KARA SEVDAMIZA HİZMETE DEVAM

KARA SEVDAMIZA  HİZMETE DEVAM

ORC şirketi tarafından yapılan araştırmada “2021 yılının en başarılı il belediye başkanı” seçilen Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, yürüttükleri çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

ORC şirketi tarafından yapılan araştırmada “2021 yılının en başarılı il belediye başkanı” seçilen Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, yürüttükleri çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. “Sivas’ı kara sevdamız olarak görüyoruz” diyen Bilgin, “Biz katılımcılığı esas alarak hesap verebilen, şeffaf, proje oluşumunda önceliği doğru belirleyen bir yönetim anlayışıyla birlikte milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

/SULTAN ŞEHİR/

Ortak akıl ve istişare anlayışıyla Sivas Belediyesi’ni yöneten Başkan Hilmi Bilgin,  çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Şeffaflık ilkesinden taviz vermeden herkesin kendisini mutlu hissettiği bir şehir oluşturma gayreti içerisinde olduklarını belirten Bilgin, Yeni Toptancılar Sebze Hali Projesinden “Yeşil Sivas” kapsamında sürdürülen çalışmalara, Kızılırmak Projesinden kentsel dönüşüm projelerine kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

“TOPTANCI SEBZE HALİNİ ŞEHİR MERKEZİNDEN ÇIKARMAYI ARZULUYORUZ”

Sivas’a yeni bir toptancılar sebze hali kazandıracaklarını ifade eden Başkan Bilgin,  “Yeni Toptancılar Sebze Halinde proje çalışmalarımız devam ediyor. Burada en önemli husus Toptancılar Sebze Halini yapacağımız alandaki kamulaştırma çalışmaları. O bölgeyi arkadaşlarımız imar uygulamasıyla çözemeyeceğimizi söylüyorlar. Öyle olunca kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Kamulaştırma çalışmalarının gidişatına göre de toptancı sebze halini bu sene içerisinde şehir merkezinden çıkarmayı arzuluyoruz” dedi.

“İNŞALLAH SU SORUNU YAŞAMAYACAĞIZ”

Son süreçte Sivas’ın en önemli gündem maddeleri arasında su sorununun yer aldığını kaydeden Başkan Bilgin, “Maalesef son yıllardaki yağış eksikliği nedeniyle 4 Eylül Barajı’ndaki su ‘ölü nokta’ dediğimiz alana kadar gelmişti. Bu süreç bir anda mı oldu? Hayır, bir anda olmadı. Peki, biz bir anda mı vakıf olduk? Hayır. Biz göreve geldiğimiz andan itibaren SİBESKİ Müdürlüğümüz bu noktada yaptıkları çalışmayı bizlere arz ettiler. Biz de konuyu Ankara’ya arz ettik. Yatırım programına alındı, proje çalışması yapıldı. Proje çalışması 2 defa revize edildi. Pusat Özen Barajı’ndan 4 Eylül Barajı’na su getirilmesi noktasındaki çalışmanın projesi 2021 yılı Eylül ayı gibi tamamlandı. Biz konuyu hızlı bir şekilde ilgili bakanlığa arz ederek yılın son günü 29 Aralık’ta Sayın Cumhurbaşkanımızın imzasıyla ihale izni aldık. İhalesi yapıldı ve şu anda yer teslimi gerçekleştirildi. İlgili firma su getirilecek boruların imalatını başlattı. Hızlı bir şekilde inşallah Pusat Özen Barajı’ndan 4 Eylül Barajı’na su getirilecek projeyi bu yıl içerisinde başlatıp ilk etabını da bitirmeyi hedefliyoruz. İlk etabı dediğimiz kısım arıtma tesisinden Seyfebeli’nin dibine kadar olan 12 kilometrelik alan. Bu alanı hızlı bir şekilde bitirirsek Sivas’ın kısa vadede su sorunu yaşamaması sağlanacak.  Şu anda günlük yaklaşık 1200-1250 litre/saniye su ihtiyacımız var. Bunun 850-900 litre/saniyesi Tavra Deresi’nden, 350-400 litre/saniyesi de barajdan alınıyor. Bu yıl Rabbim rahmetinden bizi geri bırakmadı. Güzel bir kar yağdı. Bu karların erimesiyle birlikte şu anda barajdaki su seviyemiz ölü noktanın yaklaşık 7 metre yukarısına çıktı. Beklentimiz bu seviyenin daha da yükseleceği yönünde. İnşallah su sorunu yaşamayacağız. En önemli takip ettiğimiz proje bu” dedi.

