HİZMET AŞKIYLA ÇALIŞIYORUM

HİZMET AŞKIYLA ÇALIŞIYORUM

Geçtiğimiz günlerde Konya’da gerçekleştirilen Demokrat Parti’nin (DP) 75. kuruluş yıl dönümü programında DP’ye geçen Hafik Belediye Başkanı Selahattin Çuhadaroğlu,  çalışmaları ve projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Naci YILDIZ/ÖZEL HABER

Demokrat Parti’ye (DP) geçen Hafik Belediye Başkanı Selahattin Çuhadaroğlu, ilçede yaptıkları çalışmalar ve hayata geçirecekleri projeler hakkında Sultan Şehir Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu.

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal ve İl Başkanı Numan Akay’ın destekleri ile Hafik’te güzel işler yapacaklarını kaydeden Belediye Başkanı Çuhadaroğlu, ilçede yaşayan vatandaşlara daha kaliteli yaşam sunmak için el birliğiyle çalıştıklarını söyledi.

TRAFİĞE NEFES ALDIRDIK

Görev süresi boyunca yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek sözlerine başlayan Başkan Çuhadaroğlu, “Belediyemizin önünde bir refüj vardı. Trafiği aksatıyordu. Ortada da lambalar vardı. Çok süslemişlerdi. Süsler onların karnını doyuruyor gibi! Milleti düşünen yok. Göreve geldiğimde ilk  orayı düzenledik, lambaları da kenarlara aldık. Orada trafiğe nefes aldırdık. Çok da güzel oldu. Pist gibi oldu. Yol çizgilerini çizdirdik” dedi.

SANAYİ SİTESİ PARKE İLE DÖŞENDİ

Hafik Sanayi Sitesi’nde yaptıkları çalışmalara değinen Çuhadaroğlu, “Sanayi pislikten geçilmiyordu. Parke döşemesini güzel bir şekilde yaptık.  Vatandaşlarımız çok çok memnunlar. Güzel bir hizmet. Aslında sanayiyi başka bir yere taşıyacaktık, nasip olmadı. Bazı arkadaşlarımız kabul etmedi. Orasını otogar yapacaktık. Ama Numan Başkanım ile bir çalışmamız var. Organize Sanayi Bölgesi’ni (OSB) kurmaya çalışıyoruz. Allah nasip eder OSB’yi kurarsak buradan sanayiyi kaldıracağız ve şehirlerarası terminal yapacağız. Böyle bir projemiz var” diye konuştu.

OSMAN BEY CADDESİ “ATATÜRK CADDESİ” OLARAK DEĞİŞTİRİLDİ 

Osman Bey Caddesi’nin ismini meclis kararıyla “Atatürk Caddesi” yaptıklarını kaydeden Başkan Çuhadaroğlu,  “Kalemizde ‘TC’ yazmıyordu, ‘TC’ ibaresini yazdırdık. Kısmet olursa çevreyolunda belli bir noktaya kadar yapılaşmaya gideceğiz. Gelişmiş memleketlerde yolların kenarlarında altı dükkan, üstü daire tarzı binalar oluyor. İlçemize de bunu planlıyoruz. Bu konuda meclis kararlarımızı da aldık. Önümüzde 3 yıl 3 ay gibi bir zaman var. Allah kısmet ederse yapacağız” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ÇUHADAROĞLU’NDAN EĞİTİME DESTEK

Başkan Çuhadaroğlu, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Cenaze taziye aracımızı ilçelilerimizin hizmetine sunduk. Yokluktan yaptık. Mercedes 0 302 vardı. Onu tamir ettirdim, içini dizayn ettirdim. Evinde taziyeye yer açacak durumu olmayan vatandaşlarımız çok memnun kalıyor. Çok güzel oldu. İstanbul’dan Mercedes 0 302 bir otobüs getirttim. Daha yeni geldi. Plakasını çıkarttıracağız. Engellilerin de kullanabileceği özellikte. İnşallah onu da vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Halk otobüsü olarak hizmet verecek. Belediye binamızın üstü üniversite öğrencilerimizin yurdu. Öğrencilerimizin yurdu yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta. Bir otobüsümüz vardı. O otobüsü öğrencilerimize tahsis ettik. Para da almıyoruz. Mazot giderlerini de belediyemizden karşılayarak eğitime destek veriyoruz.”

İŞ İNSANI NURETTİN KOÇAK’A TEŞEKKÜR

Hafikli iş insanı Nurettin Koçak’a ilçeye sağladığı maddi ve manevi katkılardan ötürü teşekkür eden Başkan Çuhadaroğlu, “İlçemizde Nurettin Koçak anıtımız var. Eskiden çevre yolunda idi. Görüş mesafesini kapatıyordu. Orta refüjü kaldırırken bu anıtı da uygun yere koyduk. Çok çok güzel oldu.  Nurettin Koçak hayırsever iş insanlarımızdan birisi. Yurt yaptırdı. Allah uzun ömürler versin. Kendisi inşaat mühendisi. Asil bir ailenin evladıdır. Hafik’in tanınmış, sevilen iş adamlarından. Hafik’e maddi manevi destek veren bir insanımız. Kendisinden Allah razı olsun” açıklamasında bulundu.

