KISA SÜREDE GÖNÜLLERDE TAHT KURDU

KISA SÜREDE GÖNÜLLERDE TAHT KURDU

Niğde Valiliği görevini sürdürürken 11 Mayıs 2022 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Sivas Valiliğine atanan Vali Dr. Yılmaz Şimşek; ilçe ziyaretlerine aralıksız devam ediyor.

Niğde Valiliği görevini sürdürürken 11 Mayıs 2022 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Sivas Valiliğine atanan Vali Dr. Yılmaz Şimşek; ilçe ziyaretlerine aralıksız devam ediyor.   Doğanşar, Hafik, Yıldızeli, Kangal, Ulaş, Gemerek, Şarkışla, Gölova, İmranlı, Gürün ve Altınyayla ilçelerini ziyaret eden Vali Şimşek; sürdürülen çalışmalara ilişkin kaymakamlardan brifing aldı. Muhtarlarla bir araya gelerek taleplerini dinleyen,  vatandaşlarla buluşarak sohbet eden ve şehit aileleri ile gazi ziyaretlerine büyük önem veren Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek; kısa sürede Sivaslıların gönlünde taht kurdu.

DOĞANŞAR

Vali Dr. Yılmaz Şimşek ilçe ziyaretlerine, 1996 yılında kaymakam olarak görev yaptığı Doğanşar’dan başladı. İlk olarak Dipsizgöl ve Şelalesini ziyaret eden Vali Şimşek, göl çevresinde, yemyeşil doğası ve temiz havasıyla yaz boyu ziyaretçilerini ağırlayan şelalede incelemede bulundu. Doğanşar Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Dr. Yılmaz Şimşek, Kaymakam Yunus Emre Yıldız’dan ilçe hakkında brifing aldı.

Doğanşar Belediyesini ziyaret eden Vali Dr. Yılmaz Şimşek, belediyenin hizmetleri ile ilgili bilgi aldı. Belediye Başkanlığı önünde bulunan Ahmet Ayık parkını da gezen Vali Şimşek, ilçe halkıyla sohbet etti.

KOZLU KÖYÜNE ZİYARET

Doğanşar’a bağlı Kozlu köyünü ziyaret eden Vali Dr. Yılmaz Şimşek, köy halkı ile bir araya gelerek taleplerini dinledi. Köyde kömbe yapan teyzeleri de ziyaret eden Vali Şimşek, teyzelerle beraber kömbe yaptı. Doğanşar İlçe Emniyet Amirliğini ziyaret eden Şimşek, kahraman güvenlik güçlerimize görevlerinde başarılar diledi. Vali Şimşek ayrıca geçtiğimiz yıllarda düzenlenen ilçe kütüphanesini de inceleyerek kütüphane yetkilisinden bilgi aldı.

HAFİK
Hafik’i ziyaret eden Dr. Yılmaz Şimşek, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Hafik Kaymakamı Kadir Algın'dan ilçedeki çalışmalar hakkında brifing aldı. Hafik kaymakamlığı ziyareti sonrası ilçe merkezinde faaliyet gösteren esnafları iş yerlerinde uğrayan Vali Şimşek, onlarla hasbihal ederek hayırlı kazançlar diledi.

Hafik İlçe Jandarma Komutanlığını da ziyaret eden Vali Dr. Yılmaz Şimşek, güvenlik güçlerine görevlerinde başarı diledi.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Adem Çelik’in Hafik'teki evini ziyaret eden Vali Şimşek,  kahraman şehidimizin ailesiyle bir araya geldi. Vali Şimşek, kıymetli ailelerimizin taleplerini dinleyerek her zaman yanlarında olduğunu ifade etti.

