MARTIN SONUNDA BAHAR GELECEK

MARTIN SONUNDA BAHAR GELECEK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP); Sivas il, ilçe ve belde başkan adaylarının tanıtım toplantısını gerçekleştirdi. ?Mart´ın sonu bahar? sloganıyla yola çıkan CHP´nin Sivas Ticaret ve Sanayi Odası´nda yapılan aday tanıtım programına çok sayıda Sivaslı katıldı.

NACİ YILDIZ

31 Mart yerel seçimleri için ?Mart´ın sonu bahar? sloganıyla yola çıkan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP); Sivas il, ilçe ve belde belediye başkan adayları için tanıtım programı düzenledi. CHP İl Başkanlığı tarafından Sivas Ticaret ve Sanayi Odası´nda (STSO) gerçekleştirilen aday tanıtım programına CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, CHP İl Başkanı Ahmet Turan Temel, CHP Sivas Belediye Başkan Adayı Ali Akyıldız ile ilçe belediye başkan adayları  ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan aday tanıtım programının açılış konuşmasını CHP İl Başkanı Ahmet Turan Temel gerçekleştirdi. Adayları belirlerken ince eleyip sık dokuduklarına dikkat çeken Temel, 31 Mart akşamı Sivas´ta belediyeleri alacaklarına olan inançlarının tam olduğunu söyledi.

/resimler/2019-1/7/2119306916299.jpg

?KURUCU VE KURTARAN PARTİYİZ?

CHP İl Başkanı Temel, ?Koskocaman CHP örgütü burada. Vatanın aslı, şühedanın kendisi biziz. Bizler kurucu ve kurtaran partiyiz. Bizler yiğidi yeniden ayağa kaldırmak için buradayız. Türkiye Cumhuriyeti devleti demokrasiden, hukuktan, evrensel ilkelerden vazgeçtikçe Ortadoğu bataklığına doğru saplanıyor. Bu durum demokrasi, özgürlük, insan hakları gibi evrensel değerlerden uzaklaşmaya, uzaklaştıkça otoriter olmaya ve diktatörleşmeye neden oluyor. Türkiye Cumhuriyeti değerlerinden kopuş yönetimi otoriterliğe, yöneticiyi diktatörlüğe sürüklüyor. Biz bu ortamda 31 Mart 2019 seçimlerine gidiyoruz? dedi.

/resimler/2019-1/7/2120129573307.jpg

?DÜRÜST BELEDİYECİLİK YAPACAĞIZ?

Toplumu ötekileştirmeyen bir anlayış içerisinde belediyecilik hizmetlerini sunacaklarını söyleyen İl Başkanı Temel, ?Çevresini, doğasını koruyan; yaşlılara, çocuklara, engellilere, kadınlara pozitif ayrımcılık yapan; tarihi değerlerinden uzaklaşmayan;  üretime dayalı bir belediyecilik anlayışıyla görevimize bugün itibariyle başlayacağız. Tüketen değil üreten, ürettiğini halkı ile paylaşan, herkesin sofrasına bereket katan, halkın çevre imkanlarından doya doya faydalandığı bir belediyecilik yapacağız. Ranttan, hırsızlıktan, yolsuzluktan uzak, dürüst bir belediyecilik yapacağız? diye konuştu.

DERMAN BELEDİYECİLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ

 CHP İl Başkanı Temel, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: ?Biz bu kadroları belirlerken bulundukları yerleşim yerlerinin değerlerine, geleneklerine, göreneklerine uygun saygılı, çevre ile insan ile barışık düzgün bireyleri seçmeye çalıştık. Kendisinde en ufak bir şaibe bulunmayan yolsuzluktan, hırsızlıktan arınmış tertemiz, pırlanta gibi insanlarla yola çıktık. Seçici davrandık, gururluyuz. Bu süreçte emeği geçen tüm yönetim kuruluma teşekkür ediyorum. Şehrimize ve ilçelerimize derman olacak belediye başkan adaylarımız burada. Herkes Mart´ın sonunu beklesin. Mart´ın sonunda ekibimle ve partimle çok güzel bir bahar yaşatacağız.?

