HİZMETKAR OLMAYA TALİBİZ

HİZMETKAR  OLMAYA TALİBİZ

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir Sen Sivas 1 Nolu Şube Başkanı Halil İbrahim Temiz, "Biz; üyesine tahakküm eden, tepeden bakan değil hizmetkar olmaya talibiz.  Bu mekanda da hizmetin en güzelini vereceğiz" dedi.

Sivas Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen şube binasının açılışı ve “Sivas Memur-Sen Teşkilat Buluşması” programı Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın da katılımıyla gerçekleştirildi.

Yalçın Sivas programı kapsamında ilk önce Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen şube binasının açılışını gerçekleştirdi. Çarşıbaşı Mahallesi, Nalbatlarbaşı Caddesinde gerçekleştirilen açılışa AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir Sen Sivas 1 Nolu Şube Başkanı Halil İbrahim Temiz, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, AK Parti İl Başkanı Hakan Aksu ve sendika üyeleri katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan  Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir Sen Sivas 1 Nolu Şube Başkanı Halil İbrahim Temiz, birlik ve beraberlik mesajları vererek hizmete devam edeceklerini belirtti.

ALLAH'A NE KADAR ŞÜKRETSEK AZDIR

Temiz, “Kıymetli misafirler; hizmet binası açılış programına hoş geldiniz, şeref verdiniz. Sizleri sözlerin en güzeli ile selamlıyorum; Allah'ın selamı rahmeti bereketi hepimizin üzerine olsun. Kim demiş her şeyin bitişi ölüm destanlar yayılır mezarımızdan. Akif İnan ölümünden sonra da destan yazmaya devam ediyor. Bu teşkilat her gün büyümeye, milletimize ve ümmete hizmet etmeye devam ediyor. Akif İnan’ın bir kişi olarak çıktığı bu dava bugün 1 milyonu aştı. Dün kirasını ödeyemediğimiz, telefon faturasını ödeyemediğimiz izbe yerlerden bugün şehrin merkezinde en güzel yerlerde en güzel mekanlarda hizmet etme fırsatını veren Allah'a ne kadar şükretsek azdır” dedi.

“Genel Başkanımız Ali Yalçın ve ekibi ‘Zirveden yeni ufuklara’ doğru diyerek yola çıktıklarında tüm şubelerimizin kendi hizmet binalarının olmasını temel ilke edinmişlerdi. Biz de bu hedefe biraz geç de olsa ulaştık” diyen Temiz, “2018 yılında yönetime geldiğimizde arkadaşlarımızla yaptığımız toplantılarda en büyük icraatımızın kendimize ait hizmet binasını satın almak olduğunu ifade etmiştik. Şükürler olsun bugün Genel Merkezimizin de desteğiyle bu iki daireyi alarak hizmete sunduk.   Aslında gönlümüzden geçen tüm Memur-Sen ailesini kapsayacak bir yer almaktı ancak imkanlar buna fırsat vermedi. İnşallah bundan sonraki en kısa sürede onu da gerçekleştiririz. Bu noktada Sivas’ta kurulduğumuz ilk günden itibaren emek veren şube başkanlarımız ve yönetimlerine, ilçe başkanlarımıza, iş yeri temsilcilerimize ve üyelerimize gönülden teşekkür ediyorum. Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan, sendikacılığa yeni bir kavram daha eklemişti. Hizmet sendikacılığı kavramı. Biz; üyesine tahakküm eden, tepeden bakan değil hizmetkar olmaya talibiz.  Bu mekanda da hizmetin en güzelini vereceğiz. Son söz olarak bu mekan sadece Eğitim-Bir-Sen'e ve Memur-Sen'e değil vatan ve millet sevdası ile dertlenen tüm dostlarımıza açık olacaktır.   Bu güzel günümüzde bizi yalnız bırakmayan kıymetli misafirlerimiz, katılımlarınız nedeniyle hepinize teşekkür ediyorum. Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun, Allah'a emanet olun” ifadelerini kullandı.

SÖZ KONUSU VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR

Programda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise sendikalarının 30'uncu yılına yaklaştığını hatırlatarak  “Biz, 'Söz konusu vatansa gerisi teferruattır' dedik. Çünkü eğer vatan elden giderse gerisini konuşmanın pek bir anlamı yok. Bundan sonrası kısır çekişmelerdir. O yüzden ülke konusunda hep hassas davrandık” diye konuştu.

NEREDE BİR SANCI VARSA ELİMİZ YETTİĞİNCE UZATTIK

Mazlum ve mağdurlara karşı her zaman duyarlı davrandıklarını belirten Yalçın, “Kimseyi dilinden, dininden ve mezhebinden ayırmadık. Nerede bir sancı varsa elimiz yettiğince uzattık. Bugün burada açacağımız mekan sadece bizim bir araya geleceğimiz bir mekandan ziyade üyelerimizle buluştuğumuz ocağımız, tavır geliştirdiğimiz mutfağımız ve mesleki gelişim motivasyonlarımızı artıracağımız hizmet eğitim merkezidir” ifadelerini kullandı.

Yalçın, Akif İnan'ın “Herkese saygımız vardır. Yeter ki dinimize küfretmesin, vatan haini olmasın” düsturunu benimsediklerini belirterek "Bir adam vatan hainiyse bizim yolumuz kesişmez. Bir adam dinimize küfrediyorsa, onu temel hak ve hürriyetler arasında göremeyiz. Dolayısıyla tahammül edemeyiz. Sadece Memur- Sen için değil burada bizimle aynı duyguları taşıyan insan, ümmet, memleket için yüreği atan kim varsa onlar için mekanımızın hazır ve seferber olduğunu buradan ifade etmek isterim. Çünkü bizim imkanlarımız hepsi içindir” açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından sendika binasının açılışı yapıldı.

