Hukuk Fakültesinde eğitim öğretim yılı başladı

Hukuk Fakültesinde eğitim öğretim yılı başladı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ Hukuk Fakültesi 2023-2024 eğitim öğretim yılının açılış dersi törenle yapıldı.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ Hukuk Fakültesi 2023-2024 eğitim öğretim yılının açılış dersi törenle yapıldı. 

Yeni eğitim öğretim yılının ilk dersini Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu verdi. 

Düzenlenen ilk derse İdare Mahkemesi Başkanı Ali Ersan Tüzüner, Vergi Mahkemesi Başkanı Mustafa Şahinli, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Âlim Yıldız, Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ali Taşkın, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Gülay Ercins, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

Başsavcı Uğurlu, derse geçmeden önce yaptığı konuşmada “Sivas’ta bir hukuk fakültesi açılması gündeme geldiğinde paydaş kurum olarak kanunların el verdiği ölçüde gereken desteği sağlayacağımızı ifade etmiştik. Burada sizler kıymetli hocalarımızdan teorik bilgileri öğreniyorsunuz. Öğrendiğiniz bu teorik bilgileri sahada nasıl uygulandığını da bilmek meslek kariyerinize oldukça katkı sağlayacaktır. O nedenle siz kıymetli genç meslektaşlarıma Sivas Adliyesinin kapısı her zaman açıktır” dedi. 

Hukuk Fakültesi öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği ilk derste Başsavcı Uğurlu, “Hukuk devletinde suç soruşturması” konulu sunum gerçekleştirdi. 

Sunumda Başsavcı Uğurlu, Soruşturmanın ne olduğunu, soruşturma işlemlerinin nasıl yapıldığını, soruşturma yapılmasına yer olmadığı kararını, soruşturmaya yer olmadığı kararına itirazın nasıl yapıldığını, soruşturma ve kovuşturma arasındaki farkı, soruşturma neticesinde iddianame düzenlenmesi gibi konularda bilgiler vererek örnek olaylar üzerinden hukuk fakültesi öğrencilerine anlattı. 

Açılış dersinin ardından hukuk fakültesine katkılarından dolayı Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu’ya Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız tarafından plaket takdim edildi. 

                

 

 



  • Pazartesi 27.1 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 23.8 ° / 12 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 20.4 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı