KORUMALI YOLLAR YAPILACAK

KORUMALI YOLLAR YAPILACAK

Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Karaman; ?Bizim caddelerimizdeki en önemli sıkıntılarımızdan biri asfaltın değil, altındaki zeminin yetersiz kalması. Bütün problemlerin zeminden kaynaklanması... Bu iş için biz 2015yılında bir tesis kurduk.

KORUMALI YOLLAR YAPILACAK

Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Karaman; ?Bizim caddelerimizdeki en önemli sıkıntılarımızdan biri asfaltın değil, altındaki zeminin yetersiz kalması. Bütün problemlerin zeminden kaynaklanması... Bu iş için biz 2015yılında bir tesis kurduk. Temel malzeme oluşturan bir tesis... Bu tesisle birlikte yolarımızı belirli bir standarda yükseltme imkânına kavuştuk. Artık temel malzemeyi fnişerle seriyoruz. Önceden stabilize, tam standart olmayan malzeme ile yapılıyor, greyder ile serilip sıkıştırılıyordu. Bunlar da asfaltlandığı zaman alttaki zeminden kaynaklanan sorunlarla yollarımızda sıkıntı yaşanıyordu. Artık bu sıkıntıların tamamını ortadan kaldırmış olduk.  Özellikle söylüyorum, korunaklı, korumalı yollar yapacağız. Yani yapıldığı zaman artık bir daha müdahale edilmeyecek ve çok uzun zaman bu yollarımız şehrimize hizmet verecek.?

Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Karaman, 2015 yılını gazetemize değerlendirdi. 2015 yılında hayata geçirilen bazı önemli çalışmalara değinen Karaman, 2016 yılında gerçekleştirilecek bazı önemli çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

?ASFALTTA REKOR KIRDIK?

2015 yılındaki en önemli çalışmalardan birinin asfaltlama çalışmaları olduğunu belirten Karaman, belediye tarihindeki en çok asfaltlama çalışmasının 2015 yılında gerçekleştirildiğini söyledi.

Karaman; ?2015 yılı bizim için çok verimli bir yıl oldu. Gerçekten güzel çalışmaların ortaya konulduğu bir yıl oldu. Belediye tarihinin en çok asfaltını bu yıl yapmışız. Gerçekten bu bir rekor?  Yaklaşık 450 bin metrekarelik bir asfalt çalışmasını 2015 yılında gerçekleştirmişiz. Ciddi manada bir tretuvar çalışması yapılmış. 200 bin metrekareye yakın bir tretuvar çalışması gerçekleştirmişiz. Yine altyapı olarak ciddi manada yağmur hatları yapılmış, çok büyük bir miktarda da şebeke yenilemesi yapılmış. Bunlar kısaca nereler diye bakacak olursak. 15´e yakın mahallenin asfaltı sıfırdan yenilenmiş.? Dedi.

?İSMET YILMAZ BULAVARI?

2015 yılı içerisinde önemli Sivas´a yeni bir bulvar kazandırdıklarını, önemli cadde ve yol düzenlemelerini hayata geçirdiklerini belirten Karaman, üniversite ulaşımındaki sorunları ortadan kaldıran İsmet Yılmaz Bulvarı, OSB yolunda gerçekleştirilen çalışmalara değindi.

Karaman, şu ifadeleri kullandı:

?Önemli projelerden bir tanesi İsmet Yılmaz Bulvarı. Bu bulvar sıfırdan, tamamen çift yol olarak ve çok yüksek standartlarda oluşturulan bir yolumuz oldu. Köprüleri, altgeçitleri ile gerçekten o bölgenin çok ciddi bir problemini çözdü. O bölgede ulaşım Fadlum Köprüsü üzerinden sağlanıyordu. Geliş-gidiş saatlerinde çok ciddi trafik tıkanıklıkları meydana geliyordu. Bu yolun devreye girmesi ile orada çok ciddi bir rahatlama oldu. Bu sorunların hepsi tamamen ortadan kalktı. Gerçekten kamulaştırmasıyla, yapımıyla çok kısa sürede tamamladığımız bir proje oldu.

Bunun dışında Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yolu da 2015´te gerçekleştirdiğimiz ciddi projelerden bir tanesiydi. Orada da yine çok ciddi kot ayarlamaları yapıldı. Belirli yerler indirildi, belirli yerlerde dolgular yapılarak orası da çok kısa sürede şehrimize kazandırıldı ve standardı yüksek bir yol olarak devreye aldık. Bundan sonraki çalışmalarımızda en önemli ve dikkat ettiğimiz şey yüksek standartlı yollar oluşturmak. Bu çalışmayı da 2015 yılında başlattık.

