Kılıç, Sivas’ı ihya edecek

Kılıç, Sivas’ı ihya edecek

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Zeki Kılıç bey Sivas'ı ihya edebilmek için kolları sıvamaya karar vermiş. Ben Sivaslı hemşehrilerimin kendisine en büyük desteği vereceklerine inanıyorum” dedi.

Partilerinin Sivas Belediye Başkan Adayı Zeki Kılıç’a destek isteyen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Zeki Kılıç bey  Sivas'ı ihya edebilmek için kolları sıvamaya karar vermiş. Ben Sivaslı hemşehrilerimin kendisine en büyük desteği vereceklerine inanıyorum” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Sivas’a geldi. 

Behrampaşa Restoran’da düzenlenen programda basın mensupları ve partililerle buluşan  Karamollaoğlu, partisinin belediye başkan adaylarına destek istedi.

Konuşmasına ülkemizin bulunduğu ekonomik duruma değinerek başlayan Karamollaoğlu, “Dış borçlarımız arttı, karşılanamayacak kadar büyük rakamlara ulaştı. Milli fert başına düşen milli gelir rakamsal olarak yükselmiş gibi gözükse de fiiliyatta alım gücü düştü. Beni en çok üzen hususlardan bir tanesi asgari ücretin açlık sınırının çok altında olması. Bu kabul edilemez bir durumdur. Asgari ücret aslında açlık sınırıyla mukayese edilmemeli. Yoksulluk sınırı hedef olmalı. Yoksulluk sınırımız dediğimiz ne? Bir insanın ailesini geçindirebilecek olan bir sınır. O sınırın altında ücret alan bir kişi ailesini geçindirecek bütün ihtiyaçlarını karşılayacak bir seviyede bulunmuyor. Bundan dolayı ben asgari ücretin mutlaka ve mutlaka kısa bir zamanda yoksulluk sınırına çıkması gerekir diye söylüyorum. Emekliler geçinemiyor. Ben şimdi mahalli idareler seçimine girerken neden bunları gündeme getiriyorum? Çünkü bu iktidarın bir derse ihtiyacı var. İşte bu seçimde ümit ediyoruz ki milletimiz bu iktidara bir ders verecek.  Önümüzdeki 4 yıl eğer iktidar gidişatını değişirse ne ala? Değiştirmezse seçimi kaybedecek” dedi. 

Belediyeciliği çok iyi bildiğini belirten  Karamollaoğlu, “Geçmişte iki dönem belediye başkanlığı yaptığım için belediyenin ne manaya geldiğini biliyorum.  1989 seçimlerinde belediye başkanlık görevi bendenize verildi. 91 seçimleri, genel seçimler geldiğinde ‘Erbakan Hoca sen milletvekili adayı olacaksın’ dedi.  Ben ‘Hocam iki senenin, iki buçuk senenin içinde Sivas için düşündüklerimi ve hayal ettiklerimi gerçekleştiremedim’ dedim. ‘Sivas'ı bırakırsam bu Sivas'a ihanet olur ama siz ısrar ederseniz tamam milletvekili oluruz ama şunu bilin ki ben bir daha Sivas'a gitmem’ dedim. Bunun üzerine Erbakan Hoca bizim Sivas'ta belediye başkanı olarak kalmamıza fırsat verdi. Ama biz 91 seçimlerinde büyük bir hamle yaptık. O zaman Milliyetçi Hareket Partisi'yle birlikte seçime girmiştik.  Hamdolsun çok güzel hizmetler yapıldı. Sonra 1994 yılında yeniden belediye başkanlığına aday olduk. İşte Milli Görüş, belediyeciliği ruhu o 5 senenin içinde gerçekleşti. 5 ili almıştık, bu 5 ilde destanlar yazıldı. Bundan dolayı da 1994 seçimlerinde başta İstanbul ve Ankara olmak üzere 29 belediyeyi kazandık. Çok önemli bir adım. Yani destan yazıldı. Tarihe damga vurduk. Şimdi yeniden tarih sayfalarını geri çeviriyoruz. Yeni bir döneme girdik. Bu gidişat Türkiye'yi felakete götürüyor. İşte biz buna bir son vereceğiz. Bunun da ilk adımını Sivas'ta Allah nasip ederse belediyeyi kazanarak atacağız. Önemli bir karar olacak. Sivas halkı bunu sağlamak mecburiyetinde” açıklamasında bulundu. 