 

MEMUR-SEN AİLESİ TEŞKİLAT BULUŞMASI PROGRAMINDA BULUŞTU

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın; sendika binasının açılışının ardından Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen “Sivas Memur-Sen Teşkilat Buluşması”na katıldı.

Teşkilat buluşması toplantısında  konuşan Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir Sen Sivas 1 Nolu Şube Başkanı Halil İbrahim Temiz; Mehmet Akif İnan’ın “Doğ Ey Güneş” şiirinde yer alan “Doğ ey güneş erit taştan adamı / Ve kurut taşları diken elleri / Kurtuluş haberi olsun dünyaya / Ayırma üstümden bir an gölgeni” dizeleri paylaşarak sözlerine başladı.

‘ERDEMLİLER HAREKETİ’ OLMANIN GEREĞİNİ YAPTIK

Temiz, “O güneş 1992 yılında edebiyatçı, şair , yazar, mütefekkir Yedi Güzel adamdan biri rahmetli Mehmet Akif İnan öncülüğünde doğdu ve yükselmeye devam ediyor.  Ne mutlu bizlere böyle bir liderin peşinden gidiyoruz. O sendikayı sadece sendika olarak görmedi. Evet emeğimizin, alın terimizin karşılığını almak için, çalışma ortamlarının iyileştirilmesi için mücadele etme aracı olarak gördük, mücadele ettik ve etmeye devam ediyoruz. Diğer taraftan özgürlük alanlarımızı önemsiyoruz. Bu alanın genişlemesi için mücadele ediyoruz. O ‘Akademik sendikacılık’ demişti, ‘Değerler sendikacılığı’ demişti ve  ‘Hizmet sendikacılığı’ demişti. Sendikayı bir edebiyat ve fikir tartışmalarının yürütüldüğü yer olarak görmüştü, biz de yaptığımız yayınlar ve yarışmalarla onun bıraktığı yerden zirveye çıkarmaya çalışıyoruz. Yine Akif İnan sendikamızı ‘Erdemliler Hareketi’ olarak tanımlamıştı. Bu tanıma bağlı kalarak nerede bir sorun, nerede bir dert varsa derman olmaya çalıştık. Bu nedenle Myanmarlı yetimler için Bangladeş'te Mehmet Akif İnan yetimhanesi, Suriye'de okul açtık. Ülkemizde bölücü hainlerin bu coğrafyayı bölmek için başlattıkları hendek kazma çalışmalarına ve çukur siyaseti yürütenlere inat bölge halkına el uzatan ilk teşkilat olduk. Deprem, sel ve yangın felaketlerinde en önde yer aldık. ‘Erdemliler Hareketi’ olmanın gereğini yaptık. İyilik hareketini yaymak için mücadele ettik. İyi ki iyilik var, iyi ki Memur-Sen var” dedi.

SİVAS'TA EN BÜYÜK SİVİL TOPLUM KURULUŞUYUZ

Genel yetkiyi elde ettikleri 2011 yılından beri her toplu sözleşme masasından yeni kazanımlarla kalktıklarını dile getiren Temiz, “Yeri geldi sözümüzü, yeri geldi sesimizi yükselttik.  Sayın Genel Başkanım Sivas’ta Eğitim-Bir-Sen olarak 4 bin 600 üye, Memur-Sen olarak 15 bin civarında bir üye ile Türkiye'de olduğu gibi Sivas'ta da en büyük sivil toplum kuruluşuyuz. Yetkiliyiz, yetkili olduğumuz gibi etkiliyiz.  Bir ve bütünüz. Hizmet kolu başkanlarıma huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu birlikteliğe katkı sundukları için. Son söz olarak bugün buraya katılan, bizi yalnız bırakmayan, civar illerden gelerek bizleri onore eden başkanlarıma, hizmet kolu başkanlarıma, ilçe başkanlarıma, yönetimlerine ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Genel Başkan Ali Yalçın ise sendikal çalışmalar hakkında bilgi vererek Halil İbrahim Temiz ve ekibini başarılı çalışmalarından ötürü tebrik etti.

İL PROTOKOLÜNÜ ZİYARET ETTİLER

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Sivas programı kapsamında  Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir Sen Sivas 1 Nolu Şube Başkanı Halil İbrahim Temiz ve beraberindeki sendika üyeleriyle birlikte Vali Salih Ayhan'ı makamında ziyaret etti. Vali Ayhan, nezaket ziyaretinden dolayı heyete teşekkür ederek açılışı yapılan yeni hizmet binasının  hayırlı olmasını temenni etti.

Yalçın ve beraberindekiler daha sonra ise Belediye Başkanı Hilmi Bilgin'i ziyaret etti.  Ziyarette Yalçın, eğitime ve eğitim camiasına verdiği desteklerden dolayı Başkan Bilgin’e teşekkür etti.

Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan'ı da ziyaret etti. Ziyarette eğitim-öğretim üzerine değerlendirmeler yapıldı. Yalçın, Aslan'a yeni görevinde başarılar diledi. Aslan ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkürlerini iletti. /SULTAN ŞEHİR/

 



Anahtar Kelimeler: HİZMETKAR OLMAYA TALİBİZ
  • Cuma 23 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.3 ° / 10.6 ° false
  • Pazar 18.2 ° / 7.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16