HAFİK GÖLÜ ÇEVRE DÜZENLEME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Hafik Gölü'nün ekolojik sistemini tüm güzellikleriyle koruyacak olan çevre düzenleme projesinde çalışmalar sürüyor. Vali Dr. Yılmaz Şimşek, göl çevresinde incelemelerde bulunarak ilgili idari ve teknik sorumlulardan bilgi aldı. Bölgede çalışmaların özenli ve hassasiyetle yürütüldüğü alanı gezen Vali Şimşek, gölün çevre düzenlemesi sonrası doğallığının korunarak insanların nefes alabileceği daha fonksiyonel bir alan olacağını belirtti.

YILDIZELİ

Vali Dr. Yılmaz Şimşek ilçe ziyaretleri kapsamında Yıldızeli'nde gezi ve incelemelerde bulundu. İlçede ilk olarak kaymakamlığı ziyaret eden Vali Şimşek, Kaymakam Şeref Gülyer'den brifing alarak şeref defterini imzaladı. Sıcak karşılamadan dolayı ilçe halkına teşekkür eden Vali Dr. Yılmaz Şimşek, daha sonra muhtarlarla bir araya geldi. Muhtarlarla tek tek tanışan ve taleplerini dinleyen Vali Şimşek, onların devlet ile vatandaş arasında bir köprü olduğunu belirterek "Hep birlikte çalışarak, taleplere cevap vereceğiz" dedi.

VALİ ŞİMŞEK YILDIZELİ TOKİ KONUTLARINI İNCELEDİ
Yapımı devam eden Yıldızeli TOKİ konutlarında incelemelerde bulunarak ilgililerden bilgi alan Vali Dr. Yılmaz Şimşek, Cami Mahallesi'nde 8 blok 154 daire, cami ve ticaret merkezinden oluşan yeni yaşam alanının ilçeye hayırlı olmasını diledi.

İLK KÖY ZİYARETİNDE ŞEHİT AİLESİNE GİTTİ
Vali Yılmaz Şimşek, ilk köy ziyaretini de Yıldızeli ilçesinde Yavu köyüne gerçekleştirdi. Köyde ilk olarak 2006 yılında Bitlis'in İçgeçit köyünde yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Jandarma Komando Onb. Erdal Kavallı'nın hanesine ziyarette bulunan Vali Şimşek, şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine ise sağlıklı ömür diledi.
Daha sonra yöre halkı ile köy kıraathanesinde bir araya gelen Vali Dr. Yılmaz Şimşek, köy halkına misafirperverliği için teşekkür ederek taleplerini dinledi.

 

KANGAL

Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek ilçe ziyaretleri kapsamında Kangal’ı ziyaret etti.

Sivas-Malatya Karayolu üzerinde özellikle kış aylarında sürücülerin kâbusu olan Yağdonduran tünelinde devam eden çalışmaları yerinde denetleyen Vali Dr. Yılmaz Şimşek, kullandığı makam otomobiliyle tünelden geçti. Vali Şimşek burada yaptığı açıklamada, "Çift tüpten oluşan bin 567 metre uzunluğundaki tünelde artık sona gelindi. Yılsonunda açılışını gerçekleştirerek, sürücülerimizin daha konforlu bir şekilde yolculuk yapmalarını sağlayacağız." dedi.

Vali Şimşek ziyaretlerine ilçe merkezi ile devam etti. Kaymakam Ahmet Fatih Sungur'dan ilçede devam eden ve planlanan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Şimşek, çalışmalarda başarı diledi.

Kangal İlçe Halk Eğitimi Merkezi’nin yılsonu sergisine de uğrayan Vali Şimşek, serginin açılışını gerçekleştirdi. El emeği, göz nuru ürünleri inceleyen Vali Şimşek, mehter takımı ve çocuk halk oyunları ekibinin gösterisini izledi.

Kangal'da çarşı esnafına da selam veren Vali Şimşek, ilçe halkıyla çay eşliğinde sohbet etti. Ardından Kangal Belediyesini ziyaret eden Vali Şimşek, Ahmet Kürşat Apaydın'dan brifing aldı.

