MUHASEBECİLERDE YÖNETİM BELLİ OLDU

MUHASEBECİLERDE  YÖNETİM BELLİ OLDU

Sivas Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın (SMMMO) 24. Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi.

Sivas Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın (SMMMO) 24. Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi. Sivas Mali Müşavirler Grubu adına Metin Boyraz ile Meslekte Dayanışma Grubu adına mevcut Başkan Özcan Binay’ın yarıştığı seçimde yönetim belli oldu. Sivas Mali Müşavirler Grubu’ndan  yönetimde 3 isim yer alırken Meslekte Dayanışma Grubu 2 isimle yönetime girdi. 

Sivas Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın (SMMMO) 24. Olağan Genel Kurul  toplantısı hafta sonu gerçekleştirildi.

Mevcut Sivas SMMMO Başkanı Özcan Binay ile Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Metin Boyraz’ın aday olduğu genel kurul cumartesi ve pazar günü olmak üzere 2 günde gerçekleştirildi.

Cumartesi günü açılış ve başkanlık divanının oluşturulmasıyla başlayan genel kurula Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mesut Dursun, Tokat Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Turan Çelik, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Muhammed İnce, eski Dönem Oda Başkanı Bahattin Eren ve serbest muhasebeci mali müşavirler katılım gösterdi.

Genel kurul; saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Kurulda gündem maddeleri görüşülerek oylama yapıldı.  

 “MÜCADELENİN GÖRÜNMEYEN KAHRAMANLARI MALİ MÜŞAVİRLERDİR’’

Sivas SMMMO Başkanı Özcan Binay; genel kurulda yaptığı açıklamada; “TÜRMOB’ a kayıtlı yaklaşık 123 bin meslek mensubu, mesleğimize girmek isteyen 100 bine yakın stajyeri ile büyük bir TÜRMOB ailesiyiz. Tüm meslektaşlarımız ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için mücadele vermektedir. Son yıllarda ülke ekonomisinin bozulması ve vatandaşların sağlık sorunu yaşamasının ana sebebini pandemi oluşturmuştur. Pandemiyle birlikte birçok ülkede, kamusal yaşam ve ekonomik faaliyetler durma noktasına geldi. Ülkeler, bir yandan Covid-19'un ekonomik etkisini sınırlamak için önlemler alırken bir yandan da pandemi nedeniyle faaliyetlerini durduran işletmelere ve işlerini kaybeden milyonlarca insana ekonomik yardım ulaştırmaya çalışıyor. Özellikle ülkeler tarafından açıklanan ekonomik paketlerin işletmelere ulaşması ve vergisel yükümlülüklerin eksiksiz yerine getirilmesi sırasında, önemli rollerinden ötürü muhasebecilere her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuluyor. Mükellef-devlet arasındaki iletişimin, bir anlamda sağlıklı ekonomik faaliyetlerin yürümesi için mali müşavirlerin hayati bir önem taşıdığı açıkça görülmektedir. Verilen kritik mücadelenin görünmeyen kahramanları hiç şüphesiz mali müşavirlerdir” dedi.

“MALİ MÜŞAVİRLER GEREKEN SAYGIYI GÖREMİYOR’’

Başkan Binay, “Kamu yararı sağlamak adına; ekonomik krizlerde, salgında, hastalıkta işlerinin başında olan mali müşavirler gereken saygıyı ve değeri hiçbir şekilde göremezken, salgın sürecinde 25 meslek mensubumuzun yaşamlarını yitirerek görev şehidi olması hepimizi derinden üzmüştür. Ancak, olumsuz gelişmelere rağmen ülke menfaatlerini korumak ve finansal katkı sağlamak amacıyla mali müşavirler bu süreçte de işlerinin başında olmuştur, olmaya devam edecektir. Ekonominin çarkları durma noktasına gelmiş olup 2022 yılında ise bozulan çalışamaz duruma gelen bu çarkların tekrar çalışmaya başlayıp ayağa kalkması için güven ortamı ve öngörülebilir bir ekonomiye yönelik politikalar geliştirilip hayata geçirilmesi gerektiği hepimizin malumudur. Pandemi sürecinde yüz yüze eğitimler durdurulup TESMER Başkanlığı ile dijital ortamda eğitimler devam etmiştir. TÜRMOB ve odalarımızın kurum ve kuruluşlarla yapacağı tüm çalışmaların ülke ekonomisine ve vatandaşlarımıza olumlu yönde katkı sağlayacağı bir gerçektir. Yasalardan ve mevzuattan kaynaklanan sıkıntı ve sorunların çözüm merci olan Bakanlıklarımız, Bakan Yardımcılarımız, TBMM’de temsil edilen siyasi partilerimiz, grup başkanvekillerimiz, milletvekillerimiz, kurum ve kuruluşlarımızın yöneticilerine TÜRMOB Başkanlığımızca talep ve öneriler dile getirerek, raporlar hazırlayarak çözümünü sağlamak ve ülkemizin gelişimine katkı sunmanın gayreti içindedir. Önümüzdeki dönemin ülkemize, mesleğimize, meslek mensuplarımıza ekonominin istikrara, mesleki sorunların çözüme kavuştuğu bir dönem olmasını arzulayarak, hepinize saygılar sunarım” ifadelerini kullandı.