Türkiye´nin ve Sivas´ın AK Parti iktidarları döneminde sürekli geriye gittiğini kaydeden CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu ise hükümetin politikalarını eleştirdi.

EKONOMİ ÇÖKÜYOR

Ülkenin iyi yönetilmediğini dile getirerek sözlerine başlayan Milletvekili Karasu, ?Ülkemiz ne yazık ki kötüye gidiyor. 17 yıldır iktidarda olan anlayış her dediğini aldı, tüm yetkileri kendinde topladı. Şu anda bakanları, milletvekillerini, belediye başkanlarını, valileri, kaymakamları, rektörleri, genel müdürleri atıyor. Devletin tüm kadrolarını kendisi kuruyor ama ekonomi ne yazık ki her geçen gün çökmeye devam ediyor. Bunun nedeni nedir? Bunun nedenini biz 16 Nisan 2017´de tüm toplumumuza anlattık. ?Referandumdan ?evet´ çıkarsa, Türkiye tek adama teslim edilirse ülke bataklığa gider´ dedik. Onların tezi Türkiye ekonomisinin şaha kalkacağı yönündeydi. Biz artık bunları uyarmaktan, bunlara ?hata yapıyorsunuz´ demekten yorulduk. Ne zaman ülkeye bir referandum değişikliği getirdilerse ülkenin başını belaya soktular. 2010´da bir referandum değişikliği getirdiler. O zaman el ele gittikleri, beraber yürüdükleri, beraber ülkeyi yürüttükleri FETÖ terör örgütü ile kol kola idiler. Yargıyı, emniyeti, askeriyeyi F tipi örgütlenmeye teslim ettiler. Sonra bu ülke ne yazık ki 15 Temmuz´u yaşamak zorunda kaldı. Bunun sorumluluğu bu iktidarda? dedi.

/resimler/2019-1/7/2120455355161.jpg

?İŞÇİ MAAŞINI ALAMIYOR

 ESNAF KEPENK KAPATIYOR?

Milletvekili Karasu, konuşmasını şu şekilde devam ettirdi: ?16 Nisan referandumuna giderken ?Her şeyi bir adama teslim ederseniz o adam ülkeyi felakete götürür´ dedik. Geldiğimiz noktada ekonomi her geçen gün kötüye gidiyor. İşçi maaşını alamıyor, esnaf kepenk kapatıyor, çiftçi  tarlasını ekemiyor, iş adamı kafasına kurşun sıkıyor. Türkiye bu noktada. Dış borç 500 milyar dolarlara dayanmış noktada. 960 milyarlık ülke ekonomisinin 117 milyarını faize ödemek zorundayız. İktidar ülkeyi böyle bir tabloyla karşı karşıya getirmiş durumda ama ülkenin bu kadar çok sorunu varken, 4 buçuk milyon Suriyeli yanı başımızda iken Tayyip Erdoğan´ın tek derdi var. O; yatıyor, kalkıyor CHP ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu´na saldırıyor. Şimdi kendisi her televizyon programında her açıklamasında CHP´ye saldırıyor ya biz de ona şunu belirtmek istiyoruz. CHP´li belediyelerin çöp yığınından bahsediyor, İşçi grevlerinden bahsediyor.  Dünyada İnsanı Gelişme Vakfı´nın Türkiye´de ilçe belediyeleri üzerinde yapmış olduğu araştırmada insani gelişme düzeyinin en yüksek olduğu 10 ilçe belediyesini Cumhuriyet Halk Partili belediyeler yönetiyor. İlk 15´te sadece 1 tane Adalet ve Kalkınma Partili belediye var. İlk 10´un tamamı Cumhuriyet Halk Partili.?

/resimler/2019-1/7/2121476450185.jpg

?ÖNDERİMİZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK´TÜR?