SİVAS'IN MARKA DEĞERİ; 'KANGAL KÖPEĞİ'

Vali Şimşek, Kangal köpeğinin ırk ve gen özelliklerinin muhafaza edilerek gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla geçtiğimiz yıl hizmete açılan, ‘Kangal Kaymakamlığı Kangal Köpeği Yetiştirme Çiftliği’ni gezdi. Yavru köpekleri seven Vali Şimşek, Kangal Köpeklerinin dünya çapında bir değer olduğunu söyledi.

Vali Şimşek, sedef hastalığı başta olmak üzere cilt hastalıklarına iyi geldiği bilinen dünyaca ünlü doktor balıkların bulunduğu Kangal Balıklı Kaplıcasını ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı ve ardından da Kalkım Balıklı Kaplıcası'na otel, apart evler, spor kompleksleri ve sosyal alanlarını gezdi.

 

ULAŞ

Vali Yılmaz Şimşek, ilçe programlarına Ulaş ziyareti ile devam etti. Kaymakam Selçuk Baş'ı makamında ziyaret eden Vali Şimşek, ilçe hakkında brifing aldı.

Ulaş ilçesinde görev yapan muhtarlarla da bir araya gelen Vali Şimşek, gelen talepleri dinleyerek, çözümü konusunda ilgili kurum müdürlerine talimatlarda bulundu.

Ulaş ilçesi programları kapsamında ilçe belediyesini de ziyaret eden Vali Şimşek, Başkan Turan İlbey’den yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Şimşek ilçedeki son programında; Ulaş Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren kursları da ziyaret ederek, kursiyerlerin hazırladığı ürünleri inceledi.

GEMEREK

Vali Dr. Yılmaz Şimşek ilçe programları kapsamında Gemerek’i ziyaret etti. Vali Şimşek; Kaymakam İlhan Kayatürk'ten brifing aldı.

Kaymakamlıkta yapılan sıcak karşılamadan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Yılmaz Şimşek, “Bu nadide ilçemizin kazanımlarının artması ve devam etmesi için hep birlikte çalışacağız. İnşallah birlikte güzel işler başarırız.” dedi.

Vali Dr. Yılmaz Şimşek, ilçe merkezinde yapımı devam eden 16 derslikli Şehit Ahmet Karahan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi inşaatında incelemelerde bulundu. Önümüzdeki döneme açılacak okulun hayırlı olmasını dileyen Vali Şimşek, ilçede eğitim alt yapısının güçleneceğini ifade etti.

İlçe programları kapsamında Gemerek Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulunan ve 25 yatak kapasiteli hastanenin temel çalışmalarının tamamlandığını belirten Vali Şimşek, ilçenin kısa zamanda nitelikli sağlık hizmetine kavuşacağını söyledi.

SİVAS’IN NADİDE GÜZELLİKLERİNDEN BİRİ SIZIR ŞELALESİ

Vali Dr. Yılmaz Şimşek, Sızır beldesi sınırlarında bulunan Sivas merkeze 136 kilometre mesafedeki Sızır Şelalesi'ne de uğradı. Coşkun çağlayanı, yaz kış durulmadan akan suyu ve mesire alanları ile ziyaretçilerini ağırlayan Sızır Şelalesi, bölgeye değer katmaya devam ediyor.

 

ŞARKIŞLA

Vali Yılmaz Şimşek ilçe programları kapsamında Şarkışla’yı ziyaret etti. Şimşek; Kaymakam Gökhan Dolaş’tan brifing aldı.

Vali Şimşek, daha sonra Şarkışla Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün, Aşık Veysel Gençlik ve Kültür Merkezi'nde düzenlediği el sanatları sergisinin açılışını yaptı. Hazırlanan ürünleri inceleyen Vali Şimşek, kursiyerleri tebrik etti. Halk Eğitimi Merkezinde bağlama kursu alan öğrenciler, Vali Dr. Yılmaz Şimşek'in ziyareti esnasında müzik dinletisi de sundu. Dinleti sonrası küçük ozanlarla beraber bağlama da çalan Vali Şimşek, kursiyerleri ve öğretmenlerini tebrik etti.

