Hizmetler tek elden yürütülecek

Hizmetler tek elden yürütülecek

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü´nün yeni hizmet binasının temeli atıldı. Yeni il binasında Sosyal Hizmet Merkezi ve Sivas Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) da faaliyet gösterecek.Bakan Gürcan; yüklenici firma yetkilisinden, Aile ve Sosy

Hizmetler tek elden yürütülecek

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü´nün yeni hizmet binasının temeli atıldı. Yeni il binasında Sosyal Hizmet Merkezi ve Sivas Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) da faaliyet gösterecek.Bakan Gürcan; yüklenici firma yetkilisinden, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yeni hizmet binasının, 29 Ekim 2016 tarihine yetiştirileceği sözünü aldı

Sivas Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü hizmet binası temel atma, Sivas Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi ile Suşehri Sosyal Hizmet Merkezi´nin ise açılış programı dün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmet Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Prof. Dr. Ayşen Gürcan, il protokolü ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleştirildi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yeni hizmet binasının temelinin atıldığı Kılavuz Mahallesi Tekke Önü Sokak´ta gerçekleştirilen açılış programı, saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile start aldı.

PROJE BEDELİ 5 MİLYON TL

Programda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Prof. Dr. Ayşen Gürcan,?Bugün burada bakanlığımızla ilgili  3 yeni müjdeyi birlikte yaşamak için bulunuyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü´nün yeni hizmet binasının temelini atacağız. Kadınlarımıza yönelik hizmet verecek olan Sivas Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi´nin ve Suşehri Sosyal Hizmet Merkezi´nin açılışını yapacağız.  Toplam proje bedeli yaklaşık 5 milyon TL olan il müdürlüğü binasında; sosyal hizmet merkezi ve sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfının hizmet vermesini planlamaktayız. Böylece kurumlarımızdan hizmet alan vatandaşlarımızın zaman kaybetmeden aynı bina içinde hızlı bir biçimde sonuç almaları sağlanacak? dedi.

Sosyal politikaları ülke genelinde tabana yaydıklarını ifade eden Bakan Gürcan, mağdur insanların kendilerine gelmesini beklemediklerini, kendilerinin ihtiyaç sahibi mağdur insanlara ulaştıklarını bildirdi.

?ŞİDDET EVE GİRMESİN İSTİYORUZ?

Kadına yönelik şiddetle mücadelede önemli bir yeni adım olan şiddeti önleme ve izleme merkezinin birini de Sivas´ta hizmete açtıklarını kaydeden Gürcan, ?Şiddet mağduru kadınlarımızın mağduriyetini azaltmak, ortadan kaldırmak için mücadele ediyoruz. Böylece artık şiddet eve girmeden önlensin istiyoruz. Artık şiddete uğrayan sahipsiz kalmasın. Gönül isterdi ki bu kuruluşlara hiç ihtiyaç olmasın. Kadınlarımız mağduriyetler yaşamasınlar ama maalesef bunlar günümüz dünyasının en önemli sorunları olarak karşımıza çıkmaktadır. Kadına yönelik şiddet bir insanlık suçudur. Kadın annedir, evin direğidir? ifadelerini kullandı.

?KARARSIZ KALACAK  ZAMANIMIZ YOK?

Türkiye´nin zor  bir süreçten geçtiğini aktaran Gürcan, ?Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olduğu bu günlerde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın işaret ettiği gibi tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek devlet düsturu ile milletimizin en doğru kararı vereceğine inancım tamdır. Son 1 haftadır her gün başka bir şehrimizi ziyaret ediyorum. Her gittiğim yerde şehit aileleri ile mutlaka görüşüyorum. Her gün şehit haberleri almaya devam ediyoruz. Bu durum her birimizi üzdüğü gibi bakan olmanın ötesinde bu ülkenin bir evladı ve bir anne olarak beni derinden yaralıyor. Biz acılara ortak olmaya çalışıyoruz ama bundan ötesi başka şehitler olmaması için millet olarak birlik olmanın zamanı gelmiştir. Bunu bugün gösterme zamanıdır. Kararsız kalacak  zamanımız yok. Ülkemiz geldiği noktadan asla geri dönmeyecek. Kadınlarımız iyi eğitim aldıkta, çocuklarımız daha iyi yetiştikçe 2023 hedeflerimize azim ve kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz? şeklinde konuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmet Yılmaz ise yaptığı konuşmada sosyal faaliyetler anlamında yapılan hizmetlerden bahsetti. Türkiye´nin sosyal devlet olma gereğinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı aracılığı ile ilk defa bu dönemde hayata geçirildiğini kaydeden Yılmaz, yatırımın gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Sivas Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Aykut ise il müdürlüğü olarak  amaçları hakkında  açıklamalarda bulundu.