CHP´nin belediyecilik anlayışının insan odaklı olduğunu kaydeden Milletvekili Karasu, ?Kadınların, gençlerin, çocukların, engellilerin mutluluğu için çalışıyoruz. Bizim belediyecilik anlayışımızda doğa ve çevreye saygı var. Bizim belediyecilik anlayışımızda yolsuzluk, hırsızlık yok. Onun belediyecilik anlayışında ne var? Rant var, yandaşlar var, mutsuz insanlar var. Burada belediye başkan adaylarımızı açıklıyoruz. Sloganımız Mart´ın sonu bahar. Cumhuriyet Halk Partili belediyeler olarak vatandaşlarımızı siyasi görüş ayrımı yapmadan, etnik ayrım yapmadan mutlu etmek zorundayız. Cumhuriyet Halk Partili belediyeler olarak çocuklarımıza mutlu yarınlar bırakmak zorundayız. Bunun için mücadele ediyoruz. Bu noktada da önderimiz kimdir? Mustafa Kemal Atatürk´tür, cumhuriyettir, onun kazanımlarıdır, devrimleridir? şeklinde konuştu.

?FARKIMIZI ORTAYA KOYMAK ZORUNDAYIZ?

24 Haziran Seçimleri´nde AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Büyük Birlik Partisi (BBP) arasında ?Cumhur İttifakı? kurulduğunu anımsatan Milletvekili Karasu, ?Sivas´ta bu 3 siyasi partinin farklı adayları var. Birbirleri hakkında konuşmuyorlar, birbirlerini eleştirmiyorlar, birbirlerinin yanlışlarına yanlış diyemiyorlar. 3´ü de vatandaşın hakkı gasp edilirken insanlarımız yoksulluğa, açlığa mahkum edilirken sadece birbirlerini alkışlıyorlar. Birbirlerinden farkları yok. O zaman farklı olanı seçmek zorundayız. Farklı olana destek olmak zorundayız. Farkımızı ortaya koymak zorundayız.  Biz Sivas´ı 1984 yılında kaybettik. Her sokağa çıktığımızda hemşehrilerimiz rahmetle anıyor Belediye Başkanımız Süleyman Çanka´yı. Bizde rahmetle anıyoruz. Aradan 35 yıl geçmesine rağmen halen Süleyman Çanka´nın ismini unutturabilecek bir tane belediye başkanı gelmemiş memlekete. Demek ki bu iş Cumhuriyet Halk Partililerin işi, belediyecilik sosyal demokratların işi. Türkiye´de ilk defa yapılan her şeyin altında sosyal demokratların, Cumhuriyet Halk Partililerin imzası var? açıklamasında bulundu.

/resimler/2019-1/7/2122319888462.jpg

?DOKTORLAR HASTANEDEN KAÇIYOR?

?Sivas´ta Adalet ve Kalkınma Partisi, 3 dönem milletvekilliği yapmış bir arkadaşımızı belediye başkan adayı gösterdi, hayırlı olsun? diyen CHP Milletvekili Karasu, ?Şimdi bu aday çıkıyor televizyonlarda konuşuyor ben de hayretler içerisinde izliyorum. Sivas´a Geminbeli Tüneli´ni ve Yağ Donduran Tüneli´ni yaptıklarını söylüyor. Buraya ilçelerden gelen arkadaşlarımız var. Arkadaşlar siz o tünellerden mi geldiniz? Hayır. Tünellerin tüm inşaatı durmuş, geleceğinin ne olacağı belirsiz. Hatta Geminbeli Tüneli´nde çalışan 120 Zaralı hemşehrimiz 30-40 bin lira alacağı varken yandaş müteahhit tarafından kapı önüne konulmuş, paralarını alamıyorlar. ?Bizim   hakkımıza hukukumuza sahip çıkın´ dediklerinde de iktidar partisinin milletvekilleri tarafından azarlanıyorlar. İşte Sivas´taki AK Parti zihniyeti budur. AK Parti´nin Sivas´ı getirdiği nokta budur. Hastane yaptık diyorlar, Sivas´ta 5 hastaneyi kapattılar 1 tane hastane yaptılar. Hastanenin bir gün sistemi çalışmıyor, bir gün yolunda sıkıntı yaşanıyor. Doktorlar döner sermaye düşük olduğu için hastaneden kaçıyor. Üniversiteden her gün doktorlar gidiyor ve halen bunlar Sivas´ı getirdikleri manzara karşısında övünüyorlar? diyerek AK Parti´ye yüklendi.

