KUYUMCULAR DERNEĞİ HİZMETLERİYLE GÖZ DOLDURUYOR

KUYUMCULAR DERNEĞİ HİZMETLERİYLE GÖZ DOLDURUYOR

1994 yılında kurulan Sivas Sarraf ve Kuyumcular Derneği, Başkan Taner Deliktaş ve yönetim kurulu koordinesinde önemli hizmetlere imza atıyor.

Naci YILDIZ/ÖZEL HABER 

Kuyumcular arasında birlik ve beraberliği sağlamak amacıyla 1994 yılında kurulan Sivas Sarraf ve Kuyumcular Derneği, faaliyetlerini hız kesmeden sürdürüyor.

Dernek Başkanı Taner Deliktaş ve yönetim kurulu üyeleri, Sivas’ta kuyumculuk sektörünün daha ileriye taşınmasının yanı sıra sosyal sorumluluk kapsamında da önemli çalışmalara imza atıyor.

Esnaf dayanışmasının temeli olan ahiliğin altını doldurarak hizmet vermeye çalıştıklarını kaydeden Sivas Sarraf ve Kuyumcular Derneği Başkanı Taner Deliktaş, dernek çalışmalarına ilişkin Sultan Şehir Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından da pandemi ilan edilen koronavirüs salgınının en kısa sürede son bulmasını temenni eden Deliktaş, dernek olarak bu noktada aldıkları tedbirlerden bahsetti.

RABBİM BİR DAHA BÖYLE SALGINLAR GÖSTERMESİN

Başkan Deliktaş, “Öncelikle kuyumculuk sektörünün temsilcileri olarak ülkemizin ve tüm dünyanın bir an evvel koronavirüs salgınından bir an evvel kurtulması için dua ediyoruz. Rabbim böyle salgınları bir daha göstermesin” dedi.

KUYUMCULARIMIZ TEDBİRLERE TAM MANASIYLA UYDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde alınan koronavirüs tedbirlerine Sivas’ta kuyumculuk sektörünün temsilcileri olarak tam manasıyla uyum sağladıklarının altını çizen Deliktaş, “2 hafta Salı ve Cumartesi günleri iş yerlerimizi açtık. Son alınan pandemi kararı gereği hafta içi 11.00 ila 17.00 saatleri arasında halkımıza hizmet veriyoruz” diye konuştu.

VALİLİĞİMİZİN ALDIĞI KARARLARI HARFİYEN UYGULADIK

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs vakasının ülkemizde de görülmeye başladığı ilk andan itibaren il genelinde bulunan tüm kuyumcu esnafının iş yerlerini dezenfekte ettirdiklerini belirten Deliktaş, “Bütün üyelerimize maske dağıttık. Bizler toplumun sağlığının korunması için bütün üyelerimizle beraber Sivas Valiliğimizin aldığı kararları harfiyen uyguladık. Bu vesileyle Sayın Valimiz Salih Ayhan’a da çalışmalarından dolayı dernek üyelerimiz adına teşekkür ediyorum”  açıklamasında bulundu.

DERNEK ÜYELERİNDEN İHTİYAÇLILARA YARDIM ELİ

İlimizde koronavirüs salgını dolayısıyla ekonomik açıdan zor duruma düşen vatandaşlara Sivas Sarraf ve Kuyumcular Derneği olarak 250 gıda kolisi yardımında bulunduklarını açıklayan Deliktaş, imkanlar ölçüsünde desteği devam ettireceklerini belirtti.

SİVAS’IN KALKINMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Başkan Deliktaş konuşmasını şu ifadelerle devam ettirdi: Sektörümüz her konuda Sivas’ın kalkınması için çalışıyor.  Sultan Şehrin gelişmesi için bize ne görev düşüyorsa  yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Her yıl Valiliğimizin öncülüğünde Sivas Hizmet Vakfı tarafından ‘Sivaslılar Evlatlarına Sahip Çıkıyor’ kapsamında 5 bin öğrenciye burs projesine katkı veriyoruz. Ramazan çadırına destekte bulunuyoruz. Şehit aileleri ile bir araya geliyoruz. Bazı dar gelirli aileleri ziyaret ediyoruz.”

Dernek olarak bu yıl “Sivas’ın enleri” adı altında bir program hazırladıklarını kaydeden Deliktaş, korona salgınından dolayı programı iptal ettiklerini belirterek etkinliği ileri tarihe ertelediklerini dile getirdi.

“TÜRKİYE KUYUMCULAR BİRLİĞİ TEMSİLCİSİ SEÇİLDİM”

Farklı illerde bulunan kuyumcu dernekleri ile işbirliği içerisinde çalıştıklarını belirten Deliktaş, “Yönetim kurulu üyelerimizle birlikte diğer şehirlerimizde bulunan başkanlarımızla sürekli irtibat halinde oluyoruz. Koordineli bir şekilde faaliyetlerimize devam ediyoruz. İlimizde uygulayabileceğimiz hususları hassasiyetle takip ediyoruz. Bu noktada şu hususa da dikkat çekmek istiyorum: Sektör olarak Türkiye Kuyumcular Birliği Temsilcisi seçildim. Birlik kurmak için çalışmalarımız devam ediyor” değerlendirmesinde bulundu.

