İnternet Çıktı Mertlik Bozuldu

İnternet Çıktı Mertlik Bozuldu

Buyruk: “Biz Osmanlı torunlarıyız. Siyaset yapmayı sevmiyorum ama bizim gıyabımızda bu dedikoduları yapanların Osmanlı torunu olduğuna ben inanmıyorum. Osmanlı arkadan vurmaz. Mertlik varsa gelsinler. İnternet çıktı mertlik bozuldu. Korkak insanlara cesar

İnternet Çıktı Mertlik Bozuldu

Buyruk: “Biz Osmanlı torunlarıyız. Siyaset yapmayı sevmiyorum ama bizim gıyabımızda bu dedikoduları yapanların Osmanlı torunu olduğuna ben inanmıyorum. Osmanlı arkadan vurmaz. Mertlik varsa gelsinler. İnternet çıktı mertlik bozuldu. Korkak insanlara cesaret verdi internet.”

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Vakıf Genel Sekreteri Prof. Dr. Ertan Buyruk yıllık değerlendirme toplantısında haklarında çıkan dedikodularla ilgili konuştu. CÜ Vakfı hakkında genel bir bilgi veren Prof. Dr. Ertan Buyruk vakıf bünyesinde iki şirketin bulunduğunu bu şirketlerden Bilim Aktif’te kantin ve kafelerin çalıştırıldığını, Aktif Eğitim’de ise de kolejlerin olduğunu ifade etti. Buyruk vakfın genel amacının öğrencilere daha iyi hizmet verebilmek, burs sağlayabilmek ve CÜ Rektörlüğünü rahatlatmak olduğunu söyledi. Şirketlerde bireysel olarak karar alınmadığını yönetim kurulu ve mütevelli heyetinin ortaklaşa karar aldıklarını ifade etti. Buyruk “Kantin ve kafelerimize eleman alımında burada bizim yetkimiz vardır ama diğer türlü gerek otel yapımı, gerek yurt yapımı gerek arsa tahsisi hususlarında kesinlikle ne şahsım ne de rektör hoca bireysel karar alma yetkisi yoktur. İlgili kurullarım buna karar verirler. En son hukuk danışmanımızın onayından geçtikten sonra bunlar onaylanır. Neden bunu söylüyorum yurtlar yapılıyor, marketimizi işletiyoruz yanında hizmet alımı ile ilgili Mado’yu inşallah üniversitemizde hizmet alımı ile birlikte gelecek buraya”

İLLEGAL HİÇBİR OLAYIMIZ YOK

CÜ Vakfının son 3 yılda yapılan denetimlerde illegal anlamda gayri resmi en ufak bir noktanın tespit edilmediğini vurgulayan Buyruk “Denetlemeden geçiyor muyuz evet geçiyoruz. Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından son 3 yıla dair bir denetlemeden geçtik ve aynı zamanda özel bir mali müşavirlik firması tarafından denetlemelerden geçiyoruz. Halen denetlememiz yapılıyor. İllegal anlamda gayri resmi hiçbir şeye son 3 yılda rastlanmamıştır. Son 3 yıldan kastımız bizden önceki yönetimde denetlenmiş. Gayri resmi en ufak bir nokta tespit edilememiştir. Herkes hata yapabilir düzeltilebilir hatalar tabi ki düzenlenecektir, ama düzenlenemeyecek hatalarımızı tüm ekibimiz yapmamak için gayret ediyor. Neden vergi rekortmeni olunmadığına yönelik sorular da geliyor. Vakıfların amacı vergi rekortmeni olmak değildir. Bizim amacımız burada hizmet etmektir. Biz kazandığımız paramızı öğrencimize ve aynı zamanda personelimize veriyoruz. Yaz döneminde çıkışlar verdik kantin ve kafelerimizde ki kazandığımız para durduğu için ben mecburen kazandığım parayı verebiliyorum. Kazanmadığım olmayan parayı ben nasıl maaş olarak verebilirim. Para harcamak için vardır. Tabi vergimizi de devletimize veriyoruz. Esas amacımız bizim burada hizmet için varız. Bizim burada amacımız kazandığımız paraları tamamen yanlış yerlere harcanmaması için çaba göstermek.”

