Kentsel Dönüşümde Protokol İmzalandı

Kentsel Dönüşümde Protokol İmzalandı

Sivas Belediyesi tarafından hazırlanan ve geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Kentsel Dönüşüm Projesi’nin protokolü imzalandı

Kentsel Dönüşümde Protokol İmzalandı

Sivas Belediyesi tarafından hazırlanan ve geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Kentsel Dönüşüm Projesi’nin protokolü imzalandı

Esentepe ve Yunus Emre Mahallelerini kapsayan projenin imza töreni Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Sami Aydın’a kentsel dönüşüm yetki belgesi verilen programda ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’ye Sivas Belediye Meclisi tarafından alınan kararla “Fahri Hemşehrilik Beratı” verildi.

Sivas Belediyesi’nin en önemli projeleri arasında yer alan ve Esentepe ve Yunus Emre Mahallelerini kapsayan Kentsel Dönüşüm Projesi’nin protokol imza töreni Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın da katımıyla gerçekleştirildi.

Sivas Belediyesi’nin düzenlediği kahvaltı programına katılan Bakan Güllüce ve Yılmaz, Paşabahçe Kütükev’de AK Parti Teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi.

Daha sonra Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’ne geçen Bakan Güllüce ve Bakan Yılmaz, resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren kentsel dönüşüm projesinin protokolünü imzaladılar.

Programda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, güvenli şehirlere, güvenli binalara ve huzurlu mahallelere ve konforu yüksek mahallelere ihtiyaç olduğuna işaret etti. Kentlerin depreme dayanıklı altyapılarının olması gerektiğini vurgulayan Güllüce, yeni Türkiye`de şehirlerin, evlerin, sokakların farklı olması gerektiğini ifade etti.

Türkiye’nin son 150 yıldır kendi savunma silahlarını yapamamanın acısını yaşadığını anlatan Güllüce, “Yeni Türkiye tank, helikopter yapmaya başlıyor. Yeni Türkiye’de dünyanın en modern, savunma silahlarıyla donanmış Pendik Tersanelerinde, Tuzla Tersanelerinde, Türkiye tersanelerinde hücum botları, savaş gemileri yapıyor. Şimdi kendi gemimizi yapıyoruz, komşu ülkelere savaş gemileri yapabiliyoruz. Yeni Türkiye`de hızlı tren yapıyoruz” ifadesini kullandı.

Güllüce, yeni Türkiye’de 2071 vizyonu ortaya koyduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

“Bu ülkenin bahtsızlığı, Türkiye’de muhalefet isminde bir ekip de var. Diyor ki ‘Bu projeleri durduracağız’. Dünyanın en büyük havaalanını yapıyor Türkiye. Bu ülkedeki herkesin bundan zevk alması lazım. Bu topraklarda yaşayan herkesin göğsü kabarır. Ama iktidara karşı muhalefet yapan da diyor ki `Gelir gelmez bu projeyi durduracağız.` Durduramazsın hemşehrim, bu millet sana itibar etmez ki sen de durdurasın bu projeyi. Hızlı treni durduramazsın, köprüler yapılmış zaten geliyor. Zaten sen proje durdurmaya endekslendiğin için bu millet de seni 50 senedir iktidar yapmıyor ya. Bunları durdurmak istersen... Helikopter projesini, hızlı treni, Boğaz Köprüsü’nü durduracaksın, havaalanını durduracaksın. Bu millet de sana proje durdurma partisi olarak oy verir mi? Yani sen siyasette millete hizmet için mi varsın, yoksa yapılmakta, yapılacak olan projeleri durdurmak için mi organize oldun? Millet bunu hep sorar, zaten 60 senedir de soruyor.”

Yeni Türkiye’de Sivas’ın da farklı olması gerektiğini belirten Güllüce, “Sivas`ın göç alan şehir olacağını umuyoruz. Göçleri planlamamız, bu şehri ona göre planlamamız lazım. Allah bize o günleri göstersin. Biz bunları hedefliyoruz kardeşim. Sen de engelleyeceksen `var çabala` diyoruz. Kızılırmak ile ilgili bir şeyler söyleyeyim. İnşallah Avrupa Birliği fonlarıyla ilgili IPARD ile ilgili çalışmalarımız var. Belediye Başkanımızın çalışmaları devam ediyor. Güzel şeyler olacağına inanıyoruz” dedi.