?SANDIKTA TÜRKİYE KAZANACAK?

CHP Sivas Milletvekili Karasu, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı: ?Sivaslı Cumhuriyet yıllarında yapılan birçok yatırımı biliyor. Cer Atölyesini, Dikimevini, Beton Travers Fabrikasını, Çimento Fabrikasını iyi biliyor.  Çünkü Sivas´ta birilerinin evine ekmek gidiyorsa, çocukları geleceğini kurtardıysa o fabrikalarda herkesin emeği vardır. Son dönemlerde bu fabrikaların bir kısmını yıktılar, götürdüler.Bölge müdürlüklerini kapattılar. Demirçelik fabrikamız var, 650 işçi arkadaşımız 8 aydır maaş alamıyor. Fabrika çalışmıyor, geleceğinin ne olacağı belirsiz. O konuda araştırma önergesi verdik. Diğer siyasi  partilerin ne kadar dürüst olduğunu Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde (TBMM) göreceğiz. Buradan bir uyarıyı TÜDEMSAŞ üzerinden yapmak istiyorum. TÜDEMSAŞ üzerinde oyunlar oynanıyor. Buranın Genel Müdürü Ankara´ya çekiliyor. Adapazarı, Eskişehir ve Sivas´taki fabrikanın 3´ü ortak üretim yapmaya geçiyor. Tek çatı altında toplanıyor. TÜDEMSAŞ üzerinde oyun oynamaya kalkanlar aklını başına alsın. Sivas´a ve Sivaslıya bundan sonra yapılacak her ihanetin karşısında CHP´liler daha sert bir şekilde durmaya devam edecektir. Sivas´ın bu kazanımlarına sahip çıkmaya devam edecektir. Sivas AK Parti´nin ne oyuncağıdır ne de sürekli küçülteceği, kaderine terk edeceği bir şehirdir. 31 Mart akşamına kadar her CHP´liye, her ülkesini seven vatandaşımıza büyük görevler düşüyor. 31 Mart akşamında AK Parti´ye gereken dersi vatandaşlarımız sandıkta verecek. Sandıkta demokrasi, eşitlik, adalet ve Türkiye kazanacak.?

ADAYLAR PROJELERİNİ ANLATTI

Karasu´nun konuşmasının ardından ilçe ve belde başkan adayları tek tek kendisini tanıttı ve projelerini anlattı. Kürsüye en son çıkan isim CHP Sivas Belediye Başkan Adayı Ali Akyıldız oldu. Katılımcılardan büyük teveccüh gören önceki dönem Sivas Milletvekili Akyıldız, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 ?SİVASLI DOSTLARIMA VEFA BORCUM VAR?

Temel siyasetinin insan sevgisi olduğunu dile getiren Akyıldız, ?Hep şunu söylerim: Gönülden çıkan ses gönle gider, ağızdan çıkan ses gönle gitmez. İşte ben gönülden gönle o köprüleri kurmak için aday oldum. Benim parayla, makamla işim yok. Çok şükür ihtiyacım da yok. Sivaslı dostlarıma vefa borcum var. Bu vefa borcumu onlara hizmet ederek ödemek için Sivas´a aday oldum. Rantın değil gerçekten de halkın belediye başkanı olmak için adayım. Sivas´ın uzun yıllardan beri bir özlemi var. Nedir bu özlem? Sevginin, saygının, dostluğun ve muhabbetin buluşması. İşte ben bu özlemi o makama taşımak için aday oldum. İktidar partisinin belediye başkanlarına ulaşmak çok zor. 7/24 gönlü, yüreği, kapısı açık; randevusuz ulaşılabilen bir belediye başkanı olmak için aday oldum. Hiç kimseyi dışlamayan, hiç kimseyi ötekileştirmeyen bir belediye başkanlığı yapmak için aday oldum? dedi.

/resimler/2019-1/7/2122553482698.jpg

?ÇOCUKLARIMIZI KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAKLAŞTIRACAĞIZ?

Şeffaf ve katılımcı bir belediyecilik anlayışı sergileyeceklerini kaydeden Akyıldız, ?Halka hizmet için adayım. Kentsel dönüşüm projelerinde halktan yana projeler yapmak için aday oldum. Belediye ihalelerini, belediye alımlarını meclis salonlarında halk ve sivil toplum kuruluşlarının katılımına ve denetimine açık bir şekilde yapacağız. Sivas´ın en önemli sorunlarının başında işsizlik ve göç geliyor. Bunu hepimiz acı bir şekilde yaşayarak görüyoruz. İşte bu sorunlara belediyenin imkanlarını kullanarak çözüm üretmek için aday oldum. Göreceksiniz tersine göçü hep birlikte başlatacağız. Göreceksiniz Sivas göç veren değil göç alan bir il olacak. Bunu başarmak için aday oldum. Daha az beton daha çok yeşil alan üretmek için aday oldum. Benim sporcu geçmişim var. Sivas´ta amatör sporlarda çok ciddi sıkıntı yaşandığını biliyorum. Başta mahalli ve amatör spor olmak üzere farklı kategorilerde, farklı branşlarda sporu mahallelere kadar yaygınlaştırıp çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzaklaştıracağız. Sivas kültür başkenti diye övünüyoruz ama kültürel anlamda, sosyal anlamda Sivas´ta çok ciddi sıkıntılar yaşandığını biliyorum. Sivas´ı gerçekten Anadolu´nun kültür başkenti yapmak için aday oldum? diye konuştu.

?BAHARI BİRLİKTE YAŞAYACAĞIZ?

Belediyenin bütçesini kul hakkını gözeterek kullanacağının altını çizen Akyıldız, ?Yandaşa değil halka hizmet edeceğim. Bunun sözünü veriyorum. Benim Sivas´ımda yoksulluk olmamalı. Hiç kimse dilenmemeli. İnsanımızın onurunu, itibarını koruyarak yoksula yardımlarımızı yapacağız. Evet, emek en yüce değerdir, bunu hepimiz savunuyoruz. Sivas´taki belediye çalışanı kardeşlerime şu sözü veriyorum: Hiçbir çalışan kardeşimiz işinden, aşından olmayacak. Böyle bir kaygı taşımasınlar. Biz liyakati önceleyerek hepsinin işine aşına devam etmesini sağlayacağız. Sivas Belediyesi´nde asgari ücretle çalışan kardeşlerimizin maaşı net 2 bin 200 liranın üzerinde olacak.  40 yıla yakın süredir Sivas´ı CHP´li başkanlar yönetmiyor. Bunun acısını da hep beraber yaşıyoruz. Bu değişim inanıyorum bu dönem olacak. Bu değişimi birlikte başaracağız. Sivas Anadolu´nun parlayan yıldızı olacak. Sivas´a hizmet etme onurunu Sivaslı kardeşlerimin bana yaşatacağına inanıyorum. Sivas´ta Mart´ın sonunda baharı birlikte yaşayacağız? ifadelerini kullandı.

/resimler/2019-1/7/2123304108477.jpg

Tanıtım programının sonunda Milletvekili Karasu, parti yöneticileri ve başkan adayları el ele objektiflere poz verdi.

CHP BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

SİVAS: ALİ AKYILDIZ

AKINCILAR:NECATİ US

ALTINYAYLA: NURETTİN ÇİFTÇİ

ALTINYAYLA/DELİİLYAS :HAYATİ AKBULUT

DİVRİĞİ :HAKAN GÖK

GEMEREK/SIZIR:NEVZAT GÖKSU

GEMEREK/ÇEPNİ:GÜLBEDEN YÜKSEL

İMRANLI: MURAT AÇIL

KANGAL: GÖKHAN EMEN

ŞARKIŞLA: AYFER TEMEL

ULAŞ: MURAT SULAKÇI

YILDIZELİ: BÜLENT YÜCEL

ZARA: KUTSİ CANTÜRK

 

 

 



Anahtar Kelimeler: MARTIN SONUNDA BAHAR GELECEK
  • Perşembe 27.3 ° / 13.8 ° false
  • Cuma 26.5 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 27.5 ° / 12.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16