SİVAS’IMIZI ÇOK SEVİYORUM

CÜ Vakfı bünyesinde bulunan iki şirket için gerekli bütün alımları Sivaslı firmalardan yapıldığını ifade eden CÜ Vakfı Genel Sekreteri Buyruk “Bugün iki şirketimizde de kullandığımız ürünlerin yüzde yüzünü Sivas’tan alıyoruz. Hepiniz Sivas’ı çok sevebilirsiniz, ama ben şunu iddia ediyorum kendi adıma herkes bu cümleyi kurabilir Sivas’ı benden daha fazla seven kimse olamaz. Ben Sivas’ımızı çok seviyorum. Liverpool’da doktora yaptım orada da kalabilirdim babama ve beni o dönemde işe alan Ali Öztürk’e karşı bir ahde vefa borcum vardı. Babama verdiğim sözü yerine getirmek için Sivas’tayım. CÜ Vakfı genel Sekreterliğine benim sarf ettiğim emeği kendime sarf etsem belki çok çok daha fazlasını şahsıma kazanırdım. Mütevelli heyetimizde bulunan isimler Rektörümüz Prof. Dr. Faruk Kocacık, Genel Sekreter Prof. Dr. Ertan Buyruk, Mustafa Sarılar, Hidayet Çolakoğlu, Ali Kuruçay vardı o işlerinin yoğunluğundan dolayı ayrılmayı doğru buldum. Bu saydığım isimlerim hiçbirinin bir kuruş dahi paraya ihtiyacı yok. Burada herkes kendi işini yapıyor. Vakfa hizmet için, üniversiteye hizmet için çalışıyor. 1 lira dahi ekstra maaş almıyorum.  Vakıf bünyesinde çalışan hiç kimsenin kul hakkı yenmiyor burada. Bilerek yenmiyor, bilmeden de kul hakkı yeniyorsa Allah affetsin. Kul hakkı yendiğini düşünen gelsin kapımızı çalsın vakıftan değil ben kendi cebimden karşılayacağım o arkadaşın hakkını”

MAAŞLAR ZAMANINDA YATIYOR

Vakıf ile ilgili vakıf batıyor dedikodularını yanıtlayan Prof. Dr. Ertan Buyruk “Son zamanlarda yapılan vakıf batıyor dedikoduları ile ilgili olarak da vakıfın diğer ucu üniversite yani devlet. Türkiye Cumhuriyeti ayakta kaldığı sürece vakıf ayaktadır. Vakıf batmaz. Vakfın bugün gelir gider dengesi yerindedir. Şirketlerin dönem dönem borçları olur, şirketlerin dönem dönem kasaları parayla çakılı olur. Şirkettir burası. Paramız yaz döneminde olmuyor. Çünkü kantinlerimiz, kafelerimiz kapanıyor bu yüzden ödemelerimizi biraz öteliyoruz. Deniyor ki burada çalışan insanların maaşları ödenmiyor. Maaşlarımızda eğer bir gün sarkma varsa gelsin ispat edeyim. 1 gün dahi maaşlarda sarkma olmamıştır. Bizim yönetimimiz zamanında. Bayramda kantin ve kafelerimiz çalışmadığı halde maaş ödemelerimizi bayramda bir hafta önce yaptık. Hani vakıf batmıştı nereden geliyor o halde bu para”

İNTERNET ÇIKTI MERTLİK BOZULDU

Haklarında dedikodu çıkaranların Osmanlı torunları olmadığına inandığını söyleyen Buyruk “Biz Osmanlı torunlarıyız. Siyaset yapmayı sevmiyorum ama bizim gıyabımızda bu dedikoduları yapanların Osmanlı torunu olduğuna ben inanmıyorum. Osmanlı arkadan vurmaz. Mertlik varsa gelsinler. İnternet çıktı mertlik bozuldu. Korkak insanlara cesaret verdi internet. Kapımız herkese açık kimseye kaba kuvvet de olamaz. Ben hayatta çocuğuma elimi kaldırmadım. Gelsin desin ki şurada illegal bir şey varsa. Gelsin hemen açarız biz saydamız gösterelim. Bizler kimsenin arkasından vurmadık şimdiye kadar. Kimsenin bizi de arkadan vurmasına izin vermeyin”

12 BİN YENİ ÖĞRENCİ

Yüksek Öğrenim Kurumu’nun (YÖK) bu yıl Sivas’a 12 bin yeni öğrenci kontenjanı açtığını ifade eden Buyruk “12 bine yakın yeni öğrencimiz gelecek. 12 binin üzerinde YÖK bize kontenjan ayırdı, 11 bin 500 e yakın öğrenci başvuru yaptı, 12 bine yakın öğrenci kayıt yaptıracak. Bu az bir rakam değil. Ekimiz tüm güçleri ile çalışıyor. Kantinlerimiz kafelerimiz güzelleşiyor. Gördüğünüz aksaklıkları bizlerle paylaşın ki onları düzeltebilelim”

