Korona et tüketimini artırdı

Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, uzmanların özellikle etin bağışıklık anlamında çok faydasının olduğunu söylemesinin ardından et tüketiminin de artığını söyledi

GÜNDEM 21.04.2020 13:48:00 2389 0
Korona et tüketimini artırdı

Korona virüsünün Türkiye’de de görülmesiyle Sivas'ta et tüketimi arttı. Sivas’ta et, sucuk, pastırma ve kavurma tüketimi son bir ayda yüzde 30 yükseliş gösterdi. Et tüketiminin artmasından dolayı kasaplar satışların Ramazan ayında daha da yükselmesini bekliyor. Kasaplar ayrıca et fiyatlarında 2 ila 3 lira arasında artış olduğunu da ifade etti.

Konu ile ilgili açıklama yapan Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, korona virüsün çıkmasının ardından et satışlarında yükselme olduğunu söyledi. Vatandaşların bağışıklıklarını güçlendirmesi adına et satışlarının arttığını ifade eden Hastaoğlu, et fiyatlarında 2 ila 3 lira artış olduğunu ifade etti.

“Ülke olarak eti seven insanlarız”

Hastaoğlu, ette herhangi bir sıkıntılarının olmadığını da söyleyerek, “Şu anda ette sıkıntımız yoktur. Gerçi mevsimsel olarak mera hayvanlarının meraya çıkma zamanı. Önümüzde ramazan var. Cuma günü ramazana başlıyor. Besiciler ramazanda etin prim yaptığından dolayı her yıl biraz daha piyasaya sürmeyi bekliyorlar. Akabinde ramazandan sonra kurban bayramı var. Besiciler genç hayvanlarını kurbana ayırıyorlar. Şu anda bizim en sıkıntılı dönemimiz. Pik dönemi dediğimiz zamana geldik. Buna rağmen hastalıktan dolayı insanların ete teveccühü var. Piyasada çok fazla afaki artışlar yok. 2-3 liralık bir artış var, oda her zaman olan bir şey. Hastalığın etkisi de oldu, onu da biliyoruz. Virüsün çıkmasıyla uzmanlar özellikle etin bağışıklık anlamında çok faydasının olduğunu söyleyince et tüketimi de arttı. Normal zamanla, şuan ki zamanı karşılaştırırsak tahminim yüzde 30 gibi bir artış oldu.

Ülkemiz büyük bir ülke. Hepsinin altından kalkacağız ve beraber çözeceğiz. Gıda olmazsa olmazımız. Et sektöründe pastırma, sucuk, kavurma hepsi var. Ramazana hazırlığımızı yaptık. Bizi çok fazla etkilemez ama diğer iş kollarında büyük sıkıntılar var. Ramazanın ilk haftasında et satışlarının bir daha artacağını düşünüyorum. Biz ülke olarak, il olarak eti çok seven bir insanlarız” dedi.

Sivas'ta sucuğun kilosu ortalama 55, antrikot pastırmanın 125, kavurma 115, kıyma 48 ve kuşbaşı et ise 50 TL'den satılıyor.

 

Anahtar Kelimeler: Korona tüketimini artırdı
Yorumlar (0)

Dünya Şampiyonu Sporcumuz Afra Kılınç’a Tebrik Ziyareti

Orhan Altuğ yaşamını yitirdi

ŞEYH ŞAMİL SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

BG Grup Başkanı Özçoban: Cumhuriyet, Modern Türkiye’nin Mayasını Oluşturmuştur

KGK: Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacak

Özdemir'den kutlama mesajı

A. Necip Günaydın’ın Cumhuriyet Bayramı Mesajı

TEMELSİZ DUVAR CADDEDE KAYMAYA NEDEN OLDU.

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ’NDE FİLİSTİN FARKINDALIĞI PROJESİ

Bıyıkoğlu Dünya Şampiyonu Oldu.

Çevgan, Anadolu'da yüzlerce yıl sonra yeniden oynanmaya Sivas'ta başlamıştı.

(VİDEOLU HABER) HAFTA SONU 3 YENİ PARK HİZMETE AÇILDI…

  • Pazar 19.5 ° / 7.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 18.1 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Salı 18.8 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 11 9 0 2 20 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 11 7 0 4 13 25
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 11 5 1 5 6 20
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 11 4 5 2 0 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
13.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
14.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 11 1 4 6 -13 9
17.İKAS EYÜPSPOR 11 2 7 2 -8 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 11 1 9 1 -13 4