MAKAM ARACIMA BİNMİYORUM

“Memleket sevdalısı” olduğunu ifade eden Başkan Çuhadaroğlu, “Hafik’e hizmet için 26 senemi verdim. Aldığım maaşımın çoğunu fakirime, fukarama harcıyorum ve makam aracıma da binmiyorum. Bunun özellikle altını çiziyorum.  Ben yapamayacağım işe asla girişmem, söz verdiğim zaman da ölümüne giderim. Benim karakterim budur. Seçimlerden önce ‘Mecbur kalmadıkça, makam aracıma protokol olmadığı sürece asla binmeyeceğim’ diye söylemiştim. Makam aracıma harcayacağım yakıt parasını ihtiyaçlı vatandaşlarımıza harcayacağıma dair söz vermiştim ve verdiğim sözü de tutuyorum” şeklinde konuştu.

KÜTÜK EV HAFİK GÖLÜ’NE DEĞER KATACAK

“Hafik Gölü üzerinde en fazla ömrünü tüketen kişi Selahattin Çuhadaroğlu’dur” açıklamasında bulunan Başkan Çuhadaroğlu, “Gölün turizme açılması için Sayın Valim ile koordine halindeydim. Hatta projelerim de vardı. Biz kendisini ziyaret ettikten sonra kendisi de nezaket ziyaretinde bulundu. Ben de kendisine o ziyarette Hafik Gölü ile ilgili bir sunum yaptım ve dosyamızı da takdim ettim. Başkanım ‘Senin projelerin dursun, ben buraya proje hazırlatıyorum, sen başka yerlere hizmet verirsin’ dedi. Biz o bölgede kilit parke çalışmalarını tamamlayarak  ve sahil yolu yürüyüş alanı yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Sivas’ta en güzel mekanlardan birisi Hafik Gölü. İnşallah çok daha güzel olacak.  Hafik Gölü’nde bir de ‘Kütük Ev’ yaptık. Düğün salonu olarak kullanmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

ÇUHADAROĞLU, İLÇEYE DOĞAL GAZ GELMESİ İÇİN GİRİŞİMLERDE BULUNDU

İlçede otopark sorununun çözümü noktasında yapılan çalışmalara ilişkin bilgi veren Başkan Çuhadaroğlu, “İlimizde otopark ihtiyacının giderilmesi amacıyla postanenin karşısında çok güzel bir alan yaptırdık. Para da almıyoruz. Otopark konusunda sıkıntımız yoktur. Evlere, iş yerlerine doğal gaz için müracaatımızı yaptık. Müracaatlarımızı da kongrede İl Başkanımız ve Genel Başkanımıza sundum. 4 adet dosya verdim” ifadelerine yer verdi.

İLÇEDE İÇME SUYU SORUNU ÇÖZÜLDÜ

İlçenin içme suyu sorununu çözmek için büyük çaba harcadıklarını belirten Başkan Çuhadaroğlu, “Barajdan su bağlattırdım. Şu anda sıkıntı yok. Bir de Aktaş’tan su bağlattırdık. Aktaş’tan tek su geliyordu, debi yetmiyordu. Diğer suları da bu suya kattık.  Üçlü akan suyu tek gövdede birleştirdik. Hafik’in su sıkıntısı yoktur. Barajı bağlatana kadar su sıkıntısı vardı. Çayır suyu içiyorduk. İki tane pompa çalışıyordu. Belediye olarak 38-40 bin lira elektrik parası ödüyorduk. 1,5 sene bunu ödedik. Şimdi ara sıra pompayı çalıştırıyoruz” şeklinde konuştu.