“MESLEĞİMİZ BİZİM ORTAK PAYDAMIZDIR”

Sivas SMMMO Başkanlığına aday olan Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Metin Boyraz ise “Birlikte düşünen, birlikte müzakere eden bir vizyonla, meslek ve meslektaşla kurumsal bir kimlikle, meslekte biz, meslekte bir olmak için odamız yönetimine ve kurullarına aday olduk. Sivas Mali Müşavirler Grubu olarak seçimlere katılıyoruz. Yeni dönemin meslektaşlarımıza, odamıza ve tüm paydaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bu yola çıkarken söylediğimiz gibi parolamız mesleğimiz değerimizdir. Biz olacağız, birlikte olacağız, mesleğimiz bizim ortak paydamızdır. Mali müşavirler olarak harcımız, birlik ve bütünlüğümüz olacaktır. Değişimi birlikte şekillendireceğiz. Bizim önceliğimiz meslektaşımız ve mesleğimizin geleceğidir. Biz inanıyoruz, sizlerle başaracağız. Sivas Mali Müşavirler Grubu olarak meslek, meslektaş ve odamıza hizmet etmeye talibiz. Üstatlarımızın tecrübe ve bilgileri, genç meslektaşlarımızın enerji ve vizyonu ile birlikte güzel işlere hep beraber imza atacağız. Meslektaşlarımızı ve odamızı en iyi şekilde temsil etmeye biz hazırız” şeklinde konuştu.

DURSUN: HER ZAMAN SİZLERLE BİRLİKTEYİZ

Genel kurula katılan Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mesut Dursun ise “Esnaf ve Sanatkarlar Odası; mali müşavirsiz olmuyor. Biz sizlerle her zaman birlikteyiz, bundan sonra da devam ediyoruz. Bizim her şeyimiz sizlersiniz. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi adına hepinizi saygı sevgi ve muhabbetler selamlıyorum” dedi.

Genel kurulun her iki aday için de hayırlara vesile olmasını temenni eden SGK İl Müdürü Muhammed İnce de “Burada kazanan ve kaybeden bir tarafın olmadığını en içten biliyoruz.  İnşallah en hayırlı netice ile neticelenir diye ümit ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından yönetim kurulu çalışma raporu, kesin hesap raporu ve denetleme kurulu raporları okunarak kabul edildi. Bütçe önerisinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından dilek ve temennilerin dile getirilmesiyle genel kurulda ilk gün sona erdi.

Sivas SMMMO 24. Olağan Genel Kurulu kapsamında  pazar günü ise seçimler gerçekleştirildi.

Sivas Mali Müşavirler Grubu adına Metin Boyraz ile Meslekte Dayanışma Grubu adına mevcut Başkan Özcan Binay’ın yarıştığı seçimde yönetim belli oldu. Sivas Mali Müşavirler Grubu’ndan  yönetimde 3 isim yer alırken Meslekte Dayanışma Grubu 2 isimle yönetime girdi.

Sivas SMMMO 24. Olağan Genel Kurulu Başkanı’nın kim olacağı ise yönetim arasında yapılacak seçimin ardından önümüzde günlerde netlik kazanacak.

Yönetim şu şekilde oluştu:

Metin Boyraz (Sivas Mali Müşavirler Grubu)

Özcan Binay (Meslekte Dayanışma Grubu)

Ferhat Nabi Güller (Meslekte Dayanışma Grubu)

Muzaffer Doğan (Sivas Mali Müşavirler Grubu)

Aytaç Kangal (Sivas Mali Müşavirler Grubu)

 



Anahtar Kelimeler: MUHASEBECİLERDE YÖNETİM BELLİ
  • Cuma 11.7 ° / 6.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17.3 ° / 6.3 ° Güneşli
  • Pazar 20.2 ° / 7.5 ° false

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13