2015 yılında Bölge Hastanemiz devreye girdi. Bölge Hastanemiz devreye girince yeni bir yerleşim yeni bir alan ortaya çıktı. Gerçekten ne yolu vardı ne ulaşım vardı.  Orada çok ciddi çalışmalar yaptık. O bölgede hastane devreye girer girmez en ufak bir yol sorunu, yol sıkıntısı yaşanmadı. Yeni olmasına rağmen çok kısa sürede de oranın yollarını yaparak tamamladık.

OSB´nin içinde çok sıkıntılar vardı. Arabalar gitmiyordu doğru düzgün. Şehrin önemli bir yeri olmasına rağmen, dışarıya karşı da bizim aynamız olmasına rağmen çok kötü bir durumdaydı yol ve ulaşım olarak. OSB içerisinde de çok ciddi çalışmalar yaparak güzel bir noktaya getirdik ve o sorunları hemen hemen ortadan kaldırdık.?

?KORUMALI YOL

SİSTEMİNE GEÇECEĞİZ?

2015 yılında gerçekleştirilen çalışmaların bu yıl da devam edeceğini belirten Karaman, kentte merkezden başlayarak tüm caddelerin standardının yükseltileceğini söyledi. Kent merkezinde planlanan yol çalışmaları hakkında bilgi veren Karaman, artık ?Korumalı yol? sistemine geçileceğini, yeniden düzenlenen caddelerde uzun süre yeni bir çalışma yapılmayacağını söyledi.

Karaman; ?2016 Yılı bizim için çok önemli bir yıl. Şuandaki ölü mevsimde bütün planlan ve programlarımızı yapıyoruz. Sezon açılır açılmaz da caddelere başlayacağız. Tabi bu sene uygulama yaptığımız yerler var yine. Biliyorsunuz 50. Yıl Kavşak´tan Ulu Camii´ye uzanan Hoca Ahmet Yesevi Caddesi´ni yeniden düzenledik. Hatta Mahkeme Çarşısı ve Sivas Lisesi´ne kadar buraları komple yenileyerek standardını yükselttik. Merkez kısımların standartlarını Hoca Ahmet Yesevi Caddesi´nin standartlarına getireceğiz. Bunun programını bu sene yaptık. Sezon açılırı açılmaz bu çalışmayı başlatacağız. Modern şehirlerdeki cadde ve bulvarlar ne ise bizim şehrimizdeki cadde ve bulvarlar da aynısı olacak. Aydınlatmaları, alt yapı ve üstyapısı ile yer altı çöp konteynırlarına kadar tamamen düzenleyeceğiz. Artık korumalı yol dediğimiz yol sistemine geçeceğiz. Yani bir daha kimse o yola dokunamayacak. Yani en ufak bir kazı, çalışma yapılmayacak o yolda. Artık yollarımızın standardını bu noktaya getireceğiz. Bunun denemelerini 2015´te yaptık. 2016´da bunun devamı gelecek. Birçok güzergâh bu standartlara getirilecek. Sivas Lisesi´nde Mehmet Paşa´ya kadar, Hikmet Işık Caddesi, Kepenek Caddesi, Kurşunlu Caddesi, Mevlana Caddesi, Afyon Sokak, Belediye Sokak, Atatürk Caddesi gibi merkezi yerler bu seneki programımızda var. Bahar ile birlikte bu çalışmalarımızı başlatacağız. Bunlar A sınıfı yollarımız. Yine tabi 2´nci B sınıfı caddelerimiz var. Abdulvahabı Gazi Caddesi, Kazancılar Caddesi, Turgut Özal Caddesi gibi caddelerimizin standartlarını da bir daha yükselteceğiz. Bu caddeleri yaparken de sadece asfalt çalışması yapılmayacak. Komple 30 santimetre düşürülerek yeniden yol çalışması yapıldıktan sonra asfalt çalışması yapılacak. Bizim caddelerimizdeki en önemli sıkıntılarımızdan biri asfaltın değil, altındaki zeminin yetersiz kalması. Bütün problemlerin zeminden kaynaklanması... Bu iş için biz 2015yılında bir tesis kurduk. Temel malzeme oluşturan bir tesis... Bu tesisle birlikte yolarımızı belirli bir standarda yükseltme imkânına kavuştuk. Artık temel malzemeyi fnişerle seriyoruz. Önceden stabilize, tam standart olmayan malzeme ile yapılıyor, greyder ile serilip sıkıştırılıyordu. Bunlar da asfaltlandığı zaman alttaki zeminden kaynaklanan sorunlarla yollarımızda sıkıntı yaşanıyordu. Artık bu sıkıntıların tamamını ortadan kaldırmış olduk.  Özellikle söylüyorum, korunaklı, korumalı yollar yapacağız. Yani yapıldığı zaman artık bir daha müdahale edilmeyecek ve çok uzun zaman bu yollarımız şehrimize hizmet verecek.

