Karantina yurdunda tahliye heyecanı

Sivas'ta KYK yurtlarında karantina altına alınan öğrenciler karantina sürecinin tamamlanmasıyla evlerine gidecek olmanın heyecanını yaşıyor.

GÜNDEM 7.04.2020 20:29:00 1521 0
Karantina yurdunda tahliye heyecanı

Mısır, İskoçya, İrlanda ve Sudan'dan Sivas'a getirilerek, korona virüs tedbirleri kapsamında Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı yurtlarda gözlem altında alınan öğrenciler, 14 günlük karantina sürecini tamamlamanın ve evlerine ailelerinin yanlarına gidecek olmanın mutluluğunu yaşıyor.

ERASMUS programları kapsamında gittikleri ülkelerde korona virüs önlemeleri çerçevesinde devletin imkanlarıyla Sivas'a getirilen 600'e yakın öğrenci, KYK Binali Yıldırım Kampüsü'ndeki 10 bin kişilik yurtta 14 günlük karantina süresini tamamladı. 14 gün boyunca yurtta gözetim altında tutulan öğrenciler evlerine ailelerinin yanlarına gidecek olmanın heyecanını yaşıyorlar. Eşyalarını toplayarak bavullarına yerleştiren öğrencilerden risk taşımayanlar yarın sabahtan itibaren tahliye edilerek memleketlerine uğurlanacaklar.

“Duygulanıyorum. Bunun sebebi de şu burada bize gerçekten çok iyi baktılar”

Karantinada kalan Ecem Artut, duygulandığını ve bununda sebebini yurtta çok iyi bakıldığını ifade ederek, “Biz buraya gelmeden önce kendimizi 10-15 gün izole ettik. Bizim orda hastalık daha önce çıktı. Okullarımızı iş yerlerimiz kapandı. Daha sonrada öğrencilerde bizlerde korku oluşmaya başladı. Bu korku hastalık korkusu, anne baba özlemi. En büyük sorun sağlık sistemi. Sağlık sistemi Türkiye’de daha iyi olduğu için buraya gelme kararı aldık. Uçağa bindikten sonra Sivas’a indik. Yurtlara yerleştirildik. Çalışanlar her zaman yardımcı oldular. Sivas Valimiz etli ekmek, katmer, lahmacun gönderdi. Şuanda son günlerimiz. Duygulanıyorum. Bunun sebebi de şu burada bize gerçekten çok iyi baktılar. Kendi çocuklarıymış gibi baktılar” dedi.

“Her istediğimiz yerine getirildi”

Yurtta bulunan diğer öğrenci Tuba Mine Akkoca, yurtta kendilerine çok iyi bakıldığını belirterek, “ Bildiğiniz üzere iki hafta önce İrlanda Dublin’den Sivas’a getirildik. Karantina altında kalıyoruz. Bugün bizim karantina altında son günümüz. 2 hafta bitmiş bulunmakta. Evlerimize gitmek üzere yarın sabah yola çıkacağız.2 haftalık bu süreç çok hızlı geçti. Nasıl hızlı geçti anlamdık. Ben bunu burada ki mutluluğumuza bağlıyorum. Burada ki mutluluğumuzun da sebebi bize sunulan hizmet. Her isteğimiz yerine getirildi. Bu karantina sürecini hiçbir sıkıntı olmadan atlattık” dedi.

Anahtar Kelimeler: Karantina yurdunda tahliye heyecanı
Yorumlar (0)

Ortak kullanım için protokol imzalandı

(VİDEOLU HABER) Kaynaklarımızı verimli kullanıyoruz

STSO’dan Kardeş Ülke Azerbaycan’a Ekonomik ve Ticari Güç Birliği Ziyareti

( VİDEOLU HABER) SİVAS BELEDİYESİ’NDEN AMATÖR SPORA 4 MİLYON TL DESTEK…

Sivas Ticaret Borsası ile KOSGEB Sivas İl Müdürlüğü İş Birliğiyle Bilgilendirme Toplantısı

KERKÜK’TE TÜRKMENLER ZAFER İSTİYOR

SOYLU'YA SEVGİ SELİ

(VİDEOLU HABER) Selçuklu'dan Günümüze Eğitim Şehri Sivas

16. Sivas Tanıtım Günleri, Yoğun İlgi Gördü

( VİDEOLU HABER) BİRLİK CADDESİ'NDE BÜYÜK TEHLİKE…

Sivas Ticaret Borsası’ndan İl Emniyet Müdürü Alaağaçlı’ya Hayırlı Olsun Ziyareti

SİVAS BELEDİYESİ ÖNCÜLÜĞÜNDE 50 ÇOCUK İŞİTME CİHAZINA KAVUŞTU…

  • Çarşamba 16.2 ° / 5.4 ° Güneşli
  • Perşembe 15.8 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Cuma 17 ° / 5.4 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 8 7 0 1 17 22
2.TRABZONSPOR A.Ş. 8 5 1 2 7 17
3.GÖZTEPE A.Ş. 8 4 0 4 9 16
4.FENERBAHÇE A.Ş. 8 4 0 4 7 16
5.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 8 4 2 2 0 14
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 7 4 2 1 3 13
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 8 3 1 4 2 13
8.TÜMOSAN KONYASPOR 7 3 2 2 4 11
9.CORENDON ALANYASPOR 8 2 2 4 1 10
10.HESAP.COM ANTALYASPOR 8 3 4 1 -4 10
11.KASIMPAŞA A.Ş. 8 2 3 3 -1 9
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 7 2 3 2 -2 8
13.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 7 1 3 3 -1 6
14.GENÇLERBİRLİĞİ 8 1 5 2 -5 5
15.KOCAELİSPOR 8 1 5 2 -7 5
16.İKAS EYÜPSPOR 8 1 5 2 -7 5
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 8 0 3 5 -12 5
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 8 1 7 0 -11 3