HİZMETKAR OLMAYA GELDİK

HİZMETKAR OLMAYA GELDİK

Sivas Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl 12 milyon lira bedelle modernize ettiği Perakende Sebze Hali’nin resmi açılışı AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş’un da katılımıyla gerçekleştirildi.

Sivas Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl 12 milyon lira bedelle modernize ettiği Perakende Sebze Hali’nin resmi açılışı AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş’un da katılımıyla gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Kurtulmuş; Sivas’ın sürekli geliştiğini ifade ederek “gönül belediyeciliği”ni en iyi uygulayan belediye başkanları arasında yer alan Hilmi Bilgin’i ve ekibini tebrik etti.  Başkan Bilgin ise; “İnşallah bitirmiş olduğumuz hizmetleri de teker teker milletimizin hizmetine sunacağız. Biz bu millete hizmetkarız, biz bu millete hizmet etmeye geldik” dedi.

 

Sivas Belediyesi tarafından yenilenen Perakende Sebze Hali’nin resmi açılışı düzenlenen törenle  gerçekleştirildi.

Açılış törenine AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Vali Vekili  Şakir Öner Öztürk, AK Parti Sivas Milletvekilleri İsmet Yılmaz, Mehmet Habib Soluk ve Semiha Ekinci ile  Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’in yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşu başkanı ve vatandaş katıldı.

Sebze haline uygulanan projenin anlatıldığı video gösterimi ile başlayan programda konuşan Bilgin, haldeki yenileme ve çevre düzenleme projesi neticesinde eski hal kültürünün yaşatıldığı modern bir tesisin şehrimize kazandırıldığını söyledi.

PLAN PROJE EKİBİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Başkan Bilgin, “Sivas’ın uzun yıllar gündemini meşgul eden ancak farklı nedenlerle, farklı engellerle bir şekilde yapılamayan; hem esnafımızı hem de hal kültürünü yaşatmak adına bu bölgeden alışveriş yapan hemşehrilerimize mağduriyet oluşturan Perakende Sebze Hali’nin yenilenmiş haliyle açılışını yapıyoruz. Yaklaşık 1 yıldır faaliyette, açılışı bugüne nasip oldu. Öncelikle açılışını yapmış olduğumuz Perakende Sebze Hali’nin başta esnafımız olmak üzere şehrimize hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum. Çok zor bir projeydi. Tarihi eserlerin içerisinde bulunan bir yer. Etrafında Ziya Bey Kütüphanesi, Meydan Hamamı, Meydan Camii gibi tarihi eserler var. Projesinin Anıtlar Kuruluna tabi olduğu ve mülkiyetinin bir kısmı belediyede, bir kısmı özel mülkte olan zor bir projeydi. Seçim döneminde bu bölgeyi gezdiğimizde esnafımızın ve hemşehrilerimizin farklı bir talebi vardı. Bu bölgenin bir şekilde şehre değer katacak bir proje haline getirilmesini istemişlerdi. Göreve geldiğimiz andan itibaren ortak aklı ve istişareyi esas alarak ‘ben yaptım oldu’ anlayışı yerine nasıl yaparsak daha güzel ve hızlı olur anlayışıyla esnafımızla defalarca bir araya geldik. Projemizi anlattık, proje aşamasında ortaya çıkabilecek zorlukları anlattık, projenin sürecini anlattık. Plan proje ekibimize de teşekkür ediyorum; cidden hem Anıtlar Kurulu sürecini hem de bu zor projeyi yürüttüler. Yıkıp yapmak yeniyi yapmaktan daha zor. Güzel bir proje ortaya çıktı” dedi.

KIŞA DAHA HAZIR BİR HALE GETİRECEĞİZ

Perakende Sebze Hali’nin yenilenmesi projesinin ihalesinin Sivas Belediyesi şirketlerinden olan Özbelsan AŞ tarafından alındığını anımsatan Bilgin, “Şükürler olsun faaliyete geçirdik. Hayırlı, uğurlu olsun. Projeyi geçen yıl 12 milyon liraya ihale ettik ancak güncel yapım bedeli yaklaşık 40 milyon lirayı buluyor. Helali hoş olsun. Ufak tefek eksik olan hususlarda da  yine ekiplerimiz çalışıyor, süreç içinde tamamlayarak kışa daha hazır bir hale getireceğiz. Şehrimize, esnafımıza, milletimize; hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerine yer verdi.

ŞEHRİMİZE ESERLER KAZANDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Göreve geldikleri andan itibaren kendilerine hedef koyduklarının altını çizen Bilgin, “Biz; ‘Öncelikle insan merkezli eser siyaseti ortaya koyacağız’ dedik, ‘Az konuşup, çok çalışacağız; az konuşup, çok dinleyeceğiz’ dedik. Bu projenin bugünkü hale gelmesinde de bu ilkelerin etkisi oldu. Çünkü esnafı karşıya alarak, esnafı  dinlemeden yapılacak her projenin çeşitli sıkıntılar doğurduğunu gördük. Projeleri hayata geçirirken projeyi uyguladığımız alandaki sektörleri, kesimi, esnafı, mahalleyi dışarıda tutarak projeyi hayata geçirmenin doğru olmadığını projelerde müşahede ederek gördük. Biz şehre hizmet üzere görevlendirildik. Şehrin hizmetkarıyız. Milletimiz şehrimize hizmet etmek üzere bize bir emanet verdi; biz de bu emanete sahip çıkıyoruz. İnşallah bundan sonra da aynı düsturla az konuşup çok dinleyerek, ortak akılla  istişare ederek, birlikte hareket etme düsturuyla şehrimize eserler kazandırmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Yenilenen Perakende Sebze Hali Projesi kapsamında kamuoyunda 'asma kat' olarak bilinen şehre yakışmayan yapıların kamulaştırma işlemi tamamlanarak yıkımına başlandığını anımsatan Başkan Bilgin; yıkım sonrası açığa çıkacak alanda, otopark ve yeşil alan oluşturularak tarihi eserlerin etrafının açılacağını söyledi.

