?Huzur İçin Çalışacağız?

?Huzur İçin Çalışacağız?

Temel atma töreninde konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ?Bu eser 500 gün sonra bitecek. Önümüzdeki yıl inşallah açılışını gerçekleştireceğiz. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.

?Huzur İçin Çalışacağız?

Temel atma töreninde konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ?Bu eser 500 gün sonra bitecek. Önümüzdeki yıl inşallah açılışını gerçekleştireceğiz. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.

Bu Huzurevi yatırımı gibi bundan sonra da Sivas´a huzur getirmek için çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Devam eden çalışmalarımızı tamamlayacağız. Bizim işimiz halka hizmet. Bu yolda durmak yok. Hizmetlerimizin halka ulaşmasına gayret edeceğiz? dedi. Bakan Yılmaz ile Vali Âlim Barut, 500 gün sonra hizmete açılması planlanan huzurevini yapacak olan firmayla pazarlık yaparak yapım süresini 450 güne indirdiler.

Sivas Yeni Huzurevine kavuşuyor. Karşıyaka mahallesine inşa edilecek olan Sivas Engelsiz Yaşam ? Bakım Rehabilitasyon Merkezi´nin temeli Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Valisi Âlim Barut, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Nesrin Avşar Çelik Belediye Başkanı Sami Aydın ve diğer il protokolünün katılımıyla atıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan törende açılış konuşmasını yapan Sivas Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Aykut, kurumun çalışmaları hakkında il protokolü ve davetlilere bilgi verdi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ?Bu eser 500 gün sonra bitecek. Önümüzdeki yıl inşallah açılışını gerçekleştireceğiz. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Bu Huzurevi yatırımı gibi bundan sonra da Sivas´a huzur getirmek için çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Devam eden çalışmalarımızı tamamlayacağız. Bizim işimiz halka hizmet. Bu yolda durmak yok. Hizmetlerimizin halka ulaşmasına gayret edeceğiz? dedi.

Sivas Valisi Âlim Barut´un bir sözünü hatırlatan Bakan Yılmaz, ?Medeniyetin ölçüsü insana verilen değerden geçer? dedi. ?Bugün insana verdiğimiz değerin bir başka ölçüsünü görüyoruz? diyen Bakan Yılmaz, ?Devlet odur ki, yoksuluna yardım eder, devlet odur ki, engellisinin engelini giderecek. Devlet odur ki, sahipsiz çocuğa sahip çıkacak. Devlet odur ki, millet nerde diyenin sormadan yanında olacak. İşte Allah kimseye göstermesin ama eksikliğini de göstermesin. Herkes bir gün hasta olacak. Umulur ki, ailesi tarafından onun her türlü ihtiyaçları karşılansın. Ama ola ki ailesinden hiç birisi kalmadı da tek başına yalnız kaldığında işte o zaman sahip çıkan birisi gerekecek. İşte onun için devlet baba denir. Eğer ki şefkat istemişse devlet baba, yok eğer ki hizmet istenirse devlet bir evlattır. İşte bugün burada devletin şefkat yüzünü görüyoruz. Devlet babanın bir fonksiyonunu görüyoruz? dedi.

Bakan Yılmaz konuşmasında şunları kaydetti:

?Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı´ndan bir talebimiz olmuştu. Sivas´ta nüfus giderek yaşlanıyor. Bir huzurevine ihtiyaç var. Sizin döneminizde Sivas´a mutlaka bir huzurevi kazandırmamız gerekiyor. Bu huzurevinin temel atma aşamasına gelmesi epey zaman aldı. Bir eser koymak zaman istiyor. Süre istiyor, takip istiyor, kaynak istiyor. Ama yıkmak kolay? Burada amblemleri var. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, karar verici o. O yapacak. Kaynağı o ayıracak. Yanında bir bakanlık daha var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı? O da projesini yapıyor. Onun yanında Valilik var. O da işin koordinesini yapıyor. Onun yanında İl Özel İdaresi, onlar ihalesini gerçekleştirdi. Yani bir eseri ortaya çıkarmak için 10-15 kurumun hepsinin ayrı doğrultuda olumlu olarak bakması lazım. Bu eserde şimdi temel atma aşamasına geldik.

Bu eser 500 gün sonra bitecek. Önümüzdeki yıl inşallah açılışını gerçekleştireceğiz. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Bu Huzurevi yatırımı gibi bundan sonra da Sivas´a huzur getirmek için çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Devam eden çalışmalarımızı tamamlayacağız. Bizim işimiz halka hizmet. Bu yolda durmak yok. Hizmetlerimizin halka ulaşmasına gayret edeceğiz.?

Temel atma töreninde konuşan Sivas Valisi Âlim Barut ise, ?Sivas´ta 2. Huzurevinin temel atma töreninde bulunmaktan mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Yaşlıların toplum içinde etkinliklerini sürdürebilmeleri, beceri ve yetenekleri doğrultusunda verimlilik ve üretkenliklerini koruyabilmeleri, bununla birlikte yaşadıkları yerlerde sevgi ve saygıya dayalı ilişkiler kurmaları sağlıklı bir toplumun vazgeçilmez şartıdır? dedi.

