Korona et tüketimini artırdı

Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, uzmanların özellikle etin bağışıklık anlamında çok faydasının olduğunu söylemesinin ardından et tüketiminin de artığını söyledi

GÜNDEM 21.04.2020 13:48:00 2413 0
Korona et tüketimini artırdı

Korona virüsünün Türkiye’de de görülmesiyle Sivas'ta et tüketimi arttı. Sivas’ta et, sucuk, pastırma ve kavurma tüketimi son bir ayda yüzde 30 yükseliş gösterdi. Et tüketiminin artmasından dolayı kasaplar satışların Ramazan ayında daha da yükselmesini bekliyor. Kasaplar ayrıca et fiyatlarında 2 ila 3 lira arasında artış olduğunu da ifade etti.

Konu ile ilgili açıklama yapan Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, korona virüsün çıkmasının ardından et satışlarında yükselme olduğunu söyledi. Vatandaşların bağışıklıklarını güçlendirmesi adına et satışlarının arttığını ifade eden Hastaoğlu, et fiyatlarında 2 ila 3 lira artış olduğunu ifade etti.

“Ülke olarak eti seven insanlarız”

Hastaoğlu, ette herhangi bir sıkıntılarının olmadığını da söyleyerek, “Şu anda ette sıkıntımız yoktur. Gerçi mevsimsel olarak mera hayvanlarının meraya çıkma zamanı. Önümüzde ramazan var. Cuma günü ramazana başlıyor. Besiciler ramazanda etin prim yaptığından dolayı her yıl biraz daha piyasaya sürmeyi bekliyorlar. Akabinde ramazandan sonra kurban bayramı var. Besiciler genç hayvanlarını kurbana ayırıyorlar. Şu anda bizim en sıkıntılı dönemimiz. Pik dönemi dediğimiz zamana geldik. Buna rağmen hastalıktan dolayı insanların ete teveccühü var. Piyasada çok fazla afaki artışlar yok. 2-3 liralık bir artış var, oda her zaman olan bir şey. Hastalığın etkisi de oldu, onu da biliyoruz. Virüsün çıkmasıyla uzmanlar özellikle etin bağışıklık anlamında çok faydasının olduğunu söyleyince et tüketimi de arttı. Normal zamanla, şuan ki zamanı karşılaştırırsak tahminim yüzde 30 gibi bir artış oldu.

Ülkemiz büyük bir ülke. Hepsinin altından kalkacağız ve beraber çözeceğiz. Gıda olmazsa olmazımız. Et sektöründe pastırma, sucuk, kavurma hepsi var. Ramazana hazırlığımızı yaptık. Bizi çok fazla etkilemez ama diğer iş kollarında büyük sıkıntılar var. Ramazanın ilk haftasında et satışlarının bir daha artacağını düşünüyorum. Biz ülke olarak, il olarak eti çok seven bir insanlarız” dedi.

Sivas'ta sucuğun kilosu ortalama 55, antrikot pastırmanın 125, kavurma 115, kıyma 48 ve kuşbaşı et ise 50 TL'den satılıyor.

 

Anahtar Kelimeler: Korona tüketimini artırdı
Yorumlar (0)

Başkan Özdemir Genç MÜSİAD Programında Tecrübelerini Paylaştı

Mesleki Eğitimde Teknoloji ve Üretim Odaklı Çalışmalar Yerinde İncelendi

Gökhan Fatih Aslan ve Yönetiminden Şükrü Şanlı’ya Tebrik Ziyareti

Adem Uzun: Acımıza Ortak Olan Herkese Şükranlarımı Sunuyorum

Vali Şimşek: Okul İle Sanayi Arasındaki Köprüyü Güçlendirmeliyiz

Vali Şimşek Çifti Gönüllere Misafir Oldu

Sivas’ın Tarihi Saat Kulesi Yeniden Şehre Kazandırıldı

Sivas’tan Adana’ya Stratejik Ziyaret

Genç Çiftçiler Yetişiyor.

SİVAS BELEDİYESİ’NDEN ENGELLERİ KALDIRAN HİZMETLER…

DEV PROJEDE ÇALIŞMALAR HIZLANDI…

Sevtap Haspolat’tan Sultan Şehir Gazetesine Ziyaret

  • Çarşamba 6.2 ° / 1.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 6.1 ° / 1.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 7.5 ° / 0.6 ° false

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8