Altyapı olarak da yine çok ciddi bir altyapı programımız var. Bu çalışmalar nerede yapılacak? Genellikle bu yol çalışmalarının olduğu bölgelerdeki altyapılar da mümkün olduğu kadar yenilenecek. Artık altyapısıyla üst yapısıyla artık standartlaştırılmış bir yol çalışması olacak.

Şehrimizdeki su hatlarının yüzde 50´si hala asbest? Bunların her sene belirli bir kısmını değiştirmeyi planlıyoruz. Bu sene yine ciddi manada asbest hat değiştirme çalışmamız olacak. 4 sene içerisinde de şehrimiz altyapısının tamamı temize çıkartılmış olacak.?

MEVLANA TÜNELİ

Bu yıl start alacak en önemli projelerden bir tanesinin Mevlana Tüneli Projesi olacağını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Karaman, projenin ihalesinin tamamlandığını, yüklenici firmanın 15-20 gün içerisinde işe başlayacağını söyledi. Mevlana tüneli ile birlikte kente yeni bir ana arter kazandırılacağını belirten Karaman, bu yol düzenlemesi ile şehir trafiğinin büyük ölçüde rahatlayacağını söyledi.

Karaman, şu ifadeleri kullandı:

?Bunun dışında bu sene başlayacağımız işlerin biri de Mevlana Tüneli. Belki de belediye tarihinin en büyük projelerinden biri. Bu projenin ihale aşaması geçildi. Firmalar belirlendi. Şuanda firmalar şantiye binalarını kuruyor ve hazırlıklarını yapıyorlar. 15-20 güne kadar bu projemiz fiilen hayata geçirilmiş olacak.

Mevlana Tüneli ile birlikte bazı yol güzergâhlarının tamamlanması gerekiyor. Bu kapsamda yeni bir arter oluşturma planımız var. Tünel de bu arterin içerisine dahil? Hastaneden alıp, Gökçekler Caddesi´nden, Köy Hizmetleri Kavşağı´na uzanan yeni bir bulvar yapacağız. Özel İdare´nin şuandaki tesislerinin içerisinden geçerek o kısmı oluşturacağız. Abdulvahabı Gazi Caddesi üzerinden Mevlana Kavşağı´na uzanıp oradan tünele gireceğiz. Tünelden Aydoğan tarafından çıkacağız. Menderes Caddesi´nden Gazi Lisesi Kavşağa, oradan da aşağıya dönüp Karayolları arazisinin içinden geçip, şuanda yapımı devam eden Yeni Stadyumun yapıldığı bölgeye ulaşacağız ve çevre yoluna bağlayacağız. Yani tünel ile birlikte bu ringde tamamlanacak. Yani şehrin ana damarlarından bir tanesi olacak bu arter.?

?RECEP TAYYİP

ERDOĞAN BULVARI??

Sivas Belediyesi olarak hayata geçirmeyi planladıkları bir diğer önemli bulvar projesinin ise Recep Tayyip Erdoğan Buvarı olacağını belirten Karaman, projenin detayları ve son durum hakkında bilgi verdi.

Karaman; ?2015´te Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı Projemiz ile ilgili çalışmalarımızı yaptık ama bu sene çok önemli bir aşaması geçilecek. Bu proje sadece yol projesi değil. Aynı zamanda bir köprü projesi var. Kızılırmak´ın ve çevreyolunun geçilmesi gerekiyor. Kızılırmak üzerine yapılacak köprünün şuanda projesi ihale edildi. Burada yapılacak köprü normal bir köprü olmayacak. Sanatsal özelliği olan bir köprü olacak. Gelecekte de bahsedilecek olan bir köprü olacak. Onun için projesi yarışma projesi şeklinde yapılıyor. Ülkemizin önemli mimarları, hocaları bu projeye şuanda destek veriyor. Tabi jüri önünde seçimi yapılacak. Seçilen proje de buraya uygulanacak. Yine Karayolları ile görüşmelerimiz oluyor. Karayolunun alttan geçmesi gündemde? Onu Karayollarının programına aldıracağız inşallah bu sene. O iki aşama ile birlikte yol çalışması da devam edecek. Orada mülkiyet sorunları var. Şuanda onlar çözülüyor. 18 uygulamaları yapılıyor.?