Başkan Bilgin; şu ifadelere yer verdi:

“Yenilenen Perakende Sebze Hali Projemizle birlikte arkamızda yıkılmış olarak görülen alan şehirde asma kat olarak bilinen bir bölgeydi. Sıkıntılı bir bölgeydi. Hem esnafımızı hem de şehrimizi rahatsız eden bir durum vardı. 2019 yılında kamulaştırma kararı aldık, 2020 yılında kamulaştırmaya başladık. Şimdi de kamulaştırmasını bitirdik ve yıkımına başladık. Kamulaştırma maliyeti güncel rakamlarla 40 milyon lirayı buldu. İnşallah bu bölgeyi de projeye dahil ettiğimiz zaman otoparkı, yeşil alanı ve yaşam alanıyla birlikte şehrimiz yeni bir meydan kazanmış olacak. Şehrimize hayırlı, uğurlu olsun. İnşallah bundan sonra da aynı şekilde seçim döneminde milletimize vermiş olduğumuz sözleri birer birer yerine getireceğiz. İnşallah bitirmiş olduğumuz hizmetleri de teker teker milletimizin hizmetine sunacağız. Biz bu millete hizmetkarız, biz bu millete hizmet etmeye geldik. Biz milletimize eserler kazandırarak yolumuza devam edeceğiz. Bu noktada bizlere katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Bir ve beraber olduğumuz sürece aşamayacağımız hiçbir engel, ulaşamayacağımız hiçbir hedef yok. Önümüze bir hedef koyduk. Her açıdan kalkınmış, her açıdan daha yaşanılabilir bir şehri inşallah hep birlikte oluşturacağız. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin. Perakende Sebze Hali şehrimize hayırlı, uğurlu olsun.”

Başkan Bilgin’in ardından sırayla konuşan Milletvekilleri Semiha Ekinci, Habib Soluk ve İsmet Yılmaz ile Vali Vekili Şakir Öner Öztürk, Başkan Bilgin ve ekibine teşekkür etti.

Daha sonra konuşan  AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ise Sivas'a her gelişinde büyük bir değişim ve gelişime şahit olduğunu ifade ederek gönül belediyeciliğinin en güzel örneklerinden birinin uygulandığını söyledi.

SİVAS’IN HER ALANDA GELİŞTİĞİNİ GÖRÜYORUZ

AK Parti Genel Başkan Vekili Kurtulmuş; “Önce şunu söylemek isterim ki yıllar içerisinde Sivas’a defaatle geldik. Her geldiğimizde Sivas’ın biraz daha gelişmiş olduğunu, biraz daha ileriye doğru gittiğini görüyoruz. Türkiye’nin en önemli yatırımları alan illerinden birisinin Sivas olduğunu biliyoruz. İnşallah hızlı trenin de en hızlı şekilde tamamlanmasıyla Sivaslılar önemli bir hayaline de kavuşmuş  olacak. Sivas’ta iki tane üniversite oldu artık. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin yanı sıra bir de Bilim ve Teknoloji Üniversitemiz oldu. Dolayısıyla Sivas’ın her alanda geliştiğini görüyoruz. Her geldiğimizde Sivas’ın sokaklarının, meydanlarının fevkalade gelişmekte olduğunu görüyoruz. Sivas; Anadolu’nun kalbi olan şehirlerimizden birisi. Selçuklunun, Osmanlının ruhunu, aklını, kalbini taşıyan şehirlerimizin başında geliyor. Sivas’ın her tarafında medeniyet var. İnşallah Sivaslılar çok daha ilerisini hak ediyor. Hep beraber daha ileriye doğru gideceğiz. Emekleri dolayısıyla başta Belediye Başkanımız Hilmi Bey olmak üzere emeği geçen tüm kardeşlerime Sivaslılar adına teşekkür ediyorum. İnşallah Sivas’ı daha ileriye götürebilecek bu çalışmaları gerçekleştirebilmek hepsine nasip olsun” dedi.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Remzi Pehlivan’ın ettiği duanın akabinde kurdele kesilerek Perakende Sebze Halinin açılışı gerçekleştirildi. Kurtulmuş ve beraberindekiler açılışın ardından hal esnafını ziyaret etti. /SULTAN ŞEHİR/

 



Anahtar Kelimeler: HİZMETKAR OLMAYA GELDİK
  • Pazar 26.2 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 27.1 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 23.8 ° / 12 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
8.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
9.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
10.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16