KOL KOLA İKTİDARA YÜRÜYECEĞİZ

KOL KOLA İKTİDARA YÜRÜYECEĞİZ

Geçtiğimiz günlerde delegelerin büyük desteğiyle Cumhuriyet Halk Partisi Sivas İl Başkanlığına tekrar adaylığını açıklayan mevcut başkan Yılmaz Coşkun, Sultan Şehir gazetesine özel açıklamalarda bulundu.

Naci YILDIZ/ÖZEL HABER  

19 Ocak’ta delegelerin yoğun katılımıyla Nesrin Karababa Eğitim Salonunda Cumhuriyet Halk Partisi Sivas İl Başkanlığı görevine tekrar aday olduğunu açıklayan mevcut başkan Yılmaz Coşkun, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını daha ileriye taşımak için çalıştığını ifade eden Coşkun, Sivas İl Başkanlığı kongresinin 2 Şubat Pazar günü Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde demokrasi şöleni içinde gerçekleşeceğini dile getirdi.

Kongrede 250’ye yakın delegenin oy kullanacağını kaydeden Coşkun, şu ana kadar 2 adayın başkanlığa aday olduğunu belirtti.

“PARTİMİZE HAYIRLI OLSUN”

Genel Merkez tarafından ilan edilen kongreler takvimi sürecinde Sivas’ta tüm ilçe kongrelerinin başarı ile tamamlandığını ifade ederek sözlerine başlayan Coşkun, “Görev alan tüm ilçe örgütlerimi tekrar kutluyor; partimize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu süreçte ilçe kongreleri bittikten sonra yine takvim gereğince 2 Şubat – 3 Mart tarihleri arasında il kongrelerinin yapılması gerekiyordu. Biz de Genel Merkezimizle istişarede bulunarak il kongremizin 2 Şubat 2020 tarihinde Fidan Yazıcıoğlu Kültür  Merkezi’nde yapılması yönünde yönetim kurulu kararımız oldu. İl kongremiz 2 Şubat Pazar günü gerçekleştirilecek” dedi.

“PARTİMİZİ İKTİDARA TAŞIYACAĞIZ”

İl Başkanlığı görevine tekrar aday olma sürecine değinen Coşkun, “Beraber yola çıktığım arkadaşlarımın isteği ve  partili dostlarımızın beni bu görevde tekrar görmek istediklerini ifade etmesi üzerine birlikte bu işe tekrar talip olduk.  Bu süreçte de önümüzde 2023 yılına kadar herhangi bir erken seçim yapılmazsa bir genel seçim yok. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu 2023 yılına Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar yılı hedefi koymuştur. Biz; bu süreçte, bu hedef doğrultusunda partimizi iktidara taşımak için çalışmalarımızı üst seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Genel Merkez tarafından yayımlanan genelge uyarınca yapılan kongre seçimleri sonrasında yeni seçilen ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile güven tazeleyen ilçe örgütlerine hayırlı olsun ziyaretleri gerçekleştirdiklerini dile getiren Coşkun, birlik ve beraberlik vurgusunda bulundu.

“İLÇE ÖRGÜTLERİMİZİ ZİYARET EDEREK DESTEK İSTİYORUZ”

2 Şubat’ta yapılacak kongrede yarışacak aday sayısının şu an için 2 olduğunu dile getiren Coşkun, “Parti büyüğümüz Fikret Erbaş ağabeyimiz de aday. Partimizde aday olarak önerilmek için belli sayıda imza gerekiyor. 250 delege ile seçime gidiyoruz.  İlçe örgütlerimizi ziyaret ederek desteklerini istiyoruz. 2 Şubat’ta yapılacak İl Başkanlığı kongresinde bize destek olmalarını talep ediyoruz.  Onların görüşlerini alıyor, yaptıklarımız ve yapacaklarımız hakkında partililerimizle, il delegelerimizle sohbet ediyoruz.  Bu süreç içerisinde yapacaklarımız nedir? Şimdiye kadar olduğu gibi bugünden sonra da partide kavga, tartışma ortamını bir kenara koyup birlik ve beraberliği sağlamak. İktidara yürüyüş çalışmasını tüm partililerimizle birlikte ilçe  örgütlerimiz, belde örgütlerimiz, belediye başkanlarımız ve il örgütümüzle beraber kol kola girerek yapacağız. Bu çalışmaları en üst seviyede başarılı bir şekilde yürütmenin gayreti içerisinde olacağız” şeklinde konuştu.