?AMACIMIZ HIZLI VE VERİMLİ BİR ŞEKİLDE HİZMET ETMEK?

 

Aykut, ?Ev sahipliğini yaptığımız Sivas´ta, sosyal devlet anlayışını hizmete dönüştüren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı´na bağlı il müdürlüğümüzün yeni hizmet binasının temelini atmaktayız. Amacımız vatandaşımıza hızlı ve verimli bir şekilde hizmet etmektir. Tek binada çok merkezli, çok programlı olarak hizmet vermektir. Bu çerçevede yeni hizmet binamız vatandaşlarımızın sosyal hizmet yelpazesinde tüm talep ve ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte dizayn edilmiştir. İl müdürlüğü olarak insanlarımızın yaşam kalitesini arttırmak noktasında üstlendiğimiz görevi devletimizin sağladığı geniş imkanlar çerçevesinde sevgi ile yerine getirmeyi ilke edinmekteyiz. Bugün burada sadece yeni hizmet binamızın temelini atmakla kalmıyoruz. Ayrıca kadınlarımıza hizmet vermek üzere şiddet önleme ve izleme merkezi ile vatandaşlarımızın taleplerini yerinde ve arz odaklı görebilmek için Suşehri Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü´nün de açılışı gerçekleştirecek olmamız bizim için ayrı bir gurur kaynağı? dedi.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın da yatırımın Sivas´a hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başladı.

?SON 13 YILLIK DÖNEMDE ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ?

Aydın, şu şekilde konuştu:  ?Son 13 yıllık dönemde çok şey değişti ama özellikle sosyal devlet adına çok önemli projeler ülkemize kazandırıldı. Bundan dolayı başta hükümetimiz olmak üzere emeği olan herkese, Sivas adına teşekkürlerimi arz ediyorum. Sivas´ta biz ilgili müdürlüklerimizle birlikte sosyal politikalar anlamında çok uyumlu, çok verimli çalışmalar icra ediyoruz. Haftanın her günü ilgili birimlerimiz Sivas´ın 65 mahallesini tek tek tarıyor. İhtiyacı olan her vatandaşımızın sorunlarını çözme kararlılığı içerisindeyiz. İnşallah yeni yapılacak yatırımla beraber bu çalışmaların daha da iyi noktalara geleceğini tahmin ediyorum. Bu tesisin en kısa zamanda hizmete açılmasını temenni ediyorum? diye konuştu.

Vali Alim Barut ise konuşmasında sosyal devlet olmanın öneminden  bahsetti.

?İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN?

Barut, ?İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Bizler yüzyıllar öncesinde söylenen bu sözü kendimize kılavuz etme amacındayız. Zaten devlet halkı ile vardır. Sosyal devlet olmanın gereği  aile yapısını ve değerlerini korumak, yaşlılarımızın ve özürlü vatandaşlarımızın dışlanma olmadan topluma kazandırılmasını sağlamak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı insana odaklı bir anlayışla tüm ülke sathında hizmetlerine devam etmektedir. Görev tanımı vatandaşın memnuniyeti üzerine kurulan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı´nın bu zor görevi de başarıyla yürütmesini gözlemlediğimi belirtmekten de mutluluk duyuyorum. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız, ilimizde vatandaşlara daha iyi bir hizmet sunmak amacıyla bir çok yatırımı yapıyor. Sosyal hizmetler alanındaki gelişmeleri yakından biliyorum. Sosyal ve ekonomik yoksulluk içinde olan vatandaşlarımızın zaman kaybetmeden aynı bina içerisinde anında müdahale ile tüm sorunlarının hızlı bir biçimde arz odaklı hizmet kapsamında çözüme ulaştırılması amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü´nün yeni hizmet binasının temeli yaklaşık 5 milyon TL ile  atılacak. Sivas´ımıza ve tüm milletimize bu hizmetlerin hayırlı olmasını diliyorum? şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından  İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan tarafından yapılan dua ile birlikte TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Prof. Dr. Ayşen Gürcan ve il protokolünün katılımıyla temel atma ve açılış töreni gerçekleştirildi.



  • Cuma 17.1 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 12.5 ° / 6.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 11.9 ° / 4.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Fatih Karagümrük 34 9 16 9 -2 36
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16