“Yeşil Sivas” projesi kapsamında sürdürdükleri çalışmalara ilişkin de bilgiler veren Başkan Bilgin, ağaç dikmeyi çok önemsediklerini kaydetti.

“YUMURTATEPE BÖLGE PARKI YÜZDE 90 ORANINDA TAMAMLANDI”

Bugüne kadar 21 bin nitelikli ağaç diktiklerinin altını çizen Bilgin, “Bu çalışmamız 2022,2023 ve 2024 yılında da devam edecek. İnşallah sonraki dönemlerde de devam eder. Çünkü çevreyi önemsiyoruz. Çevreye saygılı olmalıyız ve çevreyi gelecek nesillere aktarabilecek bir noktaya getirmemiz gerekiyor.  Bu kapsamda Yumurtatepe Bölge Parkı inşaatımız tamamlanma aşamasında. İnşallah bu yıl içerisinde sadece o bölgeye değil şehre değer katacak  bu güzel projeyi kazandırmış olacağız. Yaklaşık 58 bin metrekarelik alana sahip proje yüzde 90 oranında tamamlandı. İçerisinde o bölgeye hizmet edecek Millet Kıraathanesi var, sosyal tesis alanları var; camisi, çocuk oyun alanları ve spor alanlarıyla birlikte muhteşem bir projeyi Sivas’a kazandırmış olacağız” açıklamasında bulundu.

“İMAR UYGULAMASINI BİTİRMEK ÇOK ÇOK ÖNEMLİYDİ”

Sivas’a değer katacak Kızılırmak Rekreasyon Projesi’nde mülkiyet sorunlarının çözüldüğüne vurgu yapan Bilgin, “Kızılırmak Sivas’ın çehresini değiştirecek, Sivas’ı farklı bir alana getirecek proje. Düşünen, emek veren, bu noktaya getiren herkesten Allah razı olsun. Çok büyük bir proje. Biz bu dönemde bu projeye bir çivi çakmasak dahi projenin yüzde 51’ini bitirmiş olarak görüyorum. Çünkü projelerde asıl olan projeyi uygulayacağın bölgenin imar durumunu, mülkiyet sorununu çözmüş olmak. Mülkiyet sorunu çözüldü, proje uygulanacak alanın tapu işlemleri de bitmiş oldu. İnşallah bu yıl içerisinde belediyemiz bütçesinin elverdiği ölçüde veya 2023 yılı içerisinde belli bölgeden başlayarak Kızılırmak Projesine ‘bismillah’ diyerek yapım işine başlamayı arzuluyoruz. Dediğim gibi imar uygulamasını bitirmek çok çok önemliydi ama sonuçta projeden ziyade görseli gördüğü zaman projeye farklı bakan bir yapımız var. Dolayısıyla bu noktada da inşallah yapım işine başlamayı arzuluyoruz”  diye konuştu.

KASIM AYINDA TAMAMLANMASI PLANLANIYOR

Kızılırmak Projesi kapsamında yapılacak sağ ve sol kollektör hattı projesinin ihalesinin gerçekleştirildiğini anımsatan Bilgin, “Proje Kasım ayı içerisinde inşallah bitecek. IPA fonları, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteği ve belediye bütçesi kapsamında 11 milyon Euroluk bir proje.  Bugünkü rakamlarla yaklaşık KDV dahil 250 milyon liralık bir proje. İnşallah Kasım ayı içerisinde tamamlanmış oluyor” ifadelerini kullandı.

ÜLKEMİZİN GELECEĞİ AÇISINDAN ÇOK ÇOK ÖNEMLİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde yürütülen “Sıfır Atık Projesi” kapsamında Sivas’ta yürütülen çalışmalara değinen Bilgin,  “Sıfır Atık Projesi şehrin ve ülkemizin geleceği açısından çok çok önemli. Bu kapsamda Çevre Koruma Müdürlüğümüz farklı alanlarda hem ekonomiye katkı sağlamak hem de çevreyi kirletmemek adına katı atıkları topluyor, toplamaya da devam edecek. Yine bu kapsamda 37. Bölge Sivas Eczacı Odası, Sivas Belediyesi ve Sağlık İl Müdürlüğü arasında ‘Kullanılmış ve tarihi geçmiş ilaçların toplanarak imha edilmesi’ için protokol imzalamıştık. Geçen günler Eczacı Odası Başkanımızla görüştüm; bizim projeden sonra Türkiye’de bu proje yaygınlaşmış. O noktada da Türkiye genelinde bir farkındalık oluşturduysak ne mutlu bize” dedi.

“ESKİ SANAYİ SORUNUNU SİVAS’IN GÜNDEMİNDEN KALDIRMAYI PLANLIYORUZ”

Sürdürülebilir şehircilik açısından kentsel dönüşümün çok önemli olduğunun altını çizen Başkan Bilgin, Esentepe ve Eski Sanayi kentsel dönüşüm projelerine dair de değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Bilgin, şu ifadeleri kullandı:

“Göreve geldiğimiz günden itibaren hem Esentepe bölgesiyle hem Eski Sanayi bölgesiyle ilgili çalışmaları titizlikle ve çözüm odaklı olarak ele aldık. Esentepe Kentsel Dönüşüm projesini 2 aşamalı götürdük. TOKİ ile görüştük. Rezerv alana TOKİ aracılığıyla 485 konut yapıldı. Haziran ayı gibi teslim edilecek ve dönüşümde kullanılacak. Buna paralel olarak arazideki pay hatalarını gidererek imar uygulamasını bakanlıkla görüşmemiz neticesinde onaylattık. Şu anda Esentepe Kentsel Dönüşüm alanının imarı onaylandı. Bakanlıktan onay aldık, itiraz yok. Kesinleşti ve şu an 18 uygulamaları ön askı sürecinden indi.  18 uygulamalarını da bitirdikten sonra bu yıl içerisinde en acil olarak belirlediğimiz bir bölgede kentsel dönüşüm kapsamında yıkım yaparak inşaata başlamayı arzu ediyoruz. Bununla eş zamanlı olarak rezerv bölgede 500 konutluk bir alan daha var. Oranın da çalışmaları tamamlandı. TOKİ ile görüşüyoruz. O bölgeye de ilave bir 500’e yakın konut sığıyor. Onları da yaptırabilirsek dönüşüm noktasında elimiz güçlü olacak. Esentepe Kentsel Dönüşümü 2022 yılı içerisinde şehrin gündeminden çıkarmayı arzuluyoruz.   Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm bölgesinde de çalışmalarımızı tamamladık. Şu anda hak sahipleriyle görüşmeler devam ediyor, noter sözleşmelerini imzalıyoruz. Öncelikli olarak ana cadde üzerindeki ticari alanlar olmak üzere bu yıl ‘Bismillah’ deyip yıkım yaparak inşaata başlayacağız. Bu yıl içerisinde yine konut alanı bölgesinde de belirleyeceğimiz bir bölgede inşaata başladığımız zaman Eski Sanayi sorununu da Sivas’ın gündeminden kaldırmayı planlıyoruz.”

JANDARMA BİNASI TEMSİL MAKAMI OLACAK

Jandarma binasının restorasyonunun devam ettiğini kaydeden Bilgin, “İl Özel İdaresi restorasyonu bitirmek üzere. Restorasyon tamamlandıktan sonra tahsisi belediyemize verilecek. Belediye temsil makamı olarak milletimize ve belediyemize hizmet edecek. Bu yıl içerisinde açmış olacağız. Zanaatkarlar Çarşısı projemiz; Eski Kadın Cezaevi alanına yapılan proje. İl Özel İdaresi ihalesini yaptı. İnşallah bu yıl içerisinde tamamlanmış olacak” açıklamasında bulundu.

KAZI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Anadolu’da Hristiyanlığın ilk alimlerinden olan Aziz Vlas'ın mezarlığının olduğu bölgede devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren Bilgin, “Aziz Vlas Türbe Düzenleme Projesi şehrimiz için önemli bir proje. Anıtlar Kuruluyla, üniversiteyle belli bir noktaya getirdik. ‘İnanç turizmi noktasında şehre değer katacak bir projeyi hayata geçirelim’ dedik. Şu anda kazı çalışmaları devam ediyor. Oluşturmuş olduğumuz projeyi İstanbul’da kendi inanç kültüründeki mimarlar ile de tartışarak uygulamaya karar verdik. Şehir bu noktada mutabık. Gök Medrese, Kale Evleri Projesi ve Aziz Vlas Türbe Düzenleme Projesiyle birlikte şehrimiz inanıyoruz ki önümüzdeki yıllarda inanç turizmi noktasında müthiş bir değer kazanmış olacak” değerlendirmesinde bulundu.

KURUMLARIN ASFALT ÇALIŞMALARI GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Altyapı çalışmaları, yağmur suyu hattı çalışmaları ve içme suyu projelerinin devam ettiğini kaydeden Bilgin, “Bunlar zaten belediyelerin yapması gereken görevlerden. Bunları yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Sadece Sivas’ın yollarını değil ihtiyacı olan okullarımızın, camilerimizin ve kamu kurumlarımızın asfalt çalışmalarını yapıyoruz” dedi.

“BU YIL İÇERİSİNDE FAALİYETE GEÇMİŞ OLACAK”

Başkan Bilgin; geçtiğimiz yıl 22 Kasım tarihinde Seyfebeli mevkisinde temelini atılan Topraksız Cam Sera Projesine ilişkin, “İnşallah bu yıl içerisinde faaliyete geçmiş olacak. İlk etapta yaklaşık 100 kişinin istihdam edileceği modern tarımsal üretim tekniklerinin kullanılacağı serada, yıllık 2 bin 500 ton salkım domates üretilmesi hedefleniyor” ifadelerine yer verdi.

“ORTAK PAYDAMIZ SİVAS”

Başkan Bilgin, “Biz Sivas’a hizmet etmekle mükellefiz. Biz; ‘Sevdası Sivas olanın hayali de Sivas olur’ dedik. Bizim ortak paydamız Sivas’tır. Sivas’ı ve milletimizi kara sevdamız olarak görüyoruz ve hizmet etmeyi de bir görev olarak addediyoruz. Bu makamlar bize emanet. Bu makamlardan bu güne kadar onlarca kişi gelip geçti, yine onlarca kişi de gelip geçecek ama baki olan şehir ve milletin kendisidir. Dolayısıyla biz milletin gönlüne girecek, milletin duasını alacak, milletin yaşam kalitesini artıracağız. ‘İyi ki Sivaslıyım, iyi ki Sivas’ta yaşıyorum’ dedirtecek bir şehri oluşturmak bizim görevimiz. Ortak paydamız Sivas ve Sivas’a hizmet etmek. Biz katılımcılığı esas alarak hesap verebilen, şeffaf, proje oluşumunda önceliği doğru belirleyen bir yönetim anlayışıyla birlikte milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

 



Anahtar Kelimeler: SEVDAMIZA HİZMETE DEVAM
  • Perşembe 17.8 ° / 11 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 17.1 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 12.5 ° / 6.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Fatih Karagümrük 34 9 16 9 -2 36
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Fatih Karagümrük 34 9 16 9 -2 36
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16