Güllüce, kentsel dönüşümün yürek, bilek, emek ve gayret isteyen bir iş olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

“Ben Belediye Başkanımızı 270 bin metrekare bir alanda kentsel dönüşüm yapacak kadar yürekli olduğu için tebrik ediyorum. En büyük projesi itibarsızlaştırma olan bir kesim de var. Bunlar tarih boyunca da olmuş bundan sonra da olacak. Bir tane işi var, itibarsızlaştırma. Varsın onlar bunlarla uğraşsınlar. Doğru yolda çalışanların Allah yardımcısı oluyor. İnşallah bu projeyi çok güzel sonuçlandıracağız. Bu proje halka büyük hizmet edecektir.”

 “HAYIRLI BİR İŞE

ŞAHİTLİK EDİYORUZ”

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, bugün hayırlı bir işe şahitlik edildiğini söyledi. Projede emeği geçenlere teşekkür eden Yılmaz, “Hizmet edene teşekkür edeceğiz, hakkını yerine getireceğiz ki testiyi kıranla testiyi doldurup getireni ayırt edeceğiz ki bize hizmet edenler çoğalsın” diye konuştu.

Kentsel dönüşümle şehrin yeni bir yüze kavuşacağını belirten Yılmaz, “Bu projenin Sivas`a hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bakan Yılmaz şunları kaydetti:

“Şehir medeniyet demektir. Medeniyet denildiğinde ne olması lazım. Parkların olması lazım, otoparkların olması lazım, spor salonlarının olması lazım, kültür merkezlerinin olması lazım, okulların olması lazım, çocuklar için oyun alanlarının olması lazım, işte resmini biraz önce gördük. E peki burada otopark var mı? Bulvar var mı? Spor salonları var mı? Yok. Ama inşallah kentsel dönüşüm sağlandığında işte bunların hepsi olacak. Dolayısıyla şehir demek medeniyet demektir. İnsanlar şehirleri inşa eder, şehirler de insanları biçimlendirir. İkisi de birbirini etkiler. İnşallah güzel bir Sivas’la güzel Sivaslılarla yaşamak üzere bu projenin bütün Sivas’a hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

“SİVAS’TA DÖNÜŞÜM BAŞLADI”

Sivas Valisi Âlim Barut ise bu projeyle birlikte Sivas’ta dönüşümün başladığını belirtti. “İmarı düzgün olmayan ruhsatsız veya ruhsata aykırı yapılaşmanın bulunduğu bölgede planlı yapılaşmaya geçiyoruz. Yapıların çoğu maalesef ruhsatsız veya ruhsata aykırı” diyen Vali Barut şunları kaydetti:

“Bu sosyal donatı alanlarının azalmasına, alan israfına sebep oluyor. Bütün bu olumsuzlukları gidermek için böyle projeler hayata geçiriliyor. 1960 yıllarında Türkiye’de 82 bin motorlu araç vardı. 1999’da 13 Milyon motorlu araç vardı. Geçen günlerde Türkiye’de motorlu araç sayısı 19 Milyonu buldu ve şehirlerimiz maalesef otoparklar yönünden çok zayıf. Sadece Sivas değil, hangi şehirde imar teftişi yaptıysam bunu gördüm. Bu projeyi ilimize kazandıran başta Çevre Şehircilik Bakanlığı ve ekibine, Belediyemiz çalışanlarına ve buna büyük desteklerde bulunan Sayın Bakanımız İsmet Yılmaz’a, Milletvekillerimize ve bunu hüsnü kabul gören değerli Sivaslılara teşekkür ediyorum.”

AK Parti Sivas Milletvekili aday adayı Hilmi Bilgin de konuşmasında “Çevre ve Şehircilik Bakanımız yaklaşık 3 ay önce Sivas’a geldiğinde Sivas ile ilgili yapılacak projelerden bahsetmişti. Bugünde bunu somutlaştırmak için, Kentsel Dönüşüm Projesinin protokolünü imzalamak için Sivas’a geldi. Ben bugün protokolle birlikte Sivas Belediyesi’nin hayata geçirdiği kentsel dönüşüm projesinin başta Sivas’a ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Sayın Bakanlarımıza katkılarından ötürü teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

2011 ve 2014 yerel seçimlerinde verdikleri sözlerin hepsini yerine getirdiklerini kaydeden AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan ise konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Sivas halkının ne problemi varsa o problem, bizim problemimiz, ne sıkıntısı varsa, o sıkıntı bizim sıkıntımız… Bugüne kadar bizler hiçbir zaman yapmayacağımız bir işin sözünü vermedik. Ama söz verdiğimiz bütün işleri de gece demeden, gündüz demeden yapmak için elimizden gelen gayreti sarf ettik. Çevre ve Şehircilik Bakanımız bizim Sivas’taki hayalimizi gerçekleştirdi. Tek başına hiç kimsenin bir şey yapması mümkün değildir. Burada bir ekip ruhunun tezahürü ortaya çıkıyor.”