 ?SİVAS YENİ BİR

MEYDAN KAZANACAK?

Sivas Belediyesi´nin meydan projelerinden bir tanesi olan Kepenek Meydanı projesinin de bu yıl içerisinde start alacağını belirten Karaman, proje ile birlikte Sivas´ın şehrin merkezinde katlı otopark ve yeni bir meydana kavuşacağını söyledi.

Karaman; ?Valilik binasının arkasındaki Nüfus Müdürlüğü´nün faaliyet gösterdiği bina boşaltıldı. Bazı birimler kaldı. Onları da taşıdılar. Şuanda mülkiyeti de bize geçti. Bu yıl içerisinde buradaki çalışma başlayacak. Anıtlar Kurulu´nun bu ayki toplantısında bu alanda uygulayacağımız projelerimizi sunacağız. Onların da görüşü alındıktan sonra uygulamaya geçilecek. Bu proje de gerçekten önemli bir proje. Bir kere çok ciddi manada bir otopark var. Zemini 2 yata 3 katlı 400-500 araçlık bir otopark olacak. Üzeri de çok güzel bir meydan şeklinde düzenlenmiş olacak. Bu tamamlandığı zaman şehrimizin merkezi görsel olarak değişmiş olacak. Proje altyapısı hemen hemen hazır... İhale aşamasından sonra uygulamaya geçilecek.? İfadelerini kullandı.

 ?MAHALLERİMİZİ

YENİLEYECEĞİZ?

Sivas Belediyesi olarak kentin tamamına yönelik önemli çalışmaları hayata geçireceklerini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Karaman, bu doğrultuda tüm mahallerin alt yapıdan üst yapıya yenileneceğini belirtti.

Karaman; ?Mahalle çalışmalarımız devam edecek. Busene 15-20 mahallenin komple sıfırdan, kaldırımlarını, asfaltını her şeyini yenileyeceğiz. 65 mahallemiz var ve 3 sene içerisinde bütün mahallerimizin tamamını yenileyerek standardını yükseltmiş olacağız.?

?KARŞIYAKA´NIN

SU SORUNU ÇÖZÜLECEK?

Sivas Belediyesi´nin kentin tamamına yönelik bazı önemli projelerine değinen Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Karaman özellikle Karşıyaka Mahallesi´ne yönelik de bir müjde verdi. Karşıyaka´nın içme suyu probleminin çözüme kavuşturulacağını belirten Karaman; ?Altyapı olarak Karşıyaka´da bir miktar su sorunumuz var. Karşıyaka şehrimizin en üst kotunda ve şebekenin en uç noktası. Onun için de bazen orada sıkıntılar yaşıyoruz. İnşallah Karşıyaka´ya bir depo yaparak oradaki sorunu da çözeceğiz. Bu senen bunun çalışmasını da başlatacağız.? Dedi.

?TRAFİK KOMİSYONU KURDUK?

Sivas´ta trafik sorununa kalıcı çözüm üretilmesi ve bu yöndeki çalışmaların en iyi şekilde yürütülmesi için de çeşitli çalışmalar yürütüldüğünü belirten Karaman, bu kapsamda trafik komisyonu oluşturulduğunu söyledi.

Karaman; ?Trafik Düzenleme Komisyonu adıyla yeni bir komisyon kurduk. Bu komisyon 2016 yılında çok önemli çalışmalar yapacak. Artık şehirlerde trafik ciddi bir sorun. Bunların ciddi manada masaya yatırılması gerekiyor, yeni düzenlemelerin yapılması gerekiyor. Daha doğrusu trafik mastır planının oluşturulması gerekiyor. Bu işi komple masaya yatırarak komisyon tarafından artık trafik düzenlemesini de ciddi manada çalışmasını başlatacağız. Komisyon kararı doğrultusunda bu düzenleme çalışmaları yapılacak. İnşallah bu da şehrimize çok önemli katkı sağlayacak.?



Anahtar Kelimeler: KORUMALI YOLLAR YAPILACAK
  • Salı 20.6 ° / 7.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 27.1 ° / 11.6 ° false
  • Perşembe 27.3 ° / 13.8 ° false

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16