ALTIN FİYATLARININ YAZIN DAHA DA ARTACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ

Gazetemiz aracılığıyla birikimini değerlendirmeyi düşünen Sivaslılara da tavsiyelerde bulunan Dernek Başkanı Deliktaş, son 50 yılın en yüksek rakamlarına ulaşan altın fiyatlarının yaz aylarında daha da yükseleceğini öngördüklerini dile getirdi. Deliktaş, “Altın fiyatları son 50 yılın en yüksek rakamlarına ulaştı. Altının daha da yükseleceğini düşünmekteyiz. Tabii ki şu anki durumun büyük etkisi var. İstanbul Kapalı Çarşı’nın yaklaşık 40 gündür kapalı olmasından da kaynaklanıyor. Biz daha önce 2020’nin ‘altın yılı’ olacağını söylemiştik ve oldu da ancak satışlar ciddi anlamda düştü. Bunda koronavirüs salgını nedeniyle düğünlerin iptal olmasının da etkisi var. Evlenecekler, nişanlanacaklar ve yatırım yapacaklara altınlarını almalarını tavsiye ediyoruz. Az önce dediğim gibi yaz aylarında altının daha da artacağını düşünmekteyiz” şeklinde konuştu.

DERNEK ÜYESİ KUYUMCULARIMIZDAN ALIŞVERİŞ YAPIN

1994 yılında kurulan derneklerinin internet sitesinin de geçtiğimiz aylarda hizmete girdiğini kaydeden Deliktaş, altın ve bilezik fiyatlarına ilişkin fiyatların an be an güncellendiği siteye https://www.sivaskuyumder.org.tr web adresinden ulaşılabildiğini kaydetti.  Vatandaşları dolandırılma olayları ile karşılaşmamaları için derneğe üye olan kuyumculardan alışveriş yapmaya davet eden Başkan Deliktaş, dernek üyesi kuyumcuların isimleri ve firma bilgilerinin de sitede yer aldığını belirtti. https://www.sivaskuyumder.org.tr/firmalar adresinde yer alan  firmalarla gönül rahatlığıyla alışveriş yapılabileceğini dillendiren Başkan Deliktaş, tüm Sivaslıları derneklerinin sitesine davet etti.

KUYUMCU ESNAFLARIMIZA BEREKETLİ KAZANÇLAR DİLERİM

Meslektaşlarına da seslenen Deliktaş, “Değerli meslektaşlarım; Sivas Sarraf ve Kuyumcular Derneği olarak  esnaf, sanatkar ve sanayicilere yönelik hizmet yelpazesini genişletmek ve ilimizin gelişimine destek olmak amacıyla insan kaynaklarımızın yetiştirilmesi ve geliştirilmesi için faaliyetlerimiz her geçen gün geliştirilmekte ve yenilenmektedir. Bu bakış açısından hareketle, ilimiz ve ülkemiz için önemi giderek artan mesleki eğitim faaliyetleri birliğimizin temel faaliyetleri arasına alınmıştır. Tüm kesimi kucaklayıcı, üyelerimizin kendi haklarını kendilerinin aramak zorunda bırakılmadığı,  bağımsız ve şeffaf bir şekilde, ‘ben’ değil, ‘biz’ anlayışını ilke  edindik. Genç, dinamik, bilgili ve donanımlı bir kadro ile sizlere hizmet vermeye çalışıyoruz. Esnaf ve sanatkarlarımızın sıkıntı ve sorunlarına çözümler üretmede siz değerli esnaflarımızın da desteğini bekliyoruz. Fikirleriniz bizim için çok önemli. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da esnaflar arası eşitlik ilkesi ve ahilik ruhu öncelikli hedefimiz olacaktır. Anadolu halkının ekonomik ve kültürel yaşamında önemli bir boyut oluşturan ahilik; dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın sanat ile birleşimidir. Bu anlamda ahiliğin; işçinin, çalışanın, üretenin, namuslu kazancın, namuslu ticaretin ve namuslu yönetimin simgesidir. Siz değerli kuyumcu esnaflarımıza sevgi ve saygılarımı sunar, bereketli kazançlar dilerim” dedi.

HEMŞEHRİLERİMİZİN RAMAZAN AYINI TEBRİK EDERİM

On bir ayın sultanı Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Deliktaş, “Rahmet, bereket, af, mağfiret, yardımlaşma ve paylaşma ayı, on bir ayın sultanı Ramazan ayına kavuşmanın huzurunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.  Rahmet ile başlayan Ramazan ayının kurtuluş ile tecelli bulmasını temenni ediyorum. Oruç, ibadet ve sabır ayı olan Ramazan ayı İslam âleminin en anlamlı ayıdır. Ramazan ayı Müslümanlar için kaynaşma, paylaşım, bir arada olma ve hoşgörüyü ifade eder. Ramazan ayı, yardımlaşmanın, sevginin, kardeşliğin, mutlulukların, güzellik ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı, yardım edenin de yardım alanın da mutlu olduğu, huzur bulduğu bir aydır. Bu ay fırsat bilinerek yapılan ibadetler, iftarlar, sahurlar birlik ve beraberliğimizin pekişmesi açısından da büyük önem taşımaktadır. Bu duygu ve düşünceler ile bütün Sivaslı hemşehrilerimizin Ramazan ayını en içten duygularımla tebrik eder, bu mübarek ayın sağlık, mutluluk, huzur ve kardeşlik içerinde geçmesini Allah’tan niyaz ederim” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 



  • Cumartesi 22.3 ° / 10.6 ° false
  • Pazar 18.2 ° / 7.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 20.6 ° / 8.4 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16