“HERKESLE KOL KOLA OLACAĞIZ”

Mevcut İl Başkanı Yılmaz Coşkun, “Hiçbir zaman hiçbir partilimle kavgalı olmadım. Bir demokrasi şöleni yaşayacağımız 2 Şubat’taki kongrede şu ana kadar görünen o ki 2 aday yarışacağız. Yarışacağım kişi benim parti büyüğüm, ağabeyim diye bildiğim Fikret Bey. Fikret ağabeyime de çıkmış olduğu bu yolda başarılar diliyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da herkesle kol kola olacağım.  Ne partilimle, ne milletvekiliyle, ne yönetici arkadaşlarımla hiçbir sıkıntı içerisine girmeden hep birlikte, birlik beraberlik anlayışı içerisinde Cumhuriyet Halk Partisini iktidara taşımak için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

“SİVAS’IMIZIN ÇAĞDAŞ İNSANLARINA

HİZMET ETMEK EN BÜYÜK GÖREVİMİZ”

“Emperyalizme karşı başkaldıran, ulusal direnişi yöneten, stratejik bir devrimi gerçekleştiren, sonrasında çağdaş bir model oluşturan Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu şanlı Cumhuriyet Halk Partisi; her zaman olduğu gibi bugün de Türkiye’yi yönetmeye talip olmuş kararlı, azimli ve iktidar yolunda yürüyen en büyük örgütlerden birisidir.  Ülkemizin dört bir yandan kuşatılmaya çalışıldığı, Cumhuriyetimizin ilkelerine ve temel değerlerine büyük saldırıların olduğu günümüz Türkiye’sinde, önemli bir tarihsel süreçten geçtiğimizin farkındayız. Bir yandan ülke gündemini sarsan konularda tepkilerimizi dile getirmeyi, diğer yandan da Sivas yereline ilişkin yaşanan sorunları kamuoyu ile paylaşmayı ve çözüm noktasında örgüt olarak etkin rol almayı bir görev olarak görüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilkelerini ve evrensel değerlerini özümsemiş benimsemiş bir partili olarak, Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, altı ok felsefesi doğrultusunda, parti politikalarımızın belirlediği hedefler doğrultusunda verimli çalışmalar yaparak güzel Sivas’ımızın çağdaş insanlarına hizmet etmek en büyük görevimizdir” dedi.

ÖRGÜTSEL BİR GÜÇ BİRLİĞİ ŞART

Sosyal sorunların, iç barışı ve huzuru tehdit ettiğinin altını çizen Coşkun, “Milyonlarca insanımız açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşamakta. Kızlarımız oğullarımız eğitimsiz, sağlıksız, işsiz ve geleceksiz.  Yoksulluk ve adaletsizlik diz boyu.  Hayat pahalılığı, geçim sıkıntısı, şiddet, ölüm, kavga almış başını gitmekte. Halkımızın eğitim, sağlık ve sosyal güvenlik hakları tırpanlanmakta.  Hem adalet hem de demokrasi ve basın özgürlüğü de dâhil özgürlüklerin tahrip edildiği günleri hep beraber yaşamakta. Hak ve özgürlükler kuşatılmakta ve kısıtlanmakta. Emek, barış ve demokrasi güçleri susturulmak istenmekte. Değerlerimiz yok edilmekte ve daha birçok konuda geleceğimiz karartılmaktadır. Bunlar karşısında örgütsel bir ‘güç birliği’ ile emperyal oyunların karşısında tüm partililerimizin birleşmesi, ulusal bağımsızlık şiarımız ile Truva atlarına dur demesi gerektiği inancındayım. Örgütsel dayanışmamızla, sol kültürümüzün gereği olan demokratik haklarımıza sahip çıkmak, en başta parti içi demokrasiyi yaşama geçirmek, parti içi anlamsız muhalefete bir son vermek ve birlik - beraberlik içerisinde Cumhuriyet Halk Partili olmanın gururunu hep beraber yaşamak hepimizin en büyük arzusudur. İşte bu duygu ve düşüncelerimle önümüzdeki süreçte de, iktidarın yanlışlarına, tehditlerine, kuşatmalarına karşı durarak; partime, dolayısıyla ülkeme ve insanlığa hizmet etmek için aday oldum” şeklinde konuştu.

 



Anahtar Kelimeler: İKTİDARA YÜRÜYECEĞİZ
  • Perşembe 20.7 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Cuma 22.2 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.9 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 31 1 3 64 96
2.Fenerbahçe 35 28 1 6 58 90
3.Trabzonspor 35 18 13 4 13 58
4.İstanbul Başakşehir 35 16 12 7 10 55
5.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 35 14 14 7 -6 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 35 12 11 12 -9 48
10.Antalyaspor 35 11 12 12 -4 45
11.Adana Demirspor 35 10 11 14 3 44
12.Samsunspor 35 11 15 9 -5 42
13.Kayserispor 35 11 13 11 -9 41
14.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
15.Fatih Karagümrük 35 9 16 10 -2 37
16.Konyaspor 35 8 14 13 -14 37
17.Gazişehir Gaziantep 35 9 18 8 -15 35
18.Hatayspor 35 7 15 13 -10 34
19.Pendikspor 35 8 18 9 -31 33
20.İstanbulspor 35 4 24 7 -42 16