belirten Ayhan, “Eğitimciler; bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleridir” dedi. Okul ile sınırlı kalmayıp, hayatın her alanında öğretici-eğitici kimliği ile yol gösteren öğretmenlerimizin toplumun bütün kesimlerine ışık tuttuğunu ifade eden Genel Sekreterimiz Ayhan, “Çocuklarımızın ufkunu açan ve yeteneklerini ortaya çıkaran öğretmenlerimiz, bireye düşünmeyi, araştırmayı, sorgulamayı ve yorumlamayı öğretmekte, insanı insan yapan değerlerin kazanılmasında etkin görev almaktadırlar. Öğretici, eğitimci kimlikleriyle yeni kuşaklara fikirlerini iyi bir şekilde ifade edebilmeyi, kendilerini anlatabilmeyi öğreten, kişiliklerinin oluşmasında ve olgunlaşmasında yardımcı olan öğretmenlerimiz, üstlendikleri bu yüce görev nedeniyle de toplumsal hayatımızda özel ve önemli bir yere sahiptirler. Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti`nin bugünlere ulaşmasında büyük gayret sarf eden öğretmenlerimiz, ülkemizin en ücra köşelerinde dahi hizmet vermekte, her türlü zorlukla mücadele ederek, evlatlarımızı eğitmektedirler. Öğretmenlerimizin hızla gelişen ve değişen teknolojiye ayak uydurmaları, bu yöndeki yenilikleri öğrencilerine aktarmaları, idaremizin de eğitim alt yapısına kazandırdığı yatırımlarla daha da önem kazanmaktadır” dedi.

Ayhan şunları kaydetti: “İl Özel İdaremiz, Sivas`ımızın gelişmesi için eğitime yönelik çalışmalara büyük önem vermekte olup, ilimizde eğitim öğretim çağındaki tüm bireylere kaliteli ve eşit bir eğitim ortamı oluşturmayı hedeflemektedir. Birçok okulun yapım, bakım-onarım ve çevre düzenini üstlenen İdaremiz, bu yöndeki çalışmalarını 2014 yılı içerisinde başarı ile tamamlayarak, inşaat sezonu içinde daha hızlı ve aktif çalışmalar gerçekleştirmiştir. Eğitim kurumlarının bakım ve onarım ihalelerini okullar kapanmadan başlatan kurumumuz yeni eğitim-öğretim dönemi başlamadan da çalışmalarını tamamlayarak öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin daha sağlıklı, fiziki olarak daha kaliteli binalarda eğitim-öğretim dönemi geçirmelerine katkı sağlamıştır. Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimiz başta olmak üzere tüm öğretmenlerimize bir kez daha minnet ve şükranlarımı sunuyor, tüm eğitimcilerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum.” Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık da “24 Kasım Öğretmenler Günü” nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Rektör Prof. Dr. Kocacık mesajında şu ifadelere yer verdi: “Toplumların gelişmesinde en büyük pay hiç kuşkusuz büyük bir özveriyle görev yapan öğretmenlerimize aittir. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedefte, ülkemizin gelişmesi yolunda yeni nesilleri eğiterek, sonsuz sevgi ve sabırla çalışan, bu kutsal mesleğe gönül vermiş tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, görevlerinde üstün başarılar diliyorum.” Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal ise 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama mesajında geleceğimizin teminatı olan gençlerin yetişmesinde büyük gayretleri ve emekleri olan öğretmenlerin fedakâr ve cefakâr bir şekilde çalıştığını söyledi. Milli Birlik ve beraberliğimizin teminatının öğretmenler olduğunu vurgulayan Köksal, öğretmenlik mesleğinin dünyanın en kutsal mesleği olduğunu dile getirerek, toplumumuzu inşa eden mimarların öğretmenler olduğunu kaydetti. Öğretmenlik mesleğinin onurunu ve saygınlığını hiçbir zaman yitirmediğini belirten Köksal şöyle devam etti: “Çocuklarımız ve gençlerimizin geleceğe hazırlanması bakımından kutsal ve onurlu bir görevi yürüten öğretmenlerimiz, toplumumuzun da yol göstericisidir. Öğretmenlerimiz mesleğinin bilincinde olan, öğrencilere son teknolojileri öğreten, mesleğinin kutsal olduğunu bilen, ülkemizi çok iyi yerlere taşıyacak insanların yetişmesinden de seferber olan kişilerdir. Öğretmenler sevgi dağıtır, içimizi aydınlatır, bizi doğruya yöneltir, bilgili kişi olmamız için çaba gösterir. Beceri ve yeteneklerimizin gelişmesinde bizlere öncülük eder. Sevgileriyle içimizi yeniliğe, gelişmeyi ve bilimi anlatarak düşüncelerimizi aydınlatan doğruluk, dürüstlük ve bilgiyle evrensel değerlere ulaşmamızı sağlayan bu kutsal mesleği yapan öğretmenlerimize çok şeyler borçluyuz. Çocuklarımıza gösterdikleri özveri, sabır ve hoşgörü için öğretmenlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Kurtuluş savaşından sonra ülkemizin gelişmesi için seferber olan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun yaktığı ışığı yeni nesillere taşıyan, geleceğin teminatı olan çocukları ve gençleri en iyi şekilde yetiştirmek için ülkemizin her köşesinde fedakârlık göstererek görev yapan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü kutlar, emekliye ayrılan öğretmenlerimize de sağlıklı ömür diler, saygılar sunarım.”



  • Çarşamba 27.1 ° / 11.6 ° false
  • Perşembe 27.3 ° / 13.8 ° false
  • Cuma 26.5 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16