“SİVAS ÇOK ŞEY KAZANACAK”

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, “Sivas’ımız için son derece önemli olan Esentepe ve Yunus Emre Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi açılışında birlikteyiz. Bugün Sivas için özel bir gün. Bugün Sivas tarihindeki en büyük projenin ilk adımının atıldığı gün” dedi.

Bu projeyle birlikte Sivas’ın çok şey kazanacağına değinen Başkan Aydın, “Bu projeyle sadece meydan değil, sadece ticaret alanları değil, geniş yol ve bulvarlar değil, kültür ve sosyal konutlar değil, bunların tamamının ve daha fazlasını bünyesinde barındıran yeni bir şehri inşallah Sivas’ta hep birlikte inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Aydın şunları kaydetti:

“Esentepe ve Yunus Emre bölgesini çok iyi biliyoruz. Öyle ki bu bölge konum itibariyle Sivas’ın en güzel bölgelerinden birisi olmasına rağmen çarpık yapılaşma ve geçmişte yapılan gecekondulardan dolayı hak ettiği değeri bir türlü yakalayamamış. Bu bölgenin önemli bir kısmı 30-40 yıldır imar sorunlarıyla baş başa kalmış ama bir türlü çözüm üretilememiş. İşte biz size söz vermiştik. İnşallah geldiğimiz takdirde bu sorunların tamamını çözeceğiz demiştik. Ben buradan sizler adına sayın Bakanlarımıza tabi ki Çevre ve Şehircilik Bakanımız İdris Güllüce Bey’e ve bütün ekibine çok değerli hemşerimiz sayın Milli Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz Bey’e, çok değerli Milletvekillerimize, Valimize, İl Başkanımıza teşekkürü bir borç biliyorum.

Gerçekten bu projede çok büyük emekler var. Elbette işin başındayız. Ama bir işe başlamak işin yarısıdır derler, bugün o noktadayız. Bu projeyle ilgili bizim hayallerimiz çok büyük. Biz, Sivas’ın hak ettiği potansiyele ulaşmasını arzu ediyoruz. Biz Sivas’ın göç veren değil, göç alan il olmasını arzu ediyoruz. Biz Sivas’ın verdiklerini geri alan bir Sivas olmasını istiyoruz. Bunun için hem sanayide hem ticarette, hem sosyal hayatta, şehircilikte örnek illerden birisi olmayı hayal ediyoruz. Hedeflerimiz çok büyük. Lütfen hayallerimize ortak olun.

Bu dönemde maalesef üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek isteyenler de olacaktır. Siz bunlara hiçbir zaman fırsat vermeyin ve şunu özellikle belirtmek isterim. Dedim ya dedikodular olabilir. Bu belirlenen yaklaşık 100 hektarlık alanda benim veya birinci derece akrabalarımın1 metrekare bile yerimiz yoktur. Dolayısıyla bunun tersini iddia eden olursa vekâletim hepinizdedir. Çünkü bunu bilmemeniz durumunda bir takım yanlış algılara vesile vermek isteyen olacaktır. Lütfen siz bağcıya sahip çıkın.”

BAKAN GÜLLÜCE’YE FAHRİ HEMŞEHRİLİK

Konuşmaların ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’ye Sivas Belediye Meclisi tarafından alınan kararla “Fahri hemşehrilik beratı” takdim edildi.

Güllüce de Belediye Başkanı Sami Aydın’a kentsel dönüşüm yetki belgesi verdi. Daha sonra Bakan Yılmaz ve Güllüce ile Başkan Aydın, Esentepe ve Yunus Emre Mahallelerini kapsayan kentsel dönüşüm protokolünü imzaladı.



  • Cuma 11.7 ° / 6.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17.3 ° / 6.3 ° Güneşli
  • Pazar 20.2 ° / 7.5 ° false

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13