YURT EYLÜL’DE TESLİM

CÜ kampüsü içerisinde yapımı devam eden 1400 kişilik yurdun Eylül ayında teslim edileceğini söyleyen Prof. Dr. Ertan Buyruk “Dışarıdan üniversitemizi tercih etmek için baktıklarında velilerin baktığı ilk şey benim evladım burada barınabilecek mi. Burada açılan her yurt merkezdeki yurtların da kalitesini artıracaktır. Ne kadar fazla öğrenci benim web siteme girip ne kadar fazla yurt imkanı görürse o kadar fazla tercih olacak. Puanlarımız ona göre artacak. Puan arttığında öğrenci kalitesi de ona göre artacak. İlk 50 üniversite içerisine benim girebilmem için öğrencilerimin burada yaptığı projeler önemli olacak. 1400 kişilik yurt Eylül 2014 tarihinde hizmete girecek. Yurt Park firmasıyla yaptığımız anlaşmaya göre. Gelen her bir öğrenciden CÜ Vakfı % 4 bu öğrencinin verdiği paradan pay alacaktır. Ne kadar fazla öğrenci ben o kadar fazla para alacağım. Kazandığım para da vakıf öğrencime vereceğim, hocalarıma teşvik ödülü olarak vereceğim. Yakışık Ekim ve Kasım aylarında hocalarıma yaklaşık 300 bin lira parayı yayın teşvik ödülü olarak vereceğim. 350 öğrencimize geçen sene ayda 100 lira burs verdik. Bu sene o rakamı 400’ün üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Parayı artırabilir miyiz bilemiyorum. Ama bu geçen seneden fazla olmak zorunda artırmak zorundayız. Havuz dolmaya başlayacak. Kira gelirlerim olacak, vakıf gelirlerim olacak vakfın daha fazla para kazanması sağlanacak. Vakfı ben dilencilikten kurtaracağız. Çünkü ben para toplayamıyorum. Bu benim meziyetsizliğimden değil piyasa durgun. Sivas’ın ticareti belli. İstanbul’dan dostlarımdan alıyorum”

REFAKATÇİ OTELİ

Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi karşısına yapılan Refakatçi Otelinin inşaatının yavaş ilerlediğini söyleyen Buyruk “Refakatçi otelimizle ilgili İstanbullu iş adamı Ahmet Ünal bey İstanbul’da ki yoğun iş temposundan dolayı buraya biraz emek veremedi. Burasının da en kısa zamanda tamamlanacak. Refakatçi otelinin önündeki boş arsaya mini bir çarşı yaptırma projem var. Eğer o hayata geçerse Üniversitemizde güzellik olacak. Refakatçi otelimiz biraz ağır ilerledi. Vakfın herhangi bir müdahilliği yok tamamen mütehatimizin neleri yapıp neleri yapmayacağına göre biz ilerliyoruz. Bağış olduğu için boğazına sarılma gibi bir şansımız yok. Allah rızası için yapılan bir yer. İnşallah yakın zamanda orası tamamlanacak”

GARANTİ ÇAĞRI MERKEZİ

Garanti Çağrı Merkezinin yüklenici firma ile ilgili ufak bir sorun yaşandığını inşaatın en kısa zamanda başlayacağını söyleyen Buyruk “Garanti Çağrı Merkezi niye geç kaldı da merak ediliyor. Şimdiye kadar başlaması ve büyük oranda bitmesi gerekiyordu. Yüklenici firma ile bir anlaşmazlık içerisine girdiler. Birkaç yüklenici firma ile görüştüler. İnşallah yakın zamanda orası da başlayacak. 400 öğrenciden 1000e yakın öğrencinin çalışarak hizmet verebilecek. Mutlu bakalım mutlu olalım. Sloganımızın bu olması lazım. Vakfın sırtı yere gelmezse, öğrencilerimiz, öğretim görevlilerimiz kalkınır, öğrencilerimiz ve öğretim görevlilerimiz kalkındıkça üniversitemiz kalkınır, üniversite kalkındıkça memleketimiz kalkınır, memleket kalkınırsa ülke kalkınır hepsi birbirine bağlı.  Ben memleketimi seviyorum. Buradan gitmedim, gitmeyeceğim de hizmet etmeye devam edeceğim.”



  • Pazar 26.2 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 27.1 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 23.8 ° / 12 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
8.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
9.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
10.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16