ŞEHİT BEDİRHAN BEBEK UNUTULMADI

İlçedeki Garnizon Şehitliği'ne ziyaret gerçekleştiren Vali Şimşek, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 31 Temmuz 2018'de PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan asker eşi Nurcan Karakaya ile oğlu Mustafa Bedirhan bebek ile diğer şehitlerin kabirlerine karanfil bırakarak dua okudu.

ÂŞIK VEYSEL’İ YAŞATMAK EN ÖNEMLİ GÖREVLERİMİZDEN

Vali Şimşek, daha sonra Âşık Veysel'in Sivrialan köyündeki kabri başında dua etti. Âşık Veysel'in müzeye dönüştürülen evini gezen Şimşek, dünyaca ünlü halk ozanının köyünde bulunmaktan mutlu olduğunu söyledi. Âşık Veysel'in sazıyla, sözüyle, ezgisiyle ve yüreğiyle ülkenin büyük bir değeri olduğunu belirten Şimşek, "Onun sazını, sözünü bizden sonraki nesillere aktarmak ve yaşatmak en önemli görevlerimizden birisidir." dedi.

Vali Dr. Yılmaz Şimşek, ilçe programında son olarak Şarkışla Elmalı köyündeki Muhsin Yazıcıoğlu’nun doğup büyüdüğü Anı Evini ziyaret etti. Anı Evini gezerek ziyaretçi defterini de imzalayan Vali Şimşek, merhum Yazıcıoğlu'na Allah'tan rahmet diledi.

GÖLOVA

Vali Yılmaz Şimşek ilçe ziyaretleri kapsamında Gölova’yı ziyaret etti. Gölova Kaymakamı Taha Genç ve ilçe protokolünce karşılanan Şimşek, kaymakamlıkta devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Şeref defterini imzalayan Vali Şimşek, ilçe halkına sıcak karşılamalarından dolayı teşekkür etti.

MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

Vali Dr. Şimşek, Gölova ilçesinde görev yapan köy ve mahalle muhtarları ile tanıştı. Muhtarların taleplerini tek tek dinleyen Vali Şimşek, çözümü noktasında ilgili kurum müdürlerine talimatlarda bulundu.

Gölova ilçe merkezini gezen Vali Dr. Yılmaz Şimşek esnafları ziyaret etti. İşletme sahiplerine hayırlı işler temennisinde bulunan Vali Şimşek, karşılaştığı çocuklarla da yakından ilgilendi. Gölovalı vatandaşlarımızın çay davetine kayıtsız kalmayan Vali Şimşek,  ilçe sakinleriyle sohbet ederek taleplerini dinledi.

ŞEHİT AİLESİ UNUTULMADI

Şırnak Uludere’de 1991 yılında şehit düşen Jandarma Er Hami Önge’nin Gölova’da bulunan ailesini ziyaret eden Vali Dr. Yılmaz Şimşek, şehidimizin anne ve babasıyla görüşerek sağlıklı ve huzurlu bir ömür diledi.

İMRANLI

Vali Dr. Yılmaz Şimşek, ilçe temaslarına İmranlı ile devam etti. Kaymakamlığı ziyaret ederek, Kaymakam Abdülkadir Zengin'den ilçe hakkında brifing aldı.

İmranlı Belediyesini ziyaret eden Vali Şimşek, Belediye Başkanı Özkan Demir'den faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Vali Şimşek, 2021 Kasım ayında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Belediye Başkanı Murat Açıl için de taziyelerini iletti.

İmranlı çarşısını gezen Vali Dr. Yılmaz Şimşek, esnaflara uğrayarak selam verdi. Kahvehanede ilçe halkıyla da çay içip sohbet eden Vali Şimşek, kendisine iletilen talepleri tek tek dinledi.

ONLAR BAŞIMIZIN TACI

Vali Dr. Yılmaz Şimşek, 2003 yılında Diyarbakır’ın Hani ilçesinde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Engin Kılıç’ın ailesini ziyaret etti. Şehidimize Allah’tan rahmet dileyen Vali Şimşek, ailemizin her zaman emirlerinde olduklarını ifade ederek sağlıklı bir ömür diledi.

 

GÜRÜN

İlçe ziyaretlerini sürdüren Vali Dr. Yılmaz Şimşek, bu kapsamda Gürün’de temaslarda bulundu. İlçe temaslarına kaymakamlık ziyareti ile başlayan Vali Şimşek, Kaymakam Halil Yazıcı'dan ilçe hakkında brifing aldı. İlçede devam eden ve planlanan projeler ile ilgili talimatlarda bulunan Vali Şimşek, Yazıcı'ya çalışmalarında başarı dileğinde bulundu.

ŞUĞUL KANYONU TURİZME KAZANDIRILACAK

Vali Şimşek, bir sonraki ziyaretini Şuğul Kanyonuna gerçekleştirdi. Birinci derece arkeolojik sit alanı olan, Gürün ilçe merkezine yaklaşık 5 kilometre mesafede bulunan tertemiz suyu ve dik kayalıklarla çevrili görkemli yapısıyla dikkat çeken kanyona hayran kalan Vali Şimşek, kanyonun turizme kazandırılması için çalışma başlatılacağını söyledi.

ANADOLU'NUN NAZAR BONCUĞU: GÖKPINAR GÖLÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle “Hassas Korunacak Alanlar” listesinde bulunan, yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanı olan Gökpınar Gölü'ne de gezen Vali Şimşek, Kaymakam Halil Yazıcı'dan göl hakkında bilgi aldı. İlçe merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan turkuaz mavisi rengi ve yemyeşil doğası ile Anadolu'nun nazar boncuğu olarak nitelendirilen göle hayran kalan Vali Şimşek, herkesi burayı görmeye davet etti.

ALTINYAYLA

Vali Yılmaz Şimşek, ilçe ziyaretlerine Altınyayla ilçesi ile devam etti. Kaymakam Enes Burak Koca'dan ilçe hakkında brifing alan Vali Şimşek, ilçede devam eden ve planlanan projeler ile ilgili talimatlarda bulundu. Altınyayla'da köy ve mahalle muhtarları ile de tanışma toplantısı gerçekleştiren Vali Şimşek, muhtarların köyleri ile ilgili ilettiği sorunları ilgili kurumlara ileterek imkânlar doğrultusunda sorunların çözüme kavuşacağını belirtti.

Vali Şimşek, son olarak Altınyayla'da bulunan ve Hititlerin önemli yerleşim merkezlerinden olan tarihi Sarissa Kuşaklı Antik Kenti’ni ziyaret etti. İl Kültür ve Turizm Müdürü Teoman Karaca'dan bilgi alan Vali Şimşek, tanıtım çalışmaları ile ilgili talimatlarda bulundu.

 



Anahtar Kelimeler: SÜREDE GÖNÜLLERDE KURDU
  • Çarşamba 17.3 ° / 4.9 ° Güneşli
  • Perşembe 20.7 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Cuma 22.2 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 31 1 3 64 96
2.Fenerbahçe 35 28 1 6 58 90
3.Trabzonspor 35 18 13 4 13 58
4.İstanbul Başakşehir 35 16 12 7 10 55
5.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 35 14 14 7 -6 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 35 12 11 12 -9 48
10.Antalyaspor 35 11 12 12 -4 45
11.Adana Demirspor 35 10 11 14 3 44
12.Samsunspor 35 11 15 9 -5 42
13.Kayserispor 35 11 13 11 -9 41
14.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
15.Fatih Karagümrük 35 9 16 10 -2 37
16.Konyaspor 35 8 14 13 -14 37
17.Gazişehir Gaziantep 35 9 18 8 -15 35
18.Hatayspor 35 7 15 13 -10 34
19.Pendikspor 35 8 18 9 -31 33
20.İstanbulspor 35 4 24 7 -42 16