Vali Barut, ?Yaşlılarımız kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak, devletimizin öncelikli görevleri arasındadır. İnsanoğlu yalnız yaşayan bir varlık değildir. Her insan mutlaka bir arkadaşa, bir dosta, bir aileye ihtiyaç duyar. Çocuklarımız için okul, gençlerimiz için gücü yeten vatandaşlarımız için iş yerini devlet yaptırıyor. İşte ilerleyen yaşlarda güçten kuvvetten düşen, dezavantajlı gruplar için nerede huzur bulacaklarsa, nerede rahat edebileceklerse, onları orada yaşatmak gerekiyor. Yaşlılarımızın meselelerinin çözümü, toplumda hak ettikleri yerlerini almaları, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında hayatlarını daha rahat bir ortamda sürdürebilmeleri, huzurlu bir biçimde yaşayabilmeleri için artık huzurevlerine ihtiyaç vardır. Bu nedenle yapılacak bina geleceğin yaşlıları için büyük önem arz etmektedir? şeklinde konuştu.

AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin de konuşmasında, ?Bugün temelini attığımız bu Huzurevi´nin Sivas´ımıza ve tüm insanlığımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bizim değerlerimizde ve inancımızda aslolan yaşlımıza, engellimize, yoksulumuza toplum olarak kendimizin sahip çıkmasıdır. Ancak tabi bu tür tesisleri de gelişen dünyada değişen hayat şartlarında ihtiyaç vardır. Bu noktada sosyal devletin gereği olarak hükümetlerimiz Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı aracılığıyla hem yaşlılarımıza hem çocuklarımıza, kimsesizimize, yoksulumuza, engellimize dul kalan kadınlarımıza sahip çıkma noktasında anayasal yükümlülük olarak sosyal devletin gereğini yapmak üzere bu tip tesisleri ve diğer hizmetleri artırarak devam ettirmektedir? ifadelerine yer verdi.

İlimize gelerek temel atma törenine katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Nesrin Avşar Çelik ise, ?Sivas´ta huzurevi temel atma törenin açılışında bulunmaktan dolayı mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Biz Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak toplumda hasıl olan sosyal bakım, sosyal yardım, sosyal hizmet ihtiyacını karşılamakla mükellef bir bakanlığız ve bu konuda gerçekten en iyisini en etkili bir biçimde yapmaya gayret gösteriyoruz. Fakat bizim çalıştığımız alan aslında toplumun dolayısıyla ailenin yetmediği, karşılayamadığı, boşlukta kalan sorunları gidermek üzere faaliyet gösterdiğimiz için bizim çalışma alanımız genişledikçe maalesef toplumdaki ailevi değerlerde bir takım çözülmelerin bir takım zaafların ortaya çıktığı gibi bir göstergeyi de görüyor ve kabul ediyoruz. Hani eskiler şöyle derdi; Allah muhtaç etmesin, eksikliğini de göstermesin. Huzurevi kuruluşlarımızda böyle kuruluşlardır. Allah kimseyi ailesinden doğal çevresinden ayırmasın. Bizim yaşlı bakımı konusundaki temel politikamız da budur? dedi.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın da konuşmasında ?Öncelikle bu temelini atacağımız tesisimizin hem Sivas´ımıza hem Karşıyaka Mahallemize hem de ihtiyaç sahibi olan yaşlılarıma hayırlar getirmesini diliyorum. Bu konuda emeği olan başka hükümetimize, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza, İl Müdürlüğümüze, emeği olan bütün kurum ve kuruluşlara şükranlarımızı teşekkürlerimi sunuyorum? dedi.

Başkan Aydın konuşmasını şöyle sürdürdü:

?Son yıllarda sosyal alanda ülkemizde çok önemli gelişmeler Allah´a çok şükür devam ediyor. Sivas´ta bu anlamda Türkiye´nin önde olan illerinden bir tanesi? Gerek mevcut Huzurevimiz, gerekse bunu besleyen diğer sosyal projelerimizle Sivas´ta sosyal anlamda çok güzel bir iş birlikteliği, kurumlar arası uyum ve organizasyon neticesinde Sivas´ta gerek yaşlı, gerekse yardıma muhtaç ihtiyaçlı vatandaşlarımıza en iyi, en verimli ve insan onuruna yakışır en mükemmel hizmeti verdiğimize inanıyorum. Bu anlamda yeni yapılacak bu tesiste bu standardın, bu çıtanın daha da yukarılara çıkacağı inancını taşıyorum. İnşallah bir gün hepimiz yaşlanmayı göreceğiz. Bugün yapılan bu yatırım aslında kendimize yapmış olduğumuz bir yatırımdır. Şartlar ne kadar iyi olursa olsun, mevki ve makam ne olursa olsun, hangi maddi imkânlara sahip olursanız olsun, günün birinde her birimizin bu tür yerlere ihtiyaç duyacağı bir gerçek? Öyleyse bu insanlarımızı en iyi şekilde yaşatmak onların ihtiyaçlarını karşılayacak alt yapıyı oluşturmak bugün yöneticiler arasında olarak hepimizin görevidir. İnşallah bu anlamda bu tesisimiz büyük katkılar sunacaktır.?

 Konuşmaların ardından tüm il protokolünün butona basmasıyla temel atma töreni gerçekleştirildi. Temsili olarak temel atılan alanda kurban da kesildi. Temel atma törenine çok sayıda vatandaş da katıldı.



Anahtar Kelimeler:
  • Cuma 26.5 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 27.5 ° / 12.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26.2 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16