PROJELER ARASINDA HAMAM, FIRIN, MEZBAHA, GIDA PAZARI BULUNUYOR

İlçeye belediye bünyesinde işletilecek hamam ve fırın yapmayı planladıklarını kaydeden Başkan Çuhadaroğlu, “Marangozhanenin olduğu yeri daha yeni mahkeme kararıyla boşalttırdık. Oraya Allah nasip ederse ilkbaharda başlayacağız. O alana bir hamam, bir fırın yapmayı düşünüyoruz. Belediyemiz işletecek. Hem belediyemiz gelir elde etmiş olacak hem de vatandaşlarımıza ucuz ekmek yedirmiş olacağız. Bir diğer husus mezbaha konusu. Eski Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) yerini mezbaha olarak düşünmüştük ama şu anda Milli Emlak’tan tahsis yoluyla yer tespit etik. Tapusunu da aldık. İnşallah o alana mezbaha kazandıracağız.  Gıda pazarı projemiz de çok önemli.  Postanın karşısında belediyemizin 546 metrekare yeri vardı. Gerisi de Milli Emlak’ın idi. Biz iktidara gelmeden önce bunun altyapısını Milli Emlak’tan yapmıştık. Daha önce de kültür merkezi yapılmak üzere Milli Eğitim’e tahsisi vardı. O tahsis bitti. Ben müracaat ettim. Fakat iktidar ortaklığı konularından dolayı orayı bize vermediler. Uzattığımız eli de kırdılar. Şu an pazarımız yoktur. Allah kısmet ederse yeni bir pazar yeri arayışındayız. Söz verdikleri halde bize vermediler. Okul yapılacak şimdi o alana. Okul yapılacağı için çocuklarımıza faydalı olalım diye meclis kararı çıkarttırdım. 546 metrekareyi de Milli Eğitim’e devrettik” açıklamasında bulundu.

KARTLI SİSTEM SU İSRAFINI ÖNLEYECEK

Kadın cenaze yıkama evi projesi kapsamında ilçe hastanesi bünyesinde bir yer oluşturduklarını kaydeden  Başkan Çuhadaroğlu, “O oluşturduğumuz yerde kadın gasilhanesini kurduk.  Su sayaçlarına kartlı sistem gelecek.  Cuma günü alınan karara göre pilot bölge olarak Günyamaç bölgesini seçtik. Bu bölgemizden başlayacağız. En kısa zamanda kartlı sisteme geçeceğiz. Bu da su israfını önleyecek. Sivas merkezdeki kartlı sistemin aynısını getireceğiz. Şehit mezarlarını bir araya getirme düşüncemiz vardı.  3 şehidimiz var. Son şehidimizin defnedildiği yeri şehitler mezarlığı alanı olarak ayırdık. 2 şehidimizin oraya nakli için yasa gereği akrabalarının müsaadesinin alınması gerekiyor. Bu noktada girişimde bulunduk. Bazıları razı oldu, bazıları da olmadı. Dolayısıyla bundan sonraki şehitlerimizin şehitliği ayrı. Mezarlığın üst tarafında yer alıyor. Yeşillendirme çalışmaları kapsamında ilçemizin çeşitli bölgelerinde fidan dikimi gerçekleştirdik. Bu fidanların bakım ve onarımları da belediyemiz tarafından yapılmakta”  açıklamasında bulundu.

PARTİ AYRIMI GÜTMEDEN HİZMET EDİYORUM

Hafik’e hizmet için var gücüyle çalıştığını belirten Başkan Çuhadaroğlu, “Memleketimize hizmet aşkıyla çalışıyorum. Halkımı, memleketimi çok seviyorum. Parti ayrımı gütmeden halkıma hizmet veriyorum. Alevisiyle, Kürdüyle, Türküyle herkesi seviyorum. Bu memleketin hastasıyım. İstanbul, Ankara gibi büyük kentlerdeki iş adamlarımızın buraya yatırım yapmaları için mücadele içerisindeyim.  Burada işsizliği önlemek için tekstil atölyelerinin kurulması talebinde bulundum. İş insanları ile diyalog halindeyim. Tekstil alanında Hafikli sayısı çok fazla. Yenikapı’da İstanbul Günlerine gittiğimizde de görüştük. Halen de görüşüyorum. Bir tekstilci arkadaşım ile bu ay içerisinde buluşacağız. ‘Başkanım; söz yardımcı olacağım’ dedi. 100-150 kişilik tekstil atölyeleri talep ettik. Bizim için çok önemli” şeklinde konuştu.

Araç sayısı açısından sıkıntılarının olduğunun altını çizen Başkan Çuhadaroğlu, “Ekipman eksikliğimiz çok. Ben bu durumu Sayın Genel Başkanımıza ilettim. Hemen girişimde bulundular. Köylere hizmet götürmek için 1 çöp kamyonu konusunu Genel Başkanımıza ilettik. Söz verdiler. Biz ille de sıfır olsun demiyoruz. İkinci el olsa da işimizi görsün yeter. Halkımıza mahcup olmayalım. Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından belediyemize  Mercedes 0 302 gönderildi. Buna da değinmek istiyorum. Bu aracımıza da ilçemizde kullanıma sunacağız. Sözlerime son verirken ilçemize yaptığımız hizmetleri ve yapacağız projeleri halkımıza duyurma imkanı verdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

 

 

 



Anahtar Kelimeler: HİZMET AŞKIYLA ÇALIŞIYORUM
  • Perşembe 17.8 ° / 11 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 17.1 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 12.5 ° / 6.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Fatih Karagümrük 34 9 16 9 -2 36
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Fatih Karagümrük 34 9 16 9 -2 36
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16