Sivas’ın sürekli geriye gittiğini ve göç verdiğini söyleyen Karamollaoğlu, “Toplam nüfus 650 bin civarında.  Bir zamanlar Türkiye'nin nüfusu daha 40 milyonlardayken Sivas’ın nüfusu 700 bine kadar çıkmış. Ne oldu da Sivas birden bire boşaldı. Bizim belediye başkanımız inşallah Zeki Bey kardeşimiz geldiğinde yeni bir dönem başlayacak. Bu dönem Sivas'a istihdam sağlayacak yatırımların artabilmesi için bir belediye başkanının gücü nispetinde her türlü çağrıya başvurarak yapılacak.  Belediyeler yatırım yaparak istihdam sağlamak durumunda değiller. Bunu biliyorum. Bir belediyeden bu yaklaşım beklenemez. Ancak bir belediye kendi ilini, ilçesini, beldesini yaşanabilir bir şehir haline getirdiğinde yatırım imkanlarının da artması için bizim görevimiz olmamasına rağmen organize sanayi bölgesini kurmuştuk. Sonra onu büyüttük. Arkasından daha da büyük bir organize sanayi bölgesi kuruldu, o sanayi bölgesine yatırımların yapılabilmesi belediyenin elbette gayreti olur ama hükümetin alacağı tedbirlerle mümkün. Her belediye başkanı mutlaka bulunduğu beldeye çok güzel hizmetler yapma gayretinin içindedir. Ya bu ne biçim iş ki aradan 30 yıl geçti Sivas'ta altyapı problemleri yeniden ayyuka çıkmaya başlamış. Su yok. Şimdi bunu görmek marifet değil. Biz susuzlukla karşı karşıya kaldığımız zaman yeni kuyular açmak, yeni su imkanlarını sağlamak için seferber olduk, Sivas'ta su problemi kalmadı. Şimdi yeniden başladı. Elbette başlar. Nüfus neredeyse ikiye katlandı. Şimdi susuzluk var. Nasıl önleyeceklerini  bilemiyorlar. Siz bunu dikkate almazsanız bu susuzluk büyük bir problem haline gelir. Susuzluk da insanları bu şehirden uzaklaştırmaya vesile olur. Allah ve yardımcımız olsun” şeklinde konuştu. 

Saadet Partisi Sivas Belediye Başkan Adayı Zeki Kılıç’ın şehri ve sorunlarını çok iyi bildiğini söyleyen Karamollaoğlu, “Sivas'ta uzun yıllar kalmış, Sivas’la bağını koparmamış. Gözlük işiyle meşgul olan bir kardeşimiz Zeki Kılıç bey. Şimdi yeniden Sivas'a dönüp Sivas'ı ihya edebilmek için kolları sıvamaya karar vermiş. Ben Sivaslı hemşehrilerimin kendisine en büyük desteği vereceklerine inanıyorum.  Şuna şahit oldum, başka arkadaşlar da bunu söylüyorlar. İnsanlar sessiz, kanaatlerini rahatlıkla dile getirmekten çekiniyorlar. Pahalılıktan, işsizlikten yeterince şikayet edemiyorlar. Bundan dolayı  bu problemlerin bütününü kucaklayacak aynı zamanda da Sivas'ı yeniden tarihteki yerine oturtacak bir belediye başkanlığı anlayışına ihtiyaç var. Bu adanmışlıktır. Ben kendisinden böyle bir tavır bekliyorum. Sivas'a kendisini adamış, Sivas'ın ayağa kalkabilmesi için sadece belediye başkanı olarak kendi yetkisi içinde bulunan konularda değil genel manada Sivas'ın ayağa kalkması, yeni iş imkanlarının oluşturulması, organize sanayi bölgelerindeki yatırımların artması için büyük bir çabanın içine girecek. Biz de kendisine gücümüz yettiği nispette Ankara'da, İstanbul'da destek vereceğiz. Ben başarılı bir belediye başkanlığı yapacağına inanıyorum. Burada bizim ilçe belediye başkan adaylarımız da var. O kardeşlerimizin de en büyük gayreti göstereceklerine kendi ilçelerinde belediye başkanı seçileceklerine gönülden inanıyorum. Kendilerini böyle bir çabanın içine girdikleri için tebrik ediyorum” dedi.

ŞEHREMİNLİĞİN VASIFLARINI ÇOK İYİ BİLİYORUZ

Karamollaoğlu’nun konuşmasının ardından Saadet’in adayı Zeki Kılıç konuştu. Kılıç, “Azimliyiz, kararlıyız. Sivas aşkımız hiç eksilmedi. Çok büyük bir sorumluluğumuz var, bunun farkındayız. Halkımızdan özellikle bizleri araştırmasını, soruşturmasını istiyoruz. Karar alırken düşünerek karar almasını istiyoruz. Şehreminliğin vasıflarını çok iyi biliyoruz. Halka hizmetin Hakk’a hizmet olduğu bilinciyle hizmet edeceğiz” dedi. 



Anahtar Kelimeler: Kılıç Sivas’ edecek
  • Cumartesi 27.5 ° / 